Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זהו. הגיע תורי. איבדתי שליטה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתם טוב :cry:

החדשות הטובות - זה לא עם הראלי.

החדשות העוד יותר טובות - לא קרה שום דבר וכולם יצאו שלמים.

רקע כללי (בקצרה):

אני ו - Redroze יצאנו לסיבוב קטן של נהיגה באיזור הכבישים של סופרלנד.

שילוב של:

1. חוסר היכרות עם הכביש, עם הרכב ותגובותיו.
    2. הערכה לא נכונה של המצב.
    3. אדרנלין מוגזם.
    4. כורכר בצידי הכביש (שייך ל-2.)

הביאו לכך שאיבדתי שליטה על הרכב ומצאתי את עצמי לבסוף מתחפר בחול.

תיאור המצב:

עיקולים בזוויות קהות במהירות גבוהה, כ-100 קמ"ש.

הגעתי למצב שהתחת נזרק בשיא הסיבוב ("שיא" , הסיבוב הוא זווית קהה) ואני מתקן אותו תוך כדי שהאוטו נכנס לסחיפה ארוכה. ארוכה מידי.

כל כך ארוכה שהאוטו "נפל" לשוליים, קרוב מאוד לעמוד, וכתוצאה מהכורכר שהיה שם, האוטו הסתובב במקום ושוב חזר לכביש בכיוון ההפוך. שוב ניסיתי לתקן אך המצב היה כבר אבוד בזכות הכורכר, ומצאנו את עצמו נזרקים לכורכר בצד השני של הכביש תקועים בחול ים.

אני אחסוך מכם את הפרטים של איך ניסינו והצלחנו לצאת מהחול (משהו כמו שעה וחצי), אני רק אסכם בכמה מילים.

יצאתי בזול. מאוד בזול. סיכנתי חיי אדם אחר ועוד ברכב שבכלל לא שייך לי.

מטעויות לומדים, אני מניח.

תמיד יש פעם ראשונה. מזלי שהפעם הראשונה שלי לימדה אותי הרבה, נתנה לי את ההזדמנות הזו שהרגשתי איבוד שליטה בזמן אמת, ולא קרה שום נזק.

אני שמח שקרה מה שקרה, איך שקרה. עדיף על ללמוד בדרך הקשה.

אני עייף עבר עלי לילה ארוך,

סעו בזהירות.

לילה טוב, סהר.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דברים...

קודם כל, לא נורא.

נסעת למקום שומם בדיוק בשביל הסיכוי שמשהו כזה יקרה וטוב שמשהו כזה קרה. חווית חוסר השליטה פוגעת בתחושת ה - 'לי זה לא יקרה' ולדעתי זה דבר טוב.

ועכשיו הפואנטה, אם התרגול שלך הינו בעקבות קורס כזה או אחר שעברת הרי תוכל להסיק מסקנות ולהמשיך. אם לא, אין לתרגול שום ערך לימודי מעבר ללימוד הלקח אותו חווית בגלל שמי שחושב שניתן ללמוד נהיגה ע"י ניסוי וטעייה משלה את עצמו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קראתם טוב :cry:

החדשות הטובות - זה לא עם הראלי.

החדשות העוד יותר טובות - לא קרה שום דבר וכולם יצאו שלמים.

רקע כללי (בקצרה):

אני ו - Redroze יצאנו לסיבוב קטן של נהיגה באיזור הכבישים של סופרלנד.

שילוב של:

1. חוסר היכרות עם הכביש, עם הרכב ותגובותיו.
    2. הערכה לא נכונה של המצב.
    3. אדרנלין מוגזם.
    4. כורכר בצידי הכביש (שייך ל-2.)

הביאו לכך שאיבדתי שליטה על הרכב ומצאתי את עצמי לבסוף מתחפר בחול.

תיאור המצב:

עיקולים בזוויות קהות במהירות גבוהה, כ-100 קמ"ש.

הגעתי למצב שהתחת נזרק בשיא הסיבוב ("שיא" , הסיבוב הוא זווית קהה) ואני מתקן אותו תוך כדי שהאוטו נכנס לסחיפה ארוכה. ארוכה מידי.

כל כך ארוכה שהאוטו "נפל" לשוליים, קרוב מאוד לעמוד, וכתוצאה מהכורכר שהיה שם, האוטו הסתובב במקום ושוב חזר לכביש בכיוון ההפוך. שוב ניסיתי לתקן אך המצב היה כבר אבוד בזכות הכורכר, ומצאנו את עצמו נזרקים לכורכר בצד השני של הכביש תקועים בחול ים.

אני אחסוך מכם את הפרטים של איך ניסינו והצלחנו לצאת מהחול (משהו כמו שעה וחצי), אני רק אסכם בכמה מילים.

יצאתי בזול. מאוד בזול. סיכנתי חיי אדם אחר ועוד ברכב שבכלל לא שייך לי.

מטעויות לומדים, אני מניח.

תמיד יש פעם ראשונה. מזלי שהפעם הראשונה שלי לימדה אותי הרבה, נתנה לי את ההזדמנות הזו שהרגשתי איבוד שליטה בזמן אמת, ולא קרה שום נזק.

אני שמח שקרה מה שקרה, איך שקרה. עדיף על ללמוד בדרך הקשה.

אני עייף עבר עלי לילה ארוך,

סעו בזהירות.

לילה טוב, סהר.

עם איזה רכב זה קרה?

פורסם

BlackSheep - חפרנו בורות ענקיים (במשך שעב בערך) מתחת לאוטו ושמנו קרשים, ומה לא ניסינו ללא הצלחה. בסוף באה ג'יאמסי(לא לפני שיחה עם המשטרה שבאה למקום) במקרה והצילה אותנו ע"י עזרה בדחיפת הרכב. לא היה באפשרותנו להזמין גרר, דרשו 450 שקל בכל מקום שפנינו אליו. לנו לעמת זאת היו 43 שקלים חדשים.

falou - להיפך, אני תמיד מפחד שיקרה משהו, אני לא מסוג אנשי ה- "לי זה לא יקרה" , הייתי אומר שלא היה מזיק לי קצת יותר בטחון בנושא של נהיגה ספורטיבית.

התרגול הוא בעקבות קורס בסיסי של אלטרנתיבי. אני לא אלך לתרגל בלי ידע תיאורטי בסיסי קודם. אין קשר לקורס אבל, את ההחלקה הצלחתי לתקן, אבל עקב הערכה לא נכונה של המהירות והכביש הגעתי למצב שאני עולה על הכורכר ומאבד אחיזה ומתחיל להסתחרר. אני מאשים את עצמי בלבד שלא תבין אותי לא נכון. נשמע כאילו אני מתרץ הכל בסיבות שונות. אני לא.

K&N - טויוטה קורולה (2002? אלעד?) של ליסינג, אוטומטית, 1600.

אין ספק שהיום למדתי מהו הגה באמת מתקשר בשעת הצורך.

בעת ההחלקה האוטו לא הרגיש מתקשר כמו הראלי, הרגשתי שאני מסובב את ההגה ועדיין אין תחושה של תיקון, ורק אחרי הרבה סיבובים הרגישו שמשהו מתחיל לקרות שם למטה.

פורסם

סהר

לא נורא, העיקר שהסקת את המסקנות הנכונות מהמקרה הזה. ותדע להבא מה לעשות, או יותר נכון מה לא לעשות...

הכי חשוב זה שלא נפגעת (אולי חוץ מהאגו...) ושתמשיך להתאמן.

יונתן.

פורסם

אהלן יונתן,

האגו שלי גדול, אין ספק :?:lol:

אבל הוא לא נפגע, להיפך, אם הוא היה נפגע לא הייתי מפרסם את זה, הייתי מתבייש שזה קרה לי. אבל אני לא מתבייש, גם אני בנאדם וגם אני עושה טעויות. קרה, הערכתי לא נכון, הגזמתי במהירות, עשיתי עוד הרבה טעויות אתמול בלילה ואין מקום לרשום אותן פה.

אולי טיפה התערער לי הביטחון אבל זה זמני, אני בטוח בזה.

אני אדם שלומד מטעויות ומסיק מסקנות לפעמים הבאות. זה הדבר העיקרי והיחידי שבעצם חשוב וכדאי לעשות לאחר המקרה, לדעתי.

בכל זאת, רציתי לשתף את חברי הפורום במקרה משום מה, לא יודע למה, הייתי חייב.

אלו היו 60 שניות של שפיכת מטען ליבי בפני חברי הפורום :roll::wink:

סהר.

פורסם
אהלן יונתן,

האגו שלי גדול, אין ספק :?:lol:

אבל הוא לא נפגע, להיפך, אם הוא היה נפגע לא הייתי מפרסם את זה, הייתי מתבייש שזה קרה לי. אבל אני לא מתבייש, גם אני בנאדם וגם אני עושה טעויות. קרה, הערכתי לא נכון, הגזמתי במהירות, עשיתי עוד הרבה טעויות אתמול בלילה ואין מקום לרשום אותן פה.

אולי טיפה התערער לי הביטחון אבל זה זמני, אני בטוח בזה.

אני אדם שלומד מטעויות ומסיק מסקנות לפעמים הבאות. זה הדבר העיקרי והיחידי שבעצם חשוב וכדאי לעשות לאחר המקרה, לדעתי.

בכל זאת, רציתי לשתף את חברי הפורום במקרה משום מה, לא יודע למה, הייתי חייב.

אלו היו 60 שניות של שפיכת מטען ליבי בפני חברי הפורום :roll::wink:

סהר.

העיקר שיצאתם בשלום....

ומטעויות לומדים :wink:

אגב .. אני לא כל כך אוהב את מה שעשית .....

לא בגלל הפורענות ... בגלל שזה לא הרכב שלך ...

כשאני נוהג ברכב של חבר... ספורטיבי ככל שיהיה לא מוכן לתפרע בו ולא משהו קטן...

לא לאקח סיכונים ...

כי זה בכלל לא האוטו שלי ..... ואני לא כל כך מכיר אותו ....

וזה בכלל לא יהיה מממממ אם אני אדפוק את הרכב.!! מה בכלל אגיד לחבר ..

זו דעתי בעניין .. תחשוב על זה..... :idea:

ותודה לאל שכלום לא קרה לכם :wink:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
falou - להיפך, אני תמיד מפחד שיקרה משהו, אני לא מסוג אנשי ה- "לי זה לא יקרה" , הייתי אומר שלא היה מזיק לי קצת יותר בטחון בנושא של נהיגה ספורטיבית.

התרגול הוא בעקבות קורס בסיסי של אלטרנתיבי. אני לא אלך לתרגל בלי ידע תיאורטי בסיסי קודם. אין קשר לקורס אבל, את ההחלקה הצלחתי לתקן, אבל עקב הערכה לא נכונה של המהירות והכביש הגעתי למצב שאני עולה על הכורכר ומאבד אחיזה ומתחיל להסתחרר. אני מאשים את עצמי בלבד שלא תבין אותי לא נכון. נשמע כאילו אני מתרץ הכל בסיבות שונות. אני לא.

אין סיבה לתרץ. נסעת לתרגל ולעוף מהכביש זה חלק מהסיכון 'המקצועי'. לגבי הערכת המהירות, חשוב תמיד לבצע כל תרגול בהתחלה לאט ולאחר מכן להעלות את המהירות בהדרגה.

למרות שיש לך היגיון בריא אין כמו לעוף מהכביש 'על אמת' על מנת להכניס כל אחד לפרופורציות נכונות. בקיצור, הכל בסוף לטובה.

דרך אגב, אם ההגעה לכורכר היא מה שזרק אותך מהכביש סביר להניח שגם נהג מאוד מנוסה לא היה מצליח להתגבר באותו מצב. שינוי חד ברמת האחיזה של המשטח היא תמיד מאוד בעייתית לשליטה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אל תלחץ ידידי. זה קורה לנהגים הטובים ביותר.

פשוט תסיק את המסקנות שלך, ופעם הבאה תבוא לשם מוכן יותר, וכשאתה הולך עשה לי צלצול.

פורסם

סהר הכביש בסופרלנד הוא מסוכן מאד למי שלא מכיר אותו במיוחד שיש שם חול על הכביש.

אני חייב להגיד לך שבדיוק בכביש הזה לפני שנה חבר של חבר שלי נסע לשם עם אימפרזה טורבו ובאחד הסיבובים שם היה חול וכל האוטו החליק וניתקע בעמוד החבר ניפצע קשה מאד וזה שישב לידו ניפצע גם.

רק תראה איזה מסוכן שם החול עם כל האחיזה של האימפרזה הוא איבד שליטה תאר לך מה היה קורה עם הראלי.

כביש מסוכן שם תיזהר.

פורסם

מזכיר מאד את התאונה שהיתה לי:

כביש שומם, סיבובים די חדים.

מאה קמ"ש.

ירידה לשוליים - צמחייה - פניה חדה לצד הנגדי, שנמרה ברכב אחר+תעלה.

שלילה חודשיים+משפט שתוצאותיו עדיין לא ידועות+2 רכבי טוטאל לוס+

פציעות קלות בנס בלבד (אם היה לידי מישהו - מוות בטוח)+טראומה.

תחשוב מה היה יכול לקרות לך, ובאמת תמנע מזה בפעמים הבאות.

ודרך אגב, לכל המגיבים, אני במשך ת'רד שלם התמודדתי עם תגובות של "אתה מפגר"

ושאר תגובות דומות.

למה פה זה לא קורה? כי לא קרה כלום? הסיכון הוא אותו סיכון!

נקודה למחשבה :idea:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

• תוכן חדש...