Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב לצערי זאת בהחלט לא המשאבה שאני מכיר אבל ננסה לזרום עם זה.

מרק אם יש שרטוטים של חיבור המשאבה ברכב הנ"ל זה הזמן להעלות. דני אם אתה יכול להתייחס לעניין בכלל ולהסבר על 3 החוטים זה יהיה נהדר, כמו כל כל מי שיודע- בברכה.

עד שנקבל חומר מקצועי/ידע מנסיון של מישהו בוא נתחיל מניחושים סבירים:

אפשרות ראשונה: פין ראשון אדמה, פין שני + שמתקבל בסגירה ושלישי + שמתקבל בפתיחה.

אפשרות שניה: פין ראשון אדמה, שני + קבוע, שלישי + בפתיחה ומינוס בסגירה (או הפוך בקוטביות לסגירה ופתיחה).

אפשרות שלישית: פין ראשון + קבוע, שני - שמתקבל בסגירה ושלישי - שמתקבל בפתיחה.

עכשיו תלמד לדבג (Debugging) דרך הפורום (רב מודד, דף ועט).

הנחות יסוד: מנסיון אני יכול להגיד לך שהאפשרות הראשונה נשמעת לי הסבירה ביותר ואינטואיטיבית יותר. אנחנו נערך לכל וכך בחשבון שסדר הפינים גם כן איננו ידוע.

נתחיל במציאת הפין הקבוע. קח רק מודד. את הפרוב השחור תחבר בעזרת תנין לגוף הרכב- נקודה לא צבועה שהיא בטוח מוליכת הארקה טובה.

על הפרוב השני של המודד תלפף חוט חד גידי דק בצורה הדוקה, אותו תוכל לדחוף בעדינות לתוך הקונקטור בצמה (כל פתרון יצירתי אחר גם טוב).

כוון את רב-המודד למתח DC ולעבודה:

אתה עובר עם הפרוב האדום על הפינים אחד אחד. כאשר רב-המודד מראה 12V או פתאום מתייצב על 0.00 אתה עוצר ורושם על הדף את הפין שמצאת. כמובן שבמקרה של 12V הפין שמצאת הוא + קבוע ובמקרה השני הוא אדמה קבועה. כדי לוודא סופית שאכן הוא אדמה אתה מעביר את המודד למצב מדידת התנגדות ומוודא שהוא מראה קרוב לאפס.

לאחר שמצאנו את הפין הראשון אתה עובר לאחרים. דוחף את החוט כך שיגע טוב באחד מהם ונעזר באדם נוסף שינסה לסגור ולפתוח את הכפתור בדלת הנהג. אם בפתיחה או בסגירה גילית שינוי מובהק- 12V או 00 מצאת את הפונקציה (שוב במקרה של אדמה נדרש אימות נוסף) כך גם את הפין השלישי וסיימת.

במידה וישנם שני פינים קבועים (12V ואדמה) אתה גם תראה את זה בבדיקה.

בצע את הבדיקות וחזור לעדכן (אני פורש להיום) חשוב מאד שתוודא שמערך הבדיקה תקין- החיבורים תקינים ולא רופפים, אחרת את תסתובב סביב הזנב שלך הרבה זמן ולא תבין מה אתה רואה. כמו כן ניתן להשתמש בנורת ביקורת במקום רב-מודד אבל זה יאריך את התהליך. לאדם מיומן זה יארוך 5 דקות.

אגב כמובן שיתכנו עוד אפשרויות אקסקלוסיביות להן הבדיקה לא נותנת מענה ורק מישהו מיון יוכל להבין שאכן בזה מדובר. לדעתי זה דיי לא סביר ולכן תתחיל בבדיקה הפשוטה במקום שנכסה את כל האפשרויות שקיימות.

בהצלחה.

פורסם

האמת היא שהבנתי בכל הקשור לחשמל לוקה בחסר. אך אדפיס את תגובתך הנ"ל ואבקש מגיסי(חשמלאי רכב בקבע במקצועו - או משהו כזה..) לנסות. הבעיה היא שהוא מגיע לאיזור לפרקי זמן קצרים פעם ב..

בכל מקרה, אנסה ללמוד את המושגים ואולי אנסה לפתור את הבעיה בעצמי בעזרת הוראותיך.

רפי, במידה ואתה מכיר חשמלאי באיזור אשקלון שיוכל לעזור במחיר סביר, אשמח להפניה.

אביב, תודה רבה על השקעתך..באמת מעריך את זה. לילה נפלא שיהיה לך.

פורסם

נ.ב.

ברצוני לציין שמדי פעם קורה שאני מתחיל לנעול את הדלתות מהדלת של המושב ליד הנהג(בזמן שאני יושב באוטו) ואז פתאום ננעלות כל הדלתות ונפתחות מחדש ואז עליי לחכות עד שמשאבת הוואקום תסיים את עבודתה כדי לנעול את הרכב.

3 חוטים נראים כ -- מרכזי, חום- מינוס קבוע.

שניים נוספים, אחד פיקוד (פלוס) פתיחה, והשני סגירה.

לפי התיאור של בעל הרכב הלוקר בצד הנהג דווקא אינו נסגר בזמן שהאחרים נסגרים, אי לכך מייד שולח פקודת פתיחה למוח . המח מפרש סגירה ומייד פתיחה, ולכן עליו להמתין לסיום פעולת הפתיחה. אם ההמתנה ארוכה, נראה שיש דליפת וואקום והמשאבה מפסיקה לפעול לאחר זמן קצוב כהגנת יצרן למשאבה. תנאי הפסקת פעולה זריזה למשאבה הוא אי קיום דליפות ואקום.

לדעתי לפני הכל יש לבדוק דליפות ואקום בדלת הנהג או בצנרת אליה.

בכלל, בבדיקה חשמלית נראה לי שעקב תקלה כזו ככל שהיא אכן התקלה, יתברר בחוט החום מינוס קבוע, ואילו בזמן סגירה ואו פתיחה (כאשר הביעה קיימת ובגללה) יהיו פלוסים בשני החוטים הנותרים במקום בחוט אחד בלבד.

שיגש לבעל מקצוע באיזורו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...