Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו שנת 83

asaf56
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש\יהיה ביקוש לרכב?

המנוע הוא 1300 ויש לו טסט לעוד חודש, חוץ מכמה מכות ממש קטנות בפח יכול להיות שהוא במצב נסיעה.

הרכב נמצא אצלי בבית ולפי התגובות שלכם אני אדע אם לזרוק אותו או עדיין לא.

(אם אתם רוצים אני יכול להעלות תמונה שלו).

lock your car or it may be gone in 60 seconds

פורסם

עצתי לך:

פרסם את הרכב, ובלוח יד 2 - ואני כמעט משוכנע שיימצא לסובארו שלך בית חם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ממש לא לזרוק! לפחות בעיני הוא מסמל עידן מסויים במכוניות הישראליות.

אולי הוא לא חזק, לא יפה, לא נוח ולא מתנהג - אבל יש בו נוסטלגיה...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני אנצל את השירשור על מנת להציל סובארו כזו.

שנת 83, עומדת כבר מספר חודשים בחנייה של בניין משותף בראשון (פירוט יותר מדוייק בה"פ). החלונות פתוחים והיום היה גשם ראשון. הרכב ניתן לשיקום, בסה"כ חיצונית הוא נראה במצב לא רע.

אסף

פורסם
יש\יהיה ביקוש לרכב?

המנוע הוא 1300 ויש לו טסט לעוד חודש, חוץ מכמה מכות ממש קטנות בפח יכול להיות שהוא במצב נסיעה.

הרכב נמצא אצלי בבית ולפי התגובות שלכם אני אדע אם לזרוק אותו או עדיין לא.

(אם אתם רוצים אני יכול להעלות תמונה שלו).

בין עשרים לשלושים זה הגיל הבעייתי: טסט כל חצי שנה, אישור מוסך, אגרות + ביטוח מלאים. כתחבורה יומיומית הוא לא נוח, והבטיחות שלו נחותה בהרבה מהמקובל כיום.

אם אתה שואל לגבי כדאיות כלכלית, כנראה תרוויח הכי הרבה מגריטה כי ספק אם יהיה לאוטו ערך אספני אמיתי בעשורים הקרובים.

אם לעומת זאת אין לך צורך דחוף בכמה מאות שקלים, ויש היכן לאחסן בתנאים סבירים, אני הייתי מפקיד את הרשיונות (מפקיד, לא מוריד מהכביש!), ומחייה אותו מחדש אחרי גיל שלושים בתור אספנות. האוטו הזה ללא ספק מייצג תקופה ישראלית מסוימת, וכנוסטלגיה יהיה שווה הרבה.

נמרוד

פורסם

טעות, טעות, טעות...

תחילת י"ב, לפני שנתיים + -, עמדה ברחוב המעפילים בחולון (על הצטלבות טמטב - רחבעם זאבי כיום) סובארו שנת 83 בצבע כסוף, 1300 ידנית.

יד ראשונה, הייתה שייכת לזקן בולגרי, התחייב לי על 80,000 הק"מ שהיו רשומים בספידומטר, טיפל עד שנת שנת 1998 במוסך מורשה סובארו, היה לי אז רק כמה חודשים רישיון, אבל ידעתי שאני רוצה סובארו כזו.

היה לה ספר רכב מקורי, רדיו תדיראן מקורי ומזגן.

ולא היה אכפת לי שהיא עגלה...

ושלא היו לה פסי הקישוט...

גם החלודה כבר התחילה לדפוק על הפח מסביב למסגרות...

אבל היא הייתה כ"כ יפה בעיני... וכ"כ רציתי אותה, לשים עליה מגנזיום מקורי של סובארו, לעשות לה פחחות וצבע, לשחזר את האוטו לקווים מקוריים - לחיות את העבר בהווה ואם אפשר גם לעתיד.

לזקן אפילו לא היה אכפת כמה אני מוכן לשלם, הוא התנה לי את זה בתנאי שאני אשמור על הרכב מכל משמר. היו לי רק 500 בכיס, גם הוא וגם אני הבנו שזה לא עסק - לבסוף הרכב נמכר לערבי מיפו ומאז נעלמו עקבותיה.

יש קסם לסובארו DL מהשנים האלו, כמו שיש קסם נצחי לטנדר הסובארו, קסם שלא יהיה לאף מאזדה/טויוטה/איסוזו.

שנה מאוחר יותר, ערב סוכות 2005 - אני מחפש רכב כבר קרוב לחודש, מצאתי סובארו 1600 ידנית שהייתה שייכת לDJ, רקבונות בשלדה, מנוע גמור וגיר על סף חיים מרמזים לי שכנראה לא יהיה לי סובארו, בדרך חזרה בשדרות ההסתדרות בחולון אני רואה פיאסטה 89 עם שלט למכירה...

אני כ"כ מצטער שלא קניתי את הסובארו הכסופה. ואני כ"כ מצטער שדוד שלי מכר את ה4X4 הלבן שלו... לך תמצא 4X4 שמור במחיר הגיוני.

אפשר לדבר שעות על רודסטרים, קבריולט, גרסאות חמות ומיוחדות - אבל אלה הרכבים שכולנו זוכרים ובאיזשהו שלב גם הכרנו אותם מקרוב - הם יהפכו להיות קלאסיות, תנו להם שנתיים-שלוש וביינתים תדאגו שלא יעברו "פלסטניזציה"...:2gunfire:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אם אתה מסתובב באיזור כפר סבא והשרון אתה מוכר אותו בצ'יק צ'ק.הרכב עדיין מאוד מבוקש בקלקיליה והאזור. אם זאת אל תשאיר אותו לבד ליותר מדקה.

לגביי הרכב עצמו הוא באמת מייצג תקופה והוא היה כמו מזדה 3 של היום...כל ישראלי שלישי

החזיק אחת כזו (גם אני). הרכב בסה"כ אמין מאוד וזול לאחזקה.

גדי - אישימוטו

פורסם

הסובארו 1.3 DL היתה הרבה יותר מהמזדה 3 או היונדאי גטס של היום, מאחר ובניגוד אליהן היא ניקנתה ע"י אנשים פרטיים שלרוב עברו אליה מהקונטסה 1.3 או מהפרינץ 1000 ודומותיהן, וכמובן שבהשוואה לטרנטות הללו הסובארו נראתה כחלום, ועוד בצבע מיטלי...

אני עדיין זוכר את אולם התצוגה של יפנאוטו שבו עמדו המכוניות נעולות, ועל נסיעת מבחן לא היה כלל מה לדבר.

כתבה נרחבת על עידן ה 1.3 DL תופיע בקרוב באתר המועדון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פרינץ 1000 - טרנטה?????

מישהו פה יצא מדעתו?????......

הסובארו 1.3 DL היתה הרבה יותר מהמזדה 3 או היונדאי גטס של היום, מאחר ובניגוד אליהן היא ניקנתה ע"י אנשים פרטיים שלרוב עברו אליה מהקונטסה 1.3 או מהפרינץ 1000 ודומותיהן, וכמובן שבהשוואה לטרנטות הללו הסובארו נראתה כחלום, ועוד בצבע מיטלי...

אני עדיין זוכר את אולם התצוגה של יפנאוטו שבו עמדו המכוניות נעולות, ועל נסיעת מבחן לא היה כלל מה לדבר.

כתבה נרחבת על עידן ה 1.3 DL תופיע בקרוב באתר המועדון.

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

אני מצטער אנשים, נאלצנו לזרוק אותה!

לאחר התסכלות טובה יותר עליה ראיתי את כל החלודה והבנתי שאין על מה לדבר, וגם לא היה לנו איפה לשים אותה (לא היינו יכולים להשאיר אותה בחצר שלנו), וגם אם הייתי רוצה להשאיר אותה אבא שלי לא היה מוכן.

היא עכשיו נחה על משכבה בשלום בבית קברות לברזל.

תמונה של המנוחה צורפה

dl.jpg

lock your car or it may be gone in 60 seconds

פורסם

יש לי אחת כזאת בבית משנת 82, זה רכב אחר לגמרי, פשוט 0 תקלות במלוא מובן המילה, כל כך כייף לטפל בה, הכל נגיש, רכב מאוד נוסטלגי ישראלי בעייני.

אני אוהב את הרעש שלה, את ההגה הגדול, את הגיר הארוך, בכלל את הפנים השונה שלה שאין ידיות והכל זה על סיבוב, הכל כזה גדול ומחומרים מאוד עמידים.

חבל שלא ידעתי על שלך קודם, הייתי קונה לי אותה לחלקים.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

כואב לי לראות מכוניות כאלו הולכות לשחיטה. גם כשהייתי בשטחים יצא לי לראות דגמים של סובארו נדירות שיש לערבים ושבדרך כלל רואים בארה"ב וקנדה נגרסות לפחיות קולה.

שתדע לך שאני מכיר הרבה אנשים (בין היתר מהמועדון שלי, וגם אני עצמי) שהיו שמחים לקנות ממך את הסובארו ולשמר אותה.

אני בעצמי בעל סובארו ישנה משנת 80 ואומנם יחסית יקר לתחזק כזה אוטו אך מכיוון ולא נשארו הרבה מכוניות כאלו ואני גם אוהב אותן, החלטתי לקנות אחת כזו ולשפץ אותה.

בכל מקרה, אם מישהו שומע או יודע או מכיר סובארו שכאלו למכירה, אשמח לדעת מזה בהודעה פרטית.

מועדון סובארו שטח ופנאי - www.subaru4x4.com

פורסם
פרינץ 1000 - טרנטה?????

מישהו פה יצא מדעתו?????......

כן,בשנות ה 80' נחשבו הקונטסה 1300,הפרינץ 1000,הסימקה 1000,הפיאט 850 ודומותיהן לטרנטות מוחלטות שלעולם לא היית יודע אם תגיע למחוז חפצך,והכוונה בדברי היתה למכוניות שייצגו תקופה מסויימת בארץ ולא למכונית זו או אחרת ספציפית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...