Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התגובה מרק. אני באמת אפנה לנציג שירות של היבואן כדי לברר את העניין לגבי ה5W30.

בכל מקרה מאז שקנינו את הרכב (כמעט שנה), אני משתמש ב5W40 סינטטי מלא של GULF למי שמכיר - בדרגת SM.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמן 5w 30 הוא שמן דליל מידי התנעות קרות בבוקר לאחר חניית לילה יהיו מצוינות לחץ השמן יבנה מיד ,אך בעומס חום כמו בארץ כלומר החום והלחות (שהם תנאים קיצוניים עפ היצרן) השמן הנל יאבד מתכונות השימון שלו במיוחד בסלד גבוה ששם השמן אמור לדאוג לשכבה מפרידה במיסבי החיכוך בגל הארכובה טלטלים וגל הזיזים היצרן דואג שהשמן שלך יהיה בעל טווח שימון רחב לכל התנאים השוררים כאן

יגאל

פורסם

דווקא יגאל צודק.

במנועים מהירים, במיוחד במנועי בנזין טורבו, לא מומלץ כלל שימוש בשמן 5W30. וזה בדוק.

אתה מוזמן לבדוק איפה שאתה רוצה.

קח דוגמא, המלצת השמן לאימפרזה טורבו היא 15W50.

פורסם

לרכב שעושה נסיעות קצרות רבות, כלומר חלק משמעותי מהנסועה היא על מנוע קר - מה עדיף?

כדאי אולי לשלם קצת יותר על שמן עם דירוג "חם" זהה להמלצת היצרן אבל דירוג "קר" נמוך יותר?

למשל 5W40 במקום 10W40?

מדובר על קליאו ספורט שהוראות היצרן/יבואן הן 10W40 סינטטי מלא.

מדובר באיזור ת"א, כך שלא צפויות התנעות בטמפ' נמוכות להחריד, אבל כן צפויות נסיעות רבות של 5 דקות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לרכב שעושה נסיעות קצרות רבות, כלומר חלק משמעותי מהנסועה היא על מנוע קר - מה עדיף?

פשוט, תשאר אם אותו השמן רק תחליף אותו בתדירות גבוהה יותר, פעם ב 10-15K ק"מ יספיק.

פורסם
דווקא יגאל צודק.

במנועים מהירים, במיוחד במנועי בנזין טורבו, לא מומלץ כלל שימוש בשמן 5W30. וזה בדוק.

אתה מוזמן לבדוק איפה שאתה רוצה.

קח דוגמא, המלצת השמן לאימפרזה טורבו היא 15W50.

דניאל שלום

אשמח לראות את ההמלצה הזו, לפי המקורות שלי שמן 5W30 מצויין לאימפרזה טורבו.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום גם לך,

אשמח לראות את מקורותיך.

ראה בתמונה למטה, הועתק מספר אחזקה סובארו של צ'ילטון.

אגב, ראיתי בעוד כמה ספרי אחזקה של רכבים שונים שלמנועים ספורטיביים לא מומלץ שמן 5W30

אני חושב שגם לקליאו ספורט.

בכל אופן למיטב זכרוני והבנתי דרוג השמן שציינתי היא המלצת יבואן סובארו בארץ, אך אבדוק זאת שוב.

87971g50.gif

פורסם

דניאל אכן צודק, מכוניות כמו אימפרזה טורבו ומנועים מוגדשים שעובדים קשה ובטמפרטורות גבוהות אכן משתמשים בשמנים יקרים מאוד סינטטיים בצמיגות של 15W50 וזה הכרחי במדינה כמו שלנו.

יש למוטול שמנים כאלו.

פורסם

אני אומר לך בצורה פשוטה אם יש לך אימפרזה טורבו ותשים את 5w30 שהתחום שלו הוא 40 מעלות ודרומה!!!! שים בצד מגדש ספר כי הציר פשוט יתבשל לך לאחר כיבוי המנוע וייתפס לאחר זמן לא ארוך שים לב הסקאלה העליונה היא הנכונה אני מדבר על עומס חום חום +לחות אשר על פי המנוע והוראות היצרן זה יותר מ45 מעלות השמן הנכון הוא 5w50 של מוטול 300v או valvoline אל תטעה ההוראות הטכניות שהורדת מתייחסות לרכבים שמשווקים לאירופה צפון אמריקה לכל יצרן יש ריקול לאחר מו"פ עם המוסך ומהנדס היבואן השמן הנל בשימוש בארץ גם בפורשה במוו אופונועים ספורטיביים וכל רכב עם מנוע עתיר סלד וכן רק בישראל ובסביבות המזה"ת

יגאל

פורסם

יש ברשותך מסמך של היצרן המעיד על כך ?

כבר הייתי בסרט הזה שאנשי השירות המליצו על שמן X והיצרן על שמן Y ולא היה שום דבר נכון בהמלצה הזו.

דוגמא מהחיים ומנסיוני עם צ'מפיון והאנשים הטכנים (מי הם ?).

לפני כ-3 שנים היצרן VW המליץ לעבור לשמן סינטטי מלא 5W40. לקח להם שנה להבין לאיזה שנתון ההמלצה נכונה ולא רק זה הם המליצו לבצע שטיפת מנוע (פלשינג) לכול רכב שעושה מעבר לשמן סינטטי מלא, שאלתי למה ? התשובה אלה הוראות יצרן.

לאחר בקשתי לראות את המסמך הזה הן ירדו מעניין.

היום הם כבר לא ממליצים...

איזה כייף לי :)

פורסם

חברים יקרים

המסמך הטוב ביותר הוא הניסיון כל אחד מוזמן להיכנם לאחד המוסכים של סובארו או מכשירי תנועה או מוסך אופנועים של אבניר בסדנא גשו למנהל העבודה ותשאלו

או לחילופין ישנה מעבדה לבדיקת שמנים פרטית בהרצליה פיתוח מעל מסעדת טנדורי ד'ר משהו.....

זה היה 1991 כשביקרתי שם ,נישלחים לשם דגימות שמן מנוע ממנועים שיש בעיית אבחנה לגבי בלאי מואץ של המנוע מדובר במנועים חדשים הזמנת הבדיקות מתבצעת על ידי כל מיני גורמים חלק הם היבואנים

יגאל

• תוכן חדש...