Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במיקרה של תאונה חו"ח גש למוסך המטפל ושעליו את סומך, תשאל את בעל המוסך "עם איזה שמאי נוח לך לעבוד".

תזמין את השמאי הזה ותראה שהכל הולך לך קל.

לפעמים עודף תיחכום מניב תוצאות פחות טובות.

פורסם

מומלץ להזמין שמאי פרטי מטעמך מאחר ולכל הגורמים שהזכרת (מוסך, מבטחת) יש אינטרסים ורק שמאי מטעמך כול להיות אובייקטיבי ולדאוג לזכויותיך

פורסם

למה האינטרס של המוסך (לא הסדר) שונה מהאינטרס של בעל הרכב?

לדעתי, יש בניהם זהות עניינים מובהקת:

- תיקון יקר ככול הניתן טוב ללקוח (לא חוסכים, מחליפים את כל מה שצריך) וטוב למוסך (הגדלת הרווח).

- תיקון זול רע ללקוח (תיקון לא איכותי) ורע למוסך (מחזור כספי קטן), גם בשל חוסר שביעות רצון מצד הלקוח שתופנה כלפי המוסך.

שמאי פרטי עלול ליצור אנטיגוניזם אצל המבטח שצריך לשלם את השומה שהעריך. התוצאה - סחבת ועיכובים.

לכן, לטעמי בכל תביעה רגילה, אין תחליף לכימיה שיש בין מנהל המוסך והשמאי.

פורסם

מנסיוני אוכל להעיד כי המוסך (גם לא מוסך הסדר) לא תמיד מכיר את החוקים והתקנות ונכנע ללחצי השמאי מטעם המבטחת אשר מבקר אצלו תדיר. כמו כן, מטרת המוסך למקסם את הרווח ולא אחת על חשבון איכות התיקון בפועל.

לעניין האנטגוניזם, מוטב שייווצר בהתחלה והמבטחת תשלם מה שמגיע מאשר אח"כ כשהלקוח יצטרך שמאי פרטי לתיקון המעוות. זה יקח יותר זמן...

פורסם

וגם בדרך כלל השמאי שהמוסך עובד איתו והמוסך עצמו מתקמבינים ויוצא שהמוסך "מסדר" את השמאי במקומות אחרים.

:-P

קו---------------------------------------

פורסם
מנסיוני אוכל להעיד כי המוסך (גם לא מוסך הסדר) לא תמיד מכיר את החוקים והתקנות ונכנע ללחצי השמאי מטעם המבטחת אשר מבקר אצלו תדיר. כמו כן, מטרת המוסך למקסם את הרווח ולא אחת על חשבון איכות התיקון בפועל.

אני בהחלט מסכים שהרבה תלוי במקצועיות של המוסך. אולם הדבר נכון גם לתחזוקה שוטפת של הרכב שמקורה איננה בתאונה.

מוסך טוב יטפל לך באופן שוטף ברכב בצורה טובה.

לגבי מקסום הרווח, אני מסכים עם הטענה שלך אבל אנחנו כאן נכנסים לעניין ההגינות של המוסך. מי שאיננו הגון גם ישים במנוע הרכב בעת הטיפול שמן סוג ז' וייגבה בעבורו מחיר של שמן פרימיום.

רוצה דוגמא נוספת? כשאתה הולך לרופא שיניים, האם אתה בטוח שאכן יש לך חור בשן שצריך לסתום, או שהרופא סתם קודח לך בשן בריאה?

מה אני רוצה לאמר? צריך להיות עם יד על הדופק ולהבין את מהות הטיפול שעומדים לקבל מבעל מקצוע, אולם חייבת להיות מערכת יחסים שמבוססת גם על אמון. אם אין לי אמון בבעל מיקצוע אני הולך לאחר.

לעניין השמאי - לשמחתי אין לי היכרות הדוקה עם מערכת שמאות הרכב. הפעם האחרונה שנדרשתי לשירותי המערכת הזו, הייתה בעקבות ברד עז שירד באיזור מגורי לפני 3 שנים. אצלי נפגעו שני כלי רכב, כמו גם אצל השכנים שלי שספגו פגיעות דומות.

זו הייתה בעבורי הזדמנות פז ללמוד מה קורה בארוע דומה למי שבוחר באופן פעולה כזה או אחר.

אני יכול לאמר בביטחון שהדרך שבה בחרתי - שיתוף פעולה עם המוסך - הוכיחה את עצמה.

הפיצוי שקיבלתי לא רק שהיה הוגן מאוד ביחס למה שקיבלו השכנים שלי, אלא שקיבלתי אותו מיד בלי שנדרשתי לנקיטת צעדים משפטיים כפי שחלק מהם נדרשו.

• תוכן חדש...