Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קארטינג בישראל - יש עתיד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברק,

אני מסכים איתך שבסופו של דבר הכל עניין עסקי כלכלי. כאן מדובר אבל על ספורט!

בספורט יש אגודות, מכבי מול הפועל לצורך העניין. גם שם זה עסקי כלכלי. אבל יש גג אחד עם הרבה סניפים.

רעיון אולי מטומטם, מקימים שני גופים עסקיים כלכליים חדשים, צפון/דרום, לא יודע נחשוב על משהו...,מנהלת אחת,כולם מתחלקים תחת הגגות האלה וביחד דוחפים קדימה, אתה יודע מה, אני לא בטוח שזה לא משתלם יותר לכל העסקנים כולל אנשי העסקים שבתמונה שרוצים (ובצדק) להרוויח.

לספורט, זה בטוח ישתלם. אגב, הבעיה שרובנו לא מסתכלים על זה כספורט. חלק כפאן וחלק כעסק. כשנהיה ספורט בעיני עצמנו...

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא קראתי את כל השרשור אבל אני אוסיף ואומר בכל מקרה,

אני חובב קארט מושבע , ביקרתי באלפא קארטינג חיפה בערך 20 פעמים+,

אז שהייתי בטיול בצרפת החלטתי שאני חייב לעשות קארט, היינו בעיר דיז'ון ומה אני אגיד לכם..רמה אחרת לגמרי.

המחיר הוא כמו בארץ רק שם אתה מקבל מסלול פי כמה יותר טוב(היה גשם, אז הם חייבו אותנו להתשמש במסלול הפנימי)

תוך כדי המרוץ יש שלט שמראה מה המיקום של המתחרים, הקארטים פשוט טסים ונראים חדשים לגמרי. פשוט עולם אחר.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

דבר נוסף בקשר לעתיד,

משיטוט קצר ברשת הגעתי לאתר בנושא קארטיג שבו השרשור הנ"ל גם מופיע.

לא ידוע לי מי הנפשות הפועלות, גילם ותפקידם,אבל,כל עוד אנשים יכנו אחרים, אני מצטט "פודל של...", "סמרטוט" וכד', בעלי מסלולים יריבו עם הורי מתחרים, מתחרים יקללו שופטים וכו'...אז אין עתיד.

שוב, עלינו להתייחס לספורט כאל ספורט ואחד לשני בכבוד. אני אגזים ואולי תכעסו עליי אבל עם דיסטנס מסויים בין בעלי התפקידים השונים, אז יהיה עתיד.

תחשבו על זה ככה:

יותם הלפרין נפצע באימון בהיכל נוקיה, אביו ממהר לתבוע את שמעון מזרחי שמצידו מפטר את עודד קטש. האחרון לא נשאר חייב ותובע את כולם כולל את חברת נוקיה...כל זאת בריש גלי באתר "הכדורסל-שלי" דוט קום. הזוי? תחשבו עוד פעם!

פורסם

תחשבו על זה ככה:

יותם הלפרין נפצע באימון בהיכל נוקיה, אביו ממהר לתבוע את שמעון מזרחי שמצידו מפטר את עודד קטש. האחרון לא נשאר חייב ותובע את כולם כולל את חברת נוקיה...כל זאת בריש גלי באתר "הכדורסל-שלי" דוט קום. הזוי? תחשבו עוד פעם!

אנלוגיה קצת מוגזמת אבל לא רחוקה מהמציאות, אהבתי :)

ואכן זו הסיבה שפתחתי את האשכול גם כאן וגם באתר המרומז. עניין אותי לדעת איזה כיוון יתפוס האשכול בכל אחד מהפורומים, ואפשר לומר שקארספורום מנצח באיכות, לשמחתי או לצערי...

אגב, לא כולנו בקארטינג ככה.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

שלום לכולם,

אז כמו שהובטח לפני החגים, זוהי ההודעה מטעמנו:

עמותת ספורטאי הקארטינג רוצה לברך את כולכם לרגל השנה החדשה ולאחל לכולנו שבשנה הקרובה יחולו רק דברים טובים לענף, שיהיה שלום, ביטחון ושגשוג.

ועכשיו, מספיק עם הברכות ובוא ניגש לתכל'ס.

התפיסה של העמותה היא שעל מנת לקדם את ענף הקארטינג כספורט תחרותי והישגי בישראל, יש להתמקד בליגות ה-2 פעימות וככה הדבר יהיה.

העמותה עוסקת בשבועות אלו בהכנות לכניסתה לארגון מרוצי שתי פעימות ופרטים נוספים יגיעו ברגע שהדבר יהיה רלוונטי (מתבצעת עבודה נמרצת בנושא).

לגבי תחום ה-4 פעימות:

אנו מבחינים כי קיים פער תפיסתי עם נושא ה-4 פעימות. רבים לצערי חושבים כי הישועה תבוא מקידום תחום ה-4 פעימות ע"י העמותה, אולם לא כך הדבר.

על פי תפיסתנו, תחום ה-4 פעימות הוא הבסיס העממי ביותר להרחבת ציבור חובבי הקארטינג בישראל, אולם הוא אינו קשור לצד ההישגי של ענף הקארטינג.

לעומתו מרוצי הקארטים הפרטיים (בישראל 2 פעימות) הוא התחום התחרותי של ענף הקארטינג וכך זה בכל העולם.

אם כך, אני מקווה שהסברתי לכם בקצרה את הראייה של העמותה בנושא ה-4 פעימות, לדעתנו הוא אינו מהווה רף הישגי בספורט הקארטינג, אולם הוא כן חיוני להמשך התפתחות הענף ע"י חשיפתו לכלל הציבור.

הדבר הנחוץ לדעתנו הוא ליצור הפרדת יוקרה בין עולם ה-4 פעימות לעולם ה-2 פעימות.

על מנת לפשט את העניין:

4 פעימות = כדורגל עם חברים.

2 פעימות = כדורגל בליגת העל בה המשחקים משודרים ומקבלים חשיפה.

המפתח הוא לאו דווקא להוריד את קרנו של תחום ה-4 פעימות, אלא להעלות את זה של ה-2 פעימות: לתת חשיפה במדיה, אתר אינטרנט של הליגה, כתבות בעיתוני רכב, שידורי טלוויזיה, אולי אפילו לסקר תוצאות מרוץ בעיתוני ספורט של יום ראשון, מה דעתכם על זה?

כלומר בסופו של דבר להקנות חשיפה שתעלה את היוקרה של תחום ה-2 פעימות.

כמובן שהלאה ניתן יהיה לשלוח נציגים לתחרויות בחו"ל והעניין הציבורי יעלה אף יותר.

על כן, העמותה בוחרת להפנות את מירב תשומת הלב לתחום ה-2 פעימות.

טוב, אז למה לא לעשות גם ליגה ארצית ל-4 פעימות עבור אותם אנשים שלא מתחרים ב-2 פעימות?

התשובה היא: באמת למה לא? אבל השאלה היא באיזה מתכונת?

כידוע, מצד אחד רובכם רוצים ליגה כזאת, מצד שני הרי כולכם יודעים מצוין שהמצב ברוב המסלולים לא מאפשר תחרות בכלים שווים ובכך מורידה את רמת הכיף והרצינות של ליגה כזאת שלכאורה צריכה להיות מקצוענית ועם ציפיות גבוהות.

צר לי לאכזב אתכם מכובדי, שציפיות שבליגה שתארגן העמותה יתחרו על כלים שווים הן ציפיות שווא – זה לא יקרה בחיים, בטח שלא בכל מסלול!

אז אפשר לארגן ליגה ארצית ואפשר להשאיר את הליגות המקומיות שמאורגנות על ידי המסלולים עצמם – כך או כך, הערך ההישגי שלהן בעולם הקארטינג הוא שווה (לא מעניין את מארגני אליפות בריטניה אם לקחת את אליפות ישראל במרוצי 4 פעימות או את אליפות בת ים).

אפשר אגב, כן לקיים ליגת סיבולת ב-4 פעימות שתדלג בין מסלולים ושם הפערים בין הכלים יוכלו להצטמצם עקב אופי המרוץ, אסטרטגיות, עייפות הנהגים וכו'.

אולם, בכל מקרה חשוב שמתחרי ה-4 פעימות יפנימו כי לא כל בעל מסלול יכול להביא את כל הקארטים למצב של שיוויון תמידי בין הכלים ולהבין שלא כל בעלי המסלולים מחזיקים את הקארטים לטובת מרוצי הליגות אלא בראש ובראשונה להשכרה לחובבים – כי זהו עסק כלכלי קודם כל.

ושוב זה מוכיח את הניגוד לתחום השתי פעימות ששם אתה מחזיק את הקארט שלך, מטפל בו לבד, משקיע כסף ומביא אותו למצב האופטימלי על מנת לקצור הישגים.

אנחנו בכל מקרה רוצים לשמוע את עמדתכם, אם זה בפורום ואם באימייל.

עוד דבר אחרון לגבי ליגת 4 פעימות:

נאמר כי יש מחלוקות בין בעלי מסלולים וכי זה מטרפד את האפשרות לקיום ליגה.

זה לא ממש מדויק, זה לא מטרפד, אולם זה בטח לא מוסיף כבוד להתנהלות הענף.

לעמותה כגורם נייטרלי לחלוטין נמאס להיתקל בקירות מסוג:

ברחובות אי אפשר להתחרות כי מישל מארגן את המרוץ.

חלאס עם זה, אני מבקש מכם, גם דוד, גם מישל וגם לכל מי שעברו ביניהם חתולים שחורים אי פעם בעבר הרחוק והקרוב. חבר'ה, אנחנו אנשים מבוגרים ואתם צריכים להבין שאם המטרה היא באמת להתקדם, הדבר הראשון הוא לגשר על הפערים השטותיים האלו ולשים את העבר מאחור.

אף אחד כאן לא בנקמת דם או במלחמת ג'יהאד אחד עם השני – כולה מכוניות זעירות, כסף במקרה הרע.

דוד, אנחנו כעמותה מעריכים אותך כאחד מהאנשים הטכניים הכי טובים בישראל בתחום הקארטינג ואת השאיפה שלך למקצוענות.

מישל, אנחנו מעריכים אותך כאיש מוטורי שיודע לארגן מרוצים ושחשוב לו מהענף.

אנחנו שמנו לעצמנו מטרה להוות גוף מפייס ואנחנו מוכנים לקחת על עצמנו לעזור, אז אם יש צדדים בענף שעבר ביניהם חתול שחור והם מוכנים לשים את הדברים מאחור אני קורא להם לפנות אלינו ולהביע את נכונותם – הנה ככה אפילו אתם לא צריכים ליזום טלפון אחד לשני.

אנחנו נגשר, תפנו אלינו ואנחנו נעדכן את הצד השני שיש נכונות כזאת.

אגב אני רוצה להזכיר לכולם כי האנשים שעומדים כיום בראש העמותה הם הועד המייסד שהוא ועד זמני.

בקרוב מאוד, אני אפרסם את מבנה העמותה המלא ובו התפקידים הלא מאוישים שממתינים לבחירות. כי עם כל הכבוד אנו רק 3 בעלי תפקידים בעמותה של ספורטאים ואנחנו זקוקים לכם הספורטאים לאיוש התפקידים ולעזרה בעשייה, דברים לא יקרו לבד.

במקביל יפורסם תקנון לבחירות, מועד ומקום – הנוכחות שלכם שם תענה במידה רבה על השאלה של ציון ענף הקארטינג לאן?

בברכה,

סער ניב

מזכיר עמותת ספורטאי הקארטינג

פורסם

ניב שלום,

אני מברך על הודעה מסודרת עם רוח ממסדית.

שאלה אישית ( יתכן ותעניין אחרים):

משקל:100+

גובה:193 ס"מ

מגורים:צפון רחוק

כמובן תפרן וכו'...

יש עתיד בעיניך?