Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שנאמר מעלי, אתה לא זקוק לכל 6 הערוצים שיש לך במגבר.

אתה צריך רק 4 ערוצים כדי לעשות גישור או בי-אמפינג.

בקיצור יש לך 3 אופציות:

1. מה שכרגע מחובר אצלך לפי מה שהבנתי, כל יציאה לקומפוננט יחיד, ז"א את משתמש ב2 יציאות

2. לעשות גישור בין 2 יציאות שכל קומפוננט יחיד יקבל יותר עוצמה(אני לא יודע בדיוק כמה המגבר שלך נותן בגישור כל 2 ערוצים)-וכך אתה משתמש ב4 ערוצים.

3. לעשות בי-אמפינג ולחבר כל יציאה לאלמנט בנפרד, ז"א כל טוויטר וכל מיד ליציאה, משמע אתה משתמש ב4 יציאות.

בכל מקרה לא תצטרך את 2 היציאות הנותרות (אני ממליץ לך לחבר אותם לסאב חמוד אם אתה לא מתכנן להשקיע במונו או בכוונתך להשתדרג)

INSIDE RED MAZDA MX3 :hu: pionner840mp

component: morel hybrid ovation 6

amplifire1: jbl GTO75.4

amplifire2: monoblock pheonix gold 600.1

sub: kicker L5

ואני מבסוט !

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקי לפי מה שאתה אומר בבי-אמפינג העוצמה תשאר אותו הדבר 75RMS אז איזה הבדל יהייה לי(שמיעתי?)

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

קרוס לא נותן 75 לטוויטר ו 75 למיד ורק חותך את התדרים. קרוס מעביר זרם מסויים לטוויטרים וזרם מסויים למידים, הכל תלוי בתכנון הקרוס.

באופן אישי אני יכול להגיד לך שההבדל בין שימוש בקרוס פאסיבי לבי-אמפינג הוא הבדל של שמיים וארץ. קרוס פאסיבי מעוות את הסאונד לחלוטין וגורע מכוחו היוצא של המגבר. שני היתרונות היחידם של הקרוס הפאסיבי הם שהוא מאפשר חיבור זוג אלמנטים (מיד + טוויטר) באמצעות שימוש ביציאה אחת מהמגבר והגנה מסויימת על הטוויטר.

אם יש לך אפשרות לעבור לבי אמפינג לך על זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
קרוס לא נותן 75 לטוויטר ו 75 למיד ורק חותך את התדרים. קרוס מעביר זרם מסויים לטוויטרים וזרם מסויים למידים, הכל תלוי בתכנון הקרוס.

באופן אישי אני יכול להגיד לך שההבדל בין שימוש בקרוס פאסיבי לבי-אמפינג הוא הבדל של שמיים וארץ. קרוס פאסיבי מעוות את הסאונד לחלוטין וגורע מכוחו היוצא של המגבר. שני היתרונות היחידם של הקרוס הפאסיבי הם שהוא מאפשר חיבור זוג אלמנטים (מיד + טוויטר) באמצעות שימוש ביציאה אחת מהמגבר והגנה מסויימת על הטוויטר.

אם יש לך אפשרות לעבור לבי אמפינג לך על זה.

איתמר.

אפילו אם זה הקרוס של הקומפוננט?

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

כן.

זה קשור לצורה בה הקרוס בנוי. במרבית המקרים בי-אמפינג יתן תוצאה טובה יותר מאשר שימוש בקרוס פאסיבי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מז"א דרך קרוס שתומך בזה? קרוס אקטיבי הכוונה?

קרוס אקטיבי מתחבר בין ההד יוניט למגבר, ועקב כך ניתן לחבר את הרמקולים ישירות למגבר מאחר וכל החיתוכים נעשים קודם לכן.

איתמר.

פורסם

לא שאלתי את השאלה שלי בצורה ברורה,

הכוונה היא ל-Xאובר פסיבי שתומך באופצייה של חיבור בי אמפ דרכו,

לדוגמא הקרוס של ההייבריד,איך היית מחבר עם או בלי הקרוס?ולמה?

סתם תהייה שתהפוך אצלי לניסוי של סוף השבוע(סופסוף נמצא המגבר המיוחל לעבור בעזרתו לבי אמפ,חגיגה).

פורסם

דבר ראשון צריך הד-יוניט בעל אפשרויות חיתוך לבי אמפינג או קרוס אקטיבי.

בהנחה שיש אחד מהשניים את המידים הייתי מחבר ישירות למגבר, ואת הטוויטרים הייתי מחבר דרך הקרוס אל המגבר, ע"מ להנות מההגנה היחסית שהקרוס נותן.

זה אומנם גורע במעט מהסאונד ונקודת החיתוך שונה, אך זה מגן על הטוויטר.

עם זאת בעזרת כיוון עדין ונכון ניתן להנות מבי-אמפינג ללא הקרוס בכלל, אפילו עם טוויטר של מורל...

איתמר.

פורסם

החיסרון הבולט שאני מוצא הוא אכן נק' החיתוך בין האלמנטים שהיא קבועה ובלתי

ניתנת לשינוי(למרות שאפשר לשחק עם שיפוע החיתוך).

אבל השאלה היא זו,יצא לי לעשות בי אמפ אבל לא לסט שהקרוס שלו תומך בזה.

הקרוס של הסט נחשב לכזה ברמה גבוהה והוא בנוי כמו שצריך,אם הוא בנוי לעבוד

בבי אמפ אולי הוא לא "מזיק" כמו שאתה אומר,השאלה היא האם משהו באמת התנסה

אם שתי האופציות על אותו הסט פעם אחת עם הקרוס ופעם אחת בלי והאם באמת יש הבדל?

את מה שאמרת איתמר אני יודע,השאלה תכלס בפועל אם משהו באמת ניסה ושמע אם יש הבדלים

ואם כן אז אם משמעותיים.

פורסם
הקומפוננט של המורל הוא 150RMS זה אומר שהוא 75RMS לכל ערוץ?(2WAY)

הסט דוטק 6 מורכב מ:

מיד-באס 140RMS

http://www.morelhifi.com/products/mob_components_woofers_dotech.html

ומטוויטר MT11 שמצהר 80 RMS ללא פירוט תדר HPF לצורך קביצעת הצהרת ההספק

http://www.morelhifi.com/products/mob_components_tweeters_mt11.html

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

יש לי קרוס אקטיבי במערכת ובין המתקדמים. אבל אני עדיין לא חושב שהוא יכול לדעת

אם יש לי קוממפוננט או לא!

הרי איך נחתוך לטוויטר את התדר?

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

ההסבר הוא לקומפוננט אחד ולא לשני זוגות ,(בשני הזוגות צריך 4 יציאות מגבר ,4 כניסות לקרוס ו 4 יציאות של הקרוס ).

יש לך לדוגמא 2 כניסות ו 2 יציאות בקרוס ,

ל2 הכניסות אתה מחבר שתי ערוצים מהמגבר ,מווסתים בהתאם להספק שאתה רוצה (בתנאי שיש "GAIN" לכל אחד מהערוצים) ,ובקרוס אקטיבי אתה קובע לאחד מהם LPF ולשני HPF .היציאות שולחות אות - לטוויטר ולמיד באס ,בהתאם לפילטר ,כמובן שלא חייבים קרוס אקטיבי ,אפשר להשתמש גם בקרוס של המגבר ולחבר לטוויטר ולמיד-באס ישירות .

יש גם קרוסים של קומפ' שמאפשרים בי אמפינג ,ואז אפשר לחבר לכל קרוס 2 ערוצי מגבר והקרוס יחתוך את הקומפ' בהתאם לתכנון שלו .

לדוגמא בקרוס של הייבריד יש את האפשרות הזאת

http://www.morelhifi.com/support/pdf/mobile/HYBRID_O.pdf

ובקרוס של דוטק ,אין.

• תוכן חדש...