Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קולט, ידני שנת 97, מזה יותר מחצי שנה, מזה כ 25 תדלוקים מיכל מלא, המד דלק אינו תקין, לכן אני תמיד מודד ממוצע. אני חייב לציין, שבניגוד לדעה הרווחת נמדד לאוטו ממוצע של 13.6-14.8 ק"מ לליטר. אני שומר על תרבות נהיגה נאותה, בד"כ לא מדליק מזגן, אוהב לנסוע עם חלונות פתוחים. ונשאר על ניוטראל בפקקים.

בד"כ אני מתדלק כ 42 ליטר, פחות או יותר מקסימום 2 ליטר לפה או לפה, כשהממוצע עומד על 560 ק"מ לערך, פעם אחרונה תדלקתי 48 ליטר לאחר נסיעה של 610 ק"מ.

כשקניתי את האוטו, הרשתי לעצמי לבדוק מה הקיבולת של נפח תא הדלק, נסעתי עם 2 בקבוקים של דלק בתא מטען, עד לעצירה של האוטו, לאחר שהתחיל להשתעל עצרתי ותדלקתי, כ 49 ליטר.

המקרה היה לפני שבוע, נכנסתי לתחנת דלק לתדלוק רגיל, כשהספידומטר הראה על 550 ק"מ, התחלתי לתדלק ומשום מה המשאבה קפצה (סימן שהתא מלא) לאחר שמילא 15.4 ליטר. אני ידעתי שאין מצב שזה הנפח, ביקשתי לעבור למסלול אחר, שם תדלקתי שוב, והמכונה נעצרה אחרי 34.3 ליטר קרי סה"כ תדלקו כ 50 ליטר.

פניתי למנהל תחנה, ביקשתי שיבדוק את המשאבות, הוא מצידו היה נורא נחמד וחזר אליי אחרי יומיים בטענה שהכול תקין, כשהסברתי לו מה הבעיה, הוא ביקש שאני אביא לו את הספר טכני ונראה מה אפשר לעשות.

אני מכיר את הנושא של המיכל רזרבי, אבל לא חושב שזה המקרה כאן.

לא יכול להיות, שהאוטו פתאום צרך ב 8 ליטר יותר ממה שהוא צורך בד"כ. או לחלופין, אף פעם לא הצלחתי להגיע לתדלוק של 50 ליטר, גם אחרי סחיטה.

מישהו יודע מה הקיבולת הנכונה של מיצובישי קולט 97, מודל חדש, ידני, 1600 ? או רעיון אחר אולי ?

פורסם

שני דברים חשובים :

1- מחיר הדלק זינק קצת בשבועיים האחרונים -17 אגורות לליטר לפחות.

2- צריכת דלק לפי מס' קילומטרים אינה מדוייקת אם אתה לא מתחשב בתנאי הדרך-בתוך /מחוץ לעיר,במהירות סבירה.

נתונים כאלו צריך לפרסם ולא לספר סיפורים שהפרטים שלהם ממש אבל ממש לא חשובים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לי לא יוצא לעשות בדיקות מקיפות כמו שלך, אבל אני יכול להגיד לך שעליית מחירי הדלק מורגשת ועוד איך, אם לפני חודש הייתי ממלא פול טנק כאשר המנורה דולקת באונו ב170 שקל , אז אתמול יצא לי למלא פול טנק ב180 שקל שהמנורה רק התחילה להבהב.

פורסם

אבל מחיר של הדלק אין פה חשיבות, גם אם הוא היה עולה שקל אחד, הסטייה היא בליטרים לא במחיר שלהם.

החישוב של הקילומטראז' הוא מדוייק, ונוח, אני מבטיח לך שגם כאלה שנוהגים במכוניות אספנות מעדיפים את השיטה הזאת, וד"א לכן גם ציינתי שתנאי הדרך היו דומים. לא היה משהו מוזר בשבוע הזה, הכול שגרתי, לא משהו שהצריך ממני לוותר על עוד 9 ליטר.

נפח של התא דלק מישהו יודע ??

• תוכן חדש...