Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אני חושב שיש פה בעיה של אספקת דלק( יותר מידי או פחות מידי )?

תופעת השיהוק הזאת , תמיד כשהייתה לי בעיה כזאת , בכל רכב שבדקתי הבעיה הייתה באספקת הדלק( כתוצאה מבעיה במערכת הדלק או קריאה לא נכונה של חיישן ), למרות שיש עוד סיבות.

האם הסמרטוט שאטמת איתו נושם?

אם כן (וככל הנראה כן כי המנוע עם הסמרטוט נחנק בעלית הטורים ) ואם עם היד הוא נכבה מידית כפי שציינת לא הייתי חושב במשיכת אויר , וגם אמרת שבדקת את הנושא עם ספרי קרב'( אני מקווה שעל כל החיבורים ).

אין צורך ללכת רחוק לכיוון מחשב מנוע, לדעתי להמשיך לבדוק בכיוון הדלק.

בהצלחה

פורסם

ברשותי פורד אסקורט 98.

ארעה לי תקלה זהה - לאחר שיפוץ ראש מנוע המאוורר הפסיק להדלק.

הבעיה לא הייתה במאוורר ולא במחשב.

בזמן שיפוץ ראש המנוע שטפו את המערכת עם חומר מיוחד וזה גרם לפגיעה במגעים של הוסת

המפעיל את המאוורר.

לאחר הוצאת הווסת וניקויו המאוורר חזר לפעול.

מקווה שזה יעזור איך שהוא...

פורסם

בבדיקה לחץ דלק ( חפרית, לא היה לי מעברים מתאימים.) שעשיתי נזל מעט דלק מהחיבורים, ניתקתי את הצינור שמכניס דלק לחליל, והחברתי אליו עם שעון הלחץ היה כ- 4.5 BAR. לאחר מכן התחברתי לחליל ביציאה במקום צינור החזרה לטנק,

וגם שם היתה מעט נזילת דלק בחיבור החפרי, אבל שעון הלחץ הצביע גם על כ-4.5 BAR. את הבדיקה ביצעתי ע"י הדלקה וכיבוי הסוויצ' 3 פעמים בכל חיבור. זאת אינה הבדיקה הנכונה, צריך להתחבר לחליל ולהניע את המנוע. אבל בכל זאת זה נותן איזו שהיא אינדיקציה. ואולי מצביע על ווסט תקול. בתוכנה שיש לי כתוב,שהלחץ אמור להיות 2.7 BAR, בלחיצה עם פלייר על צינור ההחזרה 3 BAR. לא ניתן ללחוץ על צינור ההחזרה מפני שהוא מפלסטיק קשיח.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

עידכון אחרון.

חברי המלומדים יצאנו בצל. היום בבוקר לקח בעל האוטו את הרכב למוסך פורד ברחובות, תוך שהוא ממלמל האשמות לא מובנות כלפיי. לפנות ערב צילצל אלי ואמר לי שעבדו כול היום על הרכב, ובסוף גילו שהתקלה בקוייל. החליפו לקוייל מקורי והרכב עובד כמו שעון.גבו ממנו 900 ש"ח כולל מע"מ. רציתי לחסוך לבחור שבמשך העבודה על שיפוץ הראש בילבל המוח על מצבו הכספי, החלפתי לו קוייל לא מקורי. ואכלתי אותה. למרות שלקחתי את הרכב לבדיקה במוסך ללא תשלום.

שם כפי שכתבתי כבר למעלה המחשב "אמר" קוייל, אבל לא התייחסו לזה כי ידעו שהחלפתי קוייל תחליפי חדש.

עכשיו מתברר לי שתומר ההדסאי לא חיבר את הרכב לסקוף לאחר שהמחשב "אמר" קוייל. הוא טוען שבבדיקת 4 גזים שביצב

ראה תערובת עניה וזאת יכולה להיות אידיקציה לניצוץ חלש. אמרתי שהסיפורים לא מעניינים אותי, למה לא גילית קודם את הבעיה, עם כול המיכשור שיש לך ? שאלתי. בקיצור המסקנה, אסור להרכיב חלקים תחליפיים בפורד. גם אם בעל הרכב בוכה שהוא במינוס בבנק.

כבר דיברתי עם הסוכן, שיחזיר לי מחר את הכסף של הקוייל הדפוק. עם זה אין בעיה. יש בעיה שבעל הרכב חושב שתומר המומלץ שלי, ניסה לעבוד עליו ולהחליף מחשב. למרות שתומר אמר מראש, שאם ההחלפה לא תעזור, לא ישלם.

וכך לפעמים קורה למכונאי בעיות, על לא עוול בכפו.

דוד.

פורסם

שלום.

כמה כווילים יש ברכב אחד שתים או לכול מצת.

אים יש כויל אחד אז הזיוף היה קיים בכול הצלנדרים וזו תקלה קלה לאבחנה.

אם יש שתי כווילים עוד יותר קל לאבחן כי שתי צילנדרים לא היו מגבים.

ואם יש לכול מצת כוויל עוד יותר קל לאבחן זיוף כי צילנדר אחד לא היה מגיב.

אני לא הגבתי לכול אורך השרשור כי כול ההסבר שלך היה תמוהא לא הגיוני ומבלבל.

אין מעשה כשפים במקצוע הזה.אגב למה החלפתה כוויל ביכלל מלכתחילה?

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני, אני כבר רגיל שאתה לא תשחרר מידע בלי לתת על הראש. :-P

לרכב הנ"ל יש קוייל אחד שעובד בזוגות, לאחר שגמרתי להרכיב את הראש (שאגב, אמרו לבחור במוסך פורד שהמנוע עובד מצויין)היה לי זיוף, בדקתי קומפרס היה 200 PSI בכול ארבעת הצילינרים. הזמנתי אלי את החשמלאי לוי שקבע קוייל.

לכן החלפתי קוייל . מאחר שהזיוף המשיך לקחתי את הרכב לבדיקת מחשב אצל מוסך אמנואור. תומר ההנדסאי קבע מחשב.

החליף מחשב ,הרכב לא הניע. לקחתי את הרכב אלי בעל הרכב כעס ולקח אותו למוסך פורד.

בני, אני מקווה שעכשיו הבנת. את ההמשך קרא ב- TachTalk.

דוד.

פורסם

בצער רב וביגון קודר עלי להודיע על פטירתו של הקוייל התחליפי שהרכבתי, שסיים את חייב בטרם עת. :razz:

הרכבתי שוב את הקוייל התקול המנוע שוב התחיל לזייף. נראה שמוסך אביב מורשה פורד/ מאזדה צדק.

זה אחד המקרים היותר מוזרים שנתקלתי בהם בחיי. לא ברור לי מדוע בבדיקה התגלה, למבדה בסרק 1.06 וב-3000 טורים 1.9-2. CO2 שאמור להיות כ-15 % בטורים יורד ל- 7%. וגם לחץ הדלק שבדקתי היה לא הגיוני.

העיקר שהכל נגמר בכי טוב, בעל הרכב התנצל על החשדנות שלו, וחזר לחבורת הנאמנים.

אגב, הקוייל הוחזר לסוכן שנתן לי זיכוי, ואמר שמקרה דומה קרה לו גם עם קוייל מקורי.

בברכה דוד.

תמונות מוקטנות שצורפוattachment.php?attachmentid=99249&stc=1&thumb=1&d=1193745729

• תוכן חדש...