Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, הC5 החביבה (והזקנה) שלי עברה לפני שבועיים את טיפול ה200K.

מדובר על C5 דיזל שאני מטפל בה מהק"מ הראשונים שלה ואני תמיד מקפיד על מרווח טפולים ע"פ הוראות היצרן וכמובן פתרונות "אד-הוק" לבעיות שצצות לפעמים.

בטיפול, מול עיני הורם הרכב על ליפט, רוקן מהקרטר שמן המנוע והוחלף אחר כבוד בשמן חדש.

היום נכנסתי לראשונה בשעת ערב מאוחרת לתחנה הקבועה שלי שאני די בטוח שהיא תחנה אמינה שאינה מוהלת דלק או עוסקת בשאר פעולות זדון אחרות. (מה לעשות, הC5 די רגישה בנושא מים בדלק ואחרי שאני מחליף תחנה האוטו הזה מתחיל להדליק כל מיני מנורות על דלק, זיהום אוויר ונראה בערך כמו עץ חג המולד).

המתדלק שאל אותי "לבדוק שמן-מיים"? אמרתי לו שהאוטו עבר טיפול לפני שבועיים אבל אם הוא מתעקש - הוא מוזמן.

המתדלק פתח את המכסה, בדק את השמן וקבע בפסקנות "השמן שרוף".

(אגב, הרכב נסע לפני שנכנס לתחנה מאזור דרום ת"א עד אזור השרון...כך שהמנוע היה בטמפ' עבודה וממש לא בטמפ' בדיקת שמן)

תהיתי לפשר הקביעה, שכן, השמן היה אדום-צהבהב-חום כמו שמן חדש שנמצא אצלי במנוע שבועיים:roll:.

אני לא אכנס לדין ודברים שהיו לי עם המתדלק שהתעצבן מעט, אך אני יכול לספר שמשפט הפתיחה שלו היה "שמן לא צריך להיות אדמדם...הוא צריך להיות בצבע של נפט".

באיזה זכות קובע המתדלק דברים אלו? האם מנהל התחנה לא חושש מתביעות נזיקין בהנחה שהמתדלק ימלא שמן עודף ברכב שיגרם לו נזק? מישהו יכול להסביר לי מדוע המתדלק היה כ"כ נחוש למכור לי חצי קילו שמן?

(וסליחה על התמימות מראש)

פורסם

המתדלק מקבל הנחיות למכור מספר מסויים של שמנים בכל משמרת, אל תתרגש.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לא פותחים מכסה מנוע בתחנת דלק. נקודה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
לא פותחים מכסה מנוע בתחנת דלק. נקודה.

אפשר ואפילו רצוי לפתוח מכסה מנוע בתחנת דלק. אבל , אם מתדלק שאינו מוכשר

כמו בנידון מתעקש , אמור לו תודה וגש למוסך שלך וקבל מהם ורק מהם את התשובה

ל-"דילמת השמן השרוף".

בתחנת דלק ממלאים דלק בלבד. אולם אפשר לקבל עזרה בבדיקה של הנוזלים האחרים ברכב,

אם מתעוררת בעייה של חוסר מסיבי בשמן , עדיף לגרור את הרכב ולא למלא בתחנת דלק.

מס' סיבות לכך : 1- עלות גבוהה יותר. 2- התאמה לשמן שנמצא במנוע.

3- אם חסר הרבה שמן -ישנה בעייה שהמוסך צריך לפתור.

פורסם

באיזה זכות קובע המתדלק דברים אלו? האם מנהל התחנה לא חושש מתביעות נזיקין בהנחה שהמתדלק ימלא שמן עודף ברכב שיגרם לו נזק? (וסליחה על התמימות מראש)

כבר פורסם לפחות מקרה אחד בעיתונות על נזק שנגרם בדיוק במקרה כזה.

איכות השמנים מחפירה,הידע של המדלק הממוצע בתחתונים,המחיר בשמיים.

מי פותח מכסה מנוע בתחנת דלק ?

porsche 914,2.0,1970

פורסם
אפשר ואפילו רצוי לפתוח מכסה מנוע בתחנת דלק. אבל , אם מתדלק שאינו מוכשר

כמו בנידון מתעקש , אמור לו תודה וגש למוסך שלך וקבל מהם ורק מהם את התשובה

ל-"דילמת השמן השרוף".

בתחנת דלק ממלאים דלק בלבד. אולם אפשר לקבל עזרה בבדיקה של הנוזלים האחרים ברכב

לפי מה שאני יודע אסור לבדוק שמן בתחנת דלק מסיבה פשוטה, צריך לחכות בערך 8 שעות לאחר פעולת המנוע האחרונה עד שכל השמן ירד לאגן השמן, רק כך אפשר לדעת בדיוק את מידת השמן הנמצאת באגן.

כאשר המנוע היה מונע לפני 3 דקות נמצא בתוכו עדין שמן ואז כמות השמן שנמדדת "משום מה" לא מדויקת.

ובקשר למתדלק, זה בדיוק הפוך למה שהוא אמר, שהשמן נצבע בצבע שחור כהה, כמו של נפט לפי מילותיו הוא שרוף, כשהוא בגוון אדמדם-חום הוא טוב.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

לפני מס' שבועות התרחשה תאונת שרשרת עצבנית בכניסה לקרית אתא שנגרמה כתוצאה מפתיחת מכסה מנוע של מכונית בזמן נסיעה במרחק 100 מ' בערך מתחנת הדלק לאחר בדיקת "שמן-מים". אני לא נותך למתדלק לגעת לי באוטו.

פורסם
לפי מה שאני יודע אסור לבדוק שמן בתחנת דלק מסיבה פשוטה, צריך לחכות בערך 8 שעות לאחר פעולת המנוע האחרונה עד שכל השמן ירד לאגן השמן

8 שעות?

חצי שעה תספיק לך בהחלט כדי שכל השמן ירד למטה ולבצע בדיקה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

צבע של שמן חדש במנוע צריך להיות בגוון של צהוב\חום\אדמדם תלוי בסוג ברוב הפעמים.

זה שהצבע של השמן נהיה שחרחר עם הזמן זה אומר שהשמן עושה את העבודה שלו, כי הוא סופח אליו את הפיח וזה לא אומר שהוא שרוף!

אגב שהשמן שרוף, אתם כבר תדעו שהוא שרוף.. הוא לא יהיה נוזלי שחרחר אלא בצורות גושים

פורסם

על מה בדיוק ההתרגשות?

מתדלקים הם גם אנשי מכירות של התחנה והם מתוגמלים על מכירות ולכן כמו אנשי מכירות הם מחפשים למכור גם אם זה על גב הלקוח.

אני כבר שנים לא בודק שמן מים בתחנות דלק מהסיבה הפשוטה הזאת ומסיבות רמאות כאלו ואחרות שראיתי ושמעתי במקומות שונים בארץ.

פורסם
חצי קילו שמן

אני לא מבין למה כ-ו-ל-ם מודדים נוזל במידות של מוצק.

זה שמן והוא רצה למכור לך חצי ליטר.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

אנשים מתבלבלים בין "משקל" ל- "כמות"... :?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...