Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אודי , חייבים לחמם כדי לרתך יציקת ברזל ועדיף משמעותית לחמם את כל הבלוק מאשר לחמם נקודתית את מקום הריתוך.

לרוב זה לא אפשרי כי הבלוק לא מפורק לצורך הריתוך ואז או מרתכים "קר" ( לא נותנים ליציקה להתחמם - פחות טוב ) או מחממים עם ברנר או אלקטרודת חירוץ נקודתית.

ריתוך יציקת ברזל ממש לא פשוט וצריך הרבה יכולת כדי לעשות את זה נכון!

אם יש לך אתר טוב עם פירוט - אתה מוזמן לשתף.

שיטה זו הייתה נהוגה פעם. מזמן מזמן. היום יש אלקטרודות מיוחדות לכמעט כול סוגי היציקות. ואם אין - ניתן לרתך עם אלקטרודת נירוסטה, מה שעשעיתי לפני כחודשיים כאשר בניתי לי כלי עבודה. יצא מצוין.

פורסם

סלח לי , אבל אני נאלץ להגיד שאתה לא בכיוון.

מאז ומעולם מרתכים יציקות ברזל עם אלק' ניקל כמו שכתבתי פוסט לפני זה , ותמיד צריך חימום מקדים ( או ריתוך קר פחות איכותי ) כדי להמנע מסדקים ( אשר יווצרו באחד מצידי הריתוך ולא בו - ולכן מרתכים לפעמים 2 שפות גישור ותפר אמצעי מסיבי ).

זאת לא שיטה של פעם , זה חובה.

ובטח שלא עם אלק' נירוסטה , זה יעבוד, צודק , אבל גם Z11 של זיקה (E6013) מצליחה "לרתך" יציקה אבל התפר חלש ושברירי ורתך לא מיומן אפילו לא יפרוץ לתוך היציקה ויניח "זחל" דבוק על גביה ללא חוזק אמיתי.

בקומבינה לנד הכל אפשרי , אבל יש גבול.

פורסם

ידידי הצעיר (ואני בטוח, לפי נימת הכתיבה שלך, שאתה אכן צעיר ממני), בקשר לקומבינהלנד - פנית אל או ליגלגת על הבנאדם הלא נכון. גם ב- זילזול לנד הכול אפשרי ובכול זאת לא תחכים כך.

אתה בעצמך כתבת - "מאז ומעולם", ובכך בעצם סיכמת את המאפיין שלנו בארץ. הדברים מגיעים לכאן באיחור. נכון, מאז ומעולם ריתכו כך וכך, אבל העולם מתקדם אתה יודע, וכבר שולחים חלליות לחלל ואפילו על הבעיה הזו, ריתוך של יצקת, אפילו לה נתנו פתרון. לא תאמין.

גם לא תאמין, אבל יש גם לאחרים ניסיון ולא רק לך, ולי אפילו יש ניסיון של ריתוך מתחת למים של יציקות, במים עם טמפרטורה של 3 מעלות, אם זה נחשב (אולי בקריטריון שלך זה לא). מה שאתה מתאר הוא נכון, אני לא אומר שלא, אבל כפי שציינתי - מיושן. ולמרות זאת משתמשים בארץ בשיטה המיושנת ובהצלחה. מדובר בשיטה מוצלחת. אבל יש גם שיטות מתקדמות וזה שכאן בארץ המיעוט אם בכלל יודע עליהן או מכיר אותן - זה לא אומר שהיא לא קיימת. אנחנו היינו מרתכים עם אלקטרודות לינקולן עשויות ניקל בעלות פעולה איטית מאד בהצלחה רבה. במים מתוקים ובמים מליחים. השטח צריך להיות נקי לגמרי וכמובן שאתה צריך גם לדעת איך לתפור. זכור לי שהאלקטרודות היו ארוכות בזמן הפעולה שלהן ותפר קטן של 5 ס"מ לדוגמא, היה לוקח המון זמן. חשוב מאד לשמור על טמפרטורה אחידה. לא לחמם ולא לצנן. נירוסטה היא אכן שיטה פחות איכותית, אבל עדיין טובה ומוצלחת בעיקר אם יודעים איך לרתך ולשמור על סבלנות בזמן העבודה. הסוד הוא לא להעלות או להוריד את הטמפרטורה באופן מהיר וחריג. על בלוק של ויליס אוברלנד משנת 45 זה מחזיק כבר 6 שנים. לסיכום: הטכנולוגיה נמצאת וקיימת. לא צריך לדחוף את הראש בחול, צריך להיות פתוח לטכנולוגיות חדשות ולא לזלזל ולרמוז לגבי קומבינות. מכול מלמדי השכלתי.

פורסם

שרשור משעשע מאד.....KD ידידי הצעיר.....כמעט נפלתי מהכיסא...איזה מחמאות!!!

מה לגבי שימוש באלקטרודות מצופות ניקסיל?:-P

פורסם
שרשור משעשע מאד.....KD ידידי הצעיר.....כמעט נפלתי מהכיסא...איזה מחמאות!!!

מה לגבי שימוש באלקטרודות מצופות ניקסיל?:-P

רק על מנועי סופה אני מבקש...:?:?

:-D

ירחמיאל , לא יודע על מה אתה מדבר , אבל אם אתה אומר כנראה שיש.

רק אל תשכח שיציקה של מנוע עובדת קשה מאוד(לחץ,רעידות) ובמגוון טמפ' רחב.

יש לך איזה חומר כתוב על אלק' הפלא שאתה מרתך איתם?

הייתי רוצה לנסות בעצמי.

פורסם

זהו הענין בדיוק. אתה לא יודע ובגלל זה מזלזל בתשובה של מישהו אחר. התרגזתי בגלל שבארץ שלנו בכלל, ופה בפורום בפרט, לא חסרים אלה שמזלזלים או מתנשאים בתשובות כאשר מישהו אחר אומר משהו שהם במיקרה לא מכירים (ולכן מבחינתם גם לא קיים). אני למדתי את עקרונות הריתוך מילד (נער קנדי בן 17) ואף פעם לא זלזלתי בו או בידע שלו. אמנם זה מה שהוא ידע לעשות פחות או יותר בגילו ולא הרבה מעבר, אבל הוא ידע את זה מצוין והאת השאר עוד ילמד בחייו.

ולא, לא מדובר באלקטרודת פלא. פלאים יש רק בממשלה. ותאמין לי, גל ארכובה של מדחף צידי באסדת קידוח, מייצר הרבה (מאד) מומנט ורעידות במים קרים שהופכים גם סמיכים יותר מהקור ומגלים התנגדות גבוהה יותר ומוליכות חשמלית גבוהה יותר.

פורסם

גל ארכובה של מדחף מיציקה אפורה?

איזו חיה זאת?

לא מזלזל באף אחד , אבל למה שאת אומר אין שום גיבוי בספרות הטכנית שאני הגעתי אליה ( ויש לי הרבה ספרות כזאת בנושא - בספרים ובPDFים ).

תביא משהו לקרוא , סוגי אלק' ...משהו...

אתה אומר לי דברים שאני לא מכיר בתהליכים שאני לא מכיר ו"נגד הזרם" - על הכיף כיפאק אבל תביא משהו לקרוא - משהו ללמוד מזה.

גם אני צעיר ואתה מוזמן להרביץ בי תורה , אבל עם משהו פורמלי מאחורי זה.

אגב , גם אני ריתכתי על מנוע מיציקה אפורה עם אלק' פשוטה מסוג 6013 - ובנקודה הכי רגישה - חיבור בין פורט הפליטה לסעפת הפליטה וזה גם החזיק עד היום וכנראה שיהיה קשה מאוד לפרק את זה אבל זה עדיין לא אומר שזה נכון.

• תוכן חדש...