Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דייהו רייסר 95,רציתי לדעת איך אני מרוקן את המים במיכל,איזה נוזל קירור מומלץ לאוטו שלי,ופרטים על התהליך עצמו

פורסם

אתה מטעה את הבחור, מומלץ לעבור לנוזל קירור איכותי בהקדם.

לפותח האשכול בצע חיפוש בפורום ותמצא שפע של מידע.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם הכוונה למערכת קירור שנזילות בה נסתמו מעצמם ע"י אבנית אז המצב לא טוב ולא צריך להשתמש במים.

אם נוזל הקירור יפרוץ לו את כל מערכת הקירור, אז מערכת הקירור לא תקינה וצריך לתקן ולנקות אותה.

מנתקים צינור הכי תחתון ברדיאטור ועדיף גם מהמנוע ומחכים שיתרוקן. מחזירים הכל למקום, בודקים שכל הצינורות במצב טוב ושכל החיבורים חלקים ונקיים מאבנית. שופכים נוזל קירור איכותי ומנקזים אוויר.

אם המים שיוצאים מלאים בחלודה וכל מיני ג'יפה אז צריך לנקות את מערכת הקירור עם מים, לפני ששמים נוזל קירור חדש.

פורסם

קנה נוזל של פרסטון או משהו בסגנון. לעולם! אל תקנה נוזל של אמרין איגל או איגל רוד

(AMERICAN EAGLE, EAGLE ROAD)

נוזלים ברמה ירודה!

קנה או שך ל פרסטון (PERSTON) או דלקול. הכי טוב. (ד"א ללקווי מולי יש מי קירור?)

פורסם

יש נוזל פלאש לניקוי מערכת הקירור לפני שאתה שם את הנוזל קירור

ויכול להיות גם שברדיאטור שלך פקק ריקון אם לא תפרק את הצינור התחתון תסגור

תמלא את החומר לניקוי חלודה וג'יפה +מים תסגור את הפקק תפעיל חימום ברכב ותניע ל10 דקות ואחרי זה תרוקין שוב ותמלא נוזל קירור תנקז אויר ואחרי יום תמלא חוסרים וגם במיכל עיבוי

בהצלחה

ממליץ על פרסטון עלות 35 שח

תקנה 2 שיהיה לך רזרבה

פורסם

לפני חצי שנה החלפתי נוזל קירור, שמתי נוזל ירוק של ולוולין, רק התחושה השמנונית+אינספור התאמות לתקני יצרני הרכב (רובם אמריקאים) נתנו לי תחושה של נוזל איכותי שישמן את משאבת המים (אגב שמתי לב לתופעה נוספת כשהנוזל בא במגע עם לכלוך שמנוני כגון שאריות שמן וגריז הוא הסיר אותם מידיית וללא מאמץ) ולא איזה זיוף עלוב ב 10 שקל.

אומנם קצת יקר 60 ש"ח לגלון אבל נראה לי שווה בהתחשב בזה שמחליפים כל שנתיים ולא כל יומיים

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

מרק 10 !

בטוח, שעדיף לשים מים ירוקים ברכב במקום מי ברז אבל נשאלת כאן השאלה,כמה זמן היה הרכב עם מי ברז ולא נוזל קירור.

כמו שאתה יודע ישנם רכבים ,ששימוש לאורך זמן במי ברז מסייע לאיכול מהיר של משאבת המיים ומאוחר יותר אף לאכילת בלוק המנוע של הרכב במיוחד אם עשוי מאלומיניום.

אין לי מושג ממה עשוי הבלוק של פותח השרשור אבל אני שואל שאלה כזו: נניח שהשתמשו במי ברז 6 שנים והחליטו לעבור לנוזל קירור,האם הנזק שאמורהיה להיגרם כתוצאה משימוש במי הברז לא יבוא מיד עם המעבר למים ירוקים ?

תודה מראש על תגובה חזרה !!!

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נוזל הקירור אינו מכיל חומרים ממיסים או חומרי ניקוי שאמורים להמיס לכלוך או אבנית ככה שאין חשש לעבור לשימוש בנוזל קירור.

אחד התפקידים של נוזל הקירור הינו לשמור על מערכת הקירור בפני קורוזיה והוא מצפה בשכבה דקיקה את הצנרת והרדיאטור בחומר למניעת קורוזיה.

דעתי בנושא ברורה וחבל לפתוח את הנושא לדיון כול שבוע מחדש.

איזה כייף לי :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מה שחשוב זה לעשות את זה שהרכב קר וישב לפחות כמה שעות טובות, וגם לאחר שטיפה בנוזל מסיר חלודה פלאש להזהר לא להכוות.

בהצלחה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רגע התבלבלתי,קודם מרוקנים את המים,פותחים פקק ריקון?אח"כ עם מה שוטפים את הגי'פה ואיך?ורק אחרי זה שמים נוזל נגד חלודה ואחרי את הנ. קירור?

פורסם

- המנוע והרדיאטור צריכים להיות קרים - לפחות שעה .

לפתוח פקק ריקון רדיאטור . נמצא בתחתית הרדיאטור.

רצוי אם אפשר לפתוח את אחד מצינורות הגומי התחתונים .

להמתין כ 5 דקות לריקון המים.

לסגור טוב את צנרת המים. ואת הפקק התחתון ברדיאטור.

למלא כעת נוזל קירור. לאט לאט. עד שהרדיאטור מלא .

להניע את המנוע . ולהוסיף נוזל חסר.

להמתין שהמנוע יתחמם - כ 10 דקות .והטרמוסטט יפתח .

למלא נוזל אם חסר ולתת למנוע לעבוד עוד 5 דקות.

זהו סיימנו . לבדוק נזילות.

אם הכל בסדר אפשר לנסוע ברכב . ובהיזדמנות הראשונה לבדוק .

לא ממליץ על שטיפת מערכת קירור. מקסימום - עוד כמה ימים בצע החלפה נוספת.

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...