Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שיפוץ הראש, הוונטה לא נכנסת לפעולה עד לרתיחת המים במנוע.

כאשר השעון חום עובר את החצי אני מפעיל את המזגן ל-10 שניות ומכבה, אז הוונטה מתחילה לעבוד, עד שמקררת את המנוע

ונכבת. ושוב לא נדלקת. מה יכולה להיות הבעיה ?.

ועוד בעיה, המנוע מניע בנגיעה ועובד כמו שעון. אך כאשר אני נותן גז ועוזב, נשמעת יניקת אוויר רגעית מאיזור הסעפת סיבובי הסרק יורדים כמעט עד לכיבוי המנוע .

יש זיוף ל- 10 שניות, ואז המנוע שוב חוזר לעבוד כמו שעון בסרק.

חשמלאי שבדק את הזיוף, יעץ לי להחליף קוייל ופלגים , החלפתי פלגים שהיו NGK למוטורקראפט, וקוייל חליפי.

הבעיה עדיין קיימת. בדקתי את הקומפרסיה, יש 200 PSI בכל הצילינדרים. לפני השיפוץ היה בראשון 70, בשני 170, בשלישי והרביעי 200 PSI. מה אם כן יכולה להיות הבעיה ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לדוד

לדעתי יש כאן שתי בעיות

1 חבר שעון ואקום ,ותאר איפוא המחט עומדת בשעת זיוף ,כך נבודד את הבעיות המכניות מהחשמליות

יתכן כי יש משיכת אויר מהאינגקטורים עקב התחממות קשה,מנוע הסרק ,יתכן כי סעפת היניקה התעוותה בדוק בעזרת ספריי קרבורטורים בזהירות לאיתור מקום הדליפה

2 לגבי המאוורר האם היוניט תקין ,האם מגיעים אליו מים חמים? ,צנורות המצנן חמים שניהם ?הראדיטור גם כן בכל חלקיו?

בדקת את הנתיכים,ממסרים ,

יגאל

פורסם

עלי לציין, הרכב לא התחמם לפני שהגיע אלי. כאשר אני מוציא את צינור הגומי המחבר בין מסנן האוויר לסעפת, וסותם את הכניסה לסעפת עם סמרטוט, המנוע ממשיך לעבוד יפה בסרק ולא נכבה, ולא עולה על טורים מעיין נחנק. בלי הסמרטוט המנוע עולה על טורים אבל לא עובד נקי. כאשר אני מוציא כבל הצתה מעל הפלגים, תגובת המנוע כמעט ללא שינוי.

דוד.

פורסם

משיכת אויר קלאסית

פרק את מנוע הסרק ואטום בעזרת סיליקון,או גומיות המזרקים סדוקות ,כנראה שהרכב התחמם קשות

בדוק בעזרת ספריי קרבורטורים ,אם יהיה שינוי בסרק לטובה המקום שהתזת הוא מקום הדליפה

יגאל

פורסם

היום לקחתי את הרכב לבדיקת 4 גזים וחיבור למחשב במוסך. לאחר שהחלפתי גם כבלי הצתה, ולא עזר. כל הבדיקות עם ספריי הקרבורטור לא העלו דבר.

בבדיקה התגלה, למבדה בסרק 1.06 וב-3000 טורים 1.9-2.

CO2 שאמור להיות כ-15 % בטורים יורד ל- 7%.

המחשב "אומר" שהתקלה בקויילים. תומר שבדק, הבן של בעל המוסך אמנון חברי מילדות אמר, שאין קשר לקוייל, שנראה לו שהבעיה במחשב הרכב, או בספיקה של משאבת הדלק ואין לו מחברים לבדוק זאת. הוא הזמין מחשב משומש,ומחר עד הצהריים זה יגיע.

יגאל, שכחתי לכתוב שפירקתי את מנוע הסרק , אטמתי עם סיליקון כפי שכתבת, לא עזר.

לא נכון מה שכתבתי קודם, שכאשר אני סוגר את את פתח הסעפת המנוע ממשיך לעבוד.

בבדיקה נוספת שעשיתי ללא סמרטוט רק עם היד, המנוע כן נכבה.

דוד.

פורסם

עידכון, הוחלף המחשב במוסך, הרכב לא הניע. הוחזר המחשב שלו , הרכב הניע והבעיות המתוארות נשארו.

תומר ההנדסאי טוען שהמחשב שהחליף לא קורא את המפתח. לא היה אפילו סטרטר, לכן צריך להחליף את הסוויץ עם המפתח

מהרכב ממנו הורד המחשב. הוא טוען שבמחשב שהביא יש ציפ'. מחיר התיקון 2000 ש"ח. אם זה יצליח.

אני הקטן טוען שיש קודם לבדוק את לחץ הדלק, ויש לי חשש לממיר סתום. כרגע הבן שלי מפרק אגזוז כדי לבדוק. עידכון בהמשך.

מה אתם אומרים ?.

דוד.

פורסם

דוד

האם דוושת הבלם תקינה בפעולתה? (חושד במשיכת אויר)

אגב לחץ הדלק אמור לעמוד על 2.7 בר בצינור המזרקים

מה עם שעון ואקום?

יגאל

פורסם

אין משיכת אוויר מצינור הבוסטר . הוצאתי את הצינור מהבוסטר והתחברתי אליו עם שעון ווקום , יש 11 PSI ריק.

ניתוק האגזוז לא הועיל.

יגאל תתעורר. :-P את הבדיקות הנ"ל ביצעתי עכשיו. שוב בדקתי קומפרסיה נמצא 200 PSI בכולם.

דוד.

פורסם

התעוררתי:idea:

קח אקדח הצתה (רק לשם בדיקה) ובדוק את קידום ואיחור ההצתה ,אם יהיו שינויים מרחיקי לכת ,חפש את חיישן נ.מ.ע

כנל תופס לגבי שעון ואקום ,ואקום נמוך עלול בין היתר לסמן איחור בהצתה

אתה מתכוון ל11 אינטש כספית HG זה ואקום נמוך מאוד המעיד על משיכת אויר אמור לעמוד על 22 עד 25 אינטש כספית HG כאשר המחט יציבה לא משייטת ולא רועדת

פורסם

נראה שלא הסברתי נכון, משכתי את הצינור המחבר בין הבוסטר לסעפת מצד הבוסטר. אליו חיברתי שעון ווקום והנעתי את המנוע .

הווקום שהיה בשעון 11 PSI ריק. לא היה לי מקום אחר להתחבר לסעפת. האם לכך התכוונת כאשר כתבת, "מה עם שעון ווקום ?." לא הבנתי מה קשור "משאבה לבדיקת מערכת הצינון, לבוסטר ?" אני כותב על שעון ואתה על משאבה.

את הבוסטר בדקתי ללא קשר לבדיקת הווקום בסעפת.

דוד.

פורסם

מחקתי את המשפט מיד כשהבנתי ,מתנצל

PSI היא יחידת לחץ

ואקום נמדד ביחידות של אינטש כספית בדרך כלל

ומכאן הבילבול

בכל אופן המספר 11 בשעון הואקום לא תקין ומעיד על משיכת אויר

יתכן כי מנוע הסרק תפוס במצב פתוח,בדוק האם בוכנית הנחושת הנדחפת על ידי המנוע אינה מלאה בפיח עזר לי ניקוי בעזרת ספריי קרבורטורים ,או תגובתו איטית או החיווט אילו או מתח נמוך יתר על המידה עקב מגע לא תקין ,הארקה ,או אות מוצא המחשב בפין הנל לא תקין

האם זה המנוע בתמונה השלישית?

יגאל

ford.JPG

ford2.JPG

ford3.JPG

פורסם

זכור שהרכב חובר למחשב, ל-4 גזים ולסקוף. המחשב "אמר" שיש בעיה של קוייל, כאמור הקוייל חדש.

האם התקלות שאתה מציין בתגובה האחרונה לא היו מתגלות בבדיקת המחשב?.

קשה מאוד לבדוק הצתה עם אקדח ברכב הזה, פשוט אין גישה. וחוץ מיזה מה זה יתן לי, ממילא אין מפלג ואין לי שליטה על קידום או איחור ההצתה.

דוד.

כן נראה כמו בתמונה השלישית.

פורסם

הבדיקה תתן לך כיוון כללי ללכת אליו מבלי להוציא כסף מיותר על בדיקות אחרות

המחשב אינו יכול לתת קודי תקלות על בעיות מכניות אלא על הבודק לתרגם את התקלות ולהגיע למסקנה

אנא פרט תוצאות 4 הגאזים

יגאל

פורסם

הבדיקות במוסך לא עולות לי כסף. זה מה שידוע לי על בדיקת הגזים: היום לקחתי את הרכב לבדיקת 4 גזים וחיבור למחשב במוסך. לאחר שהחלפתי גם כבלי הצתה, ולא עזר. כל הבדיקות עם ספריי הקרבורטור לא העלו דבר.

בבדיקה התגלה, למבדה בסרק 1.06 וב-3000 טורים 1.9-2.

CO2 שאמור להיות כ-15 % בטורים יורד ל- 7%.

דוד.

• תוכן חדש...