Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדם שאני מאוד מעריך בנושא הסאונד לרכב, ציין בפני עובדה שנראתה לי קצת מוזרה:

הוא אמר שקרוס אקטיבי, לא משנה מאיזה חברה, פוגם ולו קצת באיכות הצליל הכללית: הוא טען זאת על בסיס זה שזה עוד אלמנט בשרשרת הארוכה לקראת הדרייבר הסופי... והוא מכניס עיוותים משלו.

ולכן רצוי להשתמש בקרוסים שעל המגבר...

העניין הוא שבמגבר שלי, הקרוסים הם לא משהו, או לפחות נראים דיי מוזר (גם בHP וגם בLP התווך הוא בין 20-200HZ ללא הכפלה!) (המגבר הוא XETEC GRAVITY G5-900), ואני שוקל לקנות קרוס אקטיבי.

האם מישהו יכול להגיד לי אם עניין הקרוסים האקטיביים הוא נכון?? ואני לא מדבר על זבל סיני, אלא על קרוס אקטיבי של XETEC/ALPINE למשל...

אשמח לשמוע דעות של אנשים שבאמת מבינים בזה, ולא סתם מנחשים/משערים...

בברכה!

יונתן.

פורסם

כל רכיב המחובר במהלך השרשרת גורע במעט מהסאונד המקורי שיוצא מההד-יוניט שלך.

אבל (וזה אבל גדול, קיציס) בגלל היתרונות הגדולים של הקרוס האקטיבי כמו אפשרויות חיתוך ואקוליזציה, פרה-אווט יותר חזק... הרעשים (או סוג של עיוות) שהוא מכניס לאות הם מינוריים וכמעט בלתי נשמעים, מה שהופך אותו לאופציונלי ביותר גם באוזני אודיופילים כבדים.

עם זאת אני עדיין טוען שאין תחליף להד-יוניט טוב שכל העיבוד ייעשה ממנו וירוץ ישר למגברים.

לגבי המגבר שלך - תגיע במפגש הבא ודבר עם עופר ישירות. יש לי הרגשה שהוא מבין דבר או שניים במגבר הזה... :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זהו... גם אני חשבתי ככה לגבי העניין...

השאלה היא, האם זה באמת כל כך זניח שאפילו אודיופיל כבד לא ירגיש בהבדל? או שבכל זאת תהיה הרגשה בהבדל?

לגבי המפגש - אשמח לדעת מתי יהיה כזה פעם הבאה! (או שעוד לא ידוע?)

לגבי המפגש הענק - אני לא בונה עליו כל כך, כי בטח יהיה שם המון אנשים ומעט מדי זמן לדבר ברצינות עם מישהו...

בברכה!

יונתן.

פורסם

אפילו מופיע בדביק מתי יהיה המפגש הבא... (אעזור לך, 3.6)

קרוס אקטיבי טוב יעשה את מלאכתו נאמנה וישתדל לא להכניס \ להכניס כמה שפחות עיוות מיותר לאות. אם ההד-יוניט שלי לא היה מתוחכם מספקי בשביל בי-אמפינג הייתי קונה קרוס אקטיבי בעיניים עצומות. האוזניים שלך לא ירגישו בהבדל. סקופ מעבדה כן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אפילו מופיע בדביק מתי יהיה המפגש הבא... (אעזור לך, 3.6)

איתמר.

:oops: אופס... לא שמתי לב, מרוב שיש חצי עמוד הודעות דביקות...

אני בהחלט אגיע למפגש הנ"ל! סוף סוף קצת ייצוג לSQ!

לגבי הקרוס... אשמח לשמוע דעות של עוד אנשים! (אייל? עופר? ניר? עוד אנשים?)

בברכה!

יונתן.

פורסם

אם קרוס אקטיבי מכניס עיוותים משלו, כך גם יעשה המגבר.

שימוש בפריאמפ חיצוני כמו קרוס אקטיבי שגם יחתוך את התדרים טוב יותר מהקרוס הסטנדרטי של המגבר יתן תוצאה טובה יותר בגלל:

1. ישנם קרוסים אקטיביים בעלי חיתוכי סלופ של 24DB ולא 12DB כמו רוב המגברים.

2. קרוס אקטיבי יעלה את עוצמת הסיגנאל ויתן פריאווט חזק יותר.

3.שליטה יותר מדוייקת על תדרי החיתוך ונוחות הפעלה מקסימלית.

4.בד"כ קרוס אקטיבי מחברה טובה יהיה בעל רכיבים פנימיים איכותיים יותר מאשר הקרוס הסטנדרטי של המגבר.

5. ישנם קרוסים אקטיביים שיתנו אופציה של חיתוכים עליונים ותחתונים יחדיו (בנד-פאס)- יתרון.

6.בד"כ עוצמות הSNR ואחוזי העיוות של קרוסים חיצוניים טובים יותר מאשר נתוני המגברים( שמדובר על קרוסים איכותיים).

היתרון של שימוש בקרוס אקטיבי הוא שאינו מתרגם החזרי מתחים מהאלמנטים כמו קרוס פסיבי ומתרגם אותם לאותות.

וכך ניתן גם לעבוד בבי-אמפינג טהור ועדיין לשמור על רמת עיוות מינימלית לעומת שימוש בקרוס פסיבי אחרי המגבר.

בכל מצב שימוש במגבר כמגבר כח בנפרד, וחיבור פריאמפ חיצוני של מכשיר איכותי יותר יתן תוצאה טובה יותר.

under construction..

פורסם

אני מגיע מעולם ההגברות. (של ארועים גדולים)

ושם הפרוססורים. קובעים מה ילך לאן.

הרמקולים מחוברים למגברים. בדרך כלל מספר אלמנטים למגבר. מידים בנפרד וטיטרים בנפרד ובסים בנפרד.

והפרוססור. מחלק את התדרים למגברים. וקובע את הלבל של העוצמה. (המגברים על מקסימום)

ואת החיתוך של הקרוס. בקיצור את הכול.

וקורסים של הגברות מגיעים למחירים של כ 20K לקרוס. תלוי בחברה כמובן.

ועם שם מחברים אחד. ואין רעשים ובעיות.

אז בטוח שקרוס איכותי. רק יוסיף (עם תשתמשו בו נכון) ולא יהרוס.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אנשים... זה כל כך זניח כל הדבר הזה שלחשוב על זה פעמיים זה לא רציני!

קודם חייבים לדעת את הרמת השמיע שלכם! זה אומר האם אתם תדעו להבדיל או לא! אם לא אז אין מה לדבר על זה!

בקשר לתשובה של SOUNDMAN זה שקרוס עולה 20000 זה עוד לא אומר שום דבר על השמיע שלו הוא לא בניו לזה הוא מנוי לחוזק! באירועים לא שומעים SQ! באירועים "מפציצים" במוסיקה!

פורסם

אז יש לי חדשות בשבילך.

חברות משקיעות עשרות אלפי שקלים רק במגברים איכותיים (קראון. 5000 ) עולה בערך 30K.

ואני מכיר חברות שמחברות את כול האלמנטים למגברים כאלה בלבד.!! למה. בגלל איכות.

והפרוססרור. ממש לא קשור לחוזק של המערכת. @

הוא קשור לחיתוכים וחלוקות של התדרים. בין האלמנטים השונים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...