Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמר אני הודיתי שטעיתי שרשמתי שיש כויל במנוע דיזל זה נעשה בלא תשומת לב מצידי ואני מצטער על כך - ועכשיו לגופו של ענין בוא ניקח מקרה מסוים שבו חבר שלך קורא לך שתבדוק לו אוטו רנו קנגו או סטרואן ברלינגו והוא שואל אותך :

שמר תגיד לי האם המנוע פה לדעתך טוב אז תאמר לי בבקשה איזה בדיקות היית עושה למנוע על מנת לזהות שהוא תקין ?

פורסם

אם מדובר על בדיקה כללית לצורך קניה למשל או חוות דעת שאיננה מבוססת על ממצא פתולוגי הבדיקות היחידות ששווה לבצע הן:

1. בדיקת האם נעלמים מים ו/או שמן.

2. בדיקה האם המים והשמן התערבבו ונהיו לתחליב- בדיקה ויזאלית בלבד.

3. בדיקה ויזואלית לאיתור נזילות וצינורות נפוחים.

זה הכל במסגרת בדיקה שאיננה נעשית על סמך ממצא ופתולוגי (כגון איבוד מים ללא סינמני נזילה).

אם אתה רוצה להיות יותר צדיק מהאפיפיור גש למוסך שיבצע עבורך את הבדיקה לאיתור גזי פליטה באדי הרדיאטור. הבדיקה פשוטה מאד ואיננה מזיקה לעומת בדיקת לחץ למשל שעלולה לפגוע באטם ראש.

פורסם

אביב קודם כל תודה על התשובה העניינית !

דבר שני בוא ניקח מקרה היפותטי שהמכונאי הכי טוב בעולם בודק לי את המנוע איזה בדיקות הוא יכול לעשות למנוע מעבר למה שציינתי (בדיקת מערכת קרור בלחץ , בדיקה לגילוי CO במערכת הקרור , בדיקת ליקייג' , בדיקת קומפרסיה עם מד קומפרסיה וניתוק הפלאגים , ובדיקת לחצים למנוע על ידי הפרש צריכת זרם בין הצילנדרים , ובדיקה על מכשיר של דינמומטר )

אני מתכוון שמכונאי שאין לו את כל הציוד היקר הזה (כמו דינמומטר למשל ...) אלא רק באמצעות הרגשה ובדיקות סחיבה ?

אני שמעתי על עוד סוג של בדיקה אבל אני יודע שהיא מסוכנת שכל פעם מפרקים מזרק אחד ומתניעים את הרכב ורואים לפי שמיעה איזה צילנדר עובד הכי חלש וגם לפי כמות הסיבובים של המנוע לפי ההגיון שאם המנוע ממשיך לעבוד ב-3 צילנדר על 1000 טור למשל אז זה אומר שהצילינדר הזה חלש יחסית כי הוא בעצם לא משפיע על מהירות הסיבובים של המנוע ולעומת זאת אם לאחר ניתוק של מזרק מסוים אני רואה צניחה בטורים אני יכול להסיק שהצילנדר הזה דוקא חזק ?

אני יודע שזה עלול לגרום לשריפה של הכויל ושל המחשב ולכן אני גם שואל באיזה רכבים מותר לעשות זאת חוצ מרכבים שבאים עם מערכת דלק מסוג קרבורטור ?

תודה מראש .

פורסם

נראה לי שהבנתי את הראש שלך.

ניתוק של מזרק לא אמור לשרוף את הסליל הצתה וברכבי קרבורטור אין מזרקים שאפשר לנתק מכל צילינדר בתורו. אם תעשה את זה ברכבי הצתה לא תוכל להשיג הרבה כיוון שהמחשב יכנס למצב חירום וינסה לפצות על אובדן צילינדר בדרכים שונות והתגובה לא תהיה ניתנת לחיזוי.

תראה, הבדיקות מהסוג הזה כמו ניתוק מזרק וכמו כל מיניי פטנטים שהועלו בעבר לניקוי הממיר הקטליטי ע"י ניתוק הצתה ונסיון התנעה בזמן שהאוטו נוסע, וע"י כך פיצוץ אדי דלק בתוך הממיר וכו' הן לדעתי פתרונות עקומים מיסודם. יכול להיות שהבדיקה הזאת שאתה מציע נותנת אינדיקציה על מצב הצילינדרים באיזו מידה שהיא, אני לא שולל את זה. אני יכול לנחש שהדיוק שלה גרוע מאד מאחר והיא מבוססת על התרשמות וכן לא לוקחת בחשבון את פיצוי המחשב. התרשמות היא דבר שונה בין אנשים ובמיוחד בין כאלה עם ובלי נסיון. מעבר לזה פוטנציאל הנזק שלה עצום.

אני לא מכיר וגם לא רוצה להכיר עוד בדיקות כאלו. ישנו משפט שאומר שמי שלא משקיע שוקע. כל הבדיקות מהסוג הזה לא יתנו לך דיוק כמו שמד קומפרסיה יתן לך ואתה יכול לקנות אחד כזה בלא הרבה כסף יחסית. אם מדובר בבדיקה חד-פעמית אז אפשר לגשת כמובן לכל מוסך שיבצע בדיקה. אם אתה רוצה להפוך את זה למנהג קבוע אין מה לעשות, תצטרך להשקיע במכשירים שישרתו אותך נאמנה.

אני מניח שלא קיבלת את התשובה שרצית לשמוע אבל לעומת זאת קיבלת תשובה כנה.

בהצלחה!

פורסם

שאלה נוספת יש לי אליך אביב ולכל חברי הפורום :

אם אני מחמם את המנוע של האוטו עם פקק פתוח של רדיאטור ולאחר שהמנוע הגיע לטמ' של עבודה אני נותן מכות גז בכבל גז ויוצא לו נוזל קירור החוצה בלחץ זה מצביע על בעיה באטם ראש או רק אם יש בועות של אויר ויוצא לי מים החוצה בלחץ ממערכת הקרור זה מעיד שיש בעיה עם הראש ?

פורסם

לא מצביע על כלום.

מה אתה רוצה מאתנו? האם יש לך איבוד מים או שמן במנוע? האם מורגשת חוסר סחיבה או זיוף כלשהו?

פרט את התופעות ואז נמליץ לך על הבדיקה המומלצת ביותר בשבילך.

** ולענות על שאר הנושאים שדנו בהם בשרשור:

בדיקת לחץ הפוך אינה מזיקה כלל לאטם הראש.

תוצאות 4 גזים יכולות להעיד הרבה על מצב מנוע. צריך רק לדעת לקרוא אותן נכון, אך היא בדיקה מכוונת בלבד, ז"א נותנת כוונים אפשריים למהות התקלה ואי אפשר דרכה להצביע על גורם התקלה באופן ישיר.

פורסם

דניאל- כוונתי הייתה לבדיקה בה מכניסים לחץ למערכת הקירור. אם יש נזילות חלקיות או נקודה שהיא בדרך להיות נזילה זה יכול לזרז אותה.

שושו, דניאל צודק, זה שהמים יוצאים החוצה זה לא אומר כלום. גם אני נתקלתי בכמה מכוניות כאלה שכאשר נותנים גז המים יוצאים החוצה, להבנתי מהסיבה הפשוטה שספיקת המשאבה עולה. יש מכוניות שהסיפור הפוך, כאשר נותנים גז המים נבלעים לתוך הרדיאטור והמפלס יורד. את הסיבה המדוייקת לא חקרתי. אני מניח שזה תלוי במיקום המשאבה במערכת.

דניאל, אם תקרא את הודעות הבחור תבין שהוא מכוון לאבחון ביתי ולא לפתרון חד-פעמי של בעיה מסויימת ולכן כל השאלות ההיפוטתיות.

פורסם

דניאל, אם תקרא את הודעות הבחור תבין שהוא מכוון לאבחון ביתי ולא לפתרון חד-פעמי של בעיה מסויימת ולכן כל השאלות ההיפוטתיות.

אז שלא יתפלא אם הוא מקבל תשובות היפוטתיות.

• תוכן חדש...