Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

אני יחסית חדש פה , יש לי רנו טווינגו 95 , אבל השאלה לא קשורה לרכב

שלי .

יש לי חבר שהולך לקבל עכשיו רכב חברה , מאזדה 3 ספיריט

ואני רוצה לדעת מה ההבדל בין הגה הידראולי לבין הידראולי אלקטרוני

אשמח לקבל תשובה

סופשבוע טוב לכולם

אלדד

אלדד

כי טווינגו זה אישיות

פורסם

אין הידראולי אלקטרוני. יש הידראולי חשמלי.

בשניהם תגבור הכח מבוצע באמצעות לחץ שמן המוזרם לתוך בוכנה, אשר מסייעת לנהג להפנות את הגלגלים.

בהגה הידראולי רגיל, בניית לחץ השמן מבוצעת ע"י משאבה המונעת ע"י מנוע הרכב. בהגה הידראולי חשמלי, את המשאבה מסובב מנוע חשמלי.

פורסם

אמנם, המערכת החשמלית אמורה להיות אמינה יותר מההידראולית, אבל בסופו של דבר זה לא עניין של בעיות, כיוון שמערכת הגה מתקלקלת לעיתים רחוקות. זה יותר עניין של לקיחת כוח מהמנוע (לטובת המערכת החשמלית), היזון חוזר לנהג (יענו תקשורת, לטובת המערכת ההידראולית, אך לא באופן משמעותי מאוד כשמדובר במערכת הידראולית-חשמלית לעומת הידראולית רגילה), צריכת דלק (לטובת המערכת החשמלית) וזיהום אוויר (לטובת המערכת החשמלית, אבל בקטנה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למערכת היגוי בעלת תיגבור הידראולי רגיל, והכוונה למשאבת לחץ מכנית, יש אמינות גבוה מאוד, יחסית למשאבות הלחץ החשמליות.

היתרונות, כפי שצוין, הוא שיפור בתצרוכת הדלק ובזיהום האויר, ובנוסף כאשר המשאבה החשמלית מבוקרת ע"י מחשב בקרת המנוע, שמנתק את אספקת הזרם למשאבה החשמלית במהירויות נסיעה גבוהות, ובכך תורם ליציבות הרכב (הקשחת ההיגוי).

יתרון נוסך וחשוב, הוא העובדה שהגברת ההיגוי לא תלויה בסל"ד המנוע, במשאבה מכנית ספיקת המשאבה נמוכה בסרק, דווקא מתי שאנחנו צריכים אותה, (תימרוני חנייה). משאבה חשמלית תסתובב במהירות קבועה ללא תלות בסל"ד המנוע ובכך תיגבור ההידראולי למסרק ההגה תמיד יהיה במקסימום.

פורסם

ומה גורם להבדל בהיזון החוזר? הרי זו בונה לחץ הידראולי, וגם זו, כך שלא אמור להיות הבדל בתחושה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אין הבדל בהיזון חוזר בין שתי סוגי המשאבות.

אולי יש יתרון קטן לטובת המשאבה החשמלית אשר פעולתה מתנתקת במהירות שיוט, אני אישית לא הרגשתי.

פורסם

חברה

יש ויש תיגבור הגה כוח בעזרת מנוע חשמלי בלבד ! כפי שנקרא הגה אלקטרו-מכני (סרווטרוניק).

המנוע החשמלי הינו ללא נברשות והוא נחשב מאוד אמין.

איזה כייף לי :)

פורסם
חברה

יש ויש תיגבור הגה כוח בעזרת מנוע חשמלי בלבד ! כפי שנקרא הגה אלקטרו-מכני (סרווטרוניק).

המנוע החשמלי הינו ללא נברשות והוא נחשב מאוד אמין.

ידוע, אך זה לא הטופיק.

המנוע אכן אמין, ואגב יש גם מנוע עם נברשות, אך מבחינת אמינות המערכת החשמלית היא האחרונה מבין השלוש שהוזכרו, עקב המורכבות שלה.

פורסם

כיצד פועל ההיגוי החשמלי?המנוע מתחיל לפעול כשהחיישנים מזהים סיבוב של ההגה?כמו כן שמתי לב שבפונטו ההגה נוטה לא להתמרכז בעצמו לאחר סיבוב

פורסם

החיישנים מזהים את כוון הפניית גלגל ההגה, דרישת הכוח מצד הנהג וכמה מעלות זוית ההגה הסתובב.

שמתי לב שבפונטו ההגה נוטה לא להתמרכז בעצמו לאחר סיבוב
מפתיע, כוון שחלק מהתכונות ההגה החשמלי בזה שהוא מסייע בהחזרת ההגה למרכז בסיום הסיבוב, ומונע קפיצת ההגה לכוון השני עקב כוחות ההתמדה, וזוויות המתלה הקדמי.
פורסם

אני ממש לא מסכים.

מערכת הגה כוח בעלת תיגבור של מנוע חשמלי בלבד היא עדיפה וכנראה גם אמינה יותר ממערכת הגה כוח הידראולית מכמה סיבות.

1. אין נוזל הידראולי ככה שלא זקוקים לרכיבים כגון נוזל הידראולי,צינורות,מיכל שמן,מסנן, היא שימוש בנוזל הידראולי תורם לשמירה על איכות הסביבה.

2. חיסכון במקום בתא המנוע.

3. ירידה משמעותיית ברעש הנוצר לעומת משאבה הידראולית.

4. חיסכון באנרגיה.

מערכת הידראולית דורשת זרימה תמידית של נוזל במערכת (אנרגיה ), לעומת זאת צריכת חשמל, במערכת עם מנוע חשמלי היא רק במידה ונדרש תיגבור.

לרפי,

אומנם במערכת החשמלית קיימים יותר חיישנים מסיבה פשוטה המערכת יותר פונקציונלית ולכן נוספו חיישנים.

החיישנים הקיימים הם:

1. חיישן מהירות מנוע ממוקם בתוך פלאנ'ג האטימה של קרנקשאפט

2. חיישן זווית גלגל ההגה הממוקם מאחורי גלגל ההגה

3. חיישן מומנט ממוקם בקצה ציר ההגה

4. חיישן מהירות נסיעה (למעשה המידע מגיע מחיישני ABS )

5. יחידת דיאגנוסטיקה

6. יחידת בקרה ותצוגה הממוקמת בפנל תצוגה

7. חיישן מהירות הרוטור של המנוע החשמלי (חלק אינטגרלי מהמנוע)

יש לציין שבמידה ואחד החיישנים לא תקין ברו

ב המקרים תוצג תקלה אבל מערכת התיגבור תמשיך לעבוד !!

יתרון אחד שאני ממש נהנה ממנו לדוגמא בגולף שברשותיי דור 5 שיניתי את נוסחאת התיגבור של ההגה במהירויות שונות בעזרת חיבור OBD או ליתר דיוק CAN-BUS.

היצרן מספק מפה של 8 אפשרויות תיגבור שונות.

לדוגמא

במהירות 0,15,50,100 קילומטר לשעה.

איזה כייף לי :)

פורסם

עם מה אתה לא מסכים? עם הסטטיסטיקה?

שאל את החברה מפיאט, מה הם מחליפים יותר: משאבות מכניות ומסרקים, או עמוד הגה חשמלי.

לגבי עדיפות, העדיפות היא ליצרן שמצליח לעמוד בתקנות של זיהום אויר ותצרוכת דלק. על הנהג...עד עכשיו כל מי שפגשתי שנוהג ברכב בעל הגה חשמלי, רק מתבכיין על חוסר הקומיוניקציה עם הגה והכביש בסיבובים, כולל עבדיך הנאמן, שאגב חובב מושבע של טכנולוגיה מתקדמת.

עוד חיסרון, בהגה סטנדרטי קיימת אפשרות להחליף או לשפץ חלקים שהתקלקלו כגון מסרק, משאבה, צינור דולף וכו'. בהגה חשמלי, כאשר חיישן מצ'וקמק וקטן מתקלקל אתה צריך להחליף את כל המיכלול, ולרוב זה מסתכם באלפי שקלים.

אגב ברוב המערכות של ההגה החשמלי, אין תגבור, או תגבור בעל ערך קבוע ונמוך, כאשר יש תקלה באחד החיישנים.

פורסם

דניאל, בוא נישאר קונססטנטיים.

כמה הודעות לפני, כתבת שאין הבדל בהיזון החוזר, או אולי קיים יתרון קל להגה חשמלי.

עכשיו אתה טוען שאין תקשורת.

מה יהיה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...