Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב פולקסווגן טרנספורטר בנזין, מודל 94, מנוע 2000, 4 צילינדרים.

הטסט מתקרב, וה-CO גבוה.

לפי בדיקת מחשב במוסך פולקסווגן, יש תקשורת מהיוניט-חום אל מחשב ההזרקת דלק, אלא שמחשב ההזרקה מדווח בקביעות על מנוע קר (גם אחר שהמנוע התחמם) ולכן כנראה נותן תערובת עשירה.

בדקתי את היוניט חום עצמו עם מד התנגדות. הוא מגיב היטב לשינויי חום המנוע, בשינוי ההתנגדות שלו.

האפשרות הפשוטה היא שיש בעיה מסוימת במחשב ההזרקה (אינני מזהה בעיות נוספות בניהול ההזרקה. הרכב נוסע טוב ושקט ועושה מעט יותר משמונה ק'מ לליטר בממוצע כללי, מה שסביר לרכב כזה בהתחשב בבעית ה-CO הגבוה).

א. האם כדאי לתת את המחשב לתיקון (ואם כן, אשמח לקבל המלצות על מתקני מחשב מקצועיים והוגנים, עדיף באיזור הדרום). למה צריך לשים לב כשבוחרים באופציה כזו.

ב. האם עדיף להחליף מחשב ? אם-כן, היכן אפשר להשיג מחשב כזה במחיר סביר (ממעט בירורים שעשיתי עולה שקשה להשיג מחשב לרכב כזה שיש לו ארבעה ולא חמישה צילינדרים).

ג. שמעתי ממישהו רעיון, לקנות מחשב תקין של טרנספורטר חמישה צילינדרים (שקל יותר להשיג), ולשים עליו את הצ'יפ של המחשב שלי (לדברי בעל הרעיון, המחשב הוא אותו מחשב, ורק המידע הצרוב שונה מאחד לשני). מה דעתכם?

ד. האם יתכן שהבעיה אינה במחשב אלא בדרך שבין היוניט-חום אל המחשב? איך אפשר לבדוק זאת. איך אדע איזה רגל מהרגליים הרבות במחשב, מקבלת את הנתון של היוניט-חום?

ה. האם יש דרך אחרת לעבור את הטסט עם בעיה כזאת (רכב ממודל 94 אינו נבדק במתכונת החדשה של בדיקת הגזים, אלא כפי שהיו בודקים עד היום).

תודה

העיט.

פורסם

דבר ראשון שבודקים הוא תקינות היוניט, ואם המחשב מראה על טמפ' שאינה סבירה , יש לבדוק את הצמה למחשב, (צריך סכמה שלו) ולבדוק שאין קצרים אף חלקיים על הקווים לא לפלוס ולא למינוס. זאת לאחר בדיקת אי נתקים (שאין נתק בחיוט)

יש לך את אייל נוימן באיזור תעשיה אשדוד, מעבדה לרכב. זה האיזור שלך לפי מה שרשמת.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה.

עשינו בדיקה עם יוניט חום נוסף, והתוצאות זהות.

נראה לי פחות סביר שהבעיה היא בצמה, כי המחשב מדווח על תקשורת תקינה בינו לבין היוניט חום (האם אני צודק?).

לכן אני חוזר ושואל על מתקן מחשב טוב, על החלפת הצ'יפ, או על דרך אחרת לעבור את הטסט.

שאלה חשובה נוספת - מהיכן אוכל להשיג את הסכימה.

נ.ב. למרות שאני דרומי, אשדוד רחוקה ממני מאוד. האם יש המלצה באיזור ירושלים?

תודה

העיט

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון לחברי הפורום.

סוף סוף הבעיה נפתרה!

באתי לבית של מכר שלי, שהוא חשמלאי במוסך פולקסווגן. הוא עבר יחד איתי על כל המגעים מהיוניט חום ועד למחשב, לוודא שמעבר האות בצמה תקין. אחר כך עבר על המגעים של המחשב וגם ניקה אותם. אחר כך פתח את המחשב של הרכב (וגם הראה לי כמה סימני קורוזיה בתוכו מרטיבות שנכנסה אליו במהלך השנים), וריסס אותו בתכשיר לניקוי מעגלים מודפסים אלקטרוניים.

למחרת, במתח, הלכתי אליו למוסך, שם בדקנו את המכונית בסקנר תוך כדי פעולת מנוע חם.

הסקנר הראה שחום המנוע הוא תשעים מעלות! ניצחתי!

הלכתי לטסט, והCO ירד מסביבות 5-6, ל0.15 (כעצתכם דאגתי לנסוע מספר קילומטרים לפני בדיקת הגזים)!

תודה לכולם.

עיט.

• תוכן חדש...