Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל המפתח מגיע כבר עם קוד ייחודי. לפחות במקרה שתיארתי לא בוצע שום שינוי במפתח עצמו (מלבד החיתוך). כל השינוי בוצע במחשב הרכב.

השבב הוא שבב RF דומה לשבב שמשתמשים להשתיל מתחת לעור של כלב לשם זיהוי ונמצא בשימוש באפליקציות רבות שנדרש זיהוי ספציפי.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, אחרי שחזרתי מהמנעולן.

המכונאי הפעיל את הרכב עם המפתח הישן, חיבר את המחשב לOBD ופתח תפריטים, ואז הוציא את הישן והכניס את החדש והמשיך ללחוץ על כפתורים.

פורסם

כפי שכתבתי, שיטה מס' 1,

הטכנאי ביצע קידוד לשני המפתחות, גם לישן, חשוב לציין שכל מפתח שלא השתתף בתהליך הקידוד לא יוכל להתניע את הרכב, גם אם זה מתפח ישן ותקין ששייך לרכב.

פורסם
לא מנית את השיטה שהזכרתי.

אני יודע שבמיצובישי זה כך. כשהייתי צריך להעתיק מפתח קניתי "גולם" במוסך (חלק חילוף מהמלאי, 180 ש"ח), נשלחתי למנעולן כדי לחתוך אותו (עוד 25 ש"ח) וחזרתי למוסך. שם תכנתו את מחשב הרכב לקבל את המפתח החדש ולא לקבל את המפתח שאבד.

כשמצאתי אותו לאחר כמה זמן הוא באמת לא עבד עד שמחשב הרכב תוכנת מחדש לאפשר אותו.

בדגמים של פיז'ו-סיטרואן עם כיוון כיסאות חשמלי המכונית אפילו זוכרת כיוון ספציפי לכל מפתח כך שאם 2 נוהגים במכונית לכל אחד יש את המפתח שלו וברגע שהמכונית נפתחת עם מפתח ספציפי המושב מתכוון לפי אותו נהג.

אצלי ב 2 מקרים לא ביקשו אפילו מפתח אחד ... שני הצרורות תלויים אצלי עד היום :)

** למכירה מפתח לפיג'ו 306 , וזוג מפתחות לפונטיאק טמפאסט

פורסם

ככה שאם מישהו שיכפל אצלם מפתח לרכב עם אימובולייזר מובנה במפתח......אולי המפתח ריק משבב והשבב מודבק לו עם פלסטלינה על הסוויץ'..............................

לידיעתכם:

שם החנות הוא "דניאל שירותי איכות" או דניאל מנעולים מקניון הראל שבמבשרת ציון ליד ירושלים: http://www.d.co.il/16407960/29970

וגם: http://www.daniel-lock.co.il

פלסטלינה?!

רבותי, מספיק עם ההשמצות הפרועות האלה על בעלי מקצוע!

הבנאדם השתמש בדבק אפוסקי מתכתי מאיכות טובה! :-)

פורסם

גם אני ראיתי את התכנית, ועלתה לי השאלה הבאה לראש: איך הם הוציאו את הצ'יפ מהמפתח ולא פגעו פיסית במפתח? כלומר כדי להפריד את הצ'יפ מהמפתח צריך איכשהו לפרק את המפתח לשתי חתיכות או לנסר אותו, ואז בעל הרכב הרי היה שם לב שהוא מקבל מפתח שעבר פתיחה? או שמא הם פשוט לקחו את המפתח המקורי ניסרו אותו, הדביקו את הצ'יפ על הקולט שיש ליד הסוויץ' ונתנו לבעל הרכב זוג מפתחות חדשים, אבל גם כך מה הוא לא שם לב שהוא מקבל מפתחות חדשים ולא מקבל אחד חדש ואחד משומש שהוא השתמש בו קודם לכן?

תודה על ההסבר...

ROOONEEYY

פורסם

לא יודע מה איתכם

אני לקחתי את המפתח (עם האימובילייזר) לACE בשפיים

ושם ב180 שקל עשו לי עותק עם אימובילייזר שעובד יופי

יש לי גם מפתח שהוא סתם ברזל שעשיתי כי לא ידעתי על האימובילייזר

איתו אי אפשר לנסוע , אז לא רימו אותי ולא בטיח

לא יודע אם זה אפשרי לכל מפתח שכזה

:wink:
פורסם
כפי שכתבתי, שיטה מס' 1,

הטכנאי ביצע קידוד לשני המפתחות, גם לישן, חשוב לציין שכל מפתח שלא השתתף בתהליך הקידוד לא יוכל להתניע את הרכב, גם אם זה מתפח ישן ותקין ששייך לרכב.

הקידוד לא כלל שום שינוי במפתח אלא רק במחשב. הטכנולוגיה הזו של RFID היא סטנדרטית ואינה מצריכה שום אינפורמציה במפתח מלבד מספר עם הרבה ספרות שמוטבע בצ'יפ מרגע ייצורו ואינו ניתן לשינוי וגם לא צריך שינוי (העיקרון דומה לברקוד רק שהסריקה מתבצעת אוטומטית ובאמצעות שידור ולא באופן אופטי).

בארה"ב הצליחו לסמן אפילו דבורים ע"י הצמדת שבב זעיר כזה לגב שלהן.

מלבד זאת יש שם מערכת RF שגורמת לצ'יפ לשדר את אותו מספר ברגע שהוא נמצא בתוך שדה חשמלי (או מגנטי, אני לא מבין בזה) שנוצר ע"י האנטנה שנמצאת מסביב לחור הסוויץ', ללא צורך במקור מתח משל עצמו.

האנטנה הזו משמשת בתפקיד כפול - גם מחוללת את שידור הקוד ע"י הצ'יפ וגם קולטת אותו ומעבירה למחשב.

פורסם

סליחה על השאלה הטיפשית,אבל איך אני יכול לדעת אם יש לי אימובלייזר מובנה שכזה?

(ZX 1600 שנת 95)

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

השיטות שאני מכיר:

• לבדוק בספר הרכב אם יש בידך
  • לשאול במוסך
  • לשכפל מפתח רגיל ולבדוק אם הרכב מניע (קצת מסובך)
  • לפרק הפלסטיק מסביב לחור מפתח ההנעה ולראות אם יש אנטנה (קצת פולשני)
  • לפרק המפתח ולראות אם יש צ'יפ (מאד פולשני)
  • לפעמים רואים חור קטן בקוטר 1-2 מ"מ קצת מעל חור המפתח (לא יכול להבטיח לך שב ZX זה כך)

אולי למישהו אחר יש רעיון יותר זמין או שיודע ספציפית על הדגם שלך. מתישהו באמצע שנות ה90' זה הפך לסטנדרטי בכל הדגמים.

פורסם
סליחה על השאלה הטיפשית,אבל איך אני יכול לדעת אם יש לי אימובלייזר מובנה שכזה?

(ZX 1600 שנת 95)

הנה טיפ כיצד לבדוק תפקוד של מפתח בעל שבב אימובילייזר :

כסו את גוף המפתח (לא החלק מברזל) עם נייר כסף, אפשר להשתמש בנייר שבתוך חבילת סיגריות, ונסו להניע את המנוע.

המנוע לא אמור להניע ונורת האימובילייזר המקורית (אם קיימת) תדלק או תהבהב, בהתאם לדגם.

נייר הכסף יוצר שיבוש שלא מאפשר לאנטנת האימובילייזר, שמותקנת על מתג ההתנעה, לקלוט את השבב האלקטרוני.

5 תווים.

• תוכן חדש...