Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי מגבר alpine pdx1.1000

עכשיו הבנתי שככל שיש למגבר התנגדות נמוכה יותר , כשאומים שלו יותר נמוכים הספק

ה RMS גדל. נכון?

אם כן איך זה שע"פ הגדרות היצרן המגבר שלי עובד על 1000RMS גם ב 2 וגם ב 4 אום?

הגדרות היצרן אומרות כך:

RMS Power Ratings

• • Per channel into 2 Ohms: (@14.4V ≤1%THD+N, 20Hz - 200Hz) 1000W x 1
  • • Per channel into 4 Ohms: (@14.4V ≤1%THD+N, 20Hz - 200Hz) 1000W x 1

אין חתימה!!

פורסם

אני ממש מופתע לרעה מהמגבר הזה.

לגבי השאלה שלך ,אין לי מושג התשובה-אבל הכי הגיוני זה שככה הוא נבנה והוא יעודי עם RMS זהה באומים שונים,כאילו אתה יכול להפעיל סאב 1000WRMS שהוא 2OHM וגם סאב שהוא ב4OHM בהספק זהה,על אותו הספק נתון.

מה שמפתיע אותי במגבר הזה ,זה שהוא נחשב לחברת High End ,ויש לו רמת עיוות של 1% וזה ממש המון.

פורסם

אז ככה המילה הנכונה היא עכבה ולא התנגדות.

מה שאתה אומר נכון במצב אידיאלי , בחיבור DC רגיל ובחיבור של נגדים אידאלים במקביל.

כאשר מדובר במגברים ובעכבה שרואה המעגל בעת עומס (בעגה המקצועית רכיב העומס) יש הרבה הרבה דברים בדרך.

אני לא מסביר כי צריך כמה קורסים בהנדסת חשמל וכו..

בקיצור ההערכה שלי היא כזו.

הרבה סאבים או רמקולים משנים את העכבה שלהם בזמן פעולה. אפשר לראות את זה במפרטים של הרבה סאבים .

עקב זאת מגבר שנותן 1000 RMS אם בתדר מסויים בעוצמה מסויימת המגבר יראה עכבה נמוכה נגיד של 3 אוהם אם לא תגביל לו היציאה אתה תכניס פיק מוטרף של הספק לתוך הסאב ותשרוף אותו.

לכן כנראה כדי למנוע מצבים כאלו הייתה הגבלה . בנוסף יש את עניין הספק הפנימי , הטרנזיסטורים וכו..

1000 RMS זה נתון מאוד נדיר. ליצר כזה כח זה דבר מאוד לא קל .

לכן כדי שאנשים שלא מבינים לא ישרפו או סאבים או מגברים או את מערכת החשמל שלהם ויבואו לאלפיין בטענות הם הגבילו.

זו לפחות ההערכה שלי. אני דיי מאמין שהיא נכונה.

אגב אחוז העיוות פה הוא קטן מ 1% והוא יכול להגיע ל 1 % בווליום מקסימום וזה מקובל בכל מגבר בעולם .

מי שלומד טיפה לעומק מבנה טרנזיסטור וכו.. יבין למה.

מה שלא , לא.

פורסם

יש גם דברים כמו הRIPS של JL במגברים מסדרת הסלאש. כל פעם שמשנים למגבר התנגדות או מתח בכניסות הוא משנה אוטומטית את המתח ביציאות כדי שההספק יהיה זהה. אבל לא נראה לי שיש את זה במגבר הנ"ל.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

• תוכן חדש...