Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה ברכישת טנדר/ג'יפ 4X4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי על ידי שינוי במבנה מגן הגחון שמוריד אותו כלפי מטה? או על ידי ויתור על מגן הגחון? איך שלא תסובב את זה, אני מניח שזה יבוא על חשבון משהו.

הכול אפשרי אם מספיק מתאמצים, כמו גם לשתול הזרקת דלק של GMC ספארי במנוע של CJ , מי כמוני יודע :wink: , אבל קומבינות כאלה הן לא במסגרת משהו שממליצים עליו למי שמתעניין בסוג הרכב שעליו לקנות. כשמישהו שואל אותי אז אני אומר לו לקנות סופה, שהיא מוזרקת מלכתחילה, ולא אומר לו לקנות CJ ולשתול בו מערכת הזרקה.

פורסם

טוב, תודה רבה לכולכם על התשובות הממצות והעניניות.

ברשותכם עוד שאלה או שתיים (או מיליון) וזהוא.

1. הכסף שיש לי מספיק להי-לקס 97. אז מה בעצם עדיף, הי-לקס 97 או איפון 99-00 ?

זה בעצם אותו סכום!

2. האם כדאי לקנות הי-לקס משנתון יותר גבוה (ז"א טורבו דיזל) אבל עם עבר של מדינה/צבא/חברת חשמל /מועצה אזורית מלקישוע וכו?

ברור ששתי השאלות הן סוביקטיביות ותלויות במצב הרכבים המדוברים, אבל אם מדובר ברכבים יחסית שמורים ולא קרועים.... אז מה אתם מיעצים?

הערה אחרונה לשיקולכם, פשוט מפני שמישהוא העלה אותה פה, אני אכן סובל מ 2 דיסקים פרוצים בגב..:?

שוב,תודה רבה

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה עם איסוזו???

מכיר שניים שמאוד מאוד מרוצים מהם גם (בעיקר) מיכולות השטח והאמינות!

בעייה אחת ששמעתי עליה היא הדפרנציאלים הרגישים כמעה (למרות שאפשר להכניס דפרנציאלים של דיזל חזקים יותר)

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

הכסף שיש לי מספיק להי-לקס 97. אז מה בעצם עדיף, הי-לקס 97 או איפון 99-00 ?

זה בעצם אותו סכום!

את התשובה שלי כבר קיבלת קודם, בהתחשב בזה שביקשת רכב לשטח קשה.

האם כדאי לקנות הי-לקס משנתון יותר גבוה (ז"א טורבו דיזל) אבל עם עבר של מדינה/צבא/חברת חשמל /מועצה אזורית מלקישוע וכו?

בעקרון, כמה שזה יישמע מוזר, להיילקסים לא מורידים, או כמעט ולא מורידים מהמחירון על עבר "שחור" כזה, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר ברכב מחברת חשמל, שאז מדובר, בהכללה, ברכבים שמורים במיוחד. הרכב שלי הוא כזה, מחברת חשמל, שמור להפליא. המחירון היה 50000 ש"ח, קניתי אותו ב 58000 ש"ח, עם תוספות שונות.

אני יודע גם על ארבעה רכבים ממכרז של ק.ק.ל. שנמכרו במחירון, ומעל מחירון, ועל עוד חברים שקנו היילקסים יוצאי מוסדות במחירון מלא. זה המצב.

מצד אחד, אם אתה קונה רכב שמור, זה לא אמור להפריע לך זה שאתה משלם עליו מחירון, כי אתה גם תמכור אותו במחירון, אבל... יש כאן קאטץ' . במקרה של גניבה או אובדן מלא, הביטוח ישלם לך על פי המחירון של יצחק לוי, כולל ההפחתה של רכב מרשות כזו או אחרת, ואתה תפסיד הרבה כסף.

גם לזה יש פתרון, והוא ללכת ללוי יצחק שיעשה לך הערכת שווי רכב, ועם זה ללכת ולקבל פוליסת ביטוח שמצוין בה הערך האמיתי של הרכב. זה לא זול-700 ש"ח. אני עשיתי את זה, קיבלתי הערכת שווי של 58K ש"ח (כמה מפתיע :wink: הבחור לא עובד קשה מדי בשביל ה700 ש"ח האלה... ) ולפי זה הרכב מבוטח.

לגבי הדגמים של לפני/אחרי 97, כמו שציינתי קודם השיקול הוא לא רק כסף, אלא גם שיקול טכני. אתה מקבל טורבו , חלונות חשמל, ABS , כריות אוויר, ואתה מפסיד חוסן מבני. לשיקולך.

עיקר ההיכרות שלי היא עם רכבים של טרום 98 , אבל כשחיפשתי היילקס בדקתי רכבים מהדגמים החדשים יותר. לומר לך שהטורבו הצמיד אותי למשענת של הכיסא? אני לא יכול, מדובר בתוספת של כשמונה כוחות סוס, לא משהו שאפשר להגדיר כהרבה יותר מ"נחמד" . מצד שני, לאיבזורים הנוספים יש גם חשיבות, לבטיחות, לנוחות, למשפחה, וכו' . אגב, גם בדגמים האלה המוכרים התעקשו על מחירון, גם כשהיה מדובר על רכבים יוצאי מוסדות.

פורסם
הערה אחרונה לשיקולכם, פשוט מפני שמישהוא העלה אותה פה, אני אכן סובל מ 2 דיסקים פרוצים בגב..:?

האיפון רכב נוח. נוח יחסית להיילקס שלי (04, אבל לא שונה מהותית מ-98) ובליגה אחרת לגמרי מ-97 ומטה. אם זו נקודה רגישה אצלך, לטעמי יהיו לך חיים קשים מדי עם היילקס או שתאלץ לשפר אותו מאוד וזה לא זול.

אמרת שדיסקברי נכנס בתקציב...?

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אל האיסוזו לא הייתי מתקרב, בכל מקרה ,גם אם אתה לא מקבל את העצה שלי לגבי ההיילקס, בגלל תקלות חמורות במנועים.

אמנם הם הוציאו בתקופה האחרונה RECALLים לתיקונים של הגורמים לבעיות, אבל לטעמי זה מעט מדי, ומאוחר מדי. אין סיבה לשלם במיטב כספך על רכב שכבר הוחלף לו מנוע, או עבר שיפוץ ראש, או שיפוץ טורבו, או עבר תיקונים של תקלות מהותיות אחרות, וזה בזמן שבתקציב שלך אתה בהחלט יכול לקנות רכב שהוא בתול לחלוטין מבחינת תיקונים רציניים.

לטעמי, אם לא היילקס בגלל המחיר הגבוה וחוסר הנוחות אז מגנום. אומנם פחות אמין מההיילקס, אבל מדובר ברכב טוב, עם נעילה אחורית מקורית, ואולי גם עם אופציה (יקרה מאוד) לנעילה קדמית.

את הלנד-רובר תוציא מהמשוואה. גם בגלל שהוא לא אמין, אבל בעיקר בגלל שלהוסיף לו נעילות זה סיפור מאוד מאוד מאוד יקר. יכול לעבור בקלות את ה15K ש"ח .

פורסם

הערה אחרונה לשיקולכם, פשוט מפני שמישהוא העלה אותה פה, אני אכן סובל מ 2 דיסקים פרוצים בגב..:? שוב,תודה רבה

יניב

בזה אני דווקא יכול לנסות לעזור.

האיפון הרבה פחות אמין מהטויוטה - מניסיון של כביש 6.

Veni Vidi Vici

פורסם

חנן,הריקולים שציינת מיתייחסים לטרופרים מהדגמים החדשים שצויידו במנוע 3.0 עם הזרקה בשיטת המסילה המשותפת.

לאיפון לא היו ריקולים והאמינות שלו טובה מאד,גם אם לא ברמה של ההיי-לקס מהדור הקוד.

ההיי-לקס מהדגם החדש יותר מורכבת יותר(מנוע טורבו,מיתלים קידמיים ניפרדים)ויקרה יותר לתחזוקה.

המאגנום הוא אופצייה טובה,רק הבעייה שהתחזוקה שלו יקרה ועלויות הביטוח אסטרונומיות,מה גם שמגורים באיזור בעייתי(קו התפר,דרום הארץ)יגרמו ללא מעט חברות ביטוח לסרב לבטחו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אחי עבד בזמנו בחברה שעבדה עם איפונים, והקצב שבו החליפו לו רכבים עקב מנועים מפוצצים בקילומטראז'ים לא גבוהים של בין 100 ל200 אף ק"מ היה מסחרר. אני לא בקי לגמרי בהבדלים שבין המנועים של הטרופר לאלו של האיפון, אבל חשבתי שיש קשר בין הדברים. אם לא, והרכבים של אחי היו חריגים, אני לוקח את דבריי חזרה.

בעייה נוספת חמורה שהיתה להם היא התחממות ברכבים האוטומטיים. זה, אגב, נכון גם למגנומים האוטומטיים.

פורסם

הערה נוספת לענין ההיילקסים לפני ואחרי 97 :

בהיילקס עד וכולל 97 הכיסא האחורי מתאים לקצרי רגליים בלבד. בדגם המאוחר יותר הם האריכו את הקבינה על חשבון הארגז ב10 ס"מ. אם יש לך ילדים גדולים או עובדים שיצטרכו לשבת בספסל האחורי, חובה לקחת את זה בחשבון.

פורסם

עוד משהו: אם אתה קונה היילקס ממודל 98 ומעלה מחברת חשמל, בדוק היטב את השילדה האחורית. השילדה של הדגם הזה חלשה יותר והשילוב עם העגלות המפלצתיות שהם לוקחים איתם כבר גרם למספר שברים בשילדה.

בהיילקסים מלפני 98 גם אפשר לקחת נעילה נשלטת חשמלית אחורית, ולהתקין אותה, לאחר התאמות קלות, בסרן הקדמי. להיילקסים המאוחרים יותר לא ניתן לעשות את זה מכיוון שמדובר בדיפרנציאל קטן יותר: 7.5 אינטש, ולא 8 .

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

לגבי היילקס עד 2001 (ולא הדגמים החדשים)ומנסיון של שטח קשה ,בתחום החקלאות (אזורים הררים +הרבה בוץ+קייץ חורפ) אין טנדר יותר אמין מהדבר הזה !!!!נקודה

הרכב הזה לא ממש נוח והמנוע לא הכי חזק אבל יוצא מכול שטח שהוא ומוכן לספוג כל זעזוע גם קשה אבל הוא עדיין יסע

הבעיה היחידה היא בגרירה של עגלה בשטח קשה אבל גם את זה היא עושה בגבורה

חסרון נוסף זה העליות של צ.כוח כאשר אין מיים ברדיאטור אבל תמיד אפשר לחזור בירידה

וצריכת דלק 1:8 בשטח (בלי עגלה )

בכביש 1:10 בעדינות על הגז

לגבי מגנום אל תתעסק אם אינך רוצה להיתקע השטח, בעייה עם אלטרנטור (גם יקר ויושב במקום לא טוב,ליד הגלגל הימיני)

אבל מאוד נוח!!

פורסם

אניחושב שזה שיא עולמי בהקפצה מהעבר ...

הוא כבר בטח מכר את הכלי פעמיים

ליאור (שעדיין נוסע עם פוראנר V6)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...