Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בשמו של אלעד חבר הפורום מקצרין אשר תקוע בנתניה עם קסנטייה, אשר כבל הקלאץ שבקצהו גולה התנתק מהדוושה ולכן הדושה נפלה, ולא ניתן להחליף הילוכים, יש לציין לדבריו שהכבל לדעתו לא נקרע, למבינים בלבד, עזרה מהירה, תחזיר אותו במהרה הביתה, את תשובתכם אעביר אליו טלפונית.

תודה מראש

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לדעתי הדבר היחיד שיחזירו הביתה זו משאית גרר של "שגריר". בקצה הכבל יש קליפס שכנראה נשבר, ולא נראה לי שאפשר לאלתר לו תחליף בקלות. כמו כן, הגישה לאזור הדוושה ללא כלים מתאימים די עלובה.

אם יש לו מזל, הקליפס רק יצא מהמקום, ומונח מאחורי השטיח.

רצ"ב שרטוט של המכלול, והעמודים הרלוונטיים מתוך היינס (מתנצל על הפגיעה בזכויות היוצרים, בשל מצב החירום בו מצוי חברך).

פורסם

הוא יוכל לשלב הילוך, אם מישהו לידו ידחוף במעט את האוטו....

אבל זה גבולי וממש לא מומלץ.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

וולוו 240 וארנון , חן חן ותודה רבה על הניסיון לעזור, לומר את האמת אני בספק אם ניתן לעשות משהו בתנאי דרך, באמצע כביש החוף, ללא תאורה, וללא ידע מקדים.

ניסיתי לחזור טלפונית לאלעד שהוא חבר פורום וותיק , שהיה בדרכו חזרה הביתה, לקצרין שברמת הגולן, וניסה להעזר בי טלפונית, אך כמובן שלא יכולתי לעזור לו, ואני בטוח שהוא נעזר בגרר, הוא פשוט לא חוזר אלי טלפונית, והשארתי לו הודעה בתא הקולי.

אני בטוח שעוד הלילה או מחר בבוקר נקבל עדכון בנושא.

ארנון כמדומני נדמה לי שניסת לקנות את הסיטרואן BX הנמצא ברשותו.

סער 55555 האם אתה מסוגל להגיע לרמת הגולו לאחר שהצלחת להניע את הרכב בהילוך, אך בלי אפשרות להחליף הילוכים בנסיעה?!

צי אמר שחברים יש רק באגד, גם בפורום זה כולם חברים אחד של השני!

חיזקו טאמצו תושבי הצפון וחילי צהל!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, זה לא מומלץ בכלל, אבל פעם אחת, נתקענו עם כבל קלאץ' קרוע בתוך באר שבע, ומרחק של 5-6 קילומטר בערך, הצלחנו בנסיעה מאוד איטית עם כמה שפחות העברות הילוכים,

לנסוע הביתה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סער 555555 מדובר על נסיעה מנתניה לרמת הגולן... ואני חוזר על כך בפעם השלישית!

פורסם

אפשר להעביר הילוכים ללא קלאץ'. לא כ"כ קשה , בטח בכביש בינעירוני.

לקבי הקליפס שארנון הזכיר , ברוב המקרים ניתן לקמבן פתרון זמני בעזת בנד מתכת קטן , אשר יחבוק את הגולה שבקצה הכבל.

פורסם

צביקה, אתה מדבר על מרחק רחוק - לכן זה לא תופס.

אחרת, אם מצליחים להעביר להילוך סביר - שלישי או רביעי, זה מספיק. שמים מאותתי-מצוקה ונוסעים להנאתכם. :)

פורסם

פעם שלישית (את השנייה מחקתי, אני שונא לחזור על עצמי) - אפשר להעביר הילוכים גם בלי קלאץ'. ללא נזק.

זה כמו עם עלמות חסודות. כואב רק בהתחלה.

פורסם

מחזק את ידי שמר

מנסיון אישי כואב ומר

(ככה זה כשמוסכניקים מקצוענים מרכיבים כבל קלאץ' של רכב אחר לגמרי )

גם אם הרכב כבה בהילוך-פשוט מניעים -האוטו יקפץ מעט ויניע.

להחליף הילוכים בלי קלאץ' צריך ללמוד אבל זה אפשרי ואני הרבה פעמים עושה את זה כשאני מתעצל ללחוץ על הקלאץ'.

בקיצור

אם יש לך ביטוח גרירה - סע לשלום

אם לא - תניע וסע לשלום=אבל יותר בזהירות:-)

פורסם

בהיותי סטודנט, הובלתי כך לפני כמה שנים סיטרואן AX מראשל"צ לבאר-שבע... בלי קלאץ'.

אז גם גיליתי שיש אלוהים. לפני כל רמזור האטתי, הורדתי הילוכים, והתפללתי שעד שאגיע לקו העצירה, האור ברמזור יתחלף לירוק.

עבד מעולה. :-D

נ.ב. וכשהגעתי לב"ש, הכנסתי את המכונית, AX חבוטה ומתפוררת, להחלפת קלאץ' במוסך מורשה של לובינסקי. עלה כמו שליש מערך הרכב. אולי יש אלוהים, אבל הוא לא מונע ממך להיות אידיוט...

פורסם

קודם כל תודה רבה למנסים לעזור ובעיקר לצביקה שפתח את השרשור הזה למעני.

אולי זה עובד גם ללא קלאצ', אבל מכיוון שאני לא מנוסה בעניין אז אני לא רוצה לאבד את הקלאץ'.

היום אני בחדרה ומנסה להשיג את החלק, כמובן שלאף מוסך באיזור אין.

הם אומרים שיזמינו והחלק יגיע עד שעה 14:00, השאלה עכשיו היא האם מישהו מכיר דרך לשליחות מהירה יותר מבני ברק לחדרה כדי שאוכל לתקן את הרכב לפני הערב?

בריאות לכולם!

פורסם

העברת הילוכים ללא קלאץ' (הכוונה כאשר הכבל קרוע) לא תגרום נזק לקלאץ', מהסיבה הפשוטה שאין בו שימוש. שני חלקיו צמודים זה לזה.

אם כבר תחוללו נזק, זה יהיה לגלגלי השיניים בגיר, תושבות המנוע/גיר,מערכת ההינע (ציריות /דיפרנציאל וכו').

מי שיחליף הילוכים בעדינות ולא בברוטליות יגיע רחוק,גם ללא קלאץ'.

אלעד ,

אם אתה כבר בחדרה , עלה על הרכבת לת"א , רד בתחנת "ההגנה" או "השלום" וגש לאילן מ"צנטרל חלפים" , או לפרסי. יעלה לך פחות ויגיע יותר מהר. שעתיים ואתה חזרה בחדרה עם החלק.

• תוכן חדש...