Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע בפיז'ו 405

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מבצע טיפול ראש מנוע בפיזו של גיסי(405 1994 הזרקה)לאחר הזנחה ועירבוב של מים בשמן.

פתחתי את הראש והמצב שלו היה אבוד,והמשפץ גם טען שאין איפה לחרוט מכיוון שעשו לפחות השחזה אחת בעבר.

השאלה שלי,לפני שאני שולח את גיסי לקנות ראש מפירוק,רציתי שתביטו בתמונה של הבלוק שעשוי אלומיניום ויש בו תינופת

של בוץ,שמן+מים(טחינה)ואבנית,כמו כן הוא אכול בכמה נקודות,האם המצב שלו בסדר או שמה יש להחליף גם אותו?

הסליבים ניראים במצב טוב,רק האלומיניום ניזוק.כמו כן,איל אתם ממליצים לנקות את הליכלוך?בלחץ מים?

תודה,ארז

CIMG0528.JPG

CIMG0565.JPG

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

האמת לא ראיתי מנוע TU או XU פתוח, אבל לא נראה לי שככה זה שהסליבים יושבים חצי באוויר וכל ה"בשר" של הבלוק מסביבם אכול...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תעשה טובה לעצמך , לגיס , לרכב - וזרוק את המנוע הזה לגמלאות

הוא נראה במצב ממש לא טוב (גם הראש וגם הבלוק) וסביר שהחלפת ראש לא תחזיק מה גם שבטח שאר המנוע במצב לא משהו .

קנו מנוע מיבוא .... והקפידו לא להשתמש במי *ברז*

פורסם
האמת לא ראיתי מנוע TU או XU פתוח, אבל לא נראה לי שככה זה שהסליבים יושבים חצי באוויר וכל ה"בשר" של הבלוק מסביבם אכול...

מסביב לסליבים צריך להיות, כמדומני, חלל ריק לקירור הצילינדר ע"י המים.

פורסם

דווקא נראה סביר. החללים שאתה רואה מסביב לסליבים צריכים להיות שם כדי לאפשר מעבר נוזל קירור מסביבם.

הוא צריך רק ניקוי וזהו. שים לב שאסור לסובב את המנוע כי אז הסליבים יזוזו וזו כבר עבודה אחרת לגמרי להחליף את האטמים שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
דווקא נראה סביר. החללים שאתה רואה מסביב לסליבים צריכים להיות שם כדי לאפשר מעבר נוזל קירור מסביבם.

הוא צריך רק ניקוי וזהו. שים לב שאסור לסובב את המנוע כי אז הסליבים יזוזו וזו כבר עבודה אחרת לגמרי להחליף את האטמים שלהם.

לגבי הסליבים אני קניתי דיסקיות גדולות על מנת לחבר אותן עם ברגי הראש למניעת התזוזה שלהם.

פורסם

אני מתכוון לפתוח את בורג ריקון השמן ולתת לחץ מים(מצינור השקיה)באיזור המנוע ,ולאחר מכן לצלם יותר טוב ולראות מה הנזק.

פורסם

לא הבנתי..

למה שהסליבים יזוזו מסיבוב המנוע ידנית??

אפשר הסבר קצת יותר מפורט? אין לי ניסיון של ממש עם מנועי האלומיניום של פיג'ו,רק ברזל.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

במנועי TU ו XU מאלומיניום הצלינדרים של הבוכנות הם יחידות נפרדות מהבלוק

הם ניקראים בשפה המקצועית סליבים בחלקם התחתון של הסליבים היכן שהם מונחים

במגע עם הבלוק ישנו קיט אטימה לכל סליב בנפרד לבלוק תזוזה הכי קלה של סליב

יכולה לגרום לחוסר אטימה בעתיד ולגרום לערבוב בין מע" המים למע" השמן

מומלץ מאוד בזמן שראש המנוע מחוץ לבלוק לנעול את הסליבים בשיטות יצרתיות

במידה והניך מתעסק עם הבוכנות לכל צורך שעולה על הדעת

אני מקווה שההסבר מובן (על קצה המזלג)

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם
תעשה טובה לעצמך , לגיס , לרכב - וזרוק את המנוע הזה לגמלאות

הוא נראה במצב ממש לא טוב (גם הראש וגם הבלוק) וסביר שהחלפת ראש לא תחזיק מה גם שבטח שאר המנוע במצב לא משהו .

קנו מנוע מיבוא .... והקפידו לא להשתמש במי *ברז*

שלום.

למה שלא תזרוק את עצמך בהזדמנות לתוך איזה ספר מיקצועי או טוב ? או בית-ספר למכונאות, ואחרי שתלמד ותשנן את החומר תבין שכתבתה הר של שטויות!!!

לבעל הרכב על מנת שתוכל לקבל תגובה מדויקת חובה לנקות את הליכלוך ואת שירדי האתם ראש הישן ולנקות היטב ובסבלנות את שטח הבלוק ואז נוכל לאבחן את מצבו האמיתי. יתכן מאוד שהוא במצב טוב ולא צריך "לזרוק"!!!

אגב אסור לסובב את המנוע במצב כזה כי שרוול {סליב} עלול להתרומם מהמקום ואז אתה בסרט.

יש לסגור בעזרת ברגים ושיבות גדולות את הסליבים שלא יזוזו אבל!!! לא חזק מידי כי הסליב בולט מעל פני שטח המנוע {כך צריך להיות} ואם תהדק את הברגים חזק מידי אתה תיגרום לסליב להישתחרר בצורה גרועה. אגב קיים כלי יעודי למטרה הזו.

אני מציע שתצרף תמונות של הראש מכול הכיונים כדאי שנוכל להביא דעה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני ,בוקר טוב

אני מתכוןן לעשות כך,לשטוף את המנוע מכל הליכלוך,לצלם ולהביא תמונות.

לגבי הסליבים אני שם ברגים עם שייבות גדולות(תודה על ההסבר ),כמו כן הרכב על בוק בניוטרל,כך שאני לא מתכוון להזיז את הקראנק.

ארז

• תוכן חדש...