Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה לאנטיס 323 שנת 99 מנוע 1800הרכב אחרי טיפול והחלפת שמן +פילטרים הוספתי תוסף שקניתי במוסך המרכזי והרכב אוכל דלק 1:7 1:8

מה יכולות להיות הסיבות לכך ? תודה

פורסם

האם החלפת בטיפול גם פילטר דלק ? צריכת הדלק הזו גבוהה גם בעיר (אלא אם אתה נוסע רק בעיר +מזגן)

אם החלפת פילטר דלק גש לבדיקת 4 גזים הסיבות יכולות להיות רבות,והבדיקה תעלה יותר מההשערות שלנו.

(החל מרכב שנוסע רק על צ'וק אוטומטי לא נפתח,(סבלתי ברכבי מבעיה דומה,הצ'וק פורק נוקה וצריכת הדלק השתפרה).

כמובן שתיתכן גם תקלה באחד החיישנים (חיישן חמצן ?) און נזילת דלק אבל בדיקת 4 גזים תאמר הכל.

ובפעם המי יודע כמה- תוספים אינם פתרון לבעיה אבל,בעיות הם עלולים לגרום בשפע !

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

*בשום רכב מעל שנת 95' בארץ אין צ'וק אוטומטי (שיכול להתפס פתוח), משום שהוא עובד עם קרבורטור בלבד,

בהזרקה - המחשב אחראי על הגברת הטורים וכו', וקרבורטורים לא נכנסו לארץ אחרי שנת 95' ע"פ חוק (זיהום אויר).

איך בדיוק בדקת צריכת דלק והגעת לנתון הנ"ל ? האם בדקת נכון ?

הרכב המדובר אמור לצרוך ליטר דלק לכל 10.5 ק"מ. ככה זה אצלי. עם מזגן\בלי מזגן.

זכור שחלונות פתוחים במהירות גבוהה מ-50 קמ"ש משפיעים לרעה על צריכת הדלק. (גם הסאנרוף.)

אני נוסע כל הזמן עם מזגן ולפעמים סוגר יותר קילומטרים למיכל לעומת מה שהייתי סוגר באביב עם חלונות פתוחים.

תמלא את המיכל עד שיקפוץ לך אקדח התדלוק בפעם הראשונה, אסור לתת עוד לחיצות (!), תאפס את המונה המתאפס

וסע עד שתגיע קצת מתחת לקו האחרון, אח"כ המנורה כבר נדלקת ברכב שלנו. זה לא בריא. תראה כמה קילומטרים מופיעים

במונה, אמור להופיע לך בסביבות ה-450, זה תקין לרכב זה.

המיכל מכיל 55 ליטרים, 10 אנחנו משאירים, מתדלקים בערך 45 * 10 קילומטר לליטר = 450 ק"מ.

זכור לבדוק לחץ אויר בצמיגים תקין ושווה בכולם, להשתמש בדוושת הדלק בצורה מתונה וזכור שהמהירות הכי חסכונית היא 90 קמ"ש.

זה נבדק והוכח. אני יודע שקשה לנסוע ככה אבל מעל זה, זה כבר צריכת דלק מוגברת ובלאי מואץ של כל מכלולי הרכב.

*הכי חשוב לחבר את הרכב למכשיר 4 גזים ולבדוק מה קורה איתו, אולי הממיר סתום, אולי תקלה בחיישן חמצן או עוד כמה וכמה

סיבות שיכולות להיות (מסנן דלק סתום, מזרקים סתומים\מלוכלכים)...

נ.ב. היית צריך להוסיף את התוסף כמה ימים לפני הטיפול, ולגמור את מיכל הדלק איתו, ואז להחליף את הכל אחרי

שהזבל יצא עם התוסף...אבל לא ידעת, אין מה לעשות.

פורסם

ba323f מאיפה הבאת את זה?

חביבי, הרכבים מיוצרים בצורה אווירודינמית ע"מ ליצור כמה שפחות גרר.

ברגע שאתה פותח חלון (או גג אם אתה בעל קבריולט) אתה פוגע בצורה האווירודינמית של הרכב, כמובן שככול שהרכב מהיר יותר כך הגרר פוגע יותר.

כלל האצבע אומר שמעל 60 קמ"ש מומלץ לסגור חלונות כי הגרר שנוצר בעקבות החלונות הפתוחים גדול מאוד ופוגע במהירות\צריכת דלק.

זאת אני אומר מניסיון עם הרכב הקודם שלי ההבדל בין חלונות פתוחים בנסיעה בכביש מהיר לבין נסיעה עם חלונות סגורים בכביש מהיר היה בערך 2-3 ק"מ לליטר.

זה עם אותו רכב, אותו משקל (נוסעים) אותו דלק ואותו מרחק (נסיעה לצפון ובחזרה).

זה לא סטטיסטיקה אבל הוספת BG K44 אצלי לפני כשנה העלתה לי גם את צריכת הדלק בשיעור דומה.

44K לא הפוך!

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
...והרכב אוכל דלק 1:7 1:8

מה יכולות להיות הסיבות לכך ? תודה

שלום ידידי וברוך בואך לפורום.

ראשית וודא שאתה מבצע את הבדיקה כמו שצריך (דיונים בנושא זה תוכל למצוא ע"י חיפוש). בנוסף פרט את אופי הנסיעה שלך. אופי הנסיעה הינו מרכיב מכריע בתצרוכת דלק.

בכל מקרה מומלץ לבדוק נתוני תצרוכת דלק ברכבים דומים בשרשור ארוך של תצרוכת דלק אופיינית, גם אותו תוכל למצוע ע"י חיפוש בפורום.

• תוכן חדש...