Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כלכלה?

נראה לי שאתה לא יודע מהם לימודי כלכלה. "מדע" הכלכלה מתעסק בעיקר במימד המקרו כלומר, ברמת המשק, הענף והמגזר וכן בתנועות מטבע, הון והיבטים מוניטריים שונים. תואר ראשון בכלכלה לא מכין אותך לתפקידי ניהול אלא רק מאפשר לך להבין לדוגמא (קצת) יותר על מה ההשפעות של שינוי בריבית המוניטרית או ביטול רצועת הניוד.

אם ברצונך לפנות לכיוון הניהול (או לשפר את סיכוייך להצליח בפתיחת עסק) עדיף שתפנה לתחום מדעי הניהול שם ישימו דגש משמעותי על "תורת הפירמה", שיווק, מימון, דיני עסקים ועוד.

בקשר לדרבי, תואר בדרבי זה בעצם לשלם כסף ולקבל תעודה - מה שמוכר גם כ ח"ל.

עדיף שתתאמץ טיפה ותגיע למוסד שמכבד את עצמו ואת תלמידיו ולכן גם מוערך יותר בשוק העבודה. בנוסף, הסיכוי שלך להתקבל לתוכנית MBA רצינית בארץ (או בעולם) הינה אפסית.

בתור מי שעוסק כבר כמה שנים בתחום היעוץ העסקי אני יכול לומר לך שבפירמה בה אני עובד (שהינה פירמה בין לאומית עם משרדים בכ-100 מדינות) שמקומן המיידי של קורות חייו של בוגר טרי וחסר ניסיון מ"דרבי" יהיה במגרסה. בקיצור, חבל לבזבז זמן (כסף תמיד אפשר להרוויח בחזרה) על לימודים במוסד קיקיוני כזה או אחר.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אייל אני חושב שקצת נסחפת.......

ראשית,יש להפריד בין האוניברסיטת אם שבאנגליה,לבין המכללה שבארץ,שהיא שלוחה של אותה אוניברסיטה.

המון אנשים טחנו את הנושא של מכללת דרבי מכל הכיוונים,ולרוב מהכיוון של חוסר ידיעה\בורות\שמועות.

המרצים במכללת דרבי מלמדים גם באוניברסיטת ת"א,בר אילן וכו', אז על מה אתה מבסס את הטענות שלך ועוד מציין (ללא כל קשר) שאוניברסיטת דרבי ממוקמת במקום ה-90 מתוך 96 באנגליה ? (את מי זה בכלל מעניין בארץ ?....).

כיום מי שמסיים תואר בדרבי מקבל אישור של המועצה להשכלה גבוהה שהתואר מקביל ברמתו והיקפו לתואר הישראלי.

ומעבר לזה, בשנה וחצי הקרובות מכללת דרבי עומדת להפוך למכללה ישראלית לכל דבר,משמע התואר יהיה ישראלי "רסמי", וזאת בעקבות דרישת המל"ג.

אגב, אם במרצים עסקינן, אותם מרצים שציינתי,שמלמדים גם בתל אביב\בר אילן וכו', טוענים ששיטת הלימוד במכללת דרבי טובה משמעותית מזו הנלמדת באותן אוניברסיטאות מכיוון שבדרבי לומדים בשיטה יישומית,כלומר פחות התעמקות בתאוריות,ויותר לימוד של איך הדברים פועלים בשטח בחברות המובילות במשק.

גם העבודות שמכינים בדרבי כולן מבוססות על חברות קיימות במשק, דבר שמגביר את העניין ומלמד אותה הלכה למעשה,ולא כמו באוניברסיטאות הגדולות שיותר מתעמקות בלימוד תאוריות.

אני יכול לומר לך שכיום הרבה חברות מאוד גדולות במשק מעדיפות לשלוח עובדים ללמוד בדרבי דווקא בגלל שיטת לימוד זו,ובנוסף היתרון שבשילוב עם עבודה במקביל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפי מה שאתה מספר, מי שמתכנן תואר שני (כי תואר ראשון בכלכלה לא שווה הרבה) יהיה צריך להשלים הרבה פערים. (כל אותן תאוריות ושטויות).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
מדובר בתואר שאיננו ישראלי.

מדובר באוניברסיטה שממוקמת במקום ה90 ומשהו מתוך 96 מוסדות לימוד באנגליה.

ממוקמת במקום 90 לפי מה?

השאלה אם התואר נחוץ על מנת לדעת או נחוץ על מנת לזכות "בשופוני" לשם קבלת עבודה. אם לשם שופוני אז המדד קל, כמה שיותר קשה להתקבל כך גדל משקל השופוני. אם התואר הוא שימושי ועל מנת לדעת ולהבין יש הבדלי גישות בין תארים אקדמיים שונים. בגדול יש תארים שמכוונים יותר למצויינות אקדמאית ויש כאלו שמכוונים יותר למתן מיומנויות פרקטיות. למי שכבר יש קריירה השני בוודאי יותר מומלץ.

ליהיתה בוסית אחת שעשתה תואר MBA בדרבי. שופוני היא לא היתה צריכה, היא כבר היתה בעלת משרה בכירה. מה שהיא היתה צריכה זה ידע וכלים ואת זה היא קיבלה תוך כדי עיסוק במשרה מלאה והיתה מרוצה מאוד מהתואר בדרבי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מבחינת יישום הכלים הנלמדים בשטח,קרי במקום העבודה, מכללת דרבי ביתרון עצום על פני מכללות\אוניברסיטאות אחרות,שטוחנות לך את השכל בהמון מידע שרלוונטי בעיקר לשם קבלת התעודה בסוף,ופחות רלוונטי לייעוד העיקרי,שזה היישום בפועל,וזה אני יודע מחברים טובים שלי שלומדים באוניברסיטת ת"א ובמכללה למנהל בראשון וכו',שעשיתי איתם השוואה אודות החומר הנלמד בקורסים שונים, והגענו למסקנה שאולי באמת הלימודים אצלהם כוללים מצד אחד דברים שלא נלמדים בדרבי, אבל מצד שני קורסים שאין בהם צורך מבחינת התכל'ס.

אח שלי התחיל את לימודיו בפתוחה,עבר לת"א כי הבין שהלימודים בפתוחה בעייתיים מאוד, ומת"א עבר לדרבי בגלל שהיה קשה לשלב בת"א את העבודה שלו (מנהל בכיר בקוקה קולה), היום הוא בסמסטר האחרון שלו בדרבי והוא מרוצה עד השמיים מהלימודים, גם לא תובעניים מדי,גם איפשרו לו להמשיך לעבוד כרגיל,וגם יקבל תואר שמצויין לו מבחינת התפקיד ומהבחינה שמקום העבודה מכיר בתואר והכל.

בקיצור, תפסיקו להתבסס על שמועות בכזו נחרצות,למכללת דרבי היו בהתחלה את הבעיות שלה, זה נבע בעיקר משיווק כושל לחלוטין שעשה למכללה שם רע.

אני אישית לא מכיר בוגר אחד של המכללה שלא יצא מרוצה,ואני מכיר המון בוגרים שלה בתפקידי מפתח בחברות שונות במשק.

פורסם

את ה"תכלס" אתה תלמד תוך כדי העבודה. מה שיהיה לך קשה ללמוד בעבודה הם הכלים האנליטיים שעקב בורות אנשים רואים בהם כ"תיאוריות".

חלק משמעותי מהתועלת בלימודים במוסד רציני הינו מה שמכונה - "רשת חברתית עתידית". בתפקידים בעלי רקע כלכלי/עסקי/ניהולי ההכרות הראשונית בראיון העבודה אינה מאפשרת קבלת תמונה הולמת של כישורי המועמד ולכן מרבית ההשמות בתפקידים אלו מתבססות על "חבר מביא חבר" או המלצות מאנשים שהכירו אותך תוך כדי עבודתך במקום זה או אחר. מאחר והסיכוי שאנשים שלומדים איתך במוסד מכובד זה או אחר ימצאו את עצמם מתקדמים בפירמידה העסקית בשנים הקרובות הינו גדול כך גם הסיכוי (מתוך הנחה סבירה שאינך "בעייתי") שתוכל בעזרת קשרים אלו להמשיך ולהתקדם הינו גדול גם כן.

הטיעון של "לשלב עבודה עם לימודים" במכללה מנותק מהמציאות. אני את לימודי בכלכלה וחשבונאות באונברסיטה העברית שילבתי עם עבודה בהיקף של 25-30 שעות בשבוע ואני לא הייתי חריג או מיוחד בקטע הזה, רוב הסטודנטים עבדו בעבודות שיועילו להם לעתיד (בנק ישראל, משרד האוצר, משרד התמ"ת בנקים מסחריים וחברות היי-טק) ומצבם טוב היום טוב בהרבה מאלו שהלכו "לשלב עבודה ולימודים במכללות".

חברות שמכבדות את עצמן לא ישלחו "מנהלים ללמוד בדרבי MBA" בכל החברות שאני נתקלתי בהם שלחו בכירים ללמוד בתוכניות כמו "kellogg recanati", פוליטכניק או אקזקיוטיב MBA בעברית/ת"א/טכניון/בין תחומי.

שוק העבודה היה, הינו ותמיד יהיה שוק קשה, אתה צריך לגייס כל יתרון שאתה יכול לגייס לעצמך. חבל שתקשה על המשך דרכך עם לימודים לתואר שאינו מוערך וככל הנראה ימשיך להיות לא מוערך ע"י שוק העבודה. חשוב שתזכור שכל שנה יוצאים מאות בוגרי מוסדות רציניים לשוק העבודה ואתה תצטרך להתחרות איתם.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם
את ה"תכלס" אתה תלמד תוך כדי העבודה. מה שיהיה לך קשה ללמוד בעבודה הם הכלים האנליטיים שעקב בורות אנשים רואים בהם כ"תיאוריות".

שוק העבודה היה, הינו ותמיד יהיה שוק קשה, אתה צריך לגייס כל יתרון שאתה יכול לגייס לעצמך. חבל שתקשה על המשך דרכך עם לימודים לתואר שאינו מוערך וככל הנראה ימשיך להיות לא מוערך ע"י שוק העבודה. חשוב שתזכור שכל שנה יוצאים מאות בוגרי מוסדות רציניים לשוק העבודה ואתה תצטרך להתחרות איתם.

אם הכלים האנליטיים בהם מלמדים בקורסים שונים לא נמצאים על השולחן שלך בעבודה אז יש בעיה. אם מה שיש במחשב שלך זה Excel אז זהו הכלי שאתה צריך ללמוד איך לנצלו ככלי לסטטיסטיקה, לדוגמא.

אני לא מבטל את החשיבות של נחשבות התואר בחיפוש עבודה. מי שזקוק לנחשבות הזו שיחפש את התארים הנחשבים, כלומר אלו שקשה יותר להתקבל אליהם. אבל אין להניח שבגלל שהתואר יותר נחשב או הלימודים יותר קשים אז התואר יותר רלוונטי לתעסוקה העתידית.

פורסם

ידידי, עבודה בהיקף של 25-30 שעות שבועיות הינה חצי משרה לכל דבר (פחות מ-8 שעות יומיות כפול 4 ימים בשבוע).

ומה תאמר למישהו שעובד כמוני ממוצע של 55 שעות שבועיות ? (מעבר לזה שאני עובד קשה, את זה אני יודע).

אז אל תיקח כדוגמא ל"קלות שילוב לימודים עם עבודה" אנשים שעובדים 25-30 שעות שבועיות, כי בחצי משרה אתה יכול ללמוד בכל מקום.

כשנאמר שאפשר לשלב עבודה ולימודים הכוונה היתה במשרה מלאה ללא "הנחות", ואת זה מאוד קשה עד בלתי אפשרי ליישם במכללות\אוניברסיטאות אחרות.

לגבי הרשת חברתית העתידית שדיברתי עליה, קיימת בכל מכללה ואוניברסיטה, כך שמיותר לדבר על זה, גם במכללת דרבי לומדים (ואפילו בכיתה שלי) מנהלי מחלקות וכד' מאמדוקס, דפ"ז, ועוד חברות מובילות,ובכללן גם בנקאים מכל סוגי הבנקים, זה לא איזה משהו יחודי לכל המקומות האחרים.

הקביעה מי מוסד רציני וכו' היא בדרך כלל תחום ההתעסקות של סטודנטים, ומבוססת על השערות בלבד על סמך "מה ששמעתי".

אני משער שעל זה גם אתה מבסס את קביעותיך,וזה בסדר גמור,אבל מעט מנותק מהמציאות (תסמונת ה-"שלי הכי טוב").

אין לי ספק שמכללת דרבי אולי לא המובילה בארץ,אבל רחוקה מאוד מלהיות נחותה כמו שאנשים רוצים להאמין,בסופו של יום,החומר האנושי שמגיע אליה זהה לחומר האנושי שמגיע לבינתחומי\ת"א\בר אילן וכד', הסטודנטים כמו גם המרצים.

אגב, אני אמנם לומד שם,אבל למען האמת התואר שאני לומד שם לא הולך לקדם אותי לאף מקום בתחום בו אני עוסק כיום,בדיוק כמו שתואר זהה במכללה או אונ' אחרת לא היה מקדם אותי לאף מקום, ובדיעבד אם הייתי יודע שאכנס לתחום עיסוקי כיום לא הייתי משקיע את כספי בתואר באף מקום,אלא משקיע אותו בקורס אחר שהיה יכול לקדם אותי הרבה יותר (וזה יתבצע בקרוב במקביל ללימודי התואר).

פורסם

שכנוע עצמי זה דבר יפה. אתה נשמע בדיוק כמו הפרסומת של דרבי.

אתה צריך להבין שבעולם הזה אין ארוחות חינם.

או שאתה קורע את התחת בתואר, ויש לך תואר רציני, או שאתה זורק זין ומקבל ציונים גבוהים, ותואר

חרטא.

בנוסף, אין שום סיכוי שבעולם שאותו חומר של אנשים שהולך ללמוד באוניבסיטת ת"א, הולך ללמוד בדרבי.

(אינני מזלזל חס וחלילה , אבל אלו העובדות)

דרבי נועדה לכסת"ח עוד תואר לאחר שכבר הגעת למשרה יחסית טובה,

אבל אם מעסיק פוטנציאלי יחזיק בידיו קורות חיים של בוגר אוניברסיטה, או למעשה בוגר של כל מוסד אחר,חסרי נסיון

מול בוגר דרבי : הוא יגחך קלות, ויזרוק לפח את קורות החיים של דרבי.

הפרסומת של התחנת דלק שסטודנט באוני' מתדלק רכבו של סטודנט בדרבי היא מגוכחת לחלוטין,

ולא מתקרבת למציאות. יותר הגיוני שהסטודנט של דרבי נוסע באוטו של ההורים.

הגיוני שהוא מנהל - אבל של סניף מקדונלדס המקומי.

מה שהם שכחו להראות,למשל, זה למשל סטודנטים להנדסה של ת"א , שמרוויחים משכורות עתק

כבר במשרות חלקיות במהלך התואר (60-80) ש"ח לשעה, ומקבלים רכב ליסינג כבר בשנה ג'...

אבל כן, אני מסכים שאם אתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים, והתואר שאתה עושה הוא סתם להעביר את הזמן , ולא יסייע לך להשיג כלום, אז אפשר ללכת ללמוד בדרבי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שכנוע עצמי זה דבר יפה. אתה נשמע בדיוק כמו הפרסומת של דרבי.

אתה צריך להבין שבעולם הזה אין ארוחות חינם.

או שאתה קורע את התחת בתואר, ויש לך תואר רציני, או שאתה זורק זין ומקבל ציונים גבוהים, ותואר

זה בדיוק מה שלא נכון.

בעולם יש תארי MBA מאוד נחשבים שלא דורשים קריעת תחת. מצד שני, יש תארים שקורעים לך את התחת אבל באופן שהוא כל כך לא רלוונטי לעולם האמיתי שכל המשמעות של הטירונות הזאת היא... שאתה מסוגל לעבור טירונות. לא שזה לא מעיד משהו על האדם, אבל זה לא לבדו לא הופך את החומר הנלמד לבעל ערך מעשי.

פורסם
אם הכלים האנליטיים בהם מלמדים בקורסים שונים לא נמצאים על השולחן שלך בעבודה אז יש בעיה. אם מה שיש במחשב שלך זה Excel אז זהו הכלי שאתה צריך ללמוד איך לנצלו ככלי לסטטיסטיקה, לדוגמא.

לא דיברתי על EXCEL, SAS, SPSS, IDEA, ACL, COGNOS ועוד תוכנות כאלו ואחרות.

מדובר על היכולת לנתח תוצאות של בדיקה כזו או אחרת ולדעת מהי התקפות שלה, מה כדאי לבדוק כדי להעלות את יכולת ההסתמכות על הנחה כזו או אחרת. מדובר על כלים קוגניטיביים ולא על כלים מבוססי תוכנה כזו או אחרת.

ישנם "מודלים אקדמיים" רבים בעלי ערך רב ביום יום לכל גוף כלכלי/עסקי גדול כמו למשל מודלים מימוניים בסיסיים CAPM ו- B&S, דיסיפלינות לניהול איכות כמו "SIX SIGMA", שיטות רכישה והשתלטות כמו LBO, מודלים מתחום השיטות הכמותיות בניהול המתבססים על תכנון לינארי ואלגברה מתקדמת ועוד...

את כל הדברים ה"אקדמיים" הללו לא ילמדו במכללה אבל אם תרצה להגיע לתפקידי ניהול בחברה רצינית וגדולה יצפו ממך לדעת ולממש לא מעט מהעקרונות ה"אקדמיים" הללו.

הכל תלוי במה אתה רוצה לעשות. אם אתה רוצה להיות בתפקידי ניהול במוסכים/מסגריות/חברות משפחתיות קטנות אז לא ממש משנה איפה תלמד. אם אתה רוצה להתברג לתקידי ניהול בחברה גדולה/ציבורית/בין לאומית אז לימודי הקקמייקה שתלמד במכללות סוג ז' לא יקדמו אותך במאום.

אם רצונך להקים עסק קטן (שאינו מבוסס על פרקטיקה מקצועית) אז תקח קורסים של מט"י ועזוב אותך מאוניברסיטה.

פורסם

אייל,להגיד "אתה נשמע כמו פרסומת של דרבי" זו דרך מצויינת להגיד ש"אין לי מה להגיד".

אישית לא ממש מעניין אותי איפה אנשים פה ילכו ללמוד,אבל להגיד שאין סיכוי בעולם שאותו חומר אנושי ילמד במקום כזה או אחר,זו אמירה מאוד פלצנית......בלשון המעטה.

מאוד מעניין אותי על סמך מה אתה מבסס כזאת אמירה ?......

אולי על סמך הדרישה לבצע פסיכומטרי ? (אותו מבחן שרבים במערכת החינוך טוענים,ובצדק, שיש לבטל אותו כי הוא מעיד בערך על .....כלום).

אולי על סמך זה שמערימים עוד קשיים בקבלה לאוניברסיטה ברמות מגוחכות ?....

או סתם על סמך זה שאתה ממש רוצה להאמין בזה שאתה קורע את התחת בלימודים ועובד חצי משרה בזמן שאנשים אחרים עושים את אותו תואר בדיוק, עובדים ומפתחים במקביל קריירה במשרה מלאה,וקורעים את התחת בלימודים פחות (פחות ימי לימודים שבועיים שמתקזזים בסמסטר קיץ).

ובכן,כל הנ"ל אינם הופכים את החומר האנושי באונ' לאיכותי יותר,וזו חשיבה מאוד צרה לחשוב שהחומר האנושי באונ' איכותי יותר בהשוואה למכללות\אונ' אחרות.

אבל אם זה גורם לך להרגיש טוב ולישון טוב יותר בלילה,אחלה,מי אני שאערער.

2 דברים אחרונים:

1.גם לנהל סניף מקומי של דוכן לוטו לא כזה פשוט,אבל שיהיה לך בכיף עם הזלזול.

2.אני אישית עם כיוון מצויין ויושב במשרה שאני באמת מאחל להמון אחרים,כי אני נמצא בתחום מאוד "סגור" ללא איומים,אישית התואר שלי לא יקדם אותי לשום מקום,כי הוא לא רלוונטי כרגע ובכלל עבור התחום שלי,אבל אל תדאג לכיוון שלי,הסר כל דאגה.

:-)

פורסם

falou, השרשור מדבר על תואר ראשון, ועל אדם שנמצא בתחילת דרכו באזרחות,ויבסס את דרכו המקצועית

על התואר שרכש בדרבי. האם אתה היית מוכן לבסס את עתידך על תואר נחות יחסית?

edan82 ,

הפסיכומטרי זה באמת מגוחך, אני מסכים.

בקשר לשאר : לא התכוונתי להתנשא מעליך או להיות פלצני, אני לא בן אדם כזה.

פשוט ציינתי עובדות ברורות.

בתחום שאני מכיר מקרוב : הנדסה / מדעים מדוייקים , החומר האנושי בוודאות פחות טוב ככל שרמת מוסד הלימוד יורדת, כלומר ככל שתנאי הקבלה נחותים יותר.

האם יש בכלל תנאי קבלה למוסד הזה ? או שכל בן אדם מהרחוב יכול להתחיל שם תואר במדעי המחשב? (למשל)

התשובה היא שתעודת בגרות היא תנאי הקבלה,וגם שם,מותר נכשלים פה ושם.

האם חומר האנשים שלא הצליח לסיים תיכון, שקול למצטיין תיכון + פסיכומטרי גבוה? ספק גדול.

בקיצור : המוסד הזה נועד לכאלה שמחפשים , ותמיד חיפשו את הדרך הקלה, ומוכנים להתפשר על בינוניות בחיים.

יש סיבות ברורות מדוע המל"ג לא אישר את התואר כתואר ישראלי...

נ.ב. אם הייתי בן אדם מבוסס בעבודה מבטיחה, וכל מה שהייתי צריך זה נייר שכתוב עליו שיש לי תואר כלשהו, כדי שאוכל להמשיך להתקדם באותו מקום, ללא ספק הייתי בוחר בדרבי.

(מתאים למשל לנגדים בצבא , קציני רכב, מחסנאים וכו' , שרק מחפשים לקבל עוד גמולים)

אבל אם נשווה זאת לעולם המירוצים, זה כמו להתחיל מירוץ פורמולה 1 , עם שני LAPים פיגור,

כלומר להכנס לשוק העבודה בעמדה נחותה וללא נסיון פרקטי שקול לכשלון ידוע מראש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
falou, השרשור מדבר על תואר ראשון, ועל אדם שנמצא בתחילת דרכו באזרחות,ויבסס את דרכו המקצועית

על התואר שרכש בדרבי. האם אתה היית מוכן לבסס את עתידך על תואר נחות יחסית?

אני חושב שהתייחסתי יפה מאוד למי כדאי ללכת על תואר "נחשב". אני מכיר אדם מאוד חכם שעבד כמתכנת בסארט-אפ וניסה במקביל לעשות תואר במדעי המחשב במכללת ת"א (יענו, אונ' ת"א). משימה בלתי אפשרית אפילו לאדם מוכשר כמוהו. אמרתי לו שמכיוון שכבר יש לו מקצוע מכניס שייעשה תואר ראשון קקמייקה (תקשורת ושות') באיזו מכללה ולאחר מכן MBA.

באותה מידה יכול להיות שכדאי למישהו אחר ללכת על תואר פחות נחשב בשוק אבל כזה שיאפשר לו להשקיע במקביל בקריירה.

לגבי מי שהתואר הוא כל מה שיש לו להציע אתה צודק, אבל לא לאילו נועד תואר בסגנון של דרבי.

לי לא היה כדאי אבל נקודת הפתיחה שלי היתה מיוחדת מלכתחילה ונתנה לי את האפשרות לעשות תואר בשיטה שאני אוהב ומתאימה לי. מהתואר שלי קיבלתי ידע טוב, אבל חשוב מכך, קיבלתי כלים שהשתמשתי בהם מהרגע שהתחלתי לעבוד ועד היום.

וכן, עשיתי תואר "לא מקצועי" - מנהל עסקים.

יצא לי לדבר לא מעט עם אנשים שלמדו באוניברסיטאות בארץ ובמכללות שמחכות אותן (אני למדתי בחו"ל). לטעמי אם מרצה ברמה אוניברסיטאית עושה מבחן על תוכן (מי אמר מה...) זה פשוט מביש.

• תוכן חדש...