Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מדבר על המצלמה שאחרי הגשר עם השלט האלקטרוני?

חבר שלי באמת הראה לי שכנראה ניסו לסכל אותה :)

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לי לפחות זה נראה כמו מצלמות דיגיטליות, וברוב המקרים יש שלט מאיר עיניים "להזכירך 100" ק"מ אחד או שניים לפני.

כביש מס' 2 ממש טיפה צפונה ממחלף שמריהו, כמו כן טיפה דרומית ליקום ולמחלף נתניה דרום וצפון, וגם טיפה צפונית למחלף ינאי.

כביש מס' 1 בסוף יישורת לטרון בנתיב מי"ם.

כביש מס' 4 טיפה צפונית למחלף גהה.

מה כל אלו :?:

לא יודע מה אתם מדברים ... אני עשיתי ממחלף ינאי עד לשמאלה לכביש 5 ולא ירדתי מ 140... (לא משנה כמה עליתי) ולא צילם אותי כלום :)

פורסם

אני הבנתי שמהאתר speedtraps שהקוברה זה זבל של גלאים.... זה נכון?

זבל? OK, לא אתוכח עם השמצות אפילו שהמקר שלהן באתר מכובד. אגיד לך רק שגלאי רדאר תפקידו (שמו מרמז על כך) לגלות מכמונות מהירות ולהתריע עליהן.

COBRA טובה בגילוי, ז"א לפחות חצי מהעבודה היא עושה... התרעה שלה

1. מעט מסורבלת -קשה להבין איזה סוג של מכמונת הגלאי גילה.

2. מעט פזיזה - מלא התרעות שב,

3. צליל חזק ופתאומי לפעמים מפתיא אותך ומבהיל (האם יותר מסיכוי לקבל דו"ח?)

...אבל, מה אכפת לך איזה בדיוק סוג של מכמונת מכוונת עליך?? יש התרעה - תוריד מהירות.

טוב, אני מכיר פחות או יותר איך נראית/נשמעת התרעת שב, לכן זה פחות מטריד אותי שהגלאי פזיז מדי.

גלאים אחרים מדברים אליך בקול סקסי, יאעני, תיזהר, ידידי היקר, יש חשד יותר מסביר שמכמונת מסוג כזה או אחר נמצאת בסביבה... עד שתשמע עד הסוף את סיפורי הסבתא האלה תמצא את עצמך על השוליים, מדבר עם השוטרים שממלאים לך דו"ח על מהירות מופרזת... זבל של גלאי? ממש...

תעשה לעצמך בדיקה

סע בגהה מצומת רעננה למורשה ותבדוק כמה זמן\מטר לפני המצלמה הגלאי מצפצף?

אני בטוח שתגלה שהוא מצפצף אחרי שעברת את המצלמה.

מה שלא הבנתי איך אתה יודע לזהות התרעות שוא או התרעות אמיתיות?

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
לי לפחות זה נראה כמו מצלמות דיגיטליות, וברוב המקרים יש שלט מאיר עיניים "להזכירך 100" ק"מ אחד או שניים לפני.

כביש מס' 2 ממש טיפה צפונה ממחלף שמריהו, כמו כן טיפה דרומית ליקום ולמחלף נתניה דרום וצפון, וגם טיפה צפונית למחלף ינאי.

כביש מס' 1 בסוף יישורת לטרון בנתיב מי"ם.

כביש מס' 4 טיפה צפונית למחלף גהה.

מה כל אלו :?:

לא יודע מה אתם מדברים ... אני עשיתי ממחלף ינאי עד לשמאלה לכביש 5 ולא ירדתי מ 140... (לא משנה כמה עליתי) ולא צילם אותי כלום :)

תבדוק את התיבת דואר שלך בבית בעוד מספר שבועות....

Back to the original - NC again.

פורסם

לגבי הקוברה וגלאים אחרים - לייזר הם יגלו , ללא ספק. העניין הוא שלשוטר לוקח כ-1/3 שנייה לנעול את מהירותכם. בואו נראה אתכם מתמודדים עם זמן תגובה כזה.

כמו שאמרתי, אם מכוון עליך - חבל"ז, אין סיכוי שתספיק להוריד מהירותך תוך פרק זמן כה קצר. אם מכוונים על רכב לפניך, הגלאי בכ"ז יגלה את הלייזר ואז יש לך סיכוי לבלום בזמן ולהמנע ממפגש הלא מבשר טובות עם השוטרים.

הפתרון היחיד נגד לייזר הוא משבש.

לא חוקי בארצנו. נדמה לי שגם לא חוקי בחלק מהמדינות בארה"ב. נניח שהשגת, הבאת, התקנתה. אם שוטרים יגלו שיש לך אחד כזה - אתה צפוי ל-"טראבלז".

פתרון אחר -לייזר חייב ספק כח, מרחק וקטע כביש ישר, ז"א ברוב המקרים אם תהיה ערני מספיק, אז תוכל להבחין בניידת (לפעמים סמויה!) עם חלון פתוח עומדת בשולי הכביש - סימן רע.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם

לי היה רגע של פחד בדרך ממורשה לצומת רעננה.

יש שם שתי מצלמות לכיוון הזה, שתיהן דחלילים, ושלוש לכיוון השני, אחת מהן פעילה.

הייתי בכיוון ה"בטוח", סביבות 130 אני מעריך, כשקיבלתי פלאש לפרצוף. אחרי הרבה מחשבה הגעתי למסקנה שהוא מאה אחוז היה מלפנים ולכן כנראה שזה פשוט היה צירוף מקרים מפחיד שהמצלמה צילמה מישהו בנתיב הנגדי בדיוק כשעברתי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תעשה לעצמך בדיקה

שי

עברתי שם לא פעם ולא פעמיים. מכיר היטב את המצלמות בכביש 4, אמרתי כבר שחלקן פעילות וחלקן לא (לפעמים אלה, לפעמים אחרות).

אז כך, קצת פיסיקה ברשותך... הרדאר מקרין את רוב האלומה לכיוון הכביש כמובן והיא מכוונת קדימה. אבל מפני שגל אל"מ מוחזר מהמכונית (גופי מתכת - מחזירים מצויינים) ובכלל עובר פיזור. אז את הגל החוזר מכובן לכיון ראדר ואליך שטרם הגעת לרדאר. כמובן שהרדאר קולט את הגל המוחזר (אחרת איך הוא עובד? :)), אך גם הגלאי שלך יכול לקלוט את הגל ובכך לגלות שהראדר פולט, ז"א הראדר פעיל.

זה נראה בקוברה כמו צפצופים בדידים בהתחלה. כאשר אתה מתקרב לרדאר, קצב הצפצופים עולה והופך לצרור (סוג של מד מרחק, אם תרצה). כאשר אתה מתרחק מהרדאר, הגלאי לאט לאט נרגע ונהיה שקט בסוף.

צפצופים לא סדירים, בדידים, כאשר קצב שלהם לא מתגבר - סימן שזו התרעת שב - "רמת כוננות נמוכה" :wink:

ט.ל.ח.

פורסם

תעשה לעצמך בדיקה

שי

עברתי שם לא פעם ולא פעמיים. מכיר היטב את המצלמות בכביש 4, אמרתי כבר שחלקן פעילות וחלקן לא (לפעמים אלה, לפעמים אחרות).

אז כך, קצת פיסיקה ברשותך... הרדאר מקרין את רוב האלומה לכיוון הכביש כמובן והיא מכוונת קדימה. אבל מפני שגל אל"מ מוחזר מהמכונית (גופי מתכת - מחזירים מצויינים) ובכלל עובר פיזור. אז את הגל החוזר מכובן לכיון ראדר ואליך שטרם הגעת לרדאר. כמובן שהרדאר קולט את הגל המוחזר (אחרת איך הוא עובד? :)), אך גם הגלאי שלך יכול לקלוט את הגל ובכך לגלות שהראדר פולט, ז"א הראדר פעיל.

זה נראה בקוברה כמו צפצופים בדידים בהתחלה. כאשר אתה מתקרב לרדאר, קצב הצפצופים עולה והופך לצרור (סוג של מד מרחק, אם תרצה). כאשר אתה מתרחק מהרדאר, הגלאי לאט לאט נרגע ונהיה שקט בסוף.

צפצופים לא סדירים, בדידים, כאשר קצב שלהם לא מתגבר - סימן שזו התרעת שב - "רמת כוננות נמוכה" :wink:

כמה מטר\שניות לפני המצלמה הוא מתחיל לצפצף :?:

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

הייתי בכיוון ה"בטוח", סביבות 130 אני מעריך, כשקיבלתי פלאש לפרצוף.

רוני

פלאש מאחוריך - סימן לא מעודד... מלפנים - זה בטוח לא אתה, כי מימלא זה לא קביל בגין צינעת הפרט...

אגב, בכביש הערבה פעם ראיתי תרגיל ממזרי משהו. כ-3 ק"מ לפני יטבתה הגלאי שלי התחיל לצפצף, הסתכלתי ולא ראיתי שם סימן לכך שיכולה להיות כאן מכמונת או ניידת... אבל התרעה נראיתה לי אמיתית והורדתי מהירות למותרת (+10%). איזה ערס עם סיוויק קופה שנסע מאחורי עקף אותי באיזה 150 ואז ראיתי את הסיבה לצפצופים - שוטר עם לייזר ביד (או מכשיר אחר, לא הספקתי לראות) עמד בצד הכביש בצל על-יד איזה בודקע, לבד בלי ניידת. כשהגעתי לצומת יטבתה, שם גיליתי את הניידת... מטפלת בערס מהקופה הירוקה שגם כן עמדה בצד... יופי של תחילת חופשה בחופשה באילת מצפה לו עכשיו... :twisted:

ט.ל.ח.

פורסם

כמה מטר\שניות לפני המצלמה הוא מתחיל לצפצף :?:

שי

חושש להטעות אותך שלא בכוונה, אחי... בערך 100-200 מטר לפני הראדר... יש שם מצלמה אחת שממוקמת בקצה עלייה קלה, ממש אחרי הסיבוב, אני חושב שזו מצלמה הראשונה צפונה אחרי צומת רעננה צפון (לאחרונה היא לא היתה פעילה, אולי במקרה...)... אז בגלל שהיא מצלמת את הכביש בירידה, הגלאי מגלה אותה רק כאשר אתה ממש ממש קרוב אליה, אבל בכ"ז לפני הגעתי למצלמה...

ט.ל.ח.

פורסם

אם כבר יש כאן שרשור כזה. מעניין אותי אם אנשים יכולים להצביע על מקומות על כביש 4 שבהם יש שוטרים עם ממל"ז.

ידוע שכביש 4 הוא אחד הכבישים היחידים שיש עליו מצלמות (והרבה) אבל בקשר לממל"ז.. יחסית נדיר.

נאמר לי על ידי הורי שלפעמים קרוב למצלמה הפעילה מרעננה למורשה עומד לו שוטר, וגם לקראת רכ"ס מרכז מכיוון מורשה על אי התנועה המקוקו בין הירידה לכפ"ס לבין ההמשך ישר.

מישהו נתקל באלה? או מכיר אחרים? (המידע באתרים כגון טופספיד וכאלה הוא דיי ארכאי)

פורסם

לגבי הקוברה וגלאים אחרים - לייזר הם יגלו , ללא ספק. העניין הוא שלשוטר לוקח כ-1/3 שנייה לנעול את מהירותכם. בואו נראה אתכם מתמודדים עם זמן תגובה כזה.

כמו שאמרתי, אם מכוון עליך - חבל"ז, אין סיכוי שתספיק להוריד מהירותך תוך פרק זמן כה קצר. אם מכוונים על רכב לפניך, הגלאי בכ"ז יגלה את הלייזר ואז יש לך סיכוי לבלום בזמן ולהמנע ממפגש הלא מבשר טובות עם השוטרים.

הפתרון היחיד נגד לייזר הוא משבש.

לא חוקי בארצנו. נדמה לי שגם לא חוקי בחלק מהמדינות בארה"ב. נניח שהשגת, הבאת, התקנתה. אם שוטרים יגלו שיש לך אחד כזה - אתה צפוי ל-"טראבלז".

פתרון אחר -לייזר חייב ספק כח, מרחק וקטע כביש ישר, ז"א ברוב המקרים אם תהיה ערני מספיק, אז תוכל להבחין בניידת (לפעמים סמויה!) עם חלון פתוח עומדת בשולי הכביש - סימן רע.

המשבש לא מוגדר בשום מקום כלא חוקי. מהטעם הפשוט שהוא משדר גל אור ולא גל רדיו. יפחידו אותך בכל מיני סיפורים על הכשלת שוטר , הפרעה וכו'. כמו גם עבירה על חוקי המכס.

במציאות טרם הוגש אף כתב אישום על החזקת המשבש , למרות שכבר נתפסו כמה.

זה המקום לציין ששימוש מושכל מקטין מאוד את הסיכוי להיתפס.

לגבי ספק הכח - אסור להסתמך על זה. כל עניין אספקת המתח נפתר ע"י סוללה נטענת . לא פעם תראה מארבים נבזיים על גבי קטנוע , או אף שוטר בלבד.

בצע חיפוש על המקרה של איתן כ. מראשית ימי הפורום ותראה שגלאי , וגם מהשורה הראשונה , לא נותן מענה לליזר.

הייתי בכיוון ה"בטוח", סביבות 130 אני מעריך, כשקיבלתי פלאש לפרצוף.

רוני

פלאש מאחוריך - סימן לא מעודד... מלפנים - זה בטוח לא אתה, כי מימלא זה לא קביל בגין צינעת הפרט...

twisted:

עוד אגדה . יש למולטנובה אפשרות לצלם רכב מתקרב (כלומר , צילום מלפנים). המשטרע אומנם מפעילה אותה לעיתים רחוקות , אבל עושה את זה . יש אפילו תמונה למזכרת ב-SPEEDTRAPS אם אתה מפקפק. סימן ה-ר הקטן בתמונה הוא זה שמסמן את כיוון התנועה של הרכב. אגב , ניתן גם ללזור מאחור - כלומר ,חלפת על פני השוטר והוא כיוון עליך את האקדח. אמנם אז זה כרוך במרדף ,אבל אפילו כאן בפורום דובר על כך בימים האחרונים...

פורסם

עוד אגדה . יש למולטנובה אפשרות לצלם רכב מתקרב (כלומר , צילום מלפנים). המשטרע אומנם מפעילה אותה לעיתים רחוקות , אבל עושה את זה . יש אפילו תמונה למזכרת ב-SPEEDTRAPS אם אתה מפקפק. סימן ה-ר הקטן בתמונה הוא זה שמסמן את כיוון התנועה של הרכב. אגב , ניתן גם ללזור מאחור - כלומר ,חלפת על פני השוטר והוא כיוון עליך את האקדח. אמנם אז זה כרוך במרדף ,אבל אפילו כאן בפורום דובר על כך בימים האחרונים...

יכולת טכנית לצלם רכב מתקרב סביר להניח שקיימת. אני רק אמרתי שיש עילה לפסול (בגין צינעת הפרט)את צילום הרכב מלפנים, ואז זה לא קביל כראייה בבית משפט. אם יש לשוטרים הוכחה אחרת שנסעת במהירות מופרזת או אם השופט יחליט שאין בצילום רכבך מלפנים משום פגיעה בצינעת הפרט, אז זה כבר סיפור אחר, לא?...

במשטרה יודעים על זה, כי היו תקדימים, ולא רוצים להסתבך בטרטורים מיותרים מצידם לבית משפט ולהסתכן בפסילת הראייה, לכן, לרוב הם מצלמים מאחור. לעומת זאת, את הלייזר הם מפעילים לרוב מלפנים כדי לא להיגרר למרדף, אלא במקרים מסויימים, כאשר יש אפשרות לדפוק למישהו דו"ח שמן במיוחד, אז הם עושים זאת.

לגבי שאר דבריך אין לי חילוקי דעות איתך, אלא אני מצטרף להערותיך.

ט.ל.ח.

פורסם
אם כבר יש כאן שרשור כזה. מעניין אותי אם אנשים יכולים להצביע על מקומות על כביש 4 שבהם יש שוטרים עם ממל"ז.

ידוע שכביש 4 הוא אחד הכבישים היחידים שיש עליו מצלמות (והרבה) אבל בקשר לממל"ז.. יחסית נדיר.

נאמר לי על ידי הורי שלפעמים קרוב למצלמה הפעילה מרעננה למורשה עומד לו שוטר, וגם לקראת רכ"ס מרכז מכיוון מורשה על אי התנועה המקוקו בין הירידה לכפ"ס לבין ההמשך ישר.

מישהו נתקל באלה? או מכיר אחרים? (המידע באתרים כגון טופספיד וכאלה הוא דיי ארכאי)

כן, לפעמים יש שם שוטרים באמת. ובנוגע למצלמה הפעילה - גם אני שמתי לב שניסו לשרוף אותה או משהו בסגנון...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כביש 5 הוא כביש חם מאוד בעניין אכיפה.

כמעט כל יום יש מספר ניידות שלוזרות על העוברים והשבים, הן לכיוון מזרח והן למערב.

מדהימים אותי זוג השוטרים שמחכים ב-4 בבוקר על כביש 5 לכיוון מערב

לאחר מחלף קאסם. למי הם מחכים? למשיח? :?

אה, אופס, שכחתי... מהירות היא אם כל חטאת.

ראבאק, אני צריך להזכיר זאת לעצמי כמה פעמים ביום ולהתחיל להאזין לגלגלגלצ... :x

שטיפת המוח כנראה דהתה לה מעט. :roll:

ואם כבר במולטנובות עסקינן, המצלמה על כביש 4 לאחר הפניה לקריית אריה

בפ"ת, טרום מחלף מורשה, נראית כאילו עברה גיהנום: דלת פתוחה (! :shock: )

וכל תא האכסון של המצלמה נראה חבוט ושרוף קמעה.

מישהו מאשר אי-תקינות? :wink:

MCS 2008

• תוכן חדש...