Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, יש לי שתיי שאלות קצרות.

1. אחותי בת 25 ויש לה רישיון 6 שנים, יש לה פיאט אונו אם טסט בתוקף, עם ביטוח חובה רק עליה וצד ג' רק על שמה, האם אני נהג חדש שאין לי כל קשר לרכב שלה יכול לקחת את האוטו ולנהוג בו? במקרה וכן האם הביטוח חובה מכסה אותי? או שחייב להיות ביטוח חובה לנהג חדש? אנא תשובה ככל שיותר מפורטת.

2. אם אני רוצה לקחת את האוטו של חבר ולנהוג בו, ובמקרה יעצור אותי שוטר, כיצד להוכיח לו שיש לי את הרשות לנהוג ברכב אפילו שהוא לא רשום על שמי? מה הם הכללים?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

רישיון הרכב אמור להיות של האוטו.

וביטוח של נהג צעיר לפי מיטב ידיעתי זה מכסה לא משנה באיזה אוטו.

פורסם

אני נוהג ביום יום על רכב שלא רשום על שמי, מצתייד בביטוח לצעיר + חדש + רשיון הרכב

ברכב של אחותך כנראה אתה לא יכול לנהוג כי אם הביטוח רק עליה אז היא כבר לא נהגת צעירה (מעל 24) ולא נהגת חדשה (מעל שנתיים רשיון)

ברכב של חבר תהיה צריך להצתייד ברשיון הרכב + תעודת ביטוח התקפה גם לגביך (חדש + צעיר)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אתם בטוחים שאני לא יכול? כי מישהו אמר לי בפורום שאפשר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=114679

אך הוא לא פירט!

ונכון אין לאחותי לא ביטוח נהג וצעיר ולא נהג חדש! אז עם יעצור אותי שוטר אני יהיה בבעיות גדולות כן?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

קשה לעשות חיפוש ולקבל עשרות תרדים על הנושא?

אם הרכב בו הינך מתעתד לנהוג לא מכיל ביטוח חובה וצד ג' לנהג חדש, אזי אתה יכול לנהוג בו וביטוח החובה יכוסה רק בתנאי שהינך נוהג ברכב שלא בדרך קבע, אם הינך נוהג בו בדרך קבע, למשל כל יום בשבוע ב4 בצהריים, אזי הינך לא מכוסה גם בביטוח החובה. צד ג' אתה ממילא אינך מכוסה ללא שום קשר לדרך קבע או לא.

לסיכום, אם לקחת את האוטו חד פעמית אתה מכוסה בביטוח חובה ללא שום קשר לגיל הנהג שעליו רשומה הפוליסה ומי שמורשה לנהוג ברכב, אם אתה נוהג בדרך קבע חברת הביטוח יכולה להתנער מאחריות ולטעון שהינך לא מכוסה.

אין לך מה לפחד מהמשטרה, שוטרים לא עושים כלום ולא בודקים בכלל תוקף ביטוח. הפחד הוא במקרה של חס וחלילה של תאונה.

ברכב של חבר אין לך מה להוכיח (רק שתדע שרוב גדול של האנשים נוהגים על רכבים שלא רשומים על שמם), מספיק רק רישיון רכב, וגם אם אין לך את הרישיון ברגע שהשוטר עצר אותך, תמיד תוכל להראות לו אותו לאחר X יום בתחנת המשטרה, בכל מקרה אם הרכב לא רשום כגנוב אין לך מה לפחד.

ROOONEEYY

פורסם

במקרה של תאונה איך אני יוכיח שאני נוהג בו לא בדרך קבע אך לא עשיתי ביטוח?

עוד מישהו מצדיק את המילים של פליקס?

פורסם

אני נהגתי על אוטו של חבר עצרה אותי ניידת וביקשה רישיון + רישיון רכב

לא בדקה ביטוח אבל יש לחבר ביטוח צעיר אז זה מכסה את כל הנהגים הצעירים שנוסעים על אותו זה!

ככה לפחות אבא שלי הסביר לי...

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

אין בשרשורים ישנים את התשובה המדוייקת, אפילו הראתי לך דוגמה, בקיצור אני צריך לדעת את זה להיום כי אולי אני רוה לקחת את האוטו של אחותי לבלות אבל לא רוצה להסתבך עם החוק!

פורסם

יש לאחותך ביטוח חובה? כן.

מבחינת החוק,אתה יכול לקחת את האוטו כל עוד אתה לא נוסע בו קבוע.

אם לאחותך יש צד גימל רק עליה, אז הוא לא תקף לגבייך ולא יכסה אותך במקרה של תאונה.

בקשר לחבר שלך, אז יש לו ביטוח מקיף שכולל נהג חדש וצעיר, והביטוח הוא לכל הנהגים, אז אתה יכול לקחת את הרכב שלו, רק שיראה לך איפה שוכבים המסמכים של הביטוח והרישיון רכב.

פורסם

מה הכוונה לנוהג בקבע? למשל עוצר אותי שוטר מה הוא ישאל? זה פעם ראשונה אתה נוהג באוטו? או בדרך קבע? והבנתי שהחובה תקף לגביי בזמן שאני נוהג! ואם אני עושה תאונה עם נפגעים זה מכסה?

פורסם

את השוטר לא מעניין אם אתה נוהג ברכב בקבע, בסדיר או במילואים. מעניין אותו שיש לך רשיון נהיגה,

רשיון רכב ולרכב יש ביטוח חובה בתוקף.

לפי הגדרת הביטוח נהג שלא נוהג ברכב בדרך קבע יכול לנהוג גם אם שמו לא מופיע בפוליסה, אך קח בחשבון שהם יכולים להתנער מתנאים אלו במקרה של תאונה ולתת הגדרות משלהם לגבי המונח "דרך קבע". אני לא הייתי עולה על הרכב.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

אוקי תודה על התשובות, אז הבנתי שאסור לי לנהוג על הרכב בלי ביטוח נהג חדש, חבל.

פורסם

אוף כמה רעש.

ביטוח החובה זה לא מספיק בכל מקרה - הוא מכסה מעט מאוד. לגבי צד ג' וכד', אתה לא מכוסה. הביטוח שאחותך עשתה - כדבריך "רק על שמה", קרי רק היא מבוטחת. לא אתה, לא אמא שלכם, ולא סבתא שלכם. לא משנה הגיל.

כדי שאתה תהיה מכוסה, צריך להרחיב את הביטוח, מה שבדרך כלל אומר עוד כסף. שיקול שלכם. המחיר שונה מחברה לחברה - צרו קשר עם חברת הביטוח ותשאלו. לפעמים להוסיף נהג ספיציפי נוסף יוצא יותר זול מלהרחיב את הביטוח ל-"כל נהג". תשאלו את הביטוח שלכם.

אם הביטוח בשלבי סיום, לפני שאתם מחדשים תשוו מחירים אצל חברות אחרות - יש שלוקחות יותר על נהג צעיר ויש שלוקחות פחות. תעשו סקר שוק.

על השאלה השניה נראה לי שענו לך, אבל אם תתעלם לרגע מהשוטר - מאוד לא כדאי לך לנהוג ברכב שאתה לא מבוטח לגמרי עליו. עזוב שוטר - במקרה של תאונה או נזק אתה יכול לאכול אותה בגדול.

אתה לא חייב להופיע בשימך על הביטוח כדי שתהיה מכוסה - גם אצל חברים. אם הביטוח שלהם מכסה "כל נהג" כולל "צעיר" או מה שלא תהיה - אתה מכוסה. תברר את זה לפני שאתה נוהג ברכב - לא כדאי לגלות בדיעבד שאתה חייב עשרות אלפי שקלים לבעל רכב שדפקת (וזה עוד המקרה הפחות גרוע - בלי נפגעים...)

תזכור גם תמיד שחברות ביטוח יעשו את כל מה שהן יכולות במסגרת החוק (ולפעמים גם מעבר...) כדי להתחמק מתשלום. על תעגל פינות ותקל עליהן. שחק לפי החוקים.

וסע בזהירות :-)

ניר

• תוכן חדש...