Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם הנני בעלים של סוברו לגסי 1.8 91 אוט' במצב טוב עם מצבר די חדש

הבעיה היא שאיני מרבה בנסיעה(משהו בין פעם לפעמיים בחודש).

למרות שאני מקפיד להניע את הרכב פעם בשבוע ,המצבר שובק..

איך אני מתמודד עם הטירדה? הבנתי שהתנעה שבועית רק מרוקנת את המצבר

האם כדאי לרכוש מטען ביתי

ובמידה שכן איזה בדיוק מומלץ ?ומה לגבי שאר המכלולים והחלקים האם כדאי כשהמנוע מתחמם לשלב הילוך

קדימה/אחורה ?להפעיל אורות ,וישרים ולהזיז את הרכב בכמה ס"מ לטובת הצמיגים..

סליחה על מבול השאלות אודה מאוד על התיחסות. ארז

פורסם

דעתי הצנועה, שנובעת מנסיון אישי :

יש לי רכב, שבמהלך 3 השנים האחרונות נוסע בערך 200 ק"מ בחודש, נסיעה פעם בשבוע- שבועיים.

בנוסף, הרכב סובל מהתנעה קשה, שדורשת הפעלה ארוכה של הסטרטר.

אני לא מניע את הרכב בימים או בשבועות שהוא לא בשימוש, לפעמים יוצא שהוא לא מונע חודש או יותר.

ועדיין, אני כבר 3 שנים עם אותו מצבר (VARTA).

מצבר לא אמור להתרוקן, גם אם הרכב לא נוסע.

לדעתי, יש לך ברכב משהוא, שמרוקן את המצבר, כמו מערכת אזעקה, יש מערכות שצורכות פי כמה זרם, ממה שמצהיר היצרן שלהם, ובחניות ארוכות יכולות לרוקן את המצבר, אם זליגת זרם בגלל תקלה חשמלית, או טעינה נמוכה או גבולית של אלטרנטור, שלא מצליח להטעין את המצבר למקסימום.

פורסם
דעתי הצנועה, שנובעת מנסיון אישי :

ועדיין, אני כבר 3 שנים עם אותו מצבר (VARTA).

מצבר לא אמור להתרוקן, גם אם הרכב לא נוסע.

.

מצבר חדש מסוג חומצת עופרת מתרוקן כ-3 עד 10 אחוז מהקיבולת שלו במהלך חודש ימים. מצבר שלא טעון למתח קטבים מקסימאלי אורך החיים שלו מתקצר מאוד. מדובר על מצבר שלא מחובר לרכב, כמובן מצבר שמחובר לרכב קצב ההתרוקנות גבוה יותר.

מצברי וורטא מהדור החדש קצב ההתרוקנות נמוך יותר.

לפותח האשכול,

בכדי לשמור על המצבר מומלץ להניע את הרכב אחת לשבוע ולבצע נסיעה של 10 דקות לפחות בסל"ד של 1000-2000 סל"ד בכדי לטעין את המצבר. (לא נסיעה בעיר עם עצירות ונסיעה איטית).

אפשרות אחרת היא רכישת מטען אחזקה ששומר על מצבר טעון על-ידי טעינה צפה כאשר המצבר מחובר לרכב או פירוק המצבר מהרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

ההיילקס שלי עומד ללא שימוש בין טיולי השטח בסופ"שים.

מה שאני עושה זה לחבר לאוטו באופן קבוע מטען אוטומטי. לפני שקניתי את המטען האוטומטי השתמשתי במטען רגיל שהיה מחובר לשעון שבת שכל יום הפעיל אותו לרבע שעה.

פורסם

למה שלא תפרק אותו כל פעם שאתה נוסע?

זה גם יכול להיות טוב נגד גנבים. (לפחות יותר טוב מאזעקה כאשר אתה בכלל לא בסביבה).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

מטען רגיל אתה יכול למצוא בחנויות שהזכרת. אני לא יודע אם תמצא שם מטען אוטומטי. אני ביקשתי מטען אוט' כזה באוטו-ציון ביהוד ועשו בשבילי הזמנה מיוחדת.

רבע שעה טעינה ביום תספיק לרכב בלי צרכנים שעובדים כשהוא כבוי. לרכב עם יותר צרכנים כאלה תצטרך קצת יותר זמן טעינה.

• תוכן חדש...