Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שנכתב בתרד קודם , הגנסיס אודיופיל , והזטק המדובר הם סאבים דומים פחות או יותר . לי היה ברכב את הגנסיס (שהוא באמת סאב SQ משובח) והחלפתי אותו ב IDMAX . אין לי ספק שה IDMAX הוא סאב עדיף . הוא פשוט עושה את כל מה שעושה הזטק\גנסיס רק יותר חזק ובצורה הרבה יותר מהנה. הוא מספק באס חזק ומדויק. אני ממליץ על ה IDMAX.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקי, אני יודע ששיגעתי לכולם כבר ת'שכל עם ההשוואות שלי, אבל אני באמת רוצה להיות סגור על ההחלטה שלי לגבי איזה סאב לקנות לאוטו...

ואין לי אלפי שקלים מיותרים כדי לקנות/למכור/להחליף כל שני וחמישי...

אתמול הבחור שהציע לי את הIDMAX, התקשר וסיפר לי שהוא נמכר כבר... ובעקרון אלה חדשות טובות מהבחינה שירד לי ההתלבטות ההכי קשה שהייתה לי בחודשים האחרונים...

עכשיו נשארה לי התלבטות אחרת והיא: איזה XLS לקחת...

אני דיי סגור על זה שאני רוצה את הXLS, ורק מתלבט בין כל הסוגים והווריאציות שלו.

מישהו יכול להגיד לי בוודאות:

1) מה ההבדלים בין:

פירלס XLS?

זטק XLS???

וגנסיס XLS???

2) מה ההבדלים בין:

XLS וXXLS???

ולמה הXXLS יותר זול מהXLS (חשבתי שזה יהיה להיפך)??

3) מה יהיו ההבדלים בפועל בין:

XLS 10"

לבין

XLS 12"

הבעיה שלי עם ה10" של זטק למשל, נובעת מזה שהוא קצת חלש לטעמי... ואני חושב אם ה12" יצליח לספק את הסחורה טוב יותר?

האם אוכל לצפות להרבה יותר עוצמה ועומק מה12" או שבפועל הם נשמעים כמעט אותו הדבר??...

שוב, המון תודה על הסבלנות והתשובות!!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אתה כבד אתה :wink: ...

ה XXLS יותר יקר מה XXLS. בכדי להשוות נתונים מדוייקים תיכנס לאתר של טימפאני www.tymphany.com) ותשווה בין ה XLS ל XXLS. שים לב שאתה מסתכל על הסדרה לרכב ולא על הסדרה "הביתית".

בקשר לשאלה השנייה, מה ההבדל ביניהם, בוא נתאר את זה בצורה ציורית כמו שעופר רוטמן הסביר לי: כולם יודעים איך עושים חביתה, אבל כל אחד מכין לעצמו חביתה בדרך שהוא אוהב.

זה הרעיון שמאחורי שלושת ה XLS. פירלס הוציאו סאב שקוראים לו XLS. ג'נסיס וזטק (שכנראה הגיעו למסקנה שהסאב הזה מספיק איכותי בכדי לעמוד בסטייט-אוף-דה-ארט שלהם) ביקשו מפירלס לייצר סאב עם נתונים דומים לפי צרכיהם, מבוסס על המתכון של ה XLS.

זה אומר שבעצם באמצעות שינוי של כמה מאפיינים של הסאב, זטק וג'נסיס קיבלו ציוויון סאונד אשר מתאים לצרכיהם (בד"כ הוא יהיה לשם יצירת הרמוניה עם שאר הסדרה).

זה בדיוק מה שעומד מאחורי התחפושת של הרוולייטור אצל ג'נסיס, אלפיין, זטק ועוד כמה חברות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ה XXLS יותר יקר מה XXLS.

:? ??

בכדי להשוות נתונים מדוייקים תיכנס לאתר של טימפאני www.tymphany.com) ותשווה בין ה XLS ל XXLS. שים לב שאתה מסתכל על הסדרה לרכב ולא על הסדרה "הביתית".

הבעיה שאני לא ממש מצליח לפענח מהכתוב, במה בסופו של דבר יתבטא ההבדל... אשמח להפשטה ממישהו מחברי הפורום!

בקשר לשאלה השנייה, מה ההבדל ביניהם, בוא נתאר את זה בצורה ציורית כמו שעופר רוטמן הסביר לי: כולם יודעים איך עושים חביתה, אבל כל אחד מכין לעצמו חביתה בדרך שהוא אוהב.

אז השאלה הנשאלת היא - איזה חביתה בסופו של דבר אני הכי אוהב?? (מה איכפת לי איך הם אוהבים ת'חביתה שלהם??)

וגם: האם ההבדלים ב"חביתה" יתבטאו בהבדלים של כמות המלח? או בכלל הימצאות פלפל במקום מלח?

או במילים פחות ציוריות, עד כמה באמת ההבדלים הם ניתנים לאבחנה??? והאם ייתכן מצב שבו XLS אחד יהיה מדוייק יותר מXLS אחר??

בברכה!

יונתן.

פורסם

אופס :oops: ...

ה XXLS יותר יקר מה XLS בערך ב 20$.

לגבי החביתה שאתה אוהב - שאלה טובה.

רק מבחן עיוור ברכב שלך יוכל לענות על השאלה הזאת. הבדלים של ממש קשה לי להאמין שתמצא. זה לא שמשווים סאב של קליפורניה בום עם זטק.

לפי דעתי (ואם לי הייתה את הדילמה הזאת זה מה שהייתי עושה מממ... בעצם יש לי את הדילמה הזאת...) - לך על מה שהכי זול. כולם יתנו לך תמורה מלאה לכסף.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני אוהב אם קצת פלפל והרבה מלח:wink: איתמר פיספסת שאלה שלא עניתה יש הבדל משמעותי בין 10" ל 12"?

זה משהוא שמאוד מעניין אותי.

ליאור

פורסם

בחיים לא תמצא סאב 12" אצל אודיופילים אמיתיים.

הטענה שלהם אומרת שסאב 12" הוא פחות מדוייק. הם יעדיפו לשים 3 סאבים של 10" או 8" מאשר 12" אחד...

אני חושב (וזה מבוסס על הגיון בלבד) שחובב סאונד ממוצע לא ישים לב עד כמה 12" הוא פחות מדוייק מ 10", ולדעתי הוא יותר יאהב אותו (בגלל תחושת הנפח) מאשר 10".

עד כמה ההבדל מוחשי ניתן לדעת רק דרך מבחן השוואתי.

שוב, לא לשכוח, אנחנו מדברים כאן על סאבי SQ טהורים מעולים. אני מאמין שגם 12" ברמה הזו יהיה מדוייק דיו. אם הם לא היו כאלה אני לא מאמין שפירלס היו מייצרים אותם.

איתמר.

פורסם

איתמר...

מה שמעניין אותי הסאב הזה ירעיד לי תאוטו?או שזה סאב לא בישבילי

כי כשה אני שומע מוזיקה שחורה אני מצפה מהסאב לפרק לי תאוטו.

jmg שמע 10" והוא אומר שהוא חלש השאלה אם ה 12" יעשה את העבודה.

אני לא חולה sq נטו.

ליאור

פורסם

אתה במין גיל התבגרות... אתה לא יודע בדיוק מה אתה רוצה מהחיים שלך :wink::-P .

יש בתחום ענף ביניים כזה שנקרא SQL. שזאת איכות עם עוצמה במילים פשוטות.

סאב של JL מסדרה גבוהה (כמו ה W7) עונה טוב לצרכים שלך, הבעייה שהוא מאוד יקר.

לפי דעתי אתה צריך סאב איכותי וחזק בקוטר 12". הוא יהיה מדוייק יחסית ויותר עוצמתי מ 10".

אגב, אמרת שתתקשר לא?

איתמר.

פורסם
בחיים לא תמצא סאב 12" אצל אודיופילים אמיתיים.

אם אודיופיל אמיתי לא אוהב סאב באס אז כנראה שהמשפט הזה נכון.

JMG, כבר הגזמת עם כל הת'רדים האלו. אני מאחד את הת'רד הזה עם הת'רד הקודם ואנא אל תפתח ת'רדים נוספים בנושא (וכל מה שמתקשר אליו).

פורסם

סאב באס?

צודק, את "בחיים לא" צריך לשנות ל "בדרך כלל" :wink:.

איתמר.

פורסם

מיד באס, סאב באס...(אזור ה40HZ ומטה)

גם בדרך כלל לא. זה שיש מספר אנשים שמשום מה חושבים ש10" טוב יותר זה לא אומר שהם צודקים או שהם מייצגים את אוכלוסיית ה"אודיופילים". אני מניח שלפי מה שאתה אומר הרמקולים הבאים אינם אודיופילים:

http://www.aviyaffe.com/store/main/producat_ver.aspx?id_prod=32

http://www.aviyaffe.com/store/main/producat_ver.aspx?id_prod=32

ולא חסרות דוגמאות.

פורסם

נתת דוגמאות לרמקולים ביתיים ענקיים ששוקלים 210 (לזוג אני מניח) ועולים 538,000 ש"ח.

אם רכב היה עשוי מבטון אני בטוח שסאב 15" היה הרבה יותר מדוייק ממה שהוא נשמע מרכב שעשוי בפח דקיק. זה לא קשור רק לגודל הפיזי של הדרייבר, אלא גם להחזרים ולרזוננס שהוא מקבל מהסביבה בה הוא ממוקם.

עם זאת אני חושב שיש סיבה שאף חברה מתאגיד טימפאני לא מייצרת דרייבר הגדול מ 12"...

במילים אחרות - סאב 10" יהיה לרוב מדוייק יותר מ 12" ומעלה. העובדה היא שרוב מערכות ה SQ שאני נתקל בהם בפורומים בחו"ל מורכבות ממס' דרייברים של 10" ו 8".

איתמר.

פורסם
במילים אחרות - סאב 10" יהיה לרוב מדוייק יותר מ 12" ומעלה. העובדה היא שרוב מערכות ה SQ שאני נתקל בהם בפורומים בחו"ל מורכבות ממס' דרייברים של 10" ו 8".

איתמר.

איתמר אל תשכח שבתחום הזה אנשים פלצנים ברמות הגבוהות ביחוד בחו"ל!!!

כבר שמעתי על שטות שאנשים מעבירים כבלים ברכב באורך שווה...

• תוכן חדש...