Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בואו נחזור רגע לויכוח המקורי ולא לעצם ההשקעה ברכב , דבר שדנו בו בשרשור אחר .

האם מישהו פה חושב אחרת ממה שהעליתי...?

מה שהכי מעניין זה שאנשים שבד"כ היו מגיבים בחריפות בארועי הראלי של מועדון מרוצי ישראל "נאלמו דום"...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
ההצעה שלך, לפי הידע שלי לפחות לא מציאותית ולא בטיחותית כלל

אי אפשר לנסוע בלי בולמים

קשת בנייה עצמית 4 כיפופים... מממממ

למה בלי בולמים?? מאיה הבאת את זה? הרכב בא עם בולמים, אני מזכיר....

ו... צר לי, אבל בכלוב 6 נקודות תקני לחלוטין לג'יפ יש בין 4 ל8 כיפופים. אפשר גם יותר, אבל לא חייבים-

שניים או ארבעה בקשת A, שניים או ארבעה בקשת B

מעבר לכך הכל צינורות ישרים.

אני מזכיר- זו לא מכונית ראלי, אלא ג'יפ.

(אגב, נדב, ממממ.... זו לא מילה. בדקתי במילון. זה מקסימום אומר "אין לי משהו יותר מוצק לומר, אז אני מסתפק בהקלדה חוזרת על המקש מ ועל הנקודה" :wink: )

והסיבה שאני בכלל מעלה את זה- כי לדעתי זו שטות ויותר מזה להתחרות בלי כלוב, אבל אנשים עושים את השטות הזו כי ככה נראה להם שעונת מירוצים תעלה מעט. אבל יש דרך אחרת להתחרות יחסית בזול- והצעתי לפחות שתי דרכים כאלו, ולא הצעתי באוויר- יש כאלה שמתחרים ב"מסעות הניווט" בכלים מסוג זה, ואפילו בהצלחה..

אסף.

פורסם

בלי בולמים הכוונה היא בלי בולמי גרבל...

עם בולמים סטנדרטיים העניין מאוד מסוכן (יותר נכון יותר מסוכן...)

אם יש כלוב וציוד מגן כמו שצריך אז זה לא משנה, אבל אני לא מאמין שמי שמתחרה בלי כלוב יש לו בולמי גרבל כמו שצריך, ומכאן הדרך להתהפכות קצרה ביותר!

שלשת ה"מ" שכתבתי, לצורך העניין מממ הביעו תמיהה!!!

בכלוב שהראת יש יותר מ4 כיפופים, יש גם זוויות וריתוכים...

בעניין התמכור, כיפוף, אמנם עולה 50 ש"ח אבל כיוון המכונה לצינור שלך עולה כ500 ש"ח (!!!)

חוץ מזה, אינני בוחן טכני, אבל עד כמה שאני מבין, הכלוב שבתמונה רחוק שנות אור מלהיות תקני!!! או קרוב לתקני, שים לב שמקדימה הכלוב כלל לא מגיע לרצפה!!! ומאחור גם לא לנק' הכי נמוכה שאפשר!!! זה מסוכן!!!

אני גם לא בטוח שכלוב 6 נק' תקני לג'יפ כי הוא שוקל הרבה יותר מכל רכב ראלי נורמאלי...

הבחור טוען שהוא ריתך עם אלקטרודות! זה גם לא טוב כלל!!!! חייבים עם רתכת CO הריתוכים הללו לא שווים הרבה בכלל!!!

בכל מקרה כל הויכוח הזה נהייה מיותר! העניין פה כמו שדובי ציין הוא שלמתחרים אין כלוב!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

להבהרת הנושא!

התאחדות הספורט המוטורי והוועדה הטכנית שלה לא זומנו לאירוע צאלים ,לא נטלה בו חלק ולא ניתנה שום מטריה סמכותית מבחינתינו לאירוע הספציפי.

לא כל המארגנים היום (ואני מדגיש היום) מעוניינים לעבוד בצורה מקצועית ומסודרת תחת נוהלים.

לאחר התקנות שיותקנו במשרד המדע והספורט הברדק יפסק!!

כל ההתפלספויות ,הפיתולים ,והצידוקים לזלזול הבטיחות אם מצד הנהגים וביחוד מצידם של מארגנים

יובילו בסיכומו של דבר במקרה הטוב לפציעות, ובמקרה הרע חלילה לעמוד כנאשמים מול בתי משפט.

ישנם מארגני אירועים מוטורים שלקחו אחריות על הנושא (חרמון אילת למשל)

שם נפסלו כלים שלא היו בטיחותיים וחלקם הצליחו בעבודה מאומצת בלילה שלפני האירוע לתקן את

הליקויים .האירוע עבר חלק מבחינה בטיחותית

לעומת זאת באירוע אחר נכווה מכונאי שעבד ללא כללי בטיחות ורק בנס לא נגרם אסון.

בשלב גיבוש תקנוני הספורט המוטורי אנו מצפים לאחריות ובגרות הן מצד הנהגים וביחוד ממארגני האירועים המוטורים.

דני לוי

יו"ר ההתאחדות

נ"ב

צאלים (לא צהלים)

מירוצי מכוניות

פורסם

דובי

בניגוד למארגנים אחרים, ברוך שליט ומועדונו מירוצי ישראל מודעים לנושא בטיחות רכבי מירוץ

אל תשכח שהם הסכימו בכל אירוע שהאחריות הבטיחותית תשאר ביד העמותה, ו ,או ההתאחדות.

אז גם מילה טובה מגיעה להם .

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

בעקבות הערה, אני מתקן את עצמי, יותר נכון מסביר...

אפשר להכין רכב זול לאירועים הללו, וגם בטיחותי, אבל הוא לא יהיה למטרת תחרות!!! זה יהיה רכב שאפשר להשתתף, לא להתחרות על מקום (אולי מהסוף) חוץ מזה האחזקה שלו תהייה יקרה מאוד כיוון שכל נסיעה או 2 יצתרכו להחליף בולמים כריות משולשים תושבות ועוד, יעיד כל מי שמתחרה עם רכבים עם בולמים רגילים ומכלולים רגילים

דני, תודה על ההבהרות!!!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
להבהרת הנושא!

ישנם מארגני אירועים מוטורים שלקחו אחריות על הנושא (חרמון אילת למשל)

שם נפסלו כלים שלא היו בטיחותיים וחלקם הצליחו בעבודה מאומצת בלילה שלפני האירוע לתקן את

הליקויים .האירוע עבר חלק מבחינה בטיחותית

גם בחרמון אילת היתה קטגוריה של חובבים (למרות שכמה שאני זוכר הם לא היו צריכים לעבור את הבדיקות) בדיוק כמו בצאלים-הקטגוריה הזו קיימת בכל ה"מסעות ניווט".

ובחרמון אילת היה גם פתרון יצירתי משהו למי שלא עבר את הבדיקות-פתחו קטגוריה חדשה (פתוחה). אז בסופו של דבר כל מי שרצה יצא למרוץ בלי קשר לבדיקות.

שואל ועונה, ירוחם

פורסם

טעות

גם חובבים נבדקו ובהתאם לתקנון בטיחות ,לראייה, גיפ עם גג ברזנט נפסל עקב כך שצוותו נהג ללא קסדות

בניגוד לתקנון, הוא עוד נפסל במהלך ותוך כדי המירוץ.

דבר שני

הקטגורייה ש"הומצאה" ע"י המארגנים ובאישור לא נפלה מאף קטגורייה אחרת בכל הקשור לבטיחות

ואת זה אנחנו מנסים להטמיע .

אפילו אופנועים מסויימים נשלחו אחר כבוד להרכיב פנסים אחוריים לאירוע.

מירוצי מכוניות

פורסם

דני,

גם אם החובבים נבדקו לפני החרמון אילת,לא היתה הקפדה על אמצעי בטיחות כמו בקטגוריות המקצועיות (כלוב למשל) ,שכן זו מהות הקטגוריה-להיכנס לספורט ובזול אם זה נכון או לא זה דיון שלם.

אגב הקטגריה הפתוחה-היתה הקלה בבטיחות, למשל נושא מיכלי הדלק -רכבים ללא מיכל תיקני הופנו לקטגוריה זו.

שואל ועונה, ירוחם

• תוכן חדש...