Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב 9-5

razbaron
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אני מתלבט לפני קנייה של סאאב 9-5 LPT SE מודל 99 ,120,000 ק"מ.

אשמח לקבל מידע על צריכת הדלק מחוץ לעיר , בעיות אמינות מיוחדות שחוזרות על עצמן בדגם הזה והשלכות הכספיות שלהן .

איפה נכון לבדוק את הרכב לפני קניה ,במכון רגיל או במוסך מתמחה בסאאב ? איזה ?

אשמח לכל אינפורמציה נוספת על הדגם ועל מוסכים טובים שלא קורעים במחיר

תודה רבה

רז

פורסם

כמה טיפים מניסיוני:

כמו שאני ממליץ לגבי כל רכב יקר ונדיר יחסית (כמו לגבי אלפות חדשות) כדאי לקחת לבדיקה רגילה במכון, אבל גם להרים טלפון למוסך בו הרכב טופל באופן קבוע ולשאול עליו, אולי גם לעבור עם מישהו שם על רשימת התיקונים, לשאול איזה תיקונים עוד צפויים וכו'. הטורבו מועד לתקלות (הבוס שלי בעבר קנה 9-5 בת שנתיים עם טורבו גמור, ככל הנראה הבעלים הקודם לא התיחס לטורבו כמו שצריך, לא נתן לו להסתובב לפני כיבוי וכו'). באופן כללי האוטו דווקא אמין בהחלט.

המוסכים המורשים - סחיטה, ברמה לא סבירה (הרבה מעבר למונחים של אלפא או ב.מ.וו... אני מדבר על ס-ח-י-ט-ה). לכן כדאי לך לוודא שיש לך אופציה של מוסך שמבין באוטו ונותן מחירים סבירים עוד לפני שאתה קונה אותו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

המוסך הכי טוב שיש לסאאב היום, הוא של אריה גרוסמן. מומלץ.

בקשר לפרטים טכניים - מנוע 2.3 טורבו בלחץ נמוך , 168 כוחות סוס , גיר אוט' 4 הילוכים.

0-100 ב9 שניות, מהירות מירבית של 220 ק"מש.

בעקרון הוא רכב מעולה, ו120 אלף זה לא הרבה לסאאב.

סאאב הוא רכב שרגיש מאוד להזנחות, ואחר כך זה פוגע עמוק עמוק בכיס :)

בדוק שהרכב עבר טיפולים סדירים , ובדוק את המצב של הטורבו ושל הגיר.

לסיכום- הרבה אוטו , בקצת כסף :p

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

מניסיוני החיובי בן השנתיים וחצי עם סאאב (9000) הדבר הכי חשוב שחובה לעשות על מנת

שהרכב ישרת אותך בנאמנות הוא טיפולים בזמן וע"י מקצוענים.

לכן, דעתי האישית היא שלא כדאי לבחון את הרכב במכון בדיקה סטנדרטי אלא ללכת על איש סאאב מקצועי, כדוגמת אריה גרוסמן שהומלץ כבר, או אורן קיפניס, חבר בפורום ("מועדון סאאב").

רק הם יוכלו לתת לך תמונת מצב מלאה ואמיתית של מצב ה 9-5, בניגוד למכון בדיקה שאולי פגש 10 כאלה בחייו וגם איתם לא ידע מה לעשות...

לגבי צריכת הדלק מחוץ לעיר, לצורך השוואה, הגריפין שלי עם מנוע 2.3 טורבו בלחץ גבוה (200כ"ס) צורכת 12.5 ק"מ לליטר (לפי המחשב דרך), אז אני מאמין שה9-5 תצרוך טיפה יותר טוב בהנחה כמובן שהכל תקין.

פורסם

לגבי צריכת הדלק מחוץ לעיר, לצורך השוואה, הגריפין שלי עם מנוע 2.3 טורבו בלחץ גבוה (200כ"ס) צורכת 12.5 ק"מ לליטר (לפי המחשב דרך), אז אני מאמין שה9-5 תצרוך טיפה יותר טוב בהנחה כמובן שהכל תקין.

Griffen זו גרסת ה 3 ליטר V6 לא טורבו שמספקת 210 כ"ס .

אם אכן יש לך מנוע ה 2.3 ליטר טורבו בלחץ גבוה ( 0.81 באר ) אז זו יש לך CDE או CSE בגרסה טורבו לחץ גבוהה אך לא הגריפין .

אגב אחלה רכב ;)

לגבי הסאאב 9-5 לא היה לי ניסיון איתה אך המלצה כללית שהודגשה כאן היא שטיפולים רק אצל מביני עניין בסאאב ( אגב יש כאלה שהם מכונאים מעולים אבל מול הסאאב יעמדו בלי לדעת מאיפה להתחיל ) ... עלויות תיקון גבוהות וחלקים יקרים .

תמורה מעולה לכסף אם תמצא אקזמלפר שמור

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

גם אני חשבתי שגריפין זה 3.0 ליטר טורבו, אך ב9000 זה 2.3 טורבו בלחץ גבוה (200 כוחות סוס).

2.0 טורבו - 150 כוחות סוס

2.3 טורבו - 175 כוחות סוס

2.3 טורבו גריפין- 200 כוחות סוס

2.3 ארו טורבו - 225 כוחות סוס.

ב9-5 , הגריפין מגיעה עם 3.0 טורבו , עם 210 כוחות סוס.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

חברה, שניכם צודקים.

לפי מיטב ידיעתי, רוב 9000 הגריפין שנכרו בעולם היו באמת עם מנוע 3ליטר V6.

אבל היו גם גרסאות לא רבות [ אחת הגיע לארץ :-) ] של גריפין עם מנוע כמו שלי.

white-night, אתה מוזמן להציץ ברשיון של הרכב שלי ובמפרט המקורי שניתן בקלות למצוא באינטרנט ולהבין שאמנם לרכב מרכב של CD , ז"א 4 דלתות סדאן, אך הדגם שלו הוא 9000 GRIFFIN.

דרך אגב, הבדל נוסף להבדיל בין 2 סוגי הגריפין הוא שלגריפין 3 ליטר יש הגה משולב עם עץ בעוד לשלי אין.

יום טוב

מוטי

הוספתי קישור עם דוגמא... (דפדף לתחתי הדף)

http://www.saabcentral.com/features/gm900_93/brochures/1997/1997_3.php

פורסם

הוא נמצא בחו"ל למשך השבוע הזה ,

האם יש מושג עד כמה מסובך להוריד קילומטרים במד הקילומטראז' הדיגיטאלי ? אני חושש שהורידו קילומטרים ברכב שאני שוקל לרכוש .

רז

פורסם

יש מישהוא שיודע אם ניתן לזהות כשל מתקרב בטורבו של ה- 9-5 ?

יש מישהוא שבדק תצרוכת דלק מחוץ לעיר בנסיעה רגועה 9-5 2300 ?

תודה חברים

רז

פורסם

לזייף מד ק"מ בסאאב? לא ניראה לי.... 120K ק"מ זה די הגיוני.

צריכת דלק, בכל אוטו זה שונה, אבל בכביש מהיר זה בערך 11-12...תלוי במצב של האוטו.

כשל בטורבו- לבדוק עם הרכב עושה רעשים מוזרים, לבדוק עם יש כלשהו רמז לעשן לבן מהאגזוז.

לבצע בדיקה אצל גרוסמן זה הדרך הכי טובה.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

תודה על התשובות,

יש שני רכבים אחד עם 120 אלף והשני עם 70 אלף ,אני כנראה הולך על זה עם 70 אלף.

גרוסמן בחו"ל יחזור רק בשבוע הבא ,אני לא בטוח שאמתין עד אז ...הוא עושה בדיקות לפני קניה ?

היום דיברתי עם הבן שלו במוסך והוא לא אישר לי שהם עושים בדיקות כאלה אלא אמר שאמתין שאבא שלו יחזור ואז נראה.

נראה לי שאלך לבדיקה רגילה ואבוא עם התוצאות למוסך שיתן לי אינדיקציה אח"כ.

רז

פורסם
חברה, שניכם צודקים.

לפי מיטב ידיעתי, רוב 9000 הגריפין שנכרו בעולם היו באמת עם מנוע 3ליטר V6.

אבל היו גם גרסאות לא רבות [ אחת הגיע לארץ :-) ] של גריפין עם מנוע כמו שלי.

white-night, אתה מוזמן להציץ ברשיון של הרכב שלי ובמפרט המקורי שניתן בקלות למצוא באינטרנט ולהבין שאמנם לרכב מרכב של CD , ז"א 4 דלתות סדאן, אך הדגם שלו הוא 9000 GRIFFIN.

דרך אגב, הבדל נוסף להבדיל בין 2 סוגי הגריפין הוא שלגריפין 3 ליטר יש הגה משולב עם עץ בעוד לשלי אין.

יום טוב

מוטי

הוספתי קישור עם דוגמא... (דפדף לתחתי הדף)

http://www.saabcentral.com/features/gm900_93/brochures/1997/1997_3.php

אני דיי בטוח שאתה טועה לגבי הדגם אבל יכול להיות

לי יש את הקלוג של סאאב 9000 של הדגם הראשון ( 93 ) ושל החדש יותר (95) וגרסת הגריפין רק עם מנוע 3 ליטר .

בכל מקרה אולי ברכב הספיציפי הזה הוזמנו רוב ה"תוספות" של גרסת הגריפין אבל זה כבר לא ממש דיון מועיל ;)

תיהנה מהאוטו, שלי כבר הושבתה ותימכר לחלקים אבל באמת הסאאב אוטו מעולה

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

לפותח השרשור- ה9-5 עם ה70K ק"מ , איזה שנה?

די מחשיד 70K ל9-5 מהשנים הראשונות.

ולילה לבן- אכן, המקרה שלי הוא כמו המקרה שלך :)

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם
אני דיי בטוח שאתה טועה לגבי הדגם אבל יכול להיות

באמת קצת סטינו מהנושא אבל מה יכול להיות יותר ברור מהסמל על האוטו שלי (בסימלון) והקישור שהעלתי בהודעתי הקודמת 8)

פורסם

האוטו עם 70 אלף משנת 99 ,דגם SE 2300

מצב חיצוני סביר ,שריטות ומכות קטנות בפח ,קצת נסיגה של הפלסטיק בדלתות הקדמיות ליד החלון אבל סה"כ בסדר.

איך הדגם הזה נמכר ביחס למחירון ?

כמה קשה למכור בעתיד?

• תוכן חדש...