Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הקמפיין החדש - "מי שמתעלם מהולך רגל במעבר חציה הוא פושע"

FifthGear
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני עוקב בדריכות רבה אחרי הקמפיין החדש שמצוי בכותרת הנושא.

בפשט, אינני סבור כי מאן דהוא יוצא מביתו מתוך כוונה לדרוס חלילה מישהו במתכוון.

מטבעם של דברים ב99.99% מהמיקרים אין יד מכוונת בתאונה.

הנחת יסוד שניתן להניח כי הנהגים הינם נורמטיביים ונוהגים מתוך כוונה להגיע ממקום למקום והסיכון, של תאונה הוא רעה חולה שהחברה החליטה לחיות עימה בחישוב כלכלי חברתי של עלות מול תועלת.

הפיתרון האמיתי היחידי להתגבר על תאונות הוא - להפסיק שימוש ברכבים.

כמובן שכאמור לעיל בחברה דהיום אין זה אפשרי בשל התלות של החברה בכלי רכב.

מחד גיסא, "פושע" היא הגדרה קשה מדי ולא מתאימה למי שהתרשל שהרי מי שיצא את פתח ביתו לא מקננת בו כל מחשבה פלילית("הסטייט אופ מיינד").

מאידך גיסא, רשלנות שעולה לכדי עצימת עיניים הינה רשלנות רבתי חמורה אף עד הטלת קלון.

בחנ"ש (חוק העונשין התשל"ז - 1977) נקבע כי "פשע" הינו "עבירה שנקבע לה עונש חמור ממאסר לתקופה של שלוש שנים".

ובחזרה למקורותינו, המשפט העברי, ראה שיכור אשר לאחר שהשתכר כלוט ומזיק לרבים שהרי, יכל היה להימנע מלהשתכר.

האם באמת ובתמים יש מקום לשים בשורה אחת נהג שניתן לומר בודאות כמעט גמורה שהוא נורמטיבי לסביבה יחד עם:

א.אנס.

ב.שודד

ג.רוצח.

ויוצ"ב?

סוגיה.

ומקרה הקצה הברור ביותר בו אין המדובר בפושע:נהג אמבולנס המבהיל פצוע אנוש לבית החולים ובנסיעתו פוגע בעובר אורח תמים אחראי לפגיעה, אך אינו פושע.

שבת שלום.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריכים גם לעשות שלטים בסגנון:

"הולך רגל שחוצה כביש ומתעלם ממכוניות הוא שאהיד"

שאהיד הכוונה לזה שגם מת בעצמו וגם גורם במותו סבל לאחרים, כולל הנהג "הפושע" שפגע בו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין על זה ויכוח לפי המוח המעוות שלך אולי, אבל בעולם המציאות שום דבר לא יכול להיות כל כך פשוט.

הרי לפי המשפט שלך, כל מי שאחראי על מוות של מישהו, לא משנה באיזו צורה (כי הרי בכביש או במקום אחר, זה לא באמת משנה), צריך לקבל מאסר עולם בכלא. לא?

קודם כל - רצח הוא הריגה בכוונה תחילה. ואף אחד לא קם בבוקר ואומר לעצמו "היום אני אהרוג מישהו על הכביש". בפועל, יש מגוון רחב של מקרים ונסיבות שמשפיעים על חומרת המעשה. יש הריגה, גרימת מוות ברשלנות, רשלנות תורמת ועוד.

באשר לקמפיין - להבנתי, המילה "פושע" לא הוכנסה שם בקונטקסט המשפטי שלה. אין כאן ניסיון משפטי להפריד בין "חטא", "עברה" ו"פשע", אלא פשוט פנייה ברורה בשפת "כביש" (אם תרצו) לנהג, שאמור להבין מכך שאסור להתעלם מהולך הרגל, וזהו.

לכן, אני לא חושב שהקמפיין הזה מציב נהגים נורמטיביים בשורה אחת עם בני סלע ודומיו. הוא פשוט מצהיר בפניהם: "שימו לב! אסור להתעלם מהולך רגל במעבר חצייה!". הוא לא מעמיד אותם בפני עובדה שהתעלמות מהולך רגל במעבר חצייה גוררת אוטומטית 3 שנים+ בכלא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי דעתי האישית המינוח כאן הוא הדבר האחרון שמשנה.

אם נהג הכי זהיר בעולם היה רוצח את אח שלי על הכביש כשהוא עובר במעבר חציה, אני היית קורא לאותו אדם רוצח ושם אותו למספיק שנים בכלא שיעכל את מה שהוא גרם.

נטילת חיים זה לא דבר של מה בכך ויש להתיחס לזה בהתאם.

והמינוח לא משנה! אז מה אם הוא באותה שורה עם בני סלע או לא. למי זה כבר משנה?!?

:2gunfire: פיג'ו 405 ידנית 1.6 :2gunfire:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

.אפשר לבנות גשר עילי או תחתי בכל מקום שיש מפגש עם הולכי רגל או לשים פקח בכל מעבר חציה. ואולי הכי פשוט ,לאסור על הולכי הרגל לעבור את הכביש כמו שעשו בבנימינה במפגש עם הרכבת

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אדם לא קם בבוקר ומהרהר בזמן ציחצוח השיניים אם היום הוא יהרוג מישהו או שאולי הוא ידחה את זה למחר.

אדם לא קם בבוקר ואומר לעצמו, אוקיי אני חושב שהמעבר חצייה שלייד המכולת הכי מתאים לי להידרס בו.

פעם לא הסכמתי עם המונח "הגורם האנושי" והייתה לי ביקורת כלפי היושבים שם למעלה.

אם השנים הבנתי שאת היושבים למעלה היא אפשר לתקן, אפילו שהם מתחלפים אחת לכמה שנים. למעשה זאת נורמה חברתית (לצערי) שאי אפשר להתנגד לה.

הכבישים ימשיכו להיות רעויים ולא ראויים.

השוטרים ימשיכו לחפש היכן שלא צריך (והיכן שצריך הם סתם חולמים).

מקבלי הרישיונות ימשיכו להיות כאלה שמתפעלים את המכונית אבל לא נוהגים אותה.

מוסכים ימשיכו לשחרר מכוניות עם ליקויים בטיחותיים או חלקים מאיכות ירודה בשביל עוד כמה שקלים.

המדינה תמשיך להתעלם מהקידמה ותוצאותיה החיוביות בעתיד רק בשביל שיוכלו להעמיד לנו עוד קשיים.

והרשימה יכולה להיות עוד ארוכה.

למה הגורם האנושי?

הנהג צריך להבין שמכל הגורמים הקיימים יש רק אחד שהוא יכול לשנות וזה את עצמו.

צריך להתאים את עצמנו לסביבה ולא את הסביבה אלינו (וכפי שציינתי למעלה, את הסביבה קשה מאוד לתקן).

כישראלים אנו עושים מה שקל לנו ולא אוהבים להתמודד עם בעיות. הכי קל זה להיכנס לרכב, להניע ולנסוע. בשביל מה לי להפעיל את המוח יותר מידיי. אני יודע לנהוג, מספיק.

תשתית רעועה? להתאים את הנהיגה.

חלקים זולים וירודים? להחליף מוסך.

והכי חשוב, בעיקר לכותבים בפורום הזה, הייתי ממליץ לכל אחד לעבור קורס בסיסי בנהיגה באחד מבתי הספר לנהיגה מתקדמת. מספיק לדעת דברים פשוטים כמו ישיבה נכונה וכיוון מראות (אחוזים בודדים הם הנהגים שיודעים לעשות זאת טוב) בשביל להיות לנהגהים יותר טובים לנו, לשאר המכוניות שאיתנו וכמובן לאותו הולך רגל שעובר את הכביש.

אנחנו לא פושעים. אנחנו סתם חאפרים.

ובנימה אופטימית:

מי שמנהל את ביטחון המדינה בלי להבין בביטחון הוא פושע.

מי שמנהל את התחבורה במדינה מבלי להבין בתחבורה הוא פושע.

מי שמאמין לכל השטויות שמאכילים אות הפוליטיקאים הוא טיפש.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השימוש במילה פושע נועד לזעזע, אני מניח.

כידוע, אין בזה כדי לזעזע אף אחד. הטבע האנושי הוא להדחיק (ולפעמים טוב שכך, אחרת לא היינו שורדים).

מיותר. גם בצפייה בקליפ ניכר בנהג שהוא די בשוק ולמי שלא יודע, פושעים עושים את המעשה ובורחים לאחר מכן בקור רוח.

לעניות דעתי ואולי גם של אחרים מיותר.

too little too late

די לכיסוי עלה התאנה לממסד ובזאת אני מסכים עם הכותבים האחרים כאן.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לno leaf clover .מעניין איך אתה (בהנחה שאתה נוהג) יוצא אל הכביש בכל יום .האם אתה חושב שלך זה לא יכול לקרות ? החיים זה לא שחור ולבן וגם כך זה בכביש. אתה יכול לנסוע בוקר אחד במהירות של 50 קמש ,להחליק על כתם שמן לא נראה וחס וחליליה לדרוס מישהו. נראה אותך מודע אז בכך שאתה רוצח.

...Our necessities are few but our wants are endless

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Shit can happen.

נטילת ההגה ליידים היא אחריות גם על הלא נודע, יכול לקרוא 1001 דברים שלא בשליטת ועדיין האחריות תהיה שלו.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקראו לאדם כזה רוצח.

תקראו לאדם כזה "מישהוא שעשה לך טובה והוריד את...".

תקראו לאדם כזה עיוור.

תקראו לאדם כזה מטומטם.

זה משנה משהוא? זה עוזר למישהוא? זה עוזר למיסכן שעשה תאונה והחיים שלו נהרסו גם ככה? ועוד ייסורי מצפון?

זה לא עוזר לאף אחד הדיון חסר הטעם הזה.תקראו לאדם כזה איך שאתם רוצים,

בסוף במילא בכלא יקרעו לו את התחת.

SHIT HAPPENS.GET OVER IT.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...