Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קארטינג בישראל - יש עתיד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובי פשוט ראיתי את זה עכשיו:

מנוע ימהה בחיים לא עלה 10000 ש"ח - אתה טועה בגדול (מה לעשות, הגיל:wink:) ואימון עלה בהתחלה 100 ש"ח ואח"כ 120.

למעשה בימים הראשונים בנחשונים שילמנו שקל להקפה - היה די מצחיק לראות תדפיסים בסוף כל יום.

אם אתה מחפש קארט - תמיד יש לי איזה משהו - תתקשר

ברק

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דובי,

כל מילה בסלע. קשה לחזור לארבע פעימות אחרי 2 פעימות. ויש ב 4 פעימות נהגים טובים שחוששים, שאין גב כלכלי וכו'.

לשם השוואה, התענוג עולה כמו אופני הרים טובות + דלק לנסיעות מהמרכז לגליל/ירושלים/נגב :)

אמנם אי אפשר לרדת עם הקארט לנסוע בפארק, אבל בכל זאת... אולי במגרש חנייה ליד הבית? :)

אגב, יש כאן קארט זיפ למכירה, מי יודע, אולי הוא היה שלך? :)

http://www.mykart.net/buy

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

השלב הבא היה קניית מנוע ובזה לא התפשרתי אז קניתי מנוע ימהאה חדש במחיר של עשרת אלפים שקלים, מאבא של ברק גולדפינגר

מנוע ימאהה חדש עולה היום קצת יותר מ 4200 ש"ח. לא נראה לי שהוא היה כזה יקר פעם... אלא קנית לו בוכנות מזהב או משהו :)

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

מאחר ותפש אותי חיידק הספורט המוטורי בגיל מאוחר, הבנתי שאין לי לאן להתקדם אלא ( משהו בדומה לדובי) להנות!

הבעיה שלי היא משקל, לא שאני שמן, אבל 100+ ק"ג הופכים אותי ללא כ"כ תחרותי ב-4 פעימות( בלשון המעטה).

עכשיו, היות וספורט מוטורי הוא כנראה הספורט היקר בעולם וקארטינג הוא כרטיס הכניסה, החלטתי להיות ריאלי ולהשקיע בקארטינג.

השבת, העמסתי את ארבעת ילדיי ( כן,כן-4...), את האישה ונסעתי לחיפה. מאד, אבל מאד נהניתי. אגב, היות ויש לי רשיון גבו ממני רק 35 ש"ח! החלטתי לחזור לשם לבד, להתחיל להתאמן ולהשתתף בליגה המקומית שהבנתי שהיא די פוריה.

אני מתעלם מהמשקל והמטרה (חוץ מלהנות) היא לא לסיים אחרון בכל מרוץ, לכשנגיע לשלב המרוצים. אם אצליח, אני מבטיח לי ולכם,אני אתקדם ל-2 פעימות.

בנוסף ברצוני לומר כי אני מסכים עם כל מילה של ברק, אם היו מסלולים היו יותר מתחרים!

קביעתו גם לגבי העלויות והתיחסות ספורטאי לתחומו נכונה בהחלט. אבל להתבכיין תמיד יותר קל ובטח יותר זול, לא?

פורסם

אומרים שאין עתיד בלי עבר. זה נכון ל-99.9% מתחומי החיים. מה ה-0.1% אתם שואלים? ענף הקארטינג בישראל.

כל עוד ימשיכו להזכיר את מה שהיה, כלום לא ישתפר.

לכל אחד בתחום הקארטינג - וזה כולל את בעלי המסלולים לאורך השנים, היבואנים, המארגנים, השופטים וגם הנהגים - יש חלק במצב בו נמצא הענף היום וחשוב שכולם יפנימו את זה ויבלעו את הרוק אם רוצים להתקדם.

עכשיו לשאלתו של ציון, תחום ה-2 פעימות נמצא היכן שהוא נמצא בגלל הרבה סיבות, חלקם בפיסקה הקודמת. אבל אם ננסה להתמקד בעיקר ולא בתפל, יש לכך סיבה אחת עיקרית:

בכל פעם שנראה היה כי יש עתיד לענף, הצטרפו נהגים. שים לב שכשניפתח המסלול בלטרון, היו כמעט 20 נהגים, רובם חדשים. ברגע שנראה היה שאין עתיד וגרוע מכך, גם מה שקורה בפועל לא מתקדם לשום מקום (שלא נאמר מתדרדר), החלה העזיבה שוב.

חשוב לשים לב גם שמיעוט הנהגים יוצר שיעמום מסויים. ומה קורה כשמשעמם? מחפשים משהו להתעסק איתו כמו למשל החרא של העבר. ברגע שיהיה סיכוי לעתיד טוב יותר, תאמינו לי שמספר הנהגים יגדל והצל של העבר יפחת.

הערה: מי שרוצה להתחיל לנהוג, חשוב וכדאי שזה יהיה בקארטינג. אומר ברק כי ה-4 פעימות הוא העקב אכילס של הענף והוא צודק, אלא שלצערי אני לא רואה דרך אחרת להכניס אנשים לענף. אנשים בוכים פה על 50 ש"ח (ולא ניכנס אם בצדק או לא), אז מה יהיה עם החזקה/אחזקה של קארט ברמה מקצועית? ספורט מוטורי אינו זול, אך הקארטינג הוא האפשרות הזולה ביותר.

ירון אדרי

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

ירון, כל מילה שלך בסלע. אני אישית לא התבכיינתי על ה-50 ש"ח, רק הערתי שזה יקר.

אגב, יש ספורט מוטורי נוסף (בארץ) שגם לא כזה יקר: ג'ימיקאנות. לפני כ-4 שנים, אני זוכר בבירור איך היו מתארגנות ג'ימיקאנות ללא עלות מטורפת של 170 ש"ח לשלושה מקצים (בין השאר ע"י חבר'ה מ-CF, העלות הייתה נעה בין 0 ל-35 שקלים). אולי העלות הזו הגיונית אם מסתכלים מנק' מבטם של מסלולים, אבל מנק' מבטם של המשתמשים לא כ"כ. ויש מגרשים פתוחים, צריך רק חבר'ה עם יוזמה, קונוסים וידע בבניית מסלול. לצערי באותה תקופה יפה הייתה לי קורולה עם בולמים גמורים, היום כשיש רכב ספורטיבי אני מרגיש שהוא טיפה לא מנוצל.

למה לא נרים את הכפפה כמו פעם? אישית, אשמח לעזור בכל מה שידרש!.

סליחה על הסטייה מהדיון, הייתי חייב. אביעד

פורסם

ירון,

אני חדש, לא מכיר את העבר ובכל זאת אנחנו חושבים אותו הדבר... אולי גם זה סימן אופטימי לעתיד ורוד יותר?

אגב, אני לא חושב ש-AA123 סוטה מהעניין כי לכשיהיה לי קארט 2 פעימות, אני מאמין שארצה להתאמן,להנות ולהתחרות כמה שיותר מחד, מבלי לגמור את התקציב מהר מדי מאידך. הפתרון אם כך הוא לדעתי התארגנות של חבר'ה על מסלולים ארעיים. אגב, הדבר חוקי?

פורסם

דרך אגב

גם אני לא התכוונתי להתבכיין על המחיר אלא על המסלולים שלא מתביישים לדרוש את המחיר למרות מצב הקארטים והתחזוקה שלהם ושל המסלול עצמו.

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

לציון ולכל השאר

לאחר שקראתי את השרשור הזה ברצוני להגיב בצורה ענינית ומתוך הבט מקצועי (כמי שחי את עולם הקארטינג ביום יום).

לדעתי הקארטינג בישראל לא מתפתח מהסיבות הבאות:

נתייחס בראשונה לליגת ה 2 פעימות

א. רוב הנהגים המתחילים ב 2 פעימות לא בודקים לעומק את נושא העלויות והזמן הדרוש כדי להיות תחרותיים .

חלקם הגדול של הנהגים נכנס לענף מתוך התלהבות ראשונית מתוך רצון לנהוג בקארט 2 פעימות ,ולאחר שמנסים ומתאמנים ומחשבים את ההעלויות (שאגב קניית הקארט היא החלק הקטן במרכיב העלויות) מתחילים להבין שהעסק יקר ומצריך השקעה בהרבה זמן וכסף.

ב. רובם הגדול פשוט "נשבר" מהר כי התוצאות שהוא ציפה להן לא מגיעות בקלות.

ג. הידע הטכני והצורך לדעת לכוון את הקארט בצורה מקצועית ומדויקת ע"מ להוציא את המירב מהקארט הוא לא פשוט גם לאחר שרכשת קצת נסיון ואפילו התייעצת בנהגים נוספים.

לדעתי אלא הסיבות העיקריות שאני רואה ושומע לפרישת נהגים.

ברצוני להגיב גם לברק בנושא 4פעימות שהוא "עקב אכילס " לפי דבריו

4 פעימות הוא הבסיס לנהיגת קארטינג ומאפשר להרבה נהגים חדשים לטעום מעולם הקארטינג לפני שלוקחים החלטה להיכנס לתחום.

ע"מ לרכוש ניסיון בנהיגה חייב נהג להתחיל ב 4פעימות כלי בסיסי שמספק הגנה טובה יותר לנהג .ומרווח טעות גדול יותר לנהג החדש.

לפי מיטב ידיעתי רוב נהגי ה 2פעימות הבולטים התחילו ב 4פעימות לפחות שנתיים ואז העלייה למדרגה הבאה קלה יותר.

לגבי הליגות של ה 4פעימות אני רואה בכך דבר מבורך כי זה שמאפשר לנהגים שכן אוהבים את התחום ועדיין אין להם תקציב

לרוץ עונה שלמה ב 2פעימות לטעום קצת מעולם מירוצי הקארטינג.

בתקווה שיום יבוא ויהיה בסיס חזק לקארטינג אז ורק אז נוכל לדבר על התפתחות לכיוון מנועים חזקים יותר אני לא רואה סיבה לרוץ לפני שהילד למד ללכת, ביחוד שאין שום מסלול שעומד ברמה בטיחותית כדי לאכלס ליגות עם מנועים חזקים כאלה .

בעיניין נוסף ואחרון , לגבי העלויות שהרבה אנשים מתלוננים לגביהם.

להשכלה כללית 50 ש"ח למקצה של 10 דקות נחשב למחיר זול בהשוואה לרוב מדינות העולם.

אני יודע שאנחנו לפחות PROKARTING רחובות הכלים מתוחזקים ברמה הגבוהה ביותר ללא שום פשרות.

חוץ מזה זה עניין של סדר עדיפיות אם אתה אוהב את התחום תשקיע רק בזה. ספורט מוטורי ידוע שהוא לא ספורט זול

ואם עדיין אין לך תקציב כנראה שהתחום לא בשבילך.

לסיכום אני מקווה שלמרות הכל הענף יתפתח בסופו של עיניין .

איציק

פורסם
דובי פשוט ראיתי את זה עכשיו:

מנוע ימהה בחיים לא עלה 10000 ש"ח - אתה טועה בגדול (מה לעשות, הגיל:wink:) ...

ברק

ברק

לא נתווכח, אבל עדיין יש לי את החשבונית, ככה שאני לא חייב להסתמך על הזיכרון.

ואני לא כזה זקן, אוטוטו בן-40.:-D

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

קודם כל דובי:

אם אתה אומר... אתה כנראה יודע, לי זה נראה קצת מוזר אבל לא נפתח את זה בפורום.

לגבי מה שאיציק אמר:

1. אני מסכים איתך. אני בייחוד חושב שהרבה נהגים נכנסים למרוצים שלא בראיה ריאלית לגבי מיקומם בגריד, מי כמוך יודע שכדי להצליח צריך לעבוד הרבה וקשה. כשהתוצאות לא מגיעות אותם נהגים (שהיו רגילים לנצח בליגות 4 פעימות כאלו ואחרות) פשוט נשברים. אכן 4 פעימות הוא הבסיס אבל הוא הפך להיות גם העיקר ופה הבעיה. אני רק מצביע על הבעיות (לדעתי) זה לא אומר שיש לי פתרונות קסם.

2. אני רוצה לחדד נקודה - אתה בטח זוכר שבנחשונים נסעו קארטים 2 פעימות כל מי שהיה במקום בא לראות וכך נחשפו לנושא נהגים רבים שאמרו לעצמם "גם אני רוצה", אבל היום באינדורים הם לא רואים 2 פעימות בתנועה (אם יש מזל אולי בתצוגה) וכך הם לא מבינים את גודל ההבדל התהומי בין הכלים. כך יוצא שרבים חושבים שהם "מתחרים בקרטינג" ואולי הם חושבים שהם ספורטאים אבל למעשה הם לא מגרדים את בסיס המהות של להיות נהג מרוצים בקארט.

3. שם לב שלא הזכרתי כלל מנועים חזקים יותר או דבר דומה. זו לא מטרת הדיון ואני לא רואה שום צורך להכנס לזה כאן.

רק אומר, שיתכן ובנקודה זו אנחנו לא רואים עין בעין אבל זה בסדר וזו זכותך המלאה, כמו שזו זכותם של כל הנהגים האחרים לבחור עבור עצמם את הדרך.

בברכת יום נפלא,

ברק

פורסם

ברק/איציק

אני נתתי תמונה של מתחרה "חסכן" ללא מטרות רציניות רק כייף , בכדי לאזן את התמונה תנסו להעלות כאן רשימת עלויות ברמה תחרותית , הכל כולל הכל.

אגב- שכחתי לציין שבמהלך העונה נאלצתי להחליף משאבת ברקס עם צנרת - משהו כמו 1000 ש"ח .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

טוב.... המסקנות שהגענו אליהם לדעתי הם עד שלא תתחיל פה ליגה מסודרת ורצינית עם שיפוט מקצועי מסלול מסודר

ובטיחותי אני לא חושב שהעסק הזה של 2 פעימות יתרומם עוד הרבה.

צריכה להיות ליגה שהנהגים של 4 פעימות ישאפו להגיעה אליה ולקנות קארט בלי חשש שכל העסק יתפרק והם ישארו

עם קארט ששוכב להם בבית ליופי.

אני מקווה שהתקופה של התחרויות בנתניה ונחשונים עם 40 משתתפים עוד תחזור ואולי אפילו לי יחזור החשק להתחרות :-D

לדובי

עלויות לעונה תלויה בהרבה משתנים ובניהם רמת המתחרים .

במידה ורמת הנהגים גבוהה ויש הרבה נהגים פוטנציליים לזכות יש להשקיע יותר כסף וזמן כדי להתברג במקומות הראשונים

אני רק יכול להעריך שזה נע בסביבות ה 40,000 -65,000 ואפילו צפונה מכך וזה כולל קניה של הקארט דלק אימונים ביטוח

חלקי חילוף וכ'ו.

זה ההערכה גסה שלי כי בסופו של דבר לא אני הוצאתי את הכסף אלא הספונסר שלי (אבא שלי :-D) שפה המקום גם להגיד לו תודה

איציק

פורסם

אתי בעיון את דברי "זקני השבט" ואני חייב לומר שההרגשה היא שבעיות העבר, כפי שירון הגדיר, (אגב, אין לי מושג מהם) משפיעים היום וזאת בשל "פוליטיקה". הדבר עצוב כי למרות הדברים שאיציק אומר ואני מסכים בהחלט עם הניתוח שלו,

אם יקום גוף אחד שיאגד תחתיו את כל ענף הקארטינג, עם שת"פ של מסלולים קיימים (4 פעימות), פיתוח של מסלולים חדשים (2 פעימות), יבואני ציוד, יבואני כלים, נהגים... אין לי ספק שהספורט יתרומם!

הבעיה כנראה שהיות ואני לא מכיר את הדינמיקה הפנימית היא שאני כנראה תמים!!!

פורסם

"אם יקום גוף אחד שיאגד תחתיו את כל ענף הקארטינג, עם שת"פ של מסלולים קיימים (4 פעימות), פיתוח של מסלולים חדשים (2 פעימות), יבואני ציוד, יבואני כלים, נהגים... אין לי ספק שהספורט יתרומם!

הבעיה כנראה שהיות ואני לא מכיר את הדינמיקה הפנימית היא שאני כנראה תמים!!!"

לצערי אתה כנראה באמת תמים.

מניסיון, הקמת מסלול עולה כסף רב (במיליוני שקלים), אף התאחדות כזו או אחרת שתקום לא תוכל להרים פרוייקט שכזה, זה חייב להיות פרוייקט פרטי (כי המדינה לא תיתן לך שקל ורק תפריע). אל תשכח את ניגודי האינטרסים והתחרות בין המסלולים הקיימים והיבואנים כך שגוף כזה כמו שייחלת נידון לשיתוק מוחלט מהיום הראשון. ובעצם זה לא שונה מכל תחרות בין גופים כלכליים במשק - לעיתים נדירות תוכל למצוא אותם משתפים פעולה ולרוב זה רק אם יש להם אינטרס משותף (לדוגמא איגוד יבואני הרכב).

• תוכן חדש...