Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, בתור אחד עם רישיון עד 15 טון אני יכול לומר שהנהיגה במשאית היא אחרת מאוטו פרטי. זה אומר, מימדי הרכב, תאוצה, אופן הנסיעה איתו, עזרי בלימה וכו'. לעניות דעתי לא מספיק לקיים 5 שיעורים גם למי שיש ניסיון עם רכב פרטי.

לעניינו, מורה הנהיגה מלמד את התלמיד רק איך לתפעל את הרכב. הנהיגה עצמה באה עם ניסיון.

לא חסרים מקרים של תלמידים שעברו טסט ואין להם מושג איך לנהוג...

באופן אישי, נסעתי עם ידידה שלי (אחות של חבר טוב) היינו לבד ברכב, היה תמרור "תן זכות קדימה" והיא המשיכה חופשי, כאילו אין תמרור, אפילו לא האטה את המהירות כדי להסתכל אם מישהו בא.כמובן שצרחתי עליה כמו שצריך - במיוחד שאני זה שישב במושב הימני ואם היה בא רכב, הוא היה פוגע בי ראשון.

לדעתי הבעיה פה בארץ - בעיית תרבות. ידעתם שלמשל בארצות הברית ילד בן 15 וחצי יכול לנהוג ברכב? אין שם טסטים - אלא ההורה חותם שהילד נהג כשהוא עימו ברכב, 40 שעות ביום ו10 שעות בלילה. עושים כמה מבחנים במחשב ומקבלים רישיון.

אני בטוח שפה בארץ - מישהו שהיה רוצה רישיון היה עושה קומבינה ומצא מישהו שיחתום לו בלי לנהוג את כל ה-50 שעות נהיגה האלה.

ומעבר לזה, אני מסכים עם תומר שאמר - שלא הצמידו להם אקדח לרקה כדי שיעשו את הטסט.

שנה טובה לכולכם!

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

זה לא שונה מלימוד נהיגה על רכב פרטי.

בלימוד נהיגה גם אם תיקח 30 או אפילו 50 שיעורים, מרבית אם לא כולם אכן מוכנים לטסט. אבל הם לא יודעים לנהוג. אני מוד ומתוודה שלנהוג אחרי הטסט ידעתי, ברמה מאד אבל מאד בסיסית.

לי היה מזל. למה? דלקן ואבא עם שכל. אבא יצא איתי כל יום לנסיעה. כל יום. במלווה שלי הייתי בזכרון, ירושלים, גמלא, כנרת, מצפה רמון, באר שבע, חיפה, קרית שמונה, ת"א, ראשון, אשדוד, יבנה ועוד. ביום ובלילה. נסעתי המון. היה לי גם יום שלם של חניות, לקחנו 2 פחי פלסטיק וחניתי משהו כמו 100 פעמים בין הפחים. את רוב הניסיון והידע המעשי שיש לי בנהיגה רכשתי במלווה. מבאס לדעת שמרבית הילדים שמקבלים רישיון או יושבים בבית ומחכים חודשיים או שנוסעים פעם ב- עם אבא או אמא.

בלימוד נהיגה לומדים לטסט. לא לומדים לנהוג. ולמען האמת שקשה לי להעלות אופציה עדיפה כרגע. מה שאני כן יגיד זה שהמלווה זו תקופה קריטית וחשובה מאד. אם יערך סקר בין כל הנהגים שרק קיבלו רישיון (טרי טרי), מרביתם לא ידעו הרבה דברים בסיסיים.

תוסיף לזה את העובדה שמרבית הרישיונות הטריים נוסעים הרבה אחרי מסיבות בשעות הבוקר המוקדמות וייתכן גם שבהשפעת אלכוהול - והנה המצב בכבישים.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אני כמובן מגנה כל מורה שתאוות הבצע גורמת לו להקל ראש בלימוד הנהיגה.

אני נגד שיטת הקבלנות, שלמרות הצעות שקיבלתי ללימוד בקבלנות דחיתי כיוון שהדבר מביא לתופעות שהוזכרו כאן.

אם תלמיד נהיגה אינו נוהג ברמה סבירה, אין שום סיבה שהבוחן יקל עליו ויעניק לו רשיון (ואין צורך להוסיף שכל סטייה מדרך הישר בעניין הזה היא פשע חמור!)

הלוואי ואנשים יתלוננו על מורים שכאלה, כשמבחינתי עדיף שישארו במקצוע הזה אנשים איכותים, ישרים ואכפתים.

פורסם

כמו שאמרת , לאחר קבלת הרשיון ידעת לנהוג ברמה בסיסית וזו המטרה.

אי אפשר לצפות ממורה לנהיגה שבזמן המועט שעומד לרשותו יעניק לתלמיד את מה שאבא שלך בהמון המון שעות נהיגה העניק לך.

לעומת זאת העובדה שאביך יכול היה לנסוע איתך ללא עזרת דוושות והתערבות בנהיגה ולהוסיף על נהיגתך מוכיחה שהמורה עשה את העבודה שנדרשה ממנו.

רוצים לדעת יותר -לוקחים שעורים נוספים, ללא קשר לטסט ( לא מכיר מקרים כאלה כמעט).

• תוכן חדש...