Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

אני מעוניין לקנות רכב למטרות עבודה, נסיעות בעיקר קצרות אבל מידי פעם גם ארוכות (חיפה - ת"א).

חשבתי על רנו קנגו מפני שהיא יכולה להתאים למטרות אלה.

 

יש באפשרותי לקנות רנו קנגו שנת 2002 1.9 יד 2 (יד ראשונה חברת השכרה ויד שנייה חברה פרטית)...

הרכב גמע כמות לא מבוטלת של קילומטראז' (מעל 300,000) אך טופל בצורה רציפה וקפדנית ונראה לפחות במבט ראשוני לפני בדיקה במצב טוב.

 

מחירון הרכב הוא בערך 42,000 ואני יכול לקנות אותו ב - 24,000.

 

לקחת לבדיקה או שאין טעם?

פורסם

למה לא ?

אשתי קנתה בעסק שלה ברלינגו ב19 אלף, ממכרז לשעבר, שחשבתי שזה איזה נבלה שחוטה וסרוחה עם 320K ק"מ ולמרבה הפתיעה הוא נראה ונוסע טוב (טפו טפו....) ומשרת נאמנה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

 

פורסם

אין אפשרות להתעלם מפוטנציאל תקלות גבוהה מהממוצע לרכב עקב חיים לא קלים שהרכב עבר..

 

יש לבדוק היטב את מצב השילדה, תאונות, וכדומה, ואת מצב המנוע בכללותו , ובפירוט את מצב משאבת הסולר אשר עלותה הלא זולה (3500 ש"ח) יכולה להוות מוקש.

 

בדוק גם פליטת מזהמים, הורדת מזרקים ושיפוצם גם הוא עניין לא זול..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

 

פורסם

אל תקנה את הרכב הספציפי הזה.

1. כי הוא היה בהשכרה (לא ליסינג), ז"א ששלושת השנים הראשונות שלו היו קשים במיוחד.

2. כי 300KKM זה לא מעט, וקנגו מראה סימני בלאי כבר באיזור 200KKM.

מין הסתם רוב הסיכויים שכבר שיפצו משאבת הזרקה, ועשו ראש מנוע. גם אם המנוע לא נפתח והוא תקין, כל המכלולים ההיקפים כבר הוחלפו או עומדים לפני החלפה. גם מכלול שהוחלף לא מבטיח שקט יחסי בעתיד, כי חברות נוהגות להשתמש בחלקים תחליפיים ולחסוך בעלויות האחזקה ככל הניתן.

דוגמא אישית שלי - ציריות מקוריות החזיקו 200 אלף קילומטר, צירוות תחליפיות כרגע דורשות החלפה אחרי קצת יותר מ 20 אלף .

3. כי השוק מוצף בקנגו, ויש גם פרטיות פה ושם עם חצי קילומטרז'

4. כי לא מורידים סתם ככה 45% ממחיר המחירון.

 

קנגו הוא רכב לא נוח, רועש ובעל אמינות סבירה פחות או יותר.

לחלוקה עירונית הוא טוב, אבל חפש אחת אחרת, ב 25 אלף ש"ח ניתן לקנות קנגו מודל 2000 (משאבת הזרקה מכאנית אמינה יותר מאלקטרוניות שבאו אחריה ) במצב טוב מאוד.

רוב הקנגואים ורכבים דומים יוצאי חברות שחוטים לגמרי .

 

 

פורסם

מה לגבי רנו קנגו שנתת 99', מנוע 1900, יד שנייה, 250,000ק"מ, מזגן.

יד ראשונה היתה של ליסינג (לטענת המוכר ברשות אדם אחד) ויד שניה אדם פרטי.

הוחלף מנוע לפני כשנה וחצי (כלומר הקילומטראז המדובר לא נעשה ע"י המנוע הנוכחי),

כמוכן יש להחליף ציריה (600 שקל לטענת המוכר).

המוכר טוען שהמחירון 28,000 - הוא דורש 20,000ש"ח.

 

האם יש טעם להיכנס להרפתקאה שכזו או שאין טעם בהנחה שזהו פחות או יותר התקציב שברשותי...

 

תודה מראש.

פורסם

אם אתה רוצה, אני אפרט לך בפרטי את כל התקלות, מהן סבלה הקנגו שלי במהלך השנתיים שהיא אצלי + מחירים של מוסך מורשה+ סה"כ עלות אחזקה של רכב כזה, שנוסע 45-50 אלף ק"מ בשנה.

הרכב שלי לא היה לא בהשכרה ולא בליסינג, הוא עם פחות קילומטרים ממה שמציים לך, מטופל במורשה בלבד לפי הספר.

עדיין הרשימה ארוכה למידי, אם כי לא משהו מאוד חריג.

יש גם כמה שירשורים ישנים בפורום על קנגו, תעשה חיפוש.

 

החלפת מנוע ברכב גם היא לא מבטיחה שום דבר.

יתכן מאוד, שהמנוע "החדש" עבר לא פחות קילומטרים מהיישן. מקווה שברור לך, שכל המנועים ה"חדשים" האלו הינם משומשים, וירדו מרכבים אחרי תאונה.

 

אגב, מזגן יש בכל הקנגואים ללא יוצא מן הכלל.

 

 

פורסם

תודה רבה על העצות החמות והאדיבות!!!

 

אני חסר אונים.

 

חשבתי שקניית הרכב תיקח לי פחות זמן ותוך שבוע אני גומר עם הסיפור הזה, מסתבר שלא. יש כ"כ הרבה רמאים ותחמנים ואני נתקל בכל מיני שיטות של בעלי רכבים, מגרשים וחברות לנצל את תום הלב של הקונה הממוצע.

 

אין לי מושג מה אני עושה כעת, די איבדתי אמון. כל רכב שעל פניו נשמע לי כאופציה - כבר בטלפון אני מגלה שהוחלף מנוע או המוכר "לא סגור על זה עם הרכב קיבל מכה או לא"...וכו' וכו'...

 

מצד שני אין לי מספיק כסף ללכת ולבדוק עכשיו עשרות מכוניות.

 

אין עוד אנשים ישרים במדינה הזו? אבא שלי למשל תמיד קונה רכבים חדשים מהסוכנות, מחזיק את הרכב 9 - 10 שנים ומטפל ברכב ועושה את כל הטיפולים - ולאחר תקופה זו הוא מציע את הרכב למכירה ותמיד תמיד מעיף את האוטו בדקות (גם יד ראשונה וגם במצב מכאני מעולה) - כזה מוכר אני מחפש!! חשוב לי יותר מסוג האוטו!!!

 

תודה שוב.

פורסם

במקרה שלך כדאי מאוד לקחת הלוואה וללכת על רכב חדיש יותר. רכבי עבודה זולים הם עוף נדיר מאוד בארץ שלנו.

אני דווקא הייתי הולך לכיוון אחר, אם המקום איחסון לא חשוב לך אז הייתי שוקל סובארו טנדר או סובארו סטיישן ידנית. רכב מאוד אמין ומאוד זול לתיקון, תוכל לקנות אחת שמורה בחצי מהתקציב ובכל השאר להשאיר בצד לכל צרה.

אני במסגרת הצבא נסעתי על עשרות קנגואים/מגאנים בכל מני מצבים. כל קנגו (וגם הכי שמורות) אחרי 150K ק"מ התחילה לעשות צרות (לא משנה אם זו ה-1.5 או 1.9). משאבות הזרקה כמעט בכל רכב, רצועות תזמון משאבות מים וכו'. מה שמעניין זה שדווקא המגאנים החזיקו הרבה יותר טוב.

אם אתה צריך את הרכב להעמסת ציוד אז אני יכול להגיד לך שהרכב יכול לסבול אפילו פי 2 מהמשקל שרשום עליו מבלי לצייץ ואכן מדובר ברכב קשוח מאוד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עם כל הכבוד לסובארו טנדר אין מה להשוות אותה לקנגו.

קנגו הוא רכב מודרני יחסית, בטיחוטי, עם 2 כריות אוויר בכל הדגמים ו ABS בחלק גדול מהגירסאות.

 

קנגו יכול להיות גם רכב משפחתי סביר ומרווח, עם מקום אמיתי ל5 אנשים .

 

בסה"כ, השד לא נורא כ"כ, ואם נקודת המוצא טובה, כלומר קונים רכב שמור ומתוחזק, אחזקתו לא תיהיה מאוד יקרה. (ועדיין צריך להיות מוכנים להפתעות :wink:)

 

כמו שאמרתי כבר, יש אלפי קנגו למכירה, חלקם הגדול אצל סוחרים ובמגרשים מפוקפקים, חלקם יוצאי משרד הביטחון, חברות אבטחה, וגופים דומים.

 

תבדוק גם סיטרואן ברלינגו/פיז'ו פרטנר, שנמכרים סביב התקציב הזה במודלים 97-99, הן לא בהכרח יותר אמינות, פשוט זה מרחיב את האפשרויות שלך.

למרות שבמקרה של קנגו ודומיו זה יותר קשה, תשתדל לקנות רכב ישירות מהבעלים שלו, בין אם זה אדם פרטי או חברה, ולא דרך צד שלישי- סוחר או מגרש. ככה אתה יכול להתרשם מהבעלים ומאופי השימוש שנעשה ברכב. וגם סיכוים לרמאות קטנים יותר.

יש להשקיע מאמץ באיתור רכב טוב, לבדוק עשרות מכוניות אם צריך, לבסוף אפשר למצוא גם ב 25-30 אלף ש"ח קנגו סבירה.

אם אתא לא מסוגל לזה, קח הלוואה וקנה רכב חדש יותר, כמו שהמליץ REDROZE.

 

 

×
×
  • תוכן חדש...