Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתתי בכוונה דוגמאות של רמקולים ביתיים יקרים במיוחד כדי להראות שמשתמשים בהם בסאבים בקוטר גדול, אם זה היה משום מה פחות מדוייק לא היו עושים זאת. עושים זאת מכיוון שהם מפיקים תדרים נמוכים בצורה טובה יותר מסאבים קטנים (ואין שום קשר למה שחברה מסויימת מייצרת או לא, יש רבות אחרות). המשקל שלהם הוא גם מן הסתם נגזרת של הדרייברים וגודל התיבה שהם צריכים.

10" לא יהיה מדוייק יותר מ12. תקרא את זה:

http://www.carsound.com/forum/showpost.php?p=29044&postcount=1

דווקא רוב מערכות הSQ שאני מכיר מורכבות עם סאב של לפחות 12".

מה הקשר להחזרים? יותר רזוננס יכול להיות אם הסאב יורד לתדרים נמוכים יותר (שזה בדיוק מה שסאבים גדולים יותר עושים), אם אוטמים נכון לא צריכה להיות בעיה ובטח שלוותר על תדרים מסויימים זה לא SQ.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מיד באס, סאב באס...(אזור ה40HZ ומטה)

גם בדרך כלל לא. זה שיש מספר אנשים שמשום מה חושבים ש10" טוב יותר זה לא אומר שהם צודקים או שהם מייצגים את אוכלוסיית ה"אודיופילים". אני מניח שלפי מה שאתה אומר הרמקולים הבאים אינם אודיופילים:

http://www.aviyaffe.com/store/main/producat_ver.aspx?id_prod=32

http://www.aviyaffe.com/store/main/producat_ver.aspx?id_prod=32

ולא חסרות דוגמאות.

תתפלא , אבל אני אודיופיל ועם כל הכבוד שום דבר כזה לא יכנס אי פעם לרשימת הוויש ליסט שלי . הם רמקולים פלצניים בטירוף . וסאבים 15 אינטש לא נולד הרמקול שיוכל לתת להם לנוע מספיק מהר ע"מ שתקבל רמקול מאוזן . כי המיד ו/או הוופר הקטן יותר יזוז מספיק מהר ע"מ שהבאסים יבואו אחרי המוסיקה ויפריעו קצת. ובאמת גם בבתיים יותר מ12 זה פשוט לא זה לפי דעתי.

ודרך אגב תגי מחיר לא אומרים לי כלום

בברכה יהודה

עריכה

לאחר שקראתי את התרד הקודם אני רוצה להוסיף שנכון הוא שהם יורדים יותר נמוך , אבל עדיין אני מעדיף סאב יותר מהיר ויותר נשלט מאשר "מפלצות" של 15 או 18 . ודרך אגב היה לי פעם רמקול עם 12 אינטש , הוא היה עם סאונד עבה כזה כלומר כמעט לא זז החלפתי אותו בטריאנגל עם 8 אינטש ונכון שהוא לא יורד כמוהו אבל הוא מהיר פי כמה וכמה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אם היתה הגדרה מדוייקת לאודיופיל ודרך להוכיח שאתה כזה אז אולי לדברייך היתה משמעות (ולכן גם שמתי את המילה במרכאות). באופן לא מפתיע יש אודיופילים רבים אשר הרמקולים האלו הם חלומם הרטוב. האם שמעת את הרמקולים? מעט חוות הדעת שקראתי עליהם היו דווקא מאוד חיוביות.

דיבורים על מהר ואיטי רק מראים על חוסר ידע בנושא, תקרא את הקישור שנתתי.

פורסם

אייל... אני רואה שגם אתה וגם שאר חברי הפורום הביאו המון טיעונים וחלקם מנוגדים....

אבל מה אם נפשט לגמרי את העניין, ואני אשאל אותך:

אם הייתה לך האופציה לקנות:

שני סאבים של XXLS בגודל 10"

או

סאב אחד של XXLS בגודל 12"

מה הייתה לוקח?

והכי חשוב, למה??

(שים לב, אני מדבר על הסאבים הספציפיים שציינתי, ולא באופן כללי)

העניין הוא, ששמעתי את גרסת הזטק של 10", והיא נשמעת מדהים... אבל חסר לי העוצמה בסאב הזה...

לעומת זאת, את גרסת ה12" לא יצא לי לשמוע (ואני גם לא מכיר אף אחד עם הסאב הזה), ולכן אני חושש שאם אחליט להזמין את הגרסה הגדולה, אני עלול להתבאס מהצליל ורמת הדיוק שלו...

המון תודה לכולם על ההמלצות והיעוץ!... תמשיכו כך! :smile:

נ.ב.

JMG, כבר הגזמת עם כל הת'רדים האלו. אני מאחד את הת'רד הזה עם הת'רד הקודם ואנא אל תפתח ת'רדים נוספים בנושא (וכל מה שמתקשר אליו).

אייל, אין שום בעיה, אני פשוט השוויתי בין סאבים שונים, והעדפתי להפריד בין הת'רדים כדי לא ליצור סלט מכל העסק.... אבל אל תדאג, אני לא אפתח יותר ת'רדים בנושא...

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני גם לא ביקשתי שתגיד לי מה לקחת, אבל אני כן שאלתי מה אתה הייתה לוקח - ומה שעניין אותי הוא לאו דווקא הבחירה שלך, אלא הבסיס לבחירה שלך...

כי אני מנסה להבין איזה סט-אפ יהיה עדיף - דאבל באס עם סאבים קטנים? או סאב אחד אבל יותר גדול וחזק?

עופר, אתה אמרת שהיה לך את הסאב 12" XLS... ועכשיו יש לך את הIDMAX...

האם תוכל לתת השוואה על פן הדיוק? איזה מהם יותר מדוייק? XLS? או IDMAX? (בלי לתת חשיבות לעוצמה).

בברכה!

יונתן.

פורסם

תשמע עוד סאבים ויהיה לך קל יותר. יש לך מלא אפשרויות שקל להשיג אותם בחרתה דרך הקשה.

זה שלמינהלי פורום יש IDMAX עוד לא אומר שום דבר. אני לא בטוח... אבל אני לא חושב שזה הסאב הכי טוב ו אופציות כמו שרשמתי לך יענו לך על הדרישות שלך בפחות כסף.

אינפיניטי-קאפא פרפקט לא מכיר שמעתי פעם אבל לא זוכר. המועמדים שמתחת עדיפים עלי

JL AUDIO-12W3. היה לי וחבל שמכרתי אותו. כי אז לא ידעתי מה יש לי ביד. סאב עוצמתי לעומת ה 300 RMS שרשום עליו.

פניקס גולד-קסנון. יש לי עכשיו סאב רך מאוד לא עולה על מוסיקה ביכלל. אם פוקל נישמע טוב לדעתי.

סרווין ווגה-ווי מקס הישנים או החדשים. בחירה שלי שני ווי מקסים 10 אינץ' סידרה ישנה, אולי בעתיד.

אז יוני תירד לארץ. תישאר איתנו... בהצלחה דרך הגב כל הדגמים מתאימים להגברה שלך.

פורסם

קודם כל זה כן הסאב הכי טוב.

:mm_tongue

וברצינות, אין דבר כזה "סאב הכי טוב".

שתי עשיריות יגיעו לSPL גבוה יותר מ12" בודד וגם יפצו על העובדה ש10" בודד לא יורד נמוך בצורה טובה כמו 12" בודד. אם הסאבים מגיעים רק בתצורה של 4 אוהם ויש לך מגבר שיציב ב2 אוהם אז אתה מרוויח עוד הספק על פני 12" בודד ובמקרה שכזה הייתי בוחר בשתי עשיריות (אם זה היה תלוי בי הייתי בוחר בשני 12" :) ).

• תוכן חדש...