Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שער חשמלי, מידע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

חשבנו להפוך את השער הקיים אצלנו בחניה לחשמלי. השער עשוי מאלומיניום (ממש קל), ישנה מסילה והכל, השער הוא הזזה.

היכן ניתן לקנות את כל החלקים? זה בא כסט? מה הסדר גודל של המחירים? על מה לא להתפשר?

בהמשך לשאלה הקודמת, אם נחליט לקנות רק מנוע, שלט ומקלט, לבנות מעגל שיעביד הכל זה לא הבעיה, הרעיון פה זה האם זה יהיה משמעותי יותר זול ממשהו מוכן? איזה מנגנוני בטיחות יש ואיך הם עובדים? איך המנוע יודע להפסיק את פעולתו? ספירת הסיבובים שלו או פשוט לחצנים בפרונט של השער ובסופו וכאשר הם נלחצים המנוע מפסיק פעולותו.

אשמח לעזרה.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם
לבנות מעגל שיעביד הכל זה לא הבעיה

לא חושב שתמצא מנגנון שהופך מנוע חשמלי לעבד. לעומת זאת, אם אתה מעוניין להפוך את השער לכזה המופעל ע"י מנוע חשמלי, אז במקרה הכינותי לפני שבועיים שער דומה (רק כבד יחסית).

מנוע המתאים לשערים עד 500 ק"ג.+ שני שלטים עולה פחות מ-1500 ש"ח (אם אתה מאיזור המרכז אוכל להפנות אותך אל זה שמכר לי).

בנוסף תצטרך שיננים (לא אסיסטנטים של רופא שיניים, אלא מוטות משוננים שאותם יסובב המנוע), עלות של כ-100 ש"ח למטר (תלוי ברוחב השער).

אם אתה רוצה עיניות, קצת פחות מ-200 ש"ח.

תצטרך לייצר תושבת למנוע, וכן למצוא דרך לחבר את השיננים לשער עצמו.

לגבי סגירה ופתיחה - בדגם שלקחתי , העצירה מתבצעת ע"י מגנטים שעוברים מול מגנט מקביל במנוע וסוגרים/פותחים מעגל.

קביעת ההשהייה וכו' - הכל שטויות, הוצאת והכנסת ג'מפרים.

תצטרך ידע בסיסי בחשמל (הזנת מתח), ולדעת לחפור (אם אין כבל חשמל שמגיע לאיזור).

עבור העיניות צריך כבל טלפון פשוט , ורצוי גם מנורה שתהבהב בזמן שאתה פותח את השער.

זהו בערך.

פורסם

מנוע בשביל חצי טון אני לא צריך, השער עשוי מאלומיניום ועליו יש מקלות PVC. אני צריך מנוע ממש חלש, אני לא מאמין שהשער עובר את ה 70 קילו.

לפי מה שאתה אומר זה יוצא ככה:

מנוע +2 שלטים: 1500 שח

3 מטר של פסים משוננים 300 שח (מה הרוחב שלהם?

עינית 200 שח

2000 שח, נשמע לי הרבה, אלו המחירים?

מה בקשר לקנות מנוע לא יעודי לזה, ידוע לך מחירים שלו?

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

ממש לא, אפשר לקנות סט שלם בערך ב 1800 ש"ח.

אני כבר ביררתי בשביל עצמי אבל מכיוון שאין לי עדיין זמן לכך אז לא קניתי.

חפש קצת באינטרנט תחת 'שערים חשמליים' בטוח שתמצא באזורך משהו מתאים - ישנם מנועים קטנים עד 200 ק"ג.

תתקשר לאנשים שמרכיבים מנועים כאלה ותבקש סט שלם.

זה אמור גם להגיע עם ברזל משונן להרכבה על השער, תוכל לחבר אותו עם ברגים או עם ריתוך.

הידע שתצטרך הוא כמו ששמר אמר ולא יותר.

בהצלחה.

בריאות לכולם!

פורסם

ההפרש בין המנוע הקטן (200 ק"ג) לגדול יותר (500 ק"ג) אינו גדול כ"כ (100-200 ש"ח), ולדעתי שווה להשקיע את הסכום הנוסף , למען אריכות ימיו של המנוע.

לפני שניגשים לעבודה, חובה לוודא שהמסילה התחתונה (בזנ"ט הפוך בד"כ) ישרה פלס, אחרת השער יזוז על השיננים, וכל העומס נופל על המנוע, שיתקלקל לעיתים תכופות בהרבה.

אם אתה לא מתכנן להשקיע קרוב ל-2000 ש"ח, רד מהרעיון. להתחיל להסב מנוע סטנדרטי ולייצר לו מנגנוני השהייה וכיו"ב - יעלה לך לא הרבה פחות, יזמין צרות ויחייב אותך להשקעת זמן לא מבוטל.

עוד לא דיברנו על מנגנון קלאץ' כלשהו, אותו צריך במקרה של הפסקות חשמל (הזזה ידנית). בקיצור - לייצר לבד זה כאב ראש.

רוחב הפסים הוא כ-5 ס"מ, כולל השיניים. אני מאמין שהשער שוקל יותר מ-70 ק"ג, כולל פסי הפלסטיק. לפחות 100, אבל זה לא באמת משנה.

פורסם

חוט כביסה ושני מאווררים (אחד לכל כיוון)8)

שערים חשמליים תמיד נגמרים בזה שצריך לסגור ולפתוח אותם עם ידית מסתובבת (ואני לא ארשום את השם "התקני" של הידית כי אני לא יודע לאיית אותה וזה חומר לבדיחות למשך שנים)

פורסם

לא עדיף לרכוש תאילנדי שיזיז את השער כשאתה מגיע?

במהלך היום הוא גם יכול לנקות ולטפל בגינה.

סתאם בצחוק, אם תצליח לבצע את זה בסופו של דבר תרשום בבקשה את המצרכים, וגם היכן רכשת את השער הקיים היום.

אני זקוק למשהו דומה.

בהצלחה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אולי משקולות שמשתחררות לפי פקודה חשמלית?

אולי תחבר את השער לאזעקה דו כיוונית של רכב שיראה לך מתי הוא נפתח או מתי נוגעים בו?

חיבור לנמנורה (לראות מתי הוא נפתח)

גלאי זעזועים ( מתי נוגעים בו)

גלאי נפח (מתי מישהו קופץ מעליו)

מצב פאניק (שהשער נסגר במהירות)

מצב חיפוש (שאתה לא זוכר איפה השער והוא מהבהב)

וסירנה (שתסרן)

זה פרוייקט!

נ.ב

שקול בניית תחנת רוח

פורסם

מה לגבי מנוע פניאומטי? זרוע מתארכת ומתקצרת שמזיזה את כל השער. רק חיבור לחשמל ולשער(עם תושבות) ונגמר הסיפור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...