Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה דעתכם על מיקום שני פורטים של תיבה לסאב בחורים של ה 6x9 ?

מה נקבל מזה או מה נפסיד מזה ?

אני כבר הבנתי - זה הכימיקלים שלי שלא הבינו.

jingel

פורסם

התוצאה של סתם "לתקוע" צינור ללא חישובי נפחים לא תהיה טובה.

תפנה לייצרן ותבקש נתוני T/S של הרמקול, אם יהיו לך הנתונים ניתן יהיה לבנות תיבה יעילה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

בהנחה שהחישובים נעשו והתיבה בגודל הרצוי והפורטים באורך ובקוטר הנכון, מה תהיה ההשפעה ??

לטוב ולרע .

jingel

פורסם

בדומה לסאב...

תקרא על יתרונות וחסרונות של תיבות "פתוחות".

מאחר ו9*6 בד"כ מתוכננים לעבוד IB אני מניח שתוצאות החישוב יראו על צורך בתיבה גדולה מאוד.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

כנראה שאני לא מסביר את עצמי כמו שצריך .

לקחת סאב, לבנות לו תיבה פתוחה עם שני פורטים - הכל על פי תוכנות חישוב כדי לקבל את הגודל הנכון של התיבה ושל הפורטים - ולסדר כך שהפורטים של התיבה יהיו מכוונים וצמודים לחורים של ה 6x9 - כמובן שהרמקולים לא יהיו שם. האם כוונתי מובנת ?

מה דעתכם, האם זה יעשה טוב או רע?

jingel

פורסם

אתה רוצה שהפורטים יהיו פתוחים ישירות אל תוך תא הנוסעים?

קרוב לוודאי שלא תשיג מזה כלום. הפרשי הזמנים בין הצליל שתפיק ממברנת הסאב ובין הגלים שבאים באיחור מהפורטים הארוכים שיידרשו כדי להגיע מהתיבה עד תה הנוסעים יגרמו לעיוותים ולצליל מרוח ולא נעים.

קיים סיכוי שבתכנון יצירתי במיוחד של תיבה ניתן יהיה לבנות תיבה כזו שתפעל באופן יעיל.

לפי דעתי, במשפט אחד - לא שווה את המאמץ.

פורסם
אתה רוצה שהפורטים יהיו פתוחים ישירות אל תוך תא הנוסעים?

כן !!

הפרשי הזמנים בין הצליל שתפיק ממברנת הסאב ובין הגלים שבאים באיחור מהפורטים הארוכים שיידרשו כדי להגיע מהתיבה עד תה הנוסעים יגרמו לעיוותים ולצליל מרוח ולא נעים.

שוב אני חוזר ואומר : כל האורכים הגדלים והנפחים יעשו על ידי תוכנה להשגת מקסימום יעילות מהסאב, עכשיו, יש לי אפשרות להצמיד את התיבה והפורטים אל החורים של ה 6x9, האם זה יהיה יותר אפקטיבי מאשר לשים את התיבה כמו שהיא בבגאז??

דרך אגב - הרכב הוא מזדה לנטיס 4 דלתות.

jingel

פורסם

אם גם לממברנה וגם לפורטים יהיה מעבר חופשי אל תא הנוסעים יש לזה סיכוי לעבוד. אם הסאב עצמו בתוך הבגאג' והפורטים הם כצינור אל תא הנוסעים יהיה לך סלט אקוסטי כתוצאה מהפרשי זמן בין הצליל שישמע מהמברנה לבין הצליל שנוצר בהדהוד בפורט.

זו הסיבה שתמיד התיבה כולה נמצאת בבגאג' ולא תראה "צינורות" מהתיבות אל תא הנוסעים.

פורסם

אוגי - קודם כל תודה על תגובותייך .

נראה לי שאני לא מסביר את עצמי כמו שצריך .

קח תיבה לסאב עם פורטים, תיבה מתוכננת היטב ועל פי כל ההוראות, עכשיו, קח את התיבה והצמד את הפורטים שלה אל החורים של ה 6x9, אל תאריך את הפורטים, אל תשנה כלום, פשוט עם ברגים תחבר את התיבה אל המגש האחורי, מה שיצא זה פורטים מכוונים אל תא הנוסעים - האם זה טוב או לא ??

jingel

פורסם

אם אתה מתכוון לשני פתחים שיאפשרו מעבר של הבאס מהבאגאג'

אל תוך הרכב, אז התשובה היא כן זה יכול לשפר את עוצמת הבאס

בתוך הרכב.

קורה הרבה ברכבי סדאן למינהם שהבאס מורגש פחות עקב כך שהסאב יושב

בבאגאג' מחוץ לחלל הרכב ופתחים כאלה יוכלים לתרום למעבר של הבאס אל תוך הרכב

בצורה טובה יותר.

פורסם

אם הכוונה היא לנסות להגיע למצב שדומה להצ'באק ללא מגש כך שאין כל הפרעה לסאב, אז אין עם זה שום בעיה.

אבל שוב, קונסטרוקציה "אקזוטית" בה צינורות הפורטים עצמם יהיו מתועלים אל תא הנוסעים לא תועיל במאום. יצא לי לראות ולשמע קובינה כזאת שנעשתה שBMW סדרה 3 שעקב הבידוד בגאג' שחסם באופן משמעותי את תפוקת הבאסס ניסו להעביר את הפורט בעזרת צינור שרשורי (כמו של מייבשי כביסה) אל חור מאחורי משענת האמצע במושב האחורי - זוועת עולמים!

אם אתה בונה תיבת בנד-פאס שבה כל המידע האקוסיטי מופק דרך הפורט אתה יכול לתכנן אותה באופן בו הפורט יופנה לכל מקום שבא לך.

• תוכן חדש...