Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המבורגרים - המתכון המנצח...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה יכול לרשום כמויות? פעם אחרונה שעשיתי המבורגר, יצא לא טוב, הם גם התפרקו.

בנוגע לבישול, איך אתה מבשל את זה?

כתוב, לא?

כתב: אני מכין את הקציצות שלי מצלעות עגל ו"קשתית", טחונים גס (או אם אני ממש משקיע אז אני קוצץ אותם ידני ע"י סכין, חצי ק"ג לכל סוג), חזה אווז מעושן (100-200 גר') או שומן כבש, מלח ופילפל. את כל העיסה הזו אני מערבב עם חצי כוס יין לבן ונותן לה לישון במקרר איזה יום פחות או יותר.

גילי

זה די פשוט, חצי קילו של בשר טוב, ועוד חצי קילו של בשר טוב אחר, משהו שומני (חזה אווז מעושן או שומן כבש) + מלח ופילפל גרוסים, את היין אתה מוסיף בסוף, אחרי שהכל מעורבב, מניח במקרר ליליה ושהו.

חשוב מאוד, לא ליקצוץ את זה בפוד-פרוססור, או במטחנה, או אם בכל זאת טוחנים את זה במטחנה אז להישתמש בחורים גדולים ולהעביר את זה פעם אחת.

הכי טוב ליקצוץ את זה בסכין, ככה זה גם מיתערבב הכי טוב. אני טועם את התערובת שלי לפני שאני מכניס אותה למקרר :-D.

חשוב מאוד, לא להדק יותר מידי את ההמבורגרים אחרת הם לא יהיו אוורירים ותקבל משהו שדומה לגומי מוקצף בסוליה של נעל ספורט מאשר המבורגר טעים. חלק מהטעויות שאנשים עושים זה לעשות קציצות הדוקות, ואז הבשר לא מיתבשל מבפנים, או מיתבקע כי הנוזלים לא יכולים להיתפשט...

כדי שהקציצות לא יתפרקו, אתה צריך לישרוף אותן במכה הראשונה שהן נוגעות ברשת הצליה שלך או במחבת טיגון טובה (שעשויה מברזל עבה), לא הכוונה ליבש את הבשר, אלא ליגרום לבשר לעשות את הרעש שהוא עושה גם 10-20 שניות אחרי שהוא הונח על הרשת. מה שקורה ברוב המיקרים זה שאנשים מבשלים את ההמבורגרים על מנגל ביתי, כזה שקונים בהוםסנטר. הרשת שלו לא צוברת חום, וההמבורגר מקרר את הרשת ולא ממש מיתבשל.

ברגע שהרשת ממשיכה ליצרוב את הבשר הוא מיתקשה ומיתאחד, ואחרי זה קל מאוד להפוך אותו כי הוא טיפה מוצק מלמטה, בניגוד לבורגר שניצלה על רשת דקה, ואז הבשר "עוטף" את הרשת ונידבק אליה.

אני אוהב להישתמש במחבת ברזל עבה, יש לה חריצים שצורבים את הפסים על הבשר, היא אוגרת חום בצורה מרשימה, והכי חשוב, זה יותר מהר מלהדליק את המנגל...

אגב, אתה יודע מה אומר המבורגר שמניחים אותו על האש?

YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSS.......

:roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא שמתי לב שרשמת חצי קילו, פילפל ומלח כמה בערך לשים? כן אין לי מושג.

לבקש מהקצב טחון גס? יוצא לך ההמבורגר בצורת עיגול?

בקשר לאיפה שמבשלים, יש לי מנגל שעובד על גז, על מה עדיף לבשל את ההמבורגר? על הרשת או על הפלטה כמו של המוקפץ?

ואני מבין לחכות הרבה זמן עד שזה יהיה ממש חם, אוקיי ננסה ונראה איך יהיה, נראה לי בפסח נכין את זה עם הלחמניות מקמח מצה שאימא שלי מכינה, נקווה לטוב :)

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם
לא שמתי לב שרשמת חצי קילו, פילפל ומלח כמה בערך לשים? כן אין לי מושג.

לבקש מהקצב טחון גס? יוצא לך ההמבורגר בצורת עיגול?

בקשר לאיפה שמבשלים, יש לי מנגל שעובד על גז, על מה עדיף לבשל את ההמבורגר? על הרשת או על הפלטה כמו של המוקפץ?

ואני מבין לחכות הרבה זמן עד שזה יהיה ממש חם, אוקיי ננסה ונראה איך יהיה, נראה לי בפסח נכין את זה עם הלחמניות מקמח מצה שאימא שלי מכינה, נקווה לטוב :)

הכל תלוי בך ובכמויות שאתה אוהב, אני שם כפית עד כפית וחצי מלח, ופילפל לפי הטעם.

חמם את המנגל שלך לחום גבוהה, תניח את ההמבורגרים שלך על הרשת ותקווה לטוב. אל תכין אותם יותר מידי עבים כי למנגלי גז אין את הכוח שצריך כדי לבשל משהו ממש טוב (הביתיים, לא אילו שבונים לבד;)). כמו כן, לבשל אותם עם מיכסה סגור זה לא ממש לעניין...

מי כמוך מכיר את הנגל שלך. תעשה ניסיון עם אותן קציצות, חלק תיצלה על הפלטה וחלק על הרשת.

צורה עגולה זה רק עניין של ניסיון. אם אתה מיתקשה אתה יכול ליקנות טבעת של פנקיקים קטנה ולהעזר בה.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
חפשי על הבר, מכירים את המשפט "לא מפחידים..."? אתם מוזמנים ואני אכין מלאי סרטים בשבילכם שיוצגו ביחד עם מוזיקה כלבבכם ב P3 עם SP2, ו 512MB זכרון. מתאים?

השבוע תיכננתי על יום חמישי אבל נראה שיירד גשם, אז שבוע הבא, ערב לא גשום - סגרנו.

אממ...קיבלתי כבר אולכוס :lol:

טוב תינעלו תינעלו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מנסיון אני ראיתי כמה המבורגרים וראיתי כאלה שמוספים מרק עוף אפילו קטשופ למסה של הבשר טחון

לטעמי הכי טוב

70% שפונדרה 30% חלק אחורי וניתן להוסיף גם שומן כבש לפי הטעם (וזה מוסיף הרבה טעם)

בצל מטוגן

טוחנים הכול במטחנת בשר מלח פלפל שום כתוש

זהו....

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

• תוכן חדש...