Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומנם קניתי את הרכב לפני שבוע, אבל שכחתי לרשום לכם את תוצאות הבדיקה, לכן אבקש התייחסות לבדיקה, מה כסתח ומה לא והאם המחיר היה שווה-9500, כשהמחירון הוא 14700, הרכב יד 2 עם 163000 ק"מ:

1.מנוע

2.מערכת קירור

3.מערכת דלק

4.מערכת הצתה: לא תקין

בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת תזמון ושסתומים, רעשים ונקישות פנימיים, נזילות שמן, מנוע שורף שמן, תושבות מנוע פגומות, מעיכות באגן השמן, לנקות מסנן שמן באגן, רעש גלגלות ורצועות, ניקוי ותיקון מערכת הקירור, קורוזיה וסימני נזליה בחיבורים, סיבובי מנוע לא יציבים

5.מערכת פליטה:דוד עמעם מרכזי פגום

6:סרן קדמי ומערכת היגוי:לתקן זויות היגוי, נקישות במתלה,חריקות במתלה.

7.שלדת מרכב-ליקויים בעלי משמעות נמוכה:לחיצות פח, תיקונים במרכב/סביב, תיקוני פח וצבע, תיקון מאחור, תיקון בגוף מימין ודופן אחורי, פגמים בצבע, פגושים פגומים.

8.מערכת בלמים:לפרק גלגלים לבדיקה

9.צמיגים:2 צמיגים פגומים

10:מערכת תאורה:נעילת דלתות אינה תקינה.

11:קפיצים:בלמ"ז פגומים

12:

העברת כוח:הפרדת מצמד לקוייה(בלאי), נזילות שמן מתיבת הילוכיפ, שילוב הילוכים לקוי/קשה, תושבת תיבת הילוכים פגומה, רעש וחופש ממערכת ההנעה.

אציין שיברתי עם מוסך שאמר שהרוב זה חרטות ודברים קטנים וגם חבר בעל מוסך אמר שהרוב פה זה החלפת גומיות וכיוון כמה דברים.

האם עשיתי עסקה טובה או שיש לי לחשוש פה מתיקונים עתידיים יקרים?

פורסם
אומנם קניתי את הרכב לפני שבוע, אבל שכחתי לרשום לכם את תוצאות הבדיקה, לכן אבקש התייחסות לבדיקה, מה כסתח ומה לא והאם המחיר היה שווה-9500, כשהמחירון הוא 14700, הרכב יד 2 עם 163000 ק"מ:

1.מנוע

2.מערכת קירור

3.מערכת דלק

4.מערכת הצתה: לא תקין

בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת תזמון ושסתומים, רעשים ונקישות פנימיים, נזילות שמן, מנוע שורף שמן, מה שכתוב עד כאן הוא תוצאה של בלאי שיש בכל רכב בגיל הזה תושבות מנוע פגומות כדאי להחליף, מעיכות באגן השמן לא מחויב המציאות - מישהו כנראה נסע בדרכי עפר ו/או עלה על מדרכות יש לבדוק שאין זילות שמן משם , לנקות מסנן שמן באגן חשוב למניעת בלאי נוסף, רעש גלגלות ורצועות צריך לתקן במסגרת הטיפול שתעשה לרכב, ניקוי ותיקון מערכת הקירור, קורוזיה וסימני נזליה בחיבורים לבדוק נזילות במערכת הקרור ולהחליף צנורות אם צריך, סיבובי מנוע לא יציבים לבצע ניקוי ודיאגנוסטיקה למערכת הדלק ולהחליף חיישנים אם צריך

5.מערכת פליטה:דוד עמעם מרכזי פגום להחליף - ממילא לא תעבור טסט ככה

6:סרן קדמי ומערכת היגוי:לתקן זויות היגוי, נקישות במתלה,חריקות במתלה.

7.שלדת מרכב-ליקויים בעלי משמעות נמוכה:לחיצות פח, תיקונים במרכב/סביב, תיקוני פח וצבע, תיקון מאחור, תיקון בגוף מימין ודופן אחורי, פגמים בצבע, פגושים פגומים.

8.מערכת בלמים:לפרק גלגלים לבדיקה

9.צמיגים:2 צמיגים פגומים בטיחותי חייב להחליף

10:מערכת תאורה:נעילת דלתות אינה תקינה.

11:קפיצים:בלמ"ז פגומים בטיחותי חייב להחליף

12:

העברת כוח:הפרדת מצמד לקוייה(בלאי), נזילות שמן מתיבת הילוכיפ, שילוב הילוכים לקוי/קשה, תושבת תיבת הילוכים פגומה להחליף תושבת למניעת נזק נוסף, רעש וחופש ממערכת ההנעה.

אציין שיברתי עם מוסך שאמר שהרוב זה חרטות ודברים קטנים וגם חבר בעל מוסך אמר שהרוב פה זה החלפת גומיות וכיוון כמה דברים.

האם עשיתי עסקה טובה או שיש לי לחשוש פה מתיקונים עתידיים יקרים? אף אחד פה לא נביא. האוטו על פניו נראה די מוזנח שום דבר פה לא צועק לשמיים, אבל אם לא תתקן התיקונים היקרים בא יבואו

אני גם הייתי מחליף את רצועת התזמון (אולי יש בדגם הזה שרשת ואז כמובן שאין צורך) העיסקה שעשית סבירה, אך לא מדהימה. אם תתקן את הדרוש יהיה לך רכב מאד נחמד במחיר קרוב למחיר המחירון...

בהצלחה - סע בזהירות

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוסיף גם שרכשתי את הרכב עם טסט לשנה, לכן יש לקחת את זה גם בחשבון.

אילו תיקונים ראשוניים לדעתכם הם הכי חשובים לעשות עכשיו לרכב?

פורסם
אוסיף גם שרכשתי את הרכב עם טסט לשנה, לכן יש לקחת את זה גם בחשבון.

אילו תיקונים ראשוניים לדעתכם הם הכי חשובים לעשות עכשיו לרכב?

אפשר תשובה בבקשה?

פורסם

צריך לעשות את כל הדברים שכתבתי בכחול התיקונים הבטיחותיים קודמים כמובן, חוץ מזה מה שלא תתקן עכשיו יעלה כפליים אח"כ....

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

גש למוסך לקבלת הצעת מחיר מסודרת - כל מוסך שמעוניין לבצע את העבודה ישמח לתת לך הצעת מחיר.

ואם כבר שאלת - בולמי זעזועים גמורים מגדילים מאוד את מרחק הבלימה ומקשים את השליטה על הרכב.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

שצריך להחליף אותם ביחד עם הצמיגים כמה שיותר מהר ואם אפשר אז עדיף את כל ה4 צמיגים ...

אלה פריטי בטיחות מדרגה ראשונה !! והחיים שלך ושל הסובבים שלך תלויים בהם..

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

תעשה לרכב טיימינג ו משאבת מים על הדרך(לדעתי חובה), תרכיב צמיגים איכותיים(על תתקמצן על 30 ש"ח הפרש בין איכותי לסיני) .

כאשר החלפתי בולמים אני זוכר שזה לא היה יקר.

רוב הרעשים והנזילות זה כס"ח.

המנוע נוטה להרעיש(טיקטוקים) אם לא משתמשים בשמן איכותי וזה מניסיון, הייתי משתמש רק ב ESSO.

בולמי זעזועים פגומים השאלה כמה, בדוק במוסך לפני שתרוץ להחליפם, הרכב קפיצי בכל מקרה וקצת מפחיד בפניות (מהירות) גם עם בולמים חדשים. (אבל בקו ישר נוסע מעולה)

סתם כמה טיפים לדגם הנ"ל:

חוטי הצתה של בוש (זולים בהרבה מהמקוריים לדגם הזה).

אם ההילוכים קצת קשים בעיקר בבוקר או שאתה שומע תיקתוקים קלים מאזור הגיר בעמידה בסרק, תחליף לשמן גיר בצמיגות 75W90 ההחלפות יהיו קלות הרבה יותר והרעש יפחת .

תשים לב לרמת המים ברדיאטור מכיוון שיש פקק מים מאחורי הגיר שיכול לנזול ולא ממש רואים את זה(עלול להיגמר רע) קל לתיקון אך מצריך פירוק גיר.

בחלק מהדגמים יש רדיאטור שלא נוטה להיסתם(בדוק אם יש לך כזה במכון רדיאטורים) אך אני עדיין ממליץ לעבור לפארפלו על מנת לשמור על המנוע והרדיאטור מחלודה.

אם המזגן ברכב שלך לא מקורי אז מומלץ מאוד להרכיב וונטה (שואבת) דקה של SPAL ליד המאוורר של הרדיאטור בתוך תא מנוע, זה עושה פלאים לשמירה על חום מנוע יציב בזמן פעולת המזגן (ולהעיף את הוונטה שישבת מקדימה).

ליצוב הטורים נקה את המנוע צעדים ורוב הסיכויים שהבעיה תעלם (ניתוק פלאג, 2 ברגים והוא בחוץ).

רכב מאוד קל לטיפול עצמי (למי שמבין כמובן).

אני מאוד אהבתי את הרכב וחבל שהוא הלך לי בתאונה,אם מטופל נכון ובקפדנות מגלה אמינות מוחלטת.

לדעתי אם תסדר אותו כמו שצריך תקבל רכב מעולה ביחס למחיר ששילמתה (זה בשביל שתרגיש טוב עם הקניה:lol:).

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

על סמך מה מהבדיקה אתה חושב שיש לעשות משאבת מים וטיימינג?

אם אני אעשה משאבת מים, טיימינג , צמיגים ועוד כל שאר הדברים שיש לתקן, זה יסתכם באלפי שקלים.

אני מעדיף לעשות כרגע את מה שהכרחי שזה צמיגים ועוד כמה דברים ואולי גם בולמי זעזועים במידה והם חייבים החלפה מיידית.

פורסם

לא בגלל הבדיקה אלה בשביל שקט נפשי. אם המוכר לא אמר לך שנעשה לרכב טיימינג ב 3 שנים אחונות או 60K ק"מ אז מאוד כדאי כי זה יעלה לך באזור ה 800 ש"ח אבל יכול לחסוך נזק של אלפי שקלים.

2 צמיגים טובים יעלו לך 500 ש"ח.

בולמים יעלו לך לדעתי גם פחות מ 1000 ש"ח (משהו פשוט כי זה מספיק לרכב הזה)

זה הדברים העיקריים.

שמן גיר גם לי היה קצת נזילות קטנות אך לא משהו שמשפיע פשוט כל טיפול תפתח בורג ותבדוק רמת השמן (למרות הסימני נזילה אצלי לא היה חסר שמן אף פעם)

נזילות שמן במנוע יכולות להיות ממחזירי שמן - ניתן לבדוק בזמן טיימינג, או ממכסה שסטומים גם לא הכי קריטי.

תושבות תבדוק אם המוסך כי המכון בדיקה אוהב להגזים בעניין התושבות.

עוד משהו קטן: במצב תיקני מחוג החום צריך להיות באזור החצי (קצת מתחת) המאוורר עובד גם באזור זה וזה בתנאי שיש יוניט מאוורר מקורי כי בארץ (בגלל מזגן ישראלי)החליפו את היוניטים ל נמוכים יותר וכך שהמחוג נמצא ברבע קבוע ואם מזגן או בעומס נוטה לעלות לכיוון החצי (שזה החום הנורמלי) זה גם בסדר.

עם עולה מעל 3/4 אז יש לך בעיה אל תחכה שיגיעה לאדום .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...