Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברצוני לבדוק האם יש בעיה בראש מנוע שלי והציעו לי מספר שיטות רציתי לדעת איזה הכי מומלצת והכי מדויקת :

*יש לציין שהבדיקה שאני רוצה לעשות לא צריכה להראות לי אם יש בעיות קריטיות כרגע בראש מנוע אלא התחלה של בעיה בראש מנוע .

1-בדיקה עם מכשיר לגילוי בריחה של CO מראש המנוע למערכת הקירור יכולה להעיד על פריצה של אטם הראש ולמעבר של דלק למערכת הקרור .

2-בדיקה באמצעות מכשיר לחץ במערכת הקירור וברגע שהלחץ לא נשמר במערכת כלומר יש נפילה של לחץ בשעון אז זה אומר שיש דליפה של מים מאחת המערכות : משאבת מים , אטם ראש , רדיאטור , פלנג'ים , צנרת וכו ...

3-הבדיקה הברורה מאליה של חיפוש שרידי שמן במערכת הקירור או לחילופין שרידים של מים במערכת השמן .

4-בדיקה של עשן תכלכל אפרפר ממערכת הפליטה .

5-חוסר סחיבה במנוע של הרכב .

6-זיוף מהראש מנוע (אני יודע שזה קרוב לוודאי בעיה במערכת הדלק ) .

7-בדיקה של הצנרת של הקירור האם הצנרת מתנפחת אז זה אומר שלחץ מהראש מנוע בורח למערכת הקירור וזה גם יכול להעיד על סדק בראש או שסתום שרוף .

8-וכמובן הבדיקות של ניתוק פלאגים ובדיקה של לחץ קומפרסיה ובדיקה של דליפות לחץ אבל זה ארוך מסורבל וקשה מה גם שאין לי את המכשירים האלה בבית, ואני יודע שהבדיקות הנ"ל בעצם מעידות על כמות הכוחות סוס שהמנוע מוציא ולאוו דווקא מעידות על בעיות בראש .

*אני מאוד יודה למי שימליץ לי איזה שיטה היא הטובה מבין אלו שציינתי ואם למישהו יש שיטות נוספות להציע לי אודה לו מאוד .

פורסם

אהה ועוד דבר ששכחתי :

9-ניתוק מערכת ההצתה - להלן ה"כויל" ומצב פתיחת מצערת עד הסוף תוך כדי נתינת סטרטרים ולפתוח את מכסה הרדיאטור ולראות אם יש בעבוע וקפיצה של מים החוצה זה גם מעיד על בעיה באטם ראש מנוע .

פורסם

שושו שלום רב!

סעיף 9+ 3-4-5 לא רלבנטי.

אנא ציין את סוג הרכב המדובר גודל המנוע ושנת היצור.

האם הרכב מאבד מי קירור וכמה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני מדבר על מנועים של רנו קנגו וסיטרואן ברלינגו .

באופן כללי השאלה שלי נשאלה על מנועי דיזל ולא בנזין .

ומישהו לעזעזעל יכול להסביר לי איך מנתקים את ההצתה ברכבי דיזל ולא דרך ניתוק הפיוז של משאבת הסולר ?????

למה אין קונקטור הצתה כמו בבנזין ששם זה פשוט לנתק את ההצתה ?

פורסם

"ומישהו לעזעזעל יכול להסביר לי איך מנתקים את ההצתה ברכבי דיזל ולא דרך ניתוק הפיוז של משאבת הסולר ?????"

הצתה ברכבי דיזל, אתה שואל ברצינות ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד סליחה על הבלבול שיצרתי אצלך ואצל חברי הפורום ידוע שאין פלגים במנועי דיזל והוא עובד על לחץ של המשאבת סולר ביחד עם טמפרטורת דחיסה גבוהה במהלך העבודה אבל כוונתי הייתה איך אני מנתק את משאבת הסולר או כל דבר אחר שיגרום לרכב רק לתת סטרטר ולא להניע ???

עוד דבר שאני חייב לומר אותו מעל דפי פורום זה :

מכונאי מסוים היום אמר לי דבר שלדעתי ממש לא נכון - הוא אמר לי שלפי הבדיקה של מכשיר 4 גזים ניתן לדעת את מצב המנוע כלומר אם המנוע חלש או חזק ואני טענתי בפניו שזה לא נכון שאם למשל הרכב צורך הרבה דלק אז זה אומר שהוא חלש כי הוא זקוק לכמות גדולה של תערובת על מנת לייצר מומנט או הספק מסוים ואני הסברתי לו שאולי יש בעיה במערכת הדלק אולי צריך לעשות כיוון הצתה ואולי צריך לעשות כיוון שסטומים .

אני מאוד יודה למי שיוכל לפסוק בעניין הקביעה הנ"ל .

פורסם

שושו לפני שציינת את סוג הרכב, התרעתי בפנייך שסעיף 9 המדבר על קוייל, אינו רלבנטי.

מה שמוכיח שציון סוג הרכב,חשוב לעין ערוך על מנת לתת אבחנה נכונה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לפני כל זה, אתה מתעניין ברמה התיאורטית ,או שיש בעייה?

כי לבצע בדיקות לחץ שלא לצורך , מעבר לבזבוז הזמן - לא בהכרח מוסיף בריאות לאטם ראש המנוע.

פורסם

בוא נגיד שאני מתעניין גם ברמה התאורטית וגם ברמה המעשית אני שוב חוזר ומדגיש כרגע לדעתי אין בעיה בראש אבל אני רוצה לזהות את הבעיה אם אכן היא קיימת לא שהראש כבר נדפק אלא ממש בהתחלה של הבעיה וזה לדעתי ההבדל בין מכונאי רגיל לבין מכונאי שיש לו רגש +חוש + גאונות .

פורסם

שמר בוא נגיד שאכן אני מתחיל להרגיש שמתחילה בעיה בראש מנוע .

אם יורשה אז בוא נחזור לעצם השאלה שלי - האם יש לך עצות טובות לתת לי ... ?

פורסם
עוד דבר שאני חייב לומר אותו מעל דפי פורום זה :

מכונאי מסוים היום אמר לי דבר שלדעתי ממש לא נכון - הוא אמר לי שלפי הבדיקה של מכשיר 4 גזים ניתן לדעת את מצב המנוע כלומר אם המנוע חלש או חזק ואני טענתי בפניו שזה לא נכון שאם למשל הרכב צורך הרבה דלק אז זה אומר שהוא חלש כי הוא זקוק לכמות גדולה של תערובת על מנת לייצר מומנט או הספק מסוים ואני הסברתי לו שאולי יש בעיה במערכת הדלק אולי צריך לעשות כיוון הצתה ואולי צריך לעשות כיוון שסטומים .

אני מאוד יודה למי שיוכל לפסוק בעניין הקביעה הנ"ל .

פוסק רצית ?.

אני ידוע כאחד מגדולי הפוסקים והקובעים בעם ובפורום. :-P

לא ניתן לפי בדיקת 4 גזים לקבוע את מצב המנוע.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
שמר בוא נגיד שאכן אני מתחיל להרגיש שמתחילה בעיה בראש מנוע .

אם יורשה אז בוא נחזור לעצם השאלה שלי - האם יש לך עצות טובות לתת לי ... ?

1. להתפלל.

2. לבדוק הופעת עשן לבן.

3. לבדוק בריחת נוזל קירור ללא נזילות וכו'.

זהו כרגע. אל תתעסק עם רפואת אליל ובדיקות לחץ. מיותר כרגע.

פורסם

שמר אתה לא קלטת את הקטע שלי כנראה אני בכוונה "חופר" ומגדיל ראש וסך הכל מה שאני מבקש זה ממי שמוכן לענות ולנדב מהידע שלו שיענה לי על התשובות וינסה להכנס לעובי הקורה יחד איתי ולא שיגיד לי : אם זה לא נשבר אל תתקן את זה ומשפטים מהסוג הזה אלא להיפך אני מחפש להכנסלדקדקנות הכי מחמירה שיכולה להיות , הרי זה הפורום שנחשב הכי מקצועי בתחום בארץ הלא - כן ...?

פורסם

אם אתה מתעקש להגדיל ראש - אני יכול להמליץ לך על שניים שלושה משפצים שיעשו לך חריטה ויישור שטח.

ועכשיו בתור פורום שנחשב הכי מקצועי בתחום. אם אין לאוטו בעיות מיוחדות , וזו רק ההרגשה שלך (המבוססת על תחושות ממערכת הצתה לא קיימת בדיזל) - עזוב את המכוניות לנפשן.

נתתי לך את הסימפטומים הראשוניים לתופעה. מעבר לתחזוקת הרכב עם נוזל קירור מקורי - אין לך הרבה מה לעשות בנידון כדי למנוע.

עזוב את המכוניות המסכנות לנפשן.

חפירות זה בפורום ארכיאולוגיה.

• תוכן חדש...