Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה ברכישת טנדר/ג'יפ 4X4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

טוב, אז החלטתי להתחדש לקראת הקיץ ברכב 4X4.

1.תקציב -50-60 K.

2.מבחינת עסקי הפרטיים, הנוח ביותר יהיה לקנות טנדר 4X4 דבל קבינה.

3.הרכב יבלה כמעט כל סופ"ש בשטח, וכשאני אומר שטח, אני מתכוון למסלולים קשים במדבריות ולא מדרכות בשינקין או מסלילי עפר בתל-ברוך :wink: .

4.חייב להיות דיזל ובעל 4 דלתות.

אז עכשיו לבעיות והשאלות:

מכל מה שהבנתי, אף טנדר (למעט הטויוטה) לא יעמוד לאורך זמן בעונשים של שטח.

אני מכיר לדוגמא כמה בעלי מגנום שבאופן קבוע טוחנים את הסרן האחורי.

מה דעתכם על איסוזו? מאזדה?

בקשר לטויוטה, רכב שטח לגמרי, לגמרי לא רע, רק להגיע לשטח, זה העונש האמיתי.

רכב כבד ואיטי עם מנוע חלש. בעיה. בנוסף, פער המחירים הוא כזה שבמחיר של שנתון X של טויוטה, אני קונה טנדר אחר משנתון X+3. האם האמינות האגדתית של טויוטה אכן מצדיקה את המחיר הזה?

אשמח לשמוע כל תגובה מנסיונכם.

אם בלית ברירה, נעבור ל"ג'יפ":

בתקציב ובמגבלות האמורות, מה ההמלצות?

על הפרק:טראנו,טרופר,דפנדר,דיסקאברי (הוא באמת כ"כ לא אמין?),פאג'רו וכל יתר החברים...

איך האמינות שלהם כשהם מזדקנים (כי בתקציב האמור, מדובר על שנתוני אמצע שנות ה 90)?

תודה מראש לכל המשיבים

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שני הפני שלי :

היילקס (אתה מתכוון לדגם שלפני 97 כנראה, שני סרנים חיים וכו') הוא אכן חזק מאוד בשטח ובעל פשטות ואמינות מופתית, אבל יותר מזכיר טרקטור ממכונית, כיוון שאתה תסע בו גם ביום יום ולא רק לטיולי שטח אני מניח שתרצה גם איכות חיים משופרת קמעה, וזה אומר לדעתי : איסוזו איפון, לא שמעתי עליו דברים רעים (פרט לחבר שהלך לו טורבו) ולדעתי הוא לא נופל הרבה מההיילקס בשטח לרוב המטיילים.

בג'יפים אין לי נסיון מספיק כדי להמליץ.

נ.ב אני לא יודע איך הטאטא (כמו של חן פרחי) בשטח, אבל זו אפשרות מעניינת אם כי אזוטרית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

האיפון הרבה יותר טוב מהטויוטה בכביש ללא ספק, גם המרווח לא רע בפנים, הארגז גדול יותר מאשר בהיילקס. מבחינת יכולת שטח, יש לו בעיה של זווית נטישה לא טובה, כמו לכל הטנדרים, בטויטה המצב טוב יותר במקצת, האיפון נמוך יותר מהטויוטה, ונפגע קצת יותר מסלעים מדרגות וכו'..

סה"כ יכולת השטח שלו לא רעה בכלל ואפילו די טובה. הוא בהחלט יספיק לטיולים של שבת, גם בשטח קשה.

אני אישית עליתי עם איפון את מעלה יאיר (מים המלח) פעמיים, מעלה שנחשב קשה למדי..

פורסם

המגבלה הגדולה ביותר של האיפון היא שאין לו נעילת דיפרנציאל. זוג הסרנים החיים של ההיילקס + נעילת הדיפרנציאל (תוספת הקיימת באחוז ניכר מההיילקסים - חלקם נעולים כפול) הופכים אותו לרכב השטח מהטובים בכלל, ובין הטנדרים בפרט. הנסיעות המנהלתיות בו הן סיוט. החלפת הבולמים המקוריים הכרחית.

במקרה, השותפים הקבועים שלי לטיולי שטח הם היילקס 95 ואיפון (בנזין) 93.

יניב

DSC_0114 small[1].JPG

DSC_0005 small[1].JPG

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

החלפת בולמים בלבד לא תועיל הרבה בטויוטה.

חייבים להחליף גם את הקפיצים עצמם.זוהי אמנם הוצאה לא מבוטלת,אבל חיונית לשמירה על גב הנהג.

משנת 97' ומעלה נוחות הנסיעה משופרת בהרבה,וגם הביצועים הישתפרו.

למעט שטח טכני "כבד" האיפון טוב ממנו בהכל.

תביא רק בחשבון שנסיעות "קריעה" בשטח גורמות לבלאי מוגבר בכל רכב 4X4,ווהוצאות והתיקונים לא יאחרו להגיע.

לטאטא שלי יש נעילת דיפרנציאל אוטומטית וחלקית.עדיפה על כלום אך נחותה מנעילה מלאה.

הטאטא היא באמת אפשרות איזוטורית,כשהיתרונות שלה הם יכולת שטח מצויינת ותחזוקה זולה.

אני מחזיק אותה שנתיים-0 תקלות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אמרת "טנדר לשטח קשה" , אמרת היילקס.

אין כאן הרבה משחק, ומסיבה פשוטה: רכב שטח חייב להיות מסוגל להניע ארבעה גלגלים, ובטויוטה אתה שם 250 דולר על נעילת דיפרנציאל קדמית אוטומטית, ואתה עם שתי נעילות דיפרנציאל. אין עוד טנדר כזה.

למגנום אפשר אולי להתקין ARB קדמי בעלות של קרוב ל10K ש"ח, ולאחרים אין בכלל נעילות במקור, ואולי אולי אפשר להתקין לאיסוזו נעילה אחורית.

מכאן אפשר להמשיך להשתפך על התכונות הטובות של ההיילקס בשטח, כמו גובה שילדה, שהוא בפער גדול גבוה משל הטנדרים האחרים, סרן קדמי חי, עם דיפרנציאל ( 8 אינטש) וציריות ( 1.31 אינטש ) בקוטר כמו של הסרן האחורי, שזה אומר מאוד חזק. הכי חזק. ואמינות מופתית. אבל כל זה, זה רק הקצפת על העוגה: הבשר האמיתי זה שתי נעילות דיפרנציאל.

חלש, זה נכון. מאוד נכון. הכי נכון. אין עוד רכב כל-כך חלש.

לא נוח, גם נכון, אם כי פחות נורא. 11 PSI בצמיגים, בשטח, והנוחות טובה. לא דיסקברי, אבל סבירה. בכביש 20, ואז השד פחות נורא, אם כי עדיף להיות עם דיסקים תקינים בעמוד השידרה.

פורסם
במקרה, השותפים הקבועים שלי לטיולי שטח הם היילקס 95 ואיפון (בנזין) 93
ומי השותף השלישי? (בתמונה השמאלית, מאחורי ההיילקס...) ;-)

לא נוח' date=' גם נכון, אם כי פחות נורא. 11 PSI בצמיגים, בשטח, והנוחות טובה. לא דיסקברי, אבל סבירה. בכביש 20, ואז השד פחות נורא, אם כי עדיף להיות עם דיסקים תקינים בעמוד השידרה.[/quote']בסמוראי היו שהחליפו את מושב הנהג למושב קפיצי כמו במיניבוס. אני לא יודע אם זה מתאים גם להיילקס (גובה תקרה?)
פורסם

שתי תוספות:

בתקציב שלך, מאוד בלחץ, נכנס גם דגם 98 של היילקס. עם טורבו, וקצת פחות עגלתי, אבל עם מתלים נפרדים קדימה, וירידה בחוזק המכלולים של ההנעה הקדמית: דיפרנציאל 7.5 אינטש, וציריות דקות יותר (אלו חלק מהסיבות שהלכתי על הדגם הישן יותר) .

במידה ואתה לא מעמיס את הטנדר, אתה יכול להרכיב קפיצים שלא מיועדים למשקל כבד, ולהרוויח הרבה בתחום הנוחות.

הפתרון של כיסא פניאומטי לא עובד בשטח, כי אתה חוטף מחלת ים, ועלול להיתקע עם הראש בתיקרה, ובנוסף זה לא מתחשב בשאר נוסעי הרכב.

פורסם

עוד טנדר טוב לשטח הוא הניסן ווינר, במיוחד הדגמים החדשים יותר עם מנועי ה 133 כ"ס, אבל כאמור, זה כנראה לא בתקציבך.

לגבי ג'יפים, נסה פאג'רו מדגמי 95 ומעלה (בנזין כמובן) עם מנועים מעולים, נעילות דיפ' וקשיחות בסיסית טובה מאד.

בכל מקרה, בתקציב שנתת ובהתחשב שהכלי אמור לעבוד קשה, לא תמצא כלי אמין, כל כלי במחיר שציינת יעניש אותך בתקלות מוסך ובלאי יקרות מפז, עצתי לך היא להעלות את התקציב ולפתוח יותר אופציות (כולל ג'יפי בנזין טובים וחסונים)

ליאור (שנוסע על פוראנר בנזין V6)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

חנן בקשר ל"חלש" שציינת קודם, יש לציין שרוב ההיילקסים מהדגמים ההם, ואם לא רוב, אז אחוז ניכר, עברו הסבה לטורבו על כל המשתמע, רדיאטור ומערכת קירור טובה יותר.

פורסם

וחלק מאלה שעברו את ההסבה הנ"ל גם סובלים מאוד מהתחממויות.

לא ידוע לי על החלפת מצנן, אבל כן ידוע לי על החלפת מאוורר, הקטנת הפולי של המאוורר ועוד שיטות.

אני לא בעד. בדגמים החדשים יותר יש מקום למצנן גדול יותר, והם מסתדרים עם ההספק המוגדל.

פורסם

אני יודע על השתלות רדיאטור של טויוטה הייאס, הוא אמור להצליח להכנס לשם איפשהו...איכשהו...

פורסם

שמע, הרדיאטור של הדגמים מ97 ומטה, מגיע בדיוק, אבל ממש בדיוק של מספר מילימטרים, ממגן הגחון בתחתית ועד מכסה המנוע למעלה. סטייה של מספר מילמטרים ואחד מהם כבר לא מתיישב במקום.

בצדדים כנ"ל, ומדובר במצנן של שלוש שורות. אני לא רואה איך מצנן גדול יותר, ולא חשוב של מי ושל מה, נכנס שם.

מאידך, אם יש לך מידע מוסמך כזה, אני בטוח שרבים משוכני פורום טויוטה בג'יפולוג ישמחו לשמוע על כך פרטים מדויקים.

פורסם
שמע, הרדיאטור של הדגמים מ97 ומטה, מגיע בדיוק, אבל ממש בדיוק של מספר מילימטרים, ממגן הגחון בתחתית ועד מכסה המנוע למעלה. סטייה של מספר מילמטרים ואחד מהם כבר לא מתיישב במקום.

בצדדים כנ"ל, ומדובר במצנן של שלוש שורות. אני לא רואה איך מצנן גדול יותר, ולא חשוב של מי ושל מה, נכנס שם.

מאידך, אם יש לך מידע מוסמך כזה, אני בטוח שרבים משוכני פורום טויוטה בג'יפולוג ישמחו לשמוע על כך פרטים מדויקים.

טויוטה 4X4 שנת 93 או 94, הגיעה לידינו חדשה מהחנות, עברה הרבה גלגולים, בסופו של דבר הוכנס לה מנוע עם טורבו, ללא כל שינויים במערכת הקירור, כשכבר לא היתה אצלינו אלא אצל קרוב משפחה, לאחר התייאשות בסופו של דבר הוחלף הרדיאטור לרדיאטור של הייאס. אולי בעזרת דיסק? אלימות? אבל ההחלפה בוצעה בקיבוץ גשר.

• תוכן חדש...