Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 23000 ש"ח

ממוצע מינוס
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ידידים

חבר המליץ לי הפורום ואני מקווה ומודה לכם מראש על תגובה מקצועית.

ובכן: הצרכים שלי הם כדלהלן:

ממוצע נסיעה ביום - שעה ורבע, מתוכה שני שליש בין עירוני והשאר עירוני/פקקים וכו'.

הדרך עליות וירידות.

תקציב: בסביבות 23000 ש"ח.

ציפיות רצויות מהרכב:

הילוכים: אוטומט חובה.

צריכת דלק: לפחות 10 ק"מ לליטר

ביטחון: ABS והגה כח חובה

אמינות: חשוב במיוחד שלא יתקע לי בדרך, מוכן לבצע תיקונים מסודרים אבל לא סובל הפתעות.

עלות תיקון/חלפים וכו': ממוצע מינוס

שנת ייצור: 1998 ומעלה

יד: 2 לכל היותר

מרווח תא נוסעים: 2 נוסעים קדמיים מרווח, ספסל אחורי לא חשוב.

הערה: כתבתי פחות או יותר את הצרכים שלי, אני מבין שהכיוון הוא מכונית אירופאית משהו כמו סיטרואן סקסו או משהו כזה, בגלל שיפנית אני ישיג במחיר זה רכב משנת 92, או שמא תגידו לי שכדאי יפנית 92 מאשר סיטרואן 2000, אני בהחלט פתוח לשמוע דעות שונות משלי ואני לא נעול הרמטית על דיעותי בעניני רכבים (חוץ מזה שאני חייב גיר אוטומטי).

תודה לכם מראש

ממוצע-

פורסם

כמה ק"מ אתה נוסע ביום? שעה ורבע לא אומר הרבה. בשעה ורבע אני נוסע בבוקר מראשון לתל אביב (כ 15 ק"מ) בפקקים ובשעה ורבע אני גם נוסע מראשון לחיפה כשהכביש פתוח (כ 120 ק"מ).

בתקציב ובמגבלות שהצבת תוכל למצוא רכבים קוריאנים אפרוריים שתוכננו אי שם בשנות ה 80 לדוגמא קאיה ספיה וקאיה פרייד או קוריאניות אחרות כמו יונדאי לנטרה או דייהו לאנוס . אופציה אחרת היא סיטרואן קסרה שהדעות לגבי הגיר האוטומטי שלה חלוקות (לא מדובר על הגיר החכם AL4 אלא על הגיר הקודם ZF אם אני לא טועה).

מסיטרואן סקסו אוטומטית הייתי יורד רק בגלל שהגיר הוא 3 הילוכים משמע צריכת דלק יותר גבוהה ורעש.

אני הייתי מציע לך להתגמש קצת בדרישות (כי אי אפשר לקבל הכל בתקציב כזה).

אסף

פורסם

תודה,

נסיעה כוללת כ-50 ק"מ ליום.

אני יכול להתפשר על שנה שנתיים אחורה או על אלף אלפיים ש"ח יותר, אבל זה הרעיון, השאלה היא האם לקחת אירופאית צעירה או יפנית קשישה?

וא"כ, איזה?

כמה ק"מ אתה נוסע ביום? שעה ורבע לא אומר הרבה. בשעה ורבע אני נוסע בבוקר מראשון לתל אביב (כ 15 ק"מ) בפקקים ובשעה ורבע אני גם נוסע מראשון לחיפה כשהכביש פתוח (כ 120 ק"מ).

בתקציב ובמגבלות שהצבת תוכל למצוא רכבים קוריאנים אפרוריים שתוכננו אי שם בשנות ה 80 לדוגמא קאיה ספיה וקאיה פרייד או קוריאניות אחרות כמו יונדאי לנטרה או דייהו לאנוס . אופציה אחרת היא סיטרואן קסרה שהדעות לגבי הגיר האוטומטי שלה חלוקות (לא מדובר על הגיר החכם AL4 אלא על הגיר הקודם ZF אם אני לא טועה).

מסיטרואן סקסו אוטומטית הייתי יורד רק בגלל שהגיר הוא 3 הילוכים משמע צריכת דלק יותר גבוהה ורעש.

אני הייתי מציע לך להתגמש קצת בדרישות (כי אי אפשר לקבל הכל בתקציב כזה).

אסף

פורסם
ציפיות רצויות מהרכב:את כל הציפיות שלך כנראה לא תגשים!

יד: 2 לכל היותר. מה אתה מצפה שנחפש לך את הרכב?

ממוצע-

אני ממליץ לך לבקר אצל המנוע חיפוש , תקבל המון מידע, תתפשר קצת ותחזור.

יום טוב

רבנו רבי נחמן מברסלב

פורסם

זה בדיוק הנקודה, מעודף מידע, אני כבר לא יודע מה להחליט, ולא ברור לי גם אם לקחת אירופאית או יפנית.

אני ממליץ לך לבקר אצל המנוע חיפוש , תקבל המון מידע, תתפשר קצת ותחזור.

יום טוב

פורסם

הדברים שביקשת לא הגיוניים.

כנס לYAD2 תכניס את הנתונים שאתה מעוניין, ותבוא עם רשימת מכוניות שעלתה לך בחיפוש. ככה יהיה יותר קל.

פורסם

נכנסתי

ראיתי יונדאי לנטרה, פורד אסקורט, פורד מונדאו, סוזוקי אלטו, דיהו נובירה, פז'ו 306, פיאט מרינה, קיאה שומה, פיאט ברבה, מיצובישי קריזמה, רנו מגאן ועוד ועוד ועוד

הרצתי עכשיו חיפוש מ17.5 אלף עד 24000 אוטומט עד יד 2 משנת 1998.

למה אתם כותבים שאין?

הדברים שביקשת לא הגיוניים.

כנס לYAD2 תכניס את הנתונים שאתה מעוניין, ותבוא עם רשימת מכוניות שעלתה לך בחיפוש. ככה יהיה יותר קל.

פורסם

לא הגיוני כי אתה מבקש אוטומט בן 10 שיעשה עליות עם צריכה של 1:10.

ואתה רוצה גם שיהיה מרווח מקדימה, ושלא יתקע. וכמובן ABS.

תמצא רכב כזה, אבל עוד שנתיים שלוש.

פורסם

שוב שלום,

תראה, אני לא מחפש מרחב של מרצדס מקדימה אלא משהו סביר, אני מוכן להתפשר על מראה רכב, מעט על נוחות, וכמו שכתבתי אני מוכן לרדת שנתון ולהוסיף עוד עד אלפיים ש"ח אם זה מה שמשנה, אבל בגדול, השאלה שלי היתה האם לקחת אירופאית חדשה יחסית או יפנית מבוגרת בחמש שנים.

ואולי עוד דברים שלא חשבתי.

חשוב לציין שהדבר החשוב ביותר עבורי הוא החסכון (דלק תחזוקה וכו') ושיהיה מזגן טוב.

בקיצר, אשמח עם תיתן לי איזה סקירה או כיוון להיכן עלי להתפשר.

תודה לך מראש

לא הגיוני כי אתה מבקש אוטומט בן 10 שיעשה עליות עם צריכה של 1:10.

ואתה רוצה גם שיהיה מרווח מקדימה, ושלא יתקע. וכמובן ABS.

תמצא רכב כזה, אבל עוד שנתיים שלוש.

פורסם
שוב שלום,

תראה, אני לא מחפש מרחב של מרצדס מקדימה אלא משהו סביר, אני מוכן להתפשר על מראה רכב, מעט על נוחות, וכמו שכתבתי אני מוכן לרדת שנתון ולהוסיף עוד עד אלפיים ש"ח אם זה מה שמשנה, אבל בגדול, השאלה שלי היתה האם לקחת אירופאית חדשה יחסית או יפנית מבוגרת בחמש שנים.

ואולי עוד דברים שלא חשבתי.

חשוב לציין שהדבר החשוב ביותר עבורי הוא החסכון (דלק תחזוקה וכו') ושיהיה מזגן טוב.

בקיצר, אשמח עם תיתן לי איזה סקירה או כיוון להיכן עלי להתפשר.

תודה לך מראש

אני הייתי הולך על אירופאית חדשה יותר, שתהיה ככל הנראה נוחה יותר, בטוחה יותר (אקטיבית ופסיבית) ונעימה יותר לנסיעה. בתקציב שלך, עדיף לקחת את הרכב השמור והמטופל ביותר, כך שההתלבטות איזו אירופאית היא פחות חשובה, ברגע שתתמקד במספר דגמים (למשל רנו או סיטרואן).

כפי שאמרו לך, הסקסו האוטומטית היא לא חסכונית ולא נעימה (וגם די "עגלה").

מזגן טוב תמצא רק במכוניות בהן יש מזגן מקורי, ולא מזגן מקומי. למשל, ברובר המזגן מעולה, הנסיעה תהיה נעימה (אם כי לא נוחה כמו בצרפתיה), העליות תיבלענה בקלות וצריכת הדלק תעמוד בדרישותיך. אבל אם הרכב לא טופל במוסך מורשה כמו שעון, התחזוקה שלו עשויה להיות יקרה יחסית. אז אני לא משוכנע שהוא מתאים לך, אבל מצד שני זה נכון כמעט לכל רכב אירופאי.

אולי יקשה עליך למצוא רכב כלשהו בתקציב הזה שטופל רק במוסכים מורשים של היבואן, אבל אם תמצא כזה, זו כבר התחלה טובה (למעט הסתייגויות שהיו בפורום בעניין פיאטים שאינם פונטו - אגב, שקלת פונטו?).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

פיאט בראבה/בו אוטומטית,

מרווח? קסנטיה, סונטה יותר ישנה. אבל כל מה שביקשת יכול להיות רק בקסנטיה, יחסית חזקה, יחסית אוטומטית,(לא יחסית) מאוד נוחה, יחסית מרווחת מאוד, ABS, הכל חשמלי, יחסית שנתון מתקדם יחסית זולה מאוד, יחסית אמינה, אם תטפל בה כמו שצריך ובזמן, היא תהיה יחסית קסנטיה. אבל זאת לא הסובארו השכונתית מבחינת אחזקה. מנוע 2000. וצריכה מצויינת בשיוט. באיזור 1:12. בעליות קצת פחות.

פורסם

דיהטסו שרייד. לא בקיא במחירון אבל מניח ששנת 97-8 תכנס בתקציב.

רכב בינוני אך מאוד אמין. הייתי מתרחק מתיבות אוטומטיות של רנו פיז'ו ושות'. סבירות גבוהה להפתעות.

פורסם

אתה חייב אוטומט? אין מצב שאתה מוותר על זה?

בכל מקרה, אני זורק פה כמה אפשריות כיוון שאני לא בקיא במחיר שלהם יכול להיות שאני טועה ומטעה,

אבל בגדול אני הייתי מחפש מאזדה 121, טויוטה סטארלט, דייהטסו שרייד (הכי חדשה שתיכנס בתקציב), יונדאי אקסנט, אולי סוזוקי באלנו 95 תכנס פה (לא יודע).

כמו ששמת לב כולן יפניות, וזה למה?

1. תיבות ההילוכים ברכבים היפנים מתקדמים ואמינים בהמון מאשר אלו של המתחרים בשאר העולם, לא יעזור - אם אוטומטי (ובמיוחד אם מאמצע שנות ה-90) אז עדיף יפני!

2. אמינות - אין אמינות מוחלטת באף רכב, אך סיכוייך סטטיסטית לכל מיני תקלות מוזרות קטנות ברכבים שלמעלה וגם אם כן כיוון שהן רכבים מוכרים ובעלי מצאי חלפים רב תוכל כנראה לתקן בזול יותר ויותר מוסכים יתמצאו בתיקון הרכב.

3. צריכת דלק - ככל שהרכב יותר גדול כך גם גדלה צריכת הדלק, אם אין לך צורך במושב אחורי, כל סופר מיני שתמתח בה את הכסא עד הסוף תיתן מספיק מקום לכל נהג.

אם אתה חכם ומוכן לוותר על הגיר האוטומטי אני ממליץ לך על 205 משנת 99 שתיכנס לך לתקציב.

(אם במקרה אתה נתקל ב-205 אוטו' תוותר עליה מראש).

בנוגע ליד 2: יד לא אומר שום דבר על רכב, רד מזה.

• תוכן חדש...