Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרישות חובה:

הרכב חייב להיות מסוגל להוביל פלטות פלסטיק בגודל 2 מטר על מטר ובמשקל 500 ק"ג לפחות. יותר משקל מותר - יותר טוב.

כמו כן להיות בעל מקום לזוג + תינוק בכסא בטיחות + מזגן.

רצוי:

רצוי אוטומטי ודיזל אבל בהחלט לא חובה.

צריכת דלק לא חשובה, מחיר ביטוח לא חשוב. אפשרי גם רכב של רשיון ג' אבל עדיף שלא, אם אפשר.

אני מעדיף טנדר פתוח משיקולי נוחות הטענה.

התקציב - שקל וחצי. מה שפחות ורצוי מאוד תחת 20K.

חשבתי על סונומה קבינה וחצי ישנה, פג'ו J5 או בוקסר טנדר דבל קבינה, טרנספורטר ישן, GMC סיירה ישנה (בתקציב גבוה יותר) וכד'. מה אתם חושבים? אולי בכלל עדיף ברלינגו עם נגרר ? מותר לגרור נגרר בגודל הזה בפרייבט או בטנדרון ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ארגז 2 מטר לא תמצא בטנדר יפאני דאבל קבינה כך שנשארו לך רק האמריקאיות וגם שם תבדוק אם הבליטות של הגלגלים בארגז לא מפריעות.

עוד אופציה שאני לא יודע אם תיכנס בתקציב זו משאית איסוזו מהראשונות שהגיעו או ניסאן שיש להם גם דגמים לרשיון ב'. נכון שהן מכוערות וקופצניות אבל אמינות מאוד ובעלות ארגז שיתאים.

קח בחשבון שלרשיון ג' אין שווי שימוש מבחינת מס הכנסה וזה יתרון גדול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה סדר גודל המחירים של איסוזו סומו או מיצובישי קאנטר מאיזור 97 ? אני צריך כזו עם פלטה ולא סגורה.

יש שם מקום לזוג ותינוק ?

מהן עלויות האחזקה של כלי כזה (בגרסאותיו הקטנות , לא 7.5 טון), במיוחד בהשוואה לסיירה 6500 דיזל ?

פורסם

יש לי סומו 97 6.2 טון. מחירון באיזור ה30K לשילדה, אם אני לא טועה. אני קניתי לפני שנה כולל ארגז קירור והקפאה ב62K ש"ח לפני מע"מ. כל טיפול יוצא לי באיזור ה600-700 ש"ח לחומרים, כולל חלפים מקוריים בלבד. אני מטפל לבד. אין כמעט תיקונים שלא במסגרת הטיפול השוטף. צריכת דלק 1:4.5 בנסיעה משולבת עירוני/בינעירוני. יש מקום לזוג ותינוק.

יש לי נגרר 500 ק"ג משקל כולל, שהגודל הפנימי שלו הוא 1.20*2.10 . לקנגו או ברלינגו (ואולי גם לפרייבט) מותר לגרור נגרר עם בלמים במשקל כולל של 750 ק"ג, כך שאין בעייה להתאים נגרר לדרישות שלך. לדעתי זה פתרון עדיף אם אתה לא חייב את יכולת ההעמסה הזו כל היום בשטחים עירוניים. תהנה לך מרכב קטן כלשהו, שיהיה במצב תחזוקתי ופנימי טוב יותר מאשר רכב עבודה, וכשצריך תיקח את הנגרר.

פורסם

חנן, שווה לך כבר להחליף לחדשה. לי יש אחת 7.5 טון ארגז פתוח של 5.3 מ' שנוסעת עמוסה וצריכת הדלק היא 1:8.5 בממוצע.

פורסם

גם לי נשמעת אופצית הגרור כעדיפה. לא נשמע כתענוג להסתובב עם משאית או טנדר אמריקאי ענק בתור פרייבט.

כדי שאוכל להעמיס חצי טון, אני מניח שמדובר בגרור של 750 ק"ג משקל כולל לכל הפחות, האם זה נכון או שצריך כבר גרור גדול יותר (ורכב גדול יותר מברלינגו שמורשה לגרור אותו) ? כמה עולה בערך גרור כזה ?

נכנסו כבר לתוקף השינויים ה"אירופאיים" בתקנות הגרירה?

פורסם

שי, בד"כ ההודעות שלך רציניות, ואני מחזיק ממך איש רציני, ומביך אותי לומר את זה, ובכל זאת, איכשהו, ההודעה הזו נראית מתאימה יותר לאחד באפריל. אני מכיר "קצת" את נושא המשאיות, וגם מקבל דיווחים מבעלי קווים אחרים. 4 ק"מ לליטר זו הצריכה הנורמלית לרכב חלוקה. אתה מדבר על צריכת דלק דומה לשל טנדר מזדה BT50 2007, ריק ללא נוסעים, בדרכים בינעירוניות. הזוי משהו.

פורסם

חנן, העובדות הן שהיא צורכת פחות מהH1 ימ"ש שהיתה לי לפניה.

מנדובר במשאית חדשה עם מנווע 5.2 ליטר מתאים לתקן יורו 4. היא בת 3 חודשים ועם 20,000 ק"מ כשהעבודה שלה היא חלוקה בכל הארץ. הנהג נכנס איתה לצמרכז ת"א וגם מגיע איתה לאילת. המשקל הממוצע עליה הוא כ 2 טון וצריכת הדלק היא לפי דוחות דלקן.

4 ק"מ לליטר אתה מקבל במשאיות יותר גדולות. האיסוזו היא יותר טנדר גדול מאשר משאית.

פורסם

אם תקח טנדר כלשהו יפני אתה יכול להניח בארגז ( עם דלת פתוחה ) פלטות של 2X1 בלי שום בעיה , רק דאג שיהיו לך רצועות קשירה טובות ומשולש אדום לסימון מטען בולט , אני במשך שנים עבדתי עם טנדרים של מיצובישי וטויוטה בצורה הזו וכך היה לי גם רכב 4X4 וגם רכב לעבודה , הטנדר הוא דבל קבינה כך שיש ים מקום לזוג + תינוק .

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

דני, מותר לנסוע ככה שיש איזה 30-40 ס"מ לפחות בולטים החוצה, ועוד עם דלת אחורית פתוחה ?

אין פה בעיה עם השוטרים ?

נ"ב חשבתי על עוד יתרון משמעותי לגרור - שאפשר לעשות לו דופן צד נפתחת ואז להעמיס משטח ישר עם מלגזה מהצד במקום לבוא מאחור. מאוד נוח.

פורסם

מותר שהמטען יבלוט אחורה עד מטר בתנאי שהוא מאובטח כיאות ומסומן במשולש. לגבי הדלת אין בעיה כל עוד המספר לא מוסתר.

פורסם
דני, מותר לנסוע ככה שיש איזה 30-40 ס"מ לפחות בולטים החוצה, ועוד עם דלת אחורית פתוחה ?

אין פה בעיה עם השוטרים ?

אין שום בעיה עם שוטרים ,עבדתי כך עם טנדר מעל ל 7 שנים .

מה שכן תמיד היה לי זרוק בארגז משולש חרום עם ערמה של נייר דבק שאיתו הדבקתי את המשולש למשטח ו 2 רצועות קשירה מסוג טוב עם מותחנים לקשור את המטען .

מה שחשוב זה שמספר הרכב מאחור ישאר חשוף ועוד דבר - לא לכל הטנדרים יש מקום שאליו ניתן לעגן את הרצועות ולכן צריך להכין מתקן לארגז או לחילופין לרכוש קשת דקורטיבית שניתן לקשור עליה את הרצועות .

אגב רוחב הארגז בין הגלגלים הוא 1 מ' וכשדלת תא המטען פתוחה האורך של הארגז הוא 2 מ' לפעמים שמים את אמבטיות הפלסטיק המעצבנות אבל הם מספיק אלסטיות כדי להלחץ לרחב של 1 מ' .

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• תוכן חדש...