Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

המאוורר ניכנס לפעולה רק כשהמחוג חום המנוע מגיע לפס אחד מעל החצי, ומפסיק כמעט מיד .

בנסיעה בין עירונית או נסיעה עם מזגן הטמפ' תמיד על החצי (מאוורר מזגן == מאוורר רדיאטור) .

נסיעה בלי מזגן בעיר הטמפ עולה (לאט, תוך 5 ,10 דקות) לכיוון הפס שמעל החצי.

היסטוריה:

1. בהתחלה המאורר רדיאטור לא עבד בכלל (כשהמזגן לא עבד) - בעצת מכונאי החלפתי יוניט ברדיאטור + תרמוסטט - אין שינוי.

2. חשמלאי רכב א.א. מפ"ת תיקן מגעים שרופים בנגדים שיושבים ליד המאוורר (250 ש"ח). המאוורר התחיל לעבוד אבל רק שמחוג מגיע ל-3/4. אמר לי שאולי בעיה ברדיאטור. כמו כן הוא הראה לי שכשהוא מפרק ומקצר את החוטים שמתחברים ליוניט המאורר עובד בשתי מהירויות.

3. הלכתי לנקות רדיאטור אצל יוסף בכפר קאסם , (טלפונית אמר לי ניקוי רדיאטור 100 ש"ח + 80 ש"ח פרוק והרכבה) . הרדיאטור ניפסל בשל חורים קטנים והוחלף לחדש, 1000 ש"ח כולל הכל. יצאתי מרוצה מהמחיר והמיקצועיות אבל עדיין המאורר עובד רק ב- 3/4. יוסף קרא לבעל המוסך השכן עוסאוי - אמר לי שככה זה אמור להיות ואני רק צריך להחליף את הפקק של מיכל המים למקורי.

השאלות שלי:

יכול להיות שזה תקין שהמאוורר ברכב שלי מתחיל לעבוד רק בפס שמעל החצי?

כשהמאוורר מתחיל לעבוד לא שמתי לב אם זה מהירות גבוהה או נמוכה, יכול להיות שהוא מתחיל לעבוד במהירות גבוהה ומדלג על המהירות הנמוכה ?

קראתי איפה שהוא ש: "יוניט קר כמו של יפניות יפתור את הבעיה" ?

אולי זה משאבת מים עיפה?

המנוע דיזל לא טורבו, נוסע חלק, לא אוכל שמן או מים ולא מעשן . הרכב עשה 280K . ניקנה לפני חודשיים.

תודה לעונים,

שיאון ח.

פורסם

מציע להתחבר במוסך מורשה למחשב וראות אם מופיעות תקלות כלשהן.

עלות של 140 ש"ח אבל יכולה לתת אינדיקציה טובה לגבי המצב.

תעלה תמונה של המחוג כאשר המאוורר נכנס לפעולה.

Veni Vidi Vici

פורסם

סליחה על הבורות, אבל יש מחשב רכב ברכב שלי?

המחוג מורכב משש פסים - המחוג מגיע לפס הרביעי . אחד מעל האמצע ואחד מתחת ל"אדום"

למישהו יש רכב כמו שלי שיכול לומר לי מתי המאוורר ניכנס לפעולה?

פורסם

1. גם אני הייתי אצל יוסף, בחור טוב, אבל לא הייתי סומך עליו בפירוק והרכבה של הרדיאטור. לפני חודשיים הייתי אצלו עם חבר, ראיתי איך הוא הרכיב בקליאו, כאב לי הלב, הוא פירק את מכסה המנוע.

2. האם קנית את הרכב מסוחר ? הוא היה בבעלות משרד הביטחון ? הסיומת של המ"ר היא 14/57 ?

3. ממליץ לך לטפל במוסך בעיר, למה לנסוע לפ"ת כשאפשר לטפל בראש העין ? אני יכול להמליץ לך על געש או מוטי דחבש, מכונאים טובים, מניסיון.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

תודה על התשובה,

בקשר ליוסף:

אתה צודק, הוא אמר לי בטלפון לפני שבאתי שעדיף לפרק במוסך לידו, הוא לא מתימר להיות מכונאי, לפני שבאתי אליו פירקתי כמה חלקים לבד ועם קצת סבלנות ועזרה של שני בחורים (הבנים שלו אני חושב) הרדיאטור יצא יחסית בקלות.

תודה על ההמלצה על המכונאים..

הרכב לא ניקנה מסוחר ולא ממשלתי לשעבר, (סיומת 29) , הרכב שמור להפליא יד שניה, חלונות כהים (לא מדבקה) , בולמים חדשים, משאבת סולר חדשה, צמיגי מישלין חדשים, צבע מקורי במצב מצויין וללא תאונות, תוספת חלונות חשמל מאחורה, תוספת גומי מיוחדת בדלתות להפחתת רעש, ועוד.... 20 אלף, ש"ח כולל טסט לשנה ! ,ניקנה ממושבניק כבן 40 חולה רכב פדנט, שהרכב היה 5 שנים אצלו (הוא קנה אוקטביה). באותו יום שקניתי אותה ראיתי 5 מגאנים ממשלתיות וההבדל מכל הבחינות היה משמעותי לרעתם.

אני עדיין מחכה לתשובות לבעיה אפשרית ברכב, תודה

פורסם

אם ככה, עסקה טובה.

במחיר הזה בד"כ קונים צבאית לשעבר.

נסעתי לפני שבועיים בכביש 443 עם מגאן צבאית, ודי נדהמתי, האוטו סחב טוב, והמזגן, הויי המזגן..

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
1. גם אני הייתי אצל יוסף, בחור טוב, אבל לא הייתי סומך עליו בפירוק והרכבה של הרדיאטור. לפני חודשיים הייתי אצלו עם חבר, ראיתי איך הוא הרכיב בקליאו, כאב לי הלב, הוא פירק את מכסה המנוע.

2. האם קנית את הרכב מסוחר ? הוא היה בבעלות משרד הביטחון ? הסיומת של המ"ר היא 14/57 ?

3. ממליץ לך לטפל במוסך בעיר, למה לנסוע לפ"ת כשאפשר לטפל בראש העין ? אני יכול להמליץ לך על געש או מוטי דחבש, מכונאים טובים, מניסיון.

בשביל להחליף רדיאטור בקליאו צריך לפרק מכסה מנוע!!! שני ברגים בדיוק

• תוכן חדש...