Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפחות לא טעיתי בהרבה ,מוטי יש בעיה לשחק עם הקשיחות של הקפיץ כי (את זה אני זוכר :oops: )יש 16 מצבים כיוון ,לדוגמה מי שנוהג ברכבו ביום יום רגוע איזה יש בעיה שיהיה על המצב הרך ולהחליף את הקשיחות שהוא הולך להשתולל.

שאלה קטנה רק בשביל להבין לדוגמה:

יש לי את הקפיצים של GC ברמת קשיחות 390 ולעומתם הפלקס באותה רמת קשיחות מי יהיה יותר נוח לנסיעה ?והאם יש קשר לבולם או לכריות?

שי

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא יכול לשחק עם קשיחות הקפיץ כי היא פרמטר קבוע :idea:.

אתה יכול להחליף את הקפיץ לקפיץ קשיח יותר.

מה שמתכוונן הוא הבולם שמרסן את תנועת הקפיץ ולא יעזרו לך גם 60 כיוונונים אם הקפיצים שלך קשים מדי.

בולמים ניתן לכייל ע"י שינויים במכאניזם הפנימי, דבר שאני ואתה לא יכולים לבצע.

מוטי

פורסם
אתה לא יכול לשחק עם קשיחות הקפיץ כי היא פרמטר קבוע :idea:.

אתה יכול להחליף את הקפיץ לקפיץ קשיח יותר.

מה שמתכוונן הוא הבולם שמרסן את תנועת הקפיץ ולא יעזרו לך גם 60 כיוונונים אם הקפיצים שלך קשים מדי.

בולמים ניתן לכייל ע"י שינויים במכאניזם הפנימי, דבר שאני ואתה לא יכולים לבצע.

מוטי

עכשיו למדתי עוד משהו ,לפי דבריך הקפיצים של הפלקס הקשיחות שלהם 390 ובעזרת ריסון הבולם ניתן להגיע ל-490 או 290 או שלא הבנתי דבר

שי

פורסם

לא הבנת (וגם אין צורך לצטט את כל ההודעה שמעליך, די ברור למי אתה מגיב).

הקפיצים הם בעלי קשיחות קבועה שתלויה במספר פרמטרים שונים בייצור שלו כמו סוג התרכובת שהשתמשו בה, האורך שלו, מספר הליפופים ועוד.

לא ניתן לשנות את קשיחות הקפיצים בשום צורה שהיא באופן מעשי, נעזוב כרגע עניינים לא רלוונטיים כמו חיתוך, חימום וכו', קח את קשיחות הקפיץ כדבר קבוע (אגב Spring rate באמת מתורגם לעברית בביטוי קבוע הקפיץ).

את הבולם ניתן לכוון בהתאם לקפיץ שמורכב עליו בטווח מסויים.

נאמר שבולם מסוג X מסוגל לטפל בקפיצים בין 250 ל-550 ובולם Y מסוגל לטפל בקפיצים בין 450 ל-700.

הכיול הבסיסי של הבולם ייאפשר לו לעבוד עם קפיצים בטווח של SR מסויים.

שניהם מסוגלים לטפל ב-SR של 475, רק Y יכול לעבוד עם SR של 600 ורק X יוכל להתמודד עם SR כמו 300.

עכשיו מגיע הקטע שבעצם כל בולם עובד בשיטה שונה מעט, לכל יצרן יש את הנוסחא שלו והכיול משתנה בין בולם לבולם, ככה שלמרות שגם X וג Y מסוגלים לטפל ב-SR של 475 אין שום ערובה שהביצוע יהיה זהה ואפילו להפך, כל בולם ירגיש אחרת כמעט בוודאות, עניין של הכיול המועדף ע"י היצרן.

עכשיו יותר ברור?

מוטי

פורסם

כיוון שיש לי את הקפיצים השאלה שלי היא מה עדיף"

להתקין כבר קוני ואת הקפיצים או לחפש למי למכור את הקפיצים ולהזמין את הסט החדש :?: האם באמת יהיה הפרש גדול כל כך ??

פורסם

שאלה אחת מעניינת אותי. אני היום חוץ מגימקנות חובב גם את ספורט הדריפטים. עם הקפיצים שקניתי ידעתי שיש לי את האופציה להחזיר את הרכב לגובה מקורי (כמובן שצריכים כיוון מחדש) ולהוריד חזרה לאחר ההרכבה.

מה יעשה הסט החדש מהבחינה הזאת?

האם עדיין יהיה אפשר לשנות את הגובה ואיך תהיה ההשפעה על הדריפט ?

פורסם

גם הקיט המדובר הוא קויל אובר עם כיוונון גובה.

קצת סבלנות חבר'ה, מדובר במשהו ששווה לדעתי את ההמתנה.

מוטי

נ.ב: פחות חשמל, יותר עמל. יאללה, לך תקנה כבר אוטו.

פורסם

ללכת לקנות אוטו :?:

נראה לך שהחיים פה הם כמו בארה"ב? יש אלפי מיאטות למכירה ואני אמור פשוט לקטוף אחת?

אני מציע פרסים של 1000 ש"ח לחברים, לעודד אותם לשם פתקים ולברר ככל האפשר. אני מוכן לשלם מעל המחירון. בינתיים יש המון מיאטות אוטומטיות למכירה (המון בארץ = 3) ועוד מספר דומה של דגמי 2006 למכירה ורק NB ידנית אין בשוק.

דרך אגב היום עשיתי את העברת הבעלות של הרכב הקודם - כך שאני מצפה לראותו תוך שבועיים בלוחות למכירה :-)

אני כמובן ממתין בסבלנות. גם למיאטה ובינתיים גם לקיט

• תוכן חדש...