Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האלוהית � אהבה צרפתית בת 50

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב-1 באוקטובר 1955, במהלך תערוכת הרכב של פאריס, הוצגה הסיטרואן DS החדשה. לא היתה זו עוד מכונית חדישה או מתקדמת המושקת בקול תרועה רמה, כפי שאנו מכירים מתערוכות בנות ימינו. מחליפת הטראקסיו-אוואנט המצליחה היתה קפיצת מדרגה נחשונית לפנים, לא רק בפרמטרים של סיטרואן, אלא עבור תעשיית הרכב כולה. אלמלא הצליחה והפכה לסמל, ניתן היה להגדירה כמכונית שהקדימה את זמנה. לידתה של הסיטרואן DS היא פרי שיתוף-פעולה נדיר והרמוני בין שני יוצריה: האחד – האומן האחראי על המראה והעיצוב, והשני – איש הטכנולוגיה, האחראי על הפונקציונאליות. סיפורה המופלא של אגדת רכב צרפתית... [למאמר המלא]

ds_3.jpg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתגובה לשרשור הזה, זוהי אחת המכוניות המתאימות להגדרה "מכונית קלאסית".

מכונית שהקדימה את זמנה בזמן ייצורה ולא נופלת באיכותה מהמכוניות של היום.

מכונית שדובר עליה רבות והטביעה חותמה על עולם הרכב.

למרות שייצורה היה המוני היא נחשבת בעיניי לקלאסיקה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ממש עכשיו מקרינים בערוץ 3 של יס את הסרט האלילה 67, על בחור שנוסע לאוסטרליה להגשים חלום- אלילה 67.

אריה

ds72

טרקסיון 55

נ.ב

אני מאד אוהב סיטרואן בכלל, ואת הds בפרט. ואני חושב שדווקא במובן מסוים המכונית איחרה את זמנה, למרות שמקובל לומר אחרת

פורסם

אז הנה אני מפרט ןמנמק,

כשהוצגה הds בשנת 55 אכן היה בה פריצת דרך. ביחוד בכל מה שקשור בעיצוב. העיצוב שלטעמי גם היום נחשב חדשני ונועז.

ובאשר לכל השאר, כלומר הצד המכני.

למכוהית היו שני דגמים עיקריים- גיר רגיל, ומה שניקרא בפיהם של זוללי הצפרדעים-סימטיק.

למעשה זה הגיר הרגיל של המכונית, אלא שהמיכסה שלו הוגבה והתוקנו בו בוכנות הידראוליות.

כך שבעזרת בורר הידראולי(ידית קטנה מעל גלגל ההגה )מוחלפים ההילוכים.

המצמד-(קלאטץ') גם הוא מופעל על ידי בוכנה הידראולית.

והסיפור לא ניגמר- הוא רק מתחיל. לא אמשיך כרגע בהסבר על המערכת (אלא אם זה ממש מענין מישהוא)

לעצם הענין. אנחנו מדברים על התקופה בה הרוסים כבר שלחו לווין לחלל, האמריקנים שברו את מהירות הקול, מהבחינה המכנית, מורכבת ומסובכת ככל שתהיה לא היו כאן פריצת דרך.

מה שכן היה מורכבות, וסיבוך.- מבחינה הנדסית לא כל כלך קשה לתכנן מכונה מסובכת.

קשה מאד לעשותה פשוטה.

וכך, בעולם ששכר העבודה עלה כל הזמן, לסיטרואן היתה מכונית שעל מנת להחליף את הקונג'קטור המרכזי(ווסת הלחץ ההידראולי) יש צורך לפרק כנף שמאל. מאחר והאורות ימין ושמאל קשורים אחד לשני מכנית(הפנסים הפנימייים בסובבים עם ההגה זוכרים) יש צורך לעשות כוון אורות.

בכלל, על פי היצרן, יש לפרק את הכנפיים ברב העבודות. אמנם רק כמה ברגים, אבל בכל זאת.

מה שעשה את המכונית קשה ויקרה להחזקה ולאחזקה.

על דרך המשל אומר- בעולם שבו אנשים העדיפו שעון סיקו אמין וזול על פני "דוקסה" יקר.

ובאמת...תעשית השעונים של שויץ הוכתה על ידי התעשיה היפנית.

גם במכוניות...בעם העדיף סוברו. ועם העובדות אי אפשר להתוכח. ובאמת עד כמה שאני יודע

בשנות השיבעים סיטרואן היתה על סף פשיטת רגל, ומה שהציל אותה בסופו של דבר היה האיחוד עם פז'ו.

ומהבחינה הזאת אני טוען שדווקא איחרה את זמנה.

ולמרות כל זה, אני נימשך אל היחוד הזה של הds. תיארתי כאן על קצה המזלג את המערכת ההידראולית, ויש עוד הרבה שלא נגעתי. ואני מוכרח לומר, שיחסית למורכבותן, הן די אמינות- כמובן, יש צורך לבין ולדעת אותן, ולא נותרו הרבה מאלה בארצנו.

אריה

ds72

טרקסיון 55

SM 73

פורסם

אז אתה לא מתלונן שהיא אחרה את זמנה.

אתה קובע שבהתחשב ברמת הסיבוכיות שלה, זמנה בכלל לא היה צריך להגיע... :-)

ואני חושב שזה בדיוק מה שנפלא בה, ובסיטרואן בכלל. האוונגרד, השונות, היצירתיות, וגם הסיבוכיות.

לשכפל שוב את מה שעשו כבר אלף פעם זו חוכמה קטנה מאוד.

להנחית על העולם משהו חדש שלא דומה לכלום - זו גדולה אמיתית.

והמכונית הזו לא דמתה לכלום שהיה לפניה, ובמשך שנים גם לכלום שבא אחריה.

גם בעיצוב החיצוני, גם בטכנולוגיה שמתחת לגוף. וזה מה שגרם לסנסציה בתערוכת הרכב בפריז ב 1955, וזה מה שיצר 12,000 הזמנות בסוף היום הראשון של התערוכה.

אתה מתלונן על הסיבוכיות, ובעיני זה לא חסרון. להיפך.

זה מה שעושה מכוניות נפלאות, כשמהנדסים לא מוגבלים על ידי מנהלי חשבונות (יש שיאמרו, בצדק, שזה גם מה שגורם ליצרניות רכב צרפתיות מופלאות לפשוט את הרגל).

ה DS לימדה את העולם אירודינמיות מהי, 28 שנה לפני שאודי 100 הפכה את זה למצרך מבוקש. הראתה לעולם מה אפשר לעשות כשמתחילים מדף חלק, ולא פוסלים מראש שום דבר בנימוק שהוא "מסובך מדי" או "יקר מדי" או "חדשני מדי".

פורסם

אני לא חושב שממש הבנת אותי,,, ואני אנסה שוב.

אני ממש לא מתלונן. העובדה היא שאני חולה סיטרואן. ובאופן אישי המורכבות ובעיקר השוני של המכונית מושך אותי. ולראיה, אני בעלים של 3 כאלה.

אני רק טוען שהמורכבות הזאת לא התאימה יותר לעולם המתקדם בסוף המאה הקודמת.

זה לא סותר את זה שבאופן אישי המורכבות הזאת בעיני מענינת. המערכות ההידראוליות מקסימות. ההתמודדות שאני נאלץ להתמודד

עם כל מיני בעיות ותקלות במכונית היא מאתגרת ואפילו שאני מקלל מידי פעם את זוללי הצפרדעים כשאני מנסה לפתח איזה בורג שאתה לא מבין מי זה האדיוט ששם אותו בצורה בלתי אפשרית...אחרי הכל אני אוהב אותה.

אריה

DS72

טרקסיון55

SM73

פורסם

אריה ידידי היקר, אני חושב ששגית בהגדרתך.

לדעתי ארנון ידידי ניתח זאת נכון.

מי שלא מעז לא יוצר דברים חדשים.

היום כשקונים מרצדס חדשה ניתן בתוספת 30,000 ש'ח לקבל אופציה של הקשחת המתלים. כן כן .. בשנת 2006 תפיסות והגדרות לפתרון לבעיות נוחות נסיעה של שנות החמישים אצל סיטרואן, משתלבות סוף סוף במרצדס היוקרתית.

בעוד כמה שנים ההגה הייחודי של C4 אולי יהיה סטנדרט אצל יצרנים אחרים.

אולי בכל רכב בקרוב הפנסים יקבלו הטייה בסיבוב.

מדוע עד היום בסיס גלגים של 285 כמו ב XM שמור רק לרכבים מפוארים וארוכים כמו יגואר. אפילו בקסנטיה בסיס הגלגלים היה בסביבות 275 ואולי אף יותר.

הנעה קדמית, גיר הידראולי, מערכת מתלים פניאומטית. כל המצאה/פיתוח מלפני 50 שנה הופך אצל אחרים ליישום, שנים רבות לאחר מכן.

נכון שהיום הכל ממוזער ופשוט אך אז הדברים היו לא כל כך פשוטים לתכנון.

ראה את גודלו של המחשב בשנות השבעים וראה אותו היום.

מי היה חושב על מעבורת חלל לפני חמישים שנה ובקרוב תוך 10 שנים יהיו "אוטובוסי חלל" - מטוסים שמסוגלים להוציא תיירים אל מחוץ לאטמוספירה ובחזרה.

אחת החוויות המעצימות היא לפרק הגה של DS ולראות כיצד מנגנון מכאני הופך להידראולי ובסופו של דבר למכאני. הגה כה מורכב, כך שצריך ללכת לחרט לייצר חלקים וכלים לפירוק ההגה. חברי הטוב שגיא מפרק הגה כזה כעת לאחד מחברי הפורום, אעביר למי שירצה תמונות בשבוע הבא להבין כמה מורכבת מערכת זו. בהגה של ימינו כל השסתומים נמצאים בתוך יחידת ההגה. ב DS הם נמצאים לצד ההגה עם צינוריות ומערכת שמורכבת אפילו לתיאור בכתב, כה מורכבת שבספר ההוראות נמנעו מלתאר בפרוטרוט את רכיביה.

תמיד פטנטים והמצאות ייחודיות הינן מורכבות ורק לאחר הרבה שנים הופכות לפשוטות יותר.

אריה היקר, לדעתי ה DS הקדימה את זמנה !!

מצד שני כ 20 שנות ייצור ל DS היו צריכות להוביל לשדרוג/שכלול/פישוט המורכבות/חיפוש פתרון חלופי זול ולא מסובך, אך זה לא קרה כך שגם הדגמים האחרונים משנות השבעים נותרו מסובכים עד מאוד. ואולי כאן טמונה הבעיה - אם סיטרואן פיתחה מערכת מדהימה, לא ייתכן שלאחר 50 שנות התפתחות עדיין המערכת תסבול ממחלות ילדות. לא יתכן שצינורות חוזרים נוזלים ב XM משנות התשעים גרמו לי לא לאהוב את האוטו. לא יתכן שב C5 משנות האלפיים תהיינה נזילות מצינור חוזר ליד הגלגל, או שכמעט כל BX שרואים עדיין על הכביש קופצת כמו כדור על משטח קשה, עקב תקלה במערכת ההידראולית.

אילן, שאוהב צרפתיות

DS 24 Pallas

CX 25 T

C5 20

בקרוב GS ו SM

פורסם
לא יתכן שב C5 משנות האלפיים תהיינה נזילות מצינור חוזר ליד הגלגל, או שכמעט כל BX שרואים עדיין על הכביש קופצת כמו כדור על משטח קשה, עקב תקלה במערכת ההידראולית.

ייתכן, ייתכן.

כשהמטפלים הם מוסכניקים ש"שגרת תחזוקה" היא בעיניהם המצאה של אנטישמים שלא מבינים כלום, זה מה שקורה.

בקרוב SM
:shock: :shock: למה אתה עושה לי את זה ??? למה ???
פורסם

חברי היקרים,

הרי בסופו של דבר אנחנו מאוחדים באהבתינו לצרפתיות. אין חולק על כך.

העובדה היא שמכל הפטנטים ההידראוליים משתשמים כיום בסיטרואן רק במערכת המיתלים, וגם לא בכל המכוניות.

איך אומרים בסיטרואן- "חשוב אחרת"

אריה

פורסם

מצטער לבעס אתכם, אך כל ההמצאות והפיתוחים של סיטרואן לא ממש נחוצים היום.

הפיג'ו 406 הגיעה לנוחות נסיעה מעולה גם בלי כל הסיבוך של המיתלים ההידרופנאומטיים, וברוב הזמן נוחות הנסיעה בה לא נופלת מזו של ה-C5, והיא מהנה בהרבה לנהיגה.

פנסים מיסתובבים על ההגה הם המצאה מיותרת לחלוטין בעידן נורות ההלוגן, שלא לדבר על הקסנון, וההגה ב C4 אינו אלא גימיק מיותר במכונית שהיא סה"כ פיג'ו 307 עתירת "המצאות" וחידושים.

ברור שסיטרואן העזה יותר מכל חברה אחרת, אך היא שילמה על כך בעצמאותה.

הבעייה שסיטרואן מעולם לא ידעה למקסם את יתרונותיה ופיתוחיה המיתקדמים על מנת להרוויח, בין היתר בשל הסיבה שסיטרואן התעקשו להרכיב את המערכות המתקדמות במכוניות עממיות יחסית שסבלו מתחרות מחירים עזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, ה 406 נוחה מאוד רוב הזמן, אכן. עדיין, על שלל יצירות מע"צ, BX או קסנטיה נוחות יותר.

חוץ מזה, ה 406 היא אחת, בודדת. רובן המכריע של המכוניות לא מתקרב בשנת 2006 לנוחות נסיעה של GS חבוטה מודל 1971.

החידושים של סיטרואן דהיום הם גימיקים ולא הנדסה פורצת גבולות כמו פעם. זה מה שמנהלי החשבונות של פיג'ו מאפשרים למהנדסים.

עדיין, ל"גימיק" כמו הגה עם מרכז קבוע (כפי שמותקן ב C4) יש יתרונות בטיחותיים, בגלל היכולת להתאים כרית אוויר גדולה יותר, בעלת צורה מלבנית. ואני ממש לא בעניין של לגונן על סיטרואן מודל 2006.

סיטרואן של היום וסיטרואן של עד (נהיה לארג'ים) השקת ה- BX ב 1982 - שתי חברות שונות, כמעט ללא קשר. לרע, וגם לטוב.

• תוכן חדש...