Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהבנתי שמערכת הEGR גורעת לי כוח מהמנוע אומנם לא הרבה.

והבנתי שגם המערכת הזאת יעילה רק בארצות קרות שהטמפ' מגיע מתחת ל0

עכשיו אני רוצה לבטל אותה. האם מבחינת טסט זה ישנה משהו?

ואם אני מבטל איך אני מבטל אותה? ואיזה בעל מקצוע יכול לעשות לי עבודה כזאת?

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לאחר שהבנתי שמערכת הEGR גורעת לי כוח מהמנוע אומנם לא הרבה.

והבנתי שגם המערכת הזאת יעילה רק בארצות קרות שהטמפ' מגיע מתחת ל0

עכשיו אני רוצה לבטל אותה. האם מבחינת טסט זה ישנה משהו?

ואם אני מבטל איך אני מבטל אותה? ואיזה בעל מקצוע יכול לעשות לי עבודה כזאת?

לדעתי הבנת לא נכון - המערכת הזו יעילה גם ב"תנאי הארץ".

באיזה רכב מדובר והאם אתה בכלל בטוח שיש לך EGR ברכב ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לדעתי הבנת לא נכון - המערכת הזו יעילה גם ב"תנאי הארץ".

באיזה רכב מדובר והאם אתה בכלל בטוח שיש לך EGR ברכב ?

איציק

הרכב הוא פורד אסקורט RS2000

המערכת זה צינורות שיוצאים מהאגזוז ומחוברים למין צינורות גומי גדולים שהולכים לכיוון המנוע.

ואמרו לי את זה החברה של פיט סטופ ועוד מוסך אבל אני תמיד שמח לשמוע דעות נוספות

ואם לא הבנתי נכון אז אני אשמח שתחדד לי את הנושא בבקשה.

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

• ספונסר פורום
פורסם

קצת סדר בבלאגן.

מערכת הEGR( Exhaust gas recirculation כשמה כן היא,מערכת למיחזור גזי הפליטה.

המערכת באה על מנת למזער עד כדי 0 את פליטת גז הNOX,הגז החמישי בפליטת המזהמים מצינור הפליטה,שהוא גז מסוכן ורעיל לאדם.

המערכת מונעת את פליטת גז הNOX ע"י הורדת טמפ' הבעירה בהחזרת גזים שרופים מהאגזוז אל סעפת היניקה,פעולה זו מורידה את המילוי הנפחי של הצילנדר,ז"א חלק מהצילינדר מתמלא בגזים שנשרפו ואינם יכולים להשרף שוב,ע"י כך טמפ' הבעירה יורדת.

ישנה אמונה רווחת בקרב ה"משפרים" למינהם שביטול המערכת גורם להוספת כוח למנוע,וזוהי טעות.

אומנם כאשר המערכת עובדת הניצול הנפחי של הצילנדר יורד והמנוע מייצר פחות הספק,אך פה הנקודה,המערכת עובדת אך ורק בסרק ובשיוט,בהאצה המערכת אינה עובדת כלל.

(להוציא רכבים חדשים שעומדים בתקן EURO5 שבהם יתכן מצב שהמערכת תעבוד רגעית גם בהאצה,שבהן ניתוק הEGR ידליק נורת תקלה)

אחד מיתרונות המערכת היא תצרוכת דלק טובה יותר,כאשר מוחזרים גזים ביחס ישר מוזרק פחות דלק.

ואמר נכון אחד ALX ניתוק לא נכון של המערכת לעיתים יגרום למצב של תערובת עניה והתחממות המנוע.

המערכת עובדת בכל אקלים,כנראה שמי שייעץ לך לנתק את המערכת אינו מבין כל כך גדול ברכב.

אורן בן סימון

פורסם

ראשית , מערכת EGR לא אמורה להיות פתוחה בסרק, אחרת המנוע יזייף. (במנועי בנזין).

חסימת הEGR לא בהכרח תגרום להתחממות המנוע וזה די תלוי בדגם הרכב.

הEGR תפקידו העקרי הוא, כפי שנאמר, הורדת גזים רעילים מסוג NOx, תופעת הלוואי של פעולת ה-EGR היא לכלוך רב ובוצה שמצטברת במערכת היניקת אויר.

לכן אני מציע לך לבצע ניקיון יסודי לסעפת היניקה, בית המצערת ושסתומי היניקה לשיפור/שיחזור ביצועי המנוע.

• ספונסר פורום
פורסם
ראשית , מערכת EGR לא אמורה להיות פתוחה בסרק, אחרת המנוע יזייף. (במנועי בנזין).

צדק דניאל בדבריו, הכוונה לסרק היא אך ורק ברכבי דיזל,בבנזין גורם לזיוף ודימום מנוע.

פורסם
צדק דניאל בדבריו, הכוונה לסרק היא אך ורק ברכבי דיזל,בבנזין גורם לזיוף ודימום מנוע.

כאשר רוצים לבטל את ה egr איזה צינורות צריכים לסתום ע"מ שלא יהיו בעיות זיוף ודימום מנוע בסרק?

הכוונה היא במערכת הזרקת דלק חד נקודתית ע"מ לבטל את הegr יש צורך לנתק את הקונקטור החשמלי מהחיישן עצמו ולסתום את 2 הצינורות וואקום שמתחברים ישירות לבית מצערת tbi ע"י בורג ואיזולירבנד או שיש עוד איזה צינור שצריך לסתום בשביל שהמנוע יעבוד עגול בסרק ולא יכבה?

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא ברורה שאלתך, מערכת ה EGR ,כל עוד פעולת בצורה תקינה, אינה מורגשת או מפריעה לעבודת המנוע.

איזה בעיה יש לרכבך ובאיזה רכב מדובר.

פורסם

דניאל, מדובר ברכב אמריקאי מתחילת שנות ה-90 עם מערכת הזרקה חד נקודתית שהבית מצערת יושב על סעפת היניקה, הסיפור התחיל כאשר גיליתי חור בסעפת היניקה והחלפתי אותה בחדשה כולל אטמים חדשים כמובן,אך מכיוון שלא הצלחתי להשיג בארץ סעפת תואמת למקורית אז נאלצתי לשים סעפת שנראית בדיוק אותו הדבר כמו המקורית רק במקום שסתום הegr בסעפת החדשה אין את השסתום, כמובן שזה לא סתימה חובבנית אלה הסעפת החדשה נראית ממש כאילו תוכננה מהתחלה ללא שסתום egr ,ומאז הרכב מניע ולא מחזיק סל"ד בסרק וישר נכבה אפילו שמנסים לתת גז, כמובן שכבר על הדרך רכשתי קיט אטמים לבית מצערת והמזרקים והכל הוחלף אחד לאחד בחדש והורכב הכל למקום על סעפת היניקה החדשה, מה עוד עליי לבדוק ,למה המנוע ניכבה ישר כשמניע?

איזה כיוונים נוספים עליי לבדוק שעלולים לגרום לתופעה כזאת מהקל אל הכבד?

• תוכן חדש...