Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

חשבתי בכיוון של לרכוש סט קומפוננט 3-way איכותי..

אז כמה שאלות:

1. סטים 3-way בד"כ יורדים מספיק נמוך בשביל לחסוך את הצורך בסאב?

כיום יש לי קומפוננט אינפיניטי קאפה 2-way מקדימה והוא יורד מאוד נמוך... נותן כמעט את כל תחום התדרים... אבל לא לגמרי - עדיין צריך סאב בשביל לשמוע צליל יפה.

סט 3 חלקים כנראה יצליח לרדת מספיק נמוך?(אני יודע שזה משתנה מדגם לדגם, אבל ברמה העקרונית..)

2. המצב כרגע הוא שיש אינפיניטי קאפה 2way מקדימה(מידים בדלתות, טוויטרים בדאש), מאחורה עוד זוג מידים(בדלתות) וסאב.

איך יהיה הארגון במעבר ל 3way?

יהיה בסדר לשים מידבאסים בדלתות האחוריות, מידים בדלתות הקדמיות, וטוויטרים בדאש?

או שחובה בנייה למידים איפשהו מקדימה בשביל לא להרוס את הבמה?

בתודה,

דקל

פורסם

1. לא. אף פעם קומפוננט לא ירד לתדרים שסאב יכול להגיע אלא אם תיקח למשמ את ה- Elate דגם 9" שם המיד בס הוא 9 אינץ שיכול להחליף בצורה נאותה את הסאב (הבעיה היא בהתקנה - איפה ממקמים רמקול 9 אינץ מקדימה...)

2. סט 3 חלקים לא שונה בתחום התדרים שלו מסט 2 אלמנטים (לרוב). ההבדל נעוץ בחלוקה של האלמנטים ובאופן הגמיש יותר של מיקומם.

בשום פנים ואופן לא מחלקים את האלמנטים בין קידמת הרכב לאחור. כל האלמנטם חייבים לשבת מקדימה.

המיד יכול לשבת בקיק פנל למטה (ליד המיד בס) ואז צריך לדאוג לבניה או למעלה על הדש (שוב, עם בניה).

דוגמאות:

כנס ל- Soundstorm.co.il לגלריה ותראה התקנות שונות.

פורסם

אתה בטוח בקשר ל-1?

הסיבה שהתעניינתי בסטים של 3 חלקים היא כי המידבאס יורד נמוך...

הנה לדוגמא כמה סטים מתוצרת Phase Evolution ולפי הנתונים הם יורדים עד 32 הרץ!(הקאפה שלי יורדים עד 60!)

http://www.phase-linear.de/produkte.asp?p=lautsprecher&view=serie&grp=9&ser=50&lang=EN

פורסם

אם אתה רוצה רמקול שיורד ממש נמוך זה רק סאב.

סט קומפוננט אפילו 3 חלקים מטרתם היא לבמה קדמית טובה.

אני ממש לא ממליץ לך לקנות סט 3 חלקים כדי לקחת 2 מידים ולשים מאחורה זה ממש בזבוז הקצאה

פורסם

זה לא משנה כל כך מה רשום בחוברת - רמקול של 6.5" לא יוכל לדחוף אויר כמו 10 או 12" כך שלא תרגיש באותו האפקט של הסאב (באס נמוך ומודגש).

אבל - וזה אבל גדול - ככל שהמיד יוכל לרדת נמוך יותר ובצורה טובה באמת (וזה רק אם יש לך איטום ברמה גבוהה) אזי ההשתלבות של הסאב עם הבמה הקדמית תהיה טובה הרבה יותר, כלומר הסאב ישמע יותר כאילו הוא חלק מהבמה הקדמית וזה ההישג הגדול בהוספת באס למערכת.

לצורך מטרה זו תוכל בהחלט להסתפק בקומפוננט 2 אלמנטים. כמו שאמר קודמי -הרעיון ב- 3 אלמנטים הוא במיקום אופטימלי יותר של כל רכיב.

פורסם

אני לא חושב שזה כל כך מדוייק . כמו שאם תשים שני סאבים 10" הם יעבדו יותר טוב מסאב 12" כי יש לך 2*10 > 12 . כך גם סט שלושה חלקים יעבוד יותר טוב כי הוא מחלק את התדרים בין המיד למידבאס , ולכן סביר להניח שירד יותר .הבעיה היא ששום סט של שלושה חלקים לא מיועד מעצם תכנונו להחליף סאב .

סט שלושה חלקים זה סט יקר , מי שקונה סט כזה יודע שיש לו עבודת מיקום ובניה שתעלה הרבה כסף ע"מ להוציא מהסט את המקסימום , אז ברור שאדם שמוציא סכומים כאלו לא "יחסןך" על סאב , להפך סביר להניח שיש לו סאבים מעולים , סאבים טובים עדיף שינגנו מה שפחות ויפגשו עם המידבאס בתדר נמוך.

ולכן סט שלושה חלקים נועד לתת לך את המיד מחולק בצורה יותר טובה כך שגרף ההענות יהיה חלק וישר ככל האפשר וירד מספיק נמוך ע"מ לפגוש בסאב .

הוא לא נועד לחסוך באס

תקח בחשבון שסט שלושה חלקים דורש הגברה טובה ועדיף שניים או שלושה מגברי סטריאו שיגבירו כל חלק בנפרד .

זה שראית שפייז יורדים עד 30 HZ לא אומר דבר , בכמה הם יורדים +- כמה DB? , באיזה אחוז עיוות? וכו' . ודרך אגב הם לא נחשבים חברה מובילה בסטים של שלושה

בקיצר אם אתה רוצה לחסוך אז לא בבית ספרנו סטים של שלושה חלקים עונים על הקלישאה שאם אתה שואל כמה זה יעלה לי זה לא בשבילך :-)

בהצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

סט שלושה חלקים לא בא להחליף סאב גם לא מסוגל.

אפילו אם תיקח את האילייט 9 של מוראל שזה בהחלט סני סאב-וופרים 9 אינטש שיכולים לנגן גם כמידבאסים - הם עדיין לא ירדו מספיק נמוך משום שהדלת של הרכב לא מהווה תיבה טובה, אלא אם כן ממש תאטום את הדלת ותבנה לוופרים האלה תיבה אטומה בתוך הדלת.

לגבי סט שלושה חלקים למה הוא טוב יותר - כל רמקול בסט הוא בעל תפקיד ייעודי שאותו הוא מבצע על הצד הטוב ביותר - המידבאס הוא ממש לא מיד בסטים האלה ולכן מנגן טוב יותר את התחום הנמוך משום שאינו צריך להשקיע אנרגיה בלהפיק תחום תדר שהוא מיד - בנוסף לכך ככל שהרמקול בעל קוטר יותר גדול כך גם יהיה לו קל יותר להפיק תחום תדר נמוך יותר אבל יהיה לו קשה יותר להפיק תחום תדר גבוה יותר...

בגלל זה גם 4 אינטש ינגן מיד (בתאוריה לפחות) יותר טוב מ5.25 ו6.25 - זאת גם הסיבה שבגללה בהרבה סטים 6.5 אינטש יש חוסר במיד בגלל שהטוויטר לא מסוגל לרדת מספיק נמוך ולכסות על האובדן הזה.

היום יש המון סטים 2 חלקים שנותנים תוצאה ממש מעולה ואולי אפילו יותר טובה מתוצאה של סט שלושה חלקים - אבל סט שלושה חלקים נותן לך אפשרויות רבות ומגוונות יותר לכוון במה מאשר סט 2 חלקים.

אם הייתי צריך לבחור בין אלייט 6 של מוראל לואנדיום של ריינבואו - אני הייתי בצרה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני מהחלט מסכים עם הבחור,

סט קומפוננט שכזה לא ירד לתדרים של מיברנה של סאב בגודל 12".

סט שלושה חלקים לא נפוץ ברכב מסיבה פשוטה מאד... מקום...

סט כזה בהחלט יכול לתרום לאפקט הבמה כפי שכבר נאמר שכן אתה אמור לההרגיש את המוסיקה (כולל הבאס) מגיעה מקדימה (מהבמה) וסט כזה שיורד נמוך יכול לעזור לך. אבל...ויש אבל...בניגוד לרוב ההתקנות שאני מכיר...סט קומפוננט הכולל שני חלקים ויותר אמור להיות מותקן כאשר כל החלקים נמצאים קרובים אחד לשני ככל שאפשר (כן כן...גם הטוויטר) כך שלהתקין סט 3 חלקים נעשה מורכב יותר ובדרך כלל מצריך בניה כלשהי (Kick panel)

1. לא. אף פעם קומפוננט לא ירד לתדרים שסאב יכול להגיע אלא אם תיקח למשמ את ה- Elate דגם 9" שם המיד בס הוא 9 אינץ שיכול להחליף בצורה נאותה את הסאב (הבעיה היא בהתקנה - איפה ממקמים רמקול 9 אינץ מקדימה...)

2. סט 3 חלקים לא שונה בתחום התדרים שלו מסט 2 אלמנטים (לרוב). ההבדל נעוץ בחלוקה של האלמנטים ובאופן הגמיש יותר של מיקומם.

בשום פנים ואופן לא מחלקים את האלמנטים בין קידמת הרכב לאחור. כל האלמנטם חייבים לשבת מקדימה.

המיד יכול לשבת בקיק פנל למטה (ליד המיד בס) ואז צריך לדאוג לבניה או למעלה על הדש (שוב, עם בניה).

דוגמאות:

כנס ל- Soundstorm.co.il לגלריה ותראה התקנות שונות.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אם הייתי צריך לבחור בין אלייט 6 של מוראל לואנדיום של ריינבואו - אני הייתי בצרה...

איפה ההתלבטות בכלל????? אדי המיד-באסים של מוראל נחשבים לחלשים ביחס למתחרים.

• תוכן חדש...