Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

ברשותי סיאט קורדובה שנת 95. בעבר פתיחת הרכב הייתה ע"י שלט והייתה אזעקה, משום מה האזעקה פורקה ואיתה הלך גם השלט.

עכשיו, קיימת בעיה בנעילה ופתיחה של הרכב.

מדובר בנעילה שמשתמשת במשאבת וואקום אחורית.

במידה וברצוני לנעול את הרכב, עליי ללחוץ על כל אחד מה"כפתורים" של כל אחת מהדלתות בנפרד, וכך הרכב ננעל.

אך זה לא כך בפתיחה, בפתיחה אני פשוט מכניס את המפתח לצילינדר של אחת הדלתות הקדמיות ומיד נפתחות כל הדלתות של הרכב-בקיצור, נעילה מרכזית בפתיחה, אך לא בסגירה.

מישהו יודע כיצד ניתן לסדר את זה שהדלתות ינעלו גם כן ע"י נעילת מפתח של דלת הנהג?

נ.ב.

ברצוני לציין שמדי פעם קורה שאני מתחיל לנעול את הדלתות מהדלת של המושב ליד הנהג(בזמן שאני יושב באוטו) ואז פתאום ננעלות כל הדלתות ונפתחות מחדש ואז עליי לחכות עד שמשאבת הוואקום תסיים את עבודתה כדי לנעול את הרכב.

מה הבעיה יכולה להיות?

הבנתי שניתן לעקוף את הבעיה ע"י הוספת נעילה מרכזית ע"י שלט או משהו כזה. כמה אמור דבר כזה לעלות?

תודה מראש על תשובתכם..

פורסם

אם זכרוני איננו מטעני בחיבור נעילה מרכזית ע"י וואקום משום מה רוב המתקינים מתחברים את מערכת הנעילה בצורה כזו שחותכים את חוטי הנעילה (כלומר חיבור טורי). לכן כשניתקו את מערכת האזעקה סביר להניח שלא השיבו את החיבורים למקורם.

אני מניח שכשאתה סוגר מדלת הנהג המשאבה בכלל לא מתחילה לעבוד, תקן אם אני טועה.

פורסם

אני מניח שכשאתה סוגר מדלת הנהג המשאבה בכלל לא מתחילה לעבוד, תקן אם אני טועה.

כשאני סוגר מדלת הנהג המשאבה לא מתחילה לעבוד, אך כשאני פותח את דלת הנהג היא מתחילה לעבוד ופותחת את כל שאר הדלתות אוטומטית.

אגב, שאלה נוספת באותו עניין, במידה ואני עושה נעילה מרכזית ע"י שלט, האם יש אפשרות להוסיף את תא המטען לדלתות בעניין נעילה ופתיחה ע"י השלט?

פורסם

לגבי בעיית הנעילה- כמו שכתבתי לך.

לגבי הבגאז' אם אין נעילה מקורית אפשר להוסיף כנראה לוקר אוניברסלי. אם יש והיא התקלקלה אז לתקן.

פורסם

כמה אמורה לעלות התקנת נעילה מרכזית ע"י שלט ברכב?

הייתי אצל חנות סטריאו לרכב ובעל החנות אמר שהוא יוכל לעשות לי את זה תמורת 300 ש"ח.

לעומתו חבר שלי אמר שחבר של אביו יוכל לעשות את זה תמורת 100 שקלים בלבד.אך עליי להיות תלוי באותו חבר והוא מגיע לאיזור יום בשבוע.

שאלתי היא מה אמור להיות המחיר הסטנדרטי לעבודה שכזאת?כי אני באמת רוצה לעשות את זה כמה שיותר מהר.

והאם אתם מכירים מוסכים אמינים באיזור אשקלון-אשדוד שיעשו את העבודה בזול?

פורסם

תפרק את החיבור של קופסה ותראה שאין שם סימני קורוזיהתאם יש תפרק את הקופסה ותנקה אותה אם חומר לניקוי מגעים.

(זה משה היה לי בפולו)

פורסם
תפרק את החיבור של קופסה ותראה שאין שם סימני קורוזיהתאם יש תפרק את הקופסה ותנקה אותה אם חומר לניקוי מגעים.

(זה משה היה לי בפולו)

אתה מתכוון לקופסה הנמצאת בתא המטען?

פורסם

ה"קופסה" בבגאז' הינה אכן משאבת הוואקום שבדגמי VAG מסויימים סובלת משחייה במים שחודרים דרך הפנס האחורי הצמוד לה. אני לא יודע אם זה קיים גם ברכב שלך.

בוא נעשה קצת סדר- הבעיה החלה לאחר פירוק האזעקה או שלאחר פירוק האזעקה הכל עבד לתקופה מסויימת והבעיה הופיע יום בהיר אחד?

פורסם

האמת היא שאין לי דרך לדעת זאת בודאות מכיוון שהרכב היה של אבי לפני זמן רב. בכל מקרה, הוא אמר שלמיטב זיכרונו האזעקה הייתה עושה בעיות. היא הייתה מקושרת בדרך כלשהי לאמובילייזר ובימים גשומים הייתה מונעת את ההנעה של הרכב, נועלת ופותחת את הדלתות ושיגעונות נוספים ולכן היא נוטרלה. ככל הנראה, גם לאחר שנוטרלה, הנעילה המרכזית ע"י המפתח המשיכה לפעול עד שביום בהיר אחד היא הפסיקה לעבוד.

פורסם

שלוף את המשאבה מאחור, נתק את קונקטור החיבור החשמלי שלה ובדוק סימני מים וקורוזיה במגעים. אם תמצא ייתכן והבעיה במשאבת הוואקום. אם לא יכול להיות שיש נתק במקום אחר ואפילו בעיה במנגנוני הנעילה של הדלתות. לאחר הבדיקה חזור לעדכן.

פורסם

בדקתי את החיבורים ואין כל סימן לקורוזיה או רטיבות כלשהי. הכל נראה בסדר גמור.

בקשר לבעיה במנגנוני הנעילה של הדלתות עצמן, זה קצת מוזר לי מכיוון שבפתיחה המשאבה כן פועלת כמו שצריך וכל הדלתות נפתחות.

האם יכול להיות שהבעיה היא במוח המשאבה והחלפת משאבה תפתור את הבעיה?

ההוראה לנעילת הדלתות לא מגיעה למשאבה, ולכן היא אפילו לא פועלת כשנועלים את אחת הדלתות הקדמיות. אז מה זה יכול להיות?

כמו כן, בעל מקצוע טען שניתן "לעקוף" את הבעיה בעזרת שלט. האם אין אפשרות לסדר זאת בלי להשתמש בשלט?(איני יכול להרשות לעצמי כרגע טיפול אצל הבחור ב-300 ש"ח).

נ.ב.

אביב היקר, אתה פשוט עושה עבודת קודש. אני מודה לך מעומק ליבי על המסירות והעזרה בכל פעם. ממש מחמם את הלב לראות בנאדם כמותך שמשקיע זמן רב לעזור לאנשים בפתרון בעיות. תודה לך!

פורסם
מוסך באשדוד,

אוטו הייטק, בקש את איציק החשמלאי.

תגיד לו שרונן שלח אותך (קצין).

תודה.

האם יש מס' טלפון שבו אוכל לברר עלויות עם אותו איציק?

פורסם

העזרה בשמחה רבה.

הבעיה תיתכן בכמה מקומות כמו שהבנת:

1. בעיה חלקית במעגל האלקטרוני של המשאבה- כבר תיקנתי משאבות עם בעיה כזו.
  2. בעיה במנגנון הדלת שלא נותן פיקוד למשאבה. הפיקוד לפתיחה ולסגירה הינו ע"י מפסקים שונים בתוך מנגנון הנעילה ולכן תיתכן רק בעיה בכיוון אחד. לדעתי במקרה שלך זה פחות סביר כיוון שמשתי הדלתות הקדמיות אתה לא מצליח לנעול.
  3. נתק בחוט הפיקוד של הנעילה.- סביר מאד לבעיה שאתה מתאר, במיוחד על רקע האזעקה שנותקה.

אגב אם הבעיה במשאבה לא שלט ולא אבטיח יפתרו את הבעיה. רק תיקונה/החלפתה.

ניתן לבצע בדיקה פשוטה כדי לקבוע מהיכן הבעיה. במידה ויש לך ידע בסיסי בחשמל, רב מודד ותעלה תמונה איכותית של הקונקטור שבסוף הצמה שמתחברת למשאבה (מכיוון הפינים שלו) אני אנסה להנחות אותך במידה וזה דומה למה שיש בחלק מדגמי VW להם תיקנתי משאבות כאלו.

בכל מקרה אתה יכול לפנות גם למוסך רון (חבר הפורום) בעניין. הוא יוכל להגיד לך בשלוף האם המשאבה שלך היא כמו המשאבות שאני מכיר והאם יש לו אחת משומשת למכירה.

• תוכן חדש...