Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הציטוטים שהבאת ניראים כמו משהו שנכתב על ידי יחצן ולא כתב. (לא קראתי את כולם, אבל את חלקם הגדול) לפי מה שרשום שם נראה כי האלמרה היא מינימום פרארי במחיר של כרטיס נסיעה באוטובוס. אולי מחר אני אשקיע ואקרא את הלינקים המלאים ולא קטעים ממבחנים.

יש ביקורות ויש ביקורות:

YAHOO UK CARS:

http://uk.cars.yahoo.com/car-reviews/car-and-driving/nissan-almera-142.html

4 מתוך 5.

PARKERS:

Underneath the conservative-looking body of the second-generation Almera is a well-built package that's good to drive with precise handling, good fuel economy and a comfortable interior. It's competitively priced and well equipped, so those who don’t mind the anonymous looks can pick up a bargain.

http://www.parkers.co.uk/choosing/carreviews/review.aspx?model_id=633

SCM MOTORS:

What they won't have anywhere on their wish list is a Nissan Almera, a sadly understated machine that has been largely shunned ever since its inception as dull, boring, deeply unattractive and totally stodgy.

In fact it never even reached the heady level of being regarded as a pipe and slippers machine, simply because - if you believe the petrol heads who scribble incoherently in the glossy car magazines - it wasn't worth anything at all.

Wrong! The Almera is exactly what Nissan intended it to be, which is a totally no-nonsense, thoroughly reliable workhorse for motorists who don't give a stuff about what others tell them to buy.

It is a car for people who know exactly what they need - wanting is something for the insecure masses to wrap their dreams around.

http://motors.scotsman.com/roadtests.cfm?id=2413922005

היא קיבלה BEST BUY על ידי CONSUMER REPORTS.

http://auto.consumerguide.com/auto/used/reviews/full/index.cfm/id/2392

CAR REVIEW.Com, ציון ממוצע של 4.75 (מתוך 5) על ידי 277 ביקורות גולשים.

http://www.carreview.com/cat/automobiles/midsize-compact/nissan/PRD_271_1531crx.aspx

TESTDRIVE:

http://www.newcartestdrive.com/review-final.cfm?Vehicle=2004_Nissan_Sentra&ReviewID=1400

ופה אני באמת מפסיק את הוויכוח הזה. מי שאי פעם נסע באלמרה יודע על מה אני מדבר, מי שלא, מפסיד....

לילה טוב לכולם!

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

--- בגלל שאי אפשר לערוך הודעה יותר וותיקה מ-60 דקות אפרסם את השינויים שרציתי ב-POST הקודם שלי ב-POST הזה --

GUY, שים לב בביקורת של TOP GEAR שציטטת לפסקה אחת מעל למה שכתבת:

Get behind the wheel, though, and all is forgiven (well, nearly). The ride is comfortable and it has tidy, sporty handling. The steering is well weighted and body roll is minimal. Engines perform well, with the 1.8 delivering 0-62mph in 10.8 seconds and a top speed near 120mph, although the diesel is noisy when you push it hard.

זה נקרא התנהגות כביש טובה.

אם כבר ביקורות, אל תשכח שהאלמרה מייצגת בדיוק מה שכתבי הרב לא אוהבים. הרי זה ידוע שכתבי הרכב (אנשים שנוסעים על כל כך הרבה מכוניות) מחפשים מכונית מאוד בולטת שתשאיר בהם חותם חזק כדי שיכתבו עליה ביקורת טובה. זה לא דבר רע וזה צפוי מעצם העיסוק שלהם. אבל צריכים לזכור את זה ולקחת בחשבון.

הרי החבר'ה מ-TG בורחים מסולידיות כמו מאש (מי שרואה את התוכנית יודע למה אני מתכוון). הם מחפשים ריגושים. חוצמזה, אף אחד לא רוצה לצאת נגד הדעה הכוללת ולכן ברגע שמתחיל מומנט שלילי בנוגע למוצר מסויים (כל מוצר, לא רק רכב) מעטים האנשים שיעזו לשבור אותו. כנ"ל בנוגע למומנט חיובי (דוג' הסופר-לאנסר, מכונית לא מרשימה כלל שקיבלה בזמנה ביקורות בישראל שהיללו אותה כבר הטוב הבא).

וכן, ניסאן נכשלה ביחסי הציבור לאלמרה (לא כמו הסנטרה האמריקאית).

כמו שניתן למצוא שליליות ניתן גם למצוא חיוביות. ויש גם סתירות. בעוד TG כותב שהתנהגות הכביש של האלמרה ספורטיבית, FifthGear כותב שהיא משעממת. איך זה יכול להיות?

TopGear:

he ride is comfortable and it has tidy, sporty handling. The steering is well weighted and body roll is minimal.

FifthGear:

...Dull to drive, however

תראה איזו סתירה קיצונית. תמיד צריכים לקחת כתבות כאלו עם גרעין של מלח.

ב- PARKERS האלמרה קיבלה ממוצע של 3.41 מתוך 5, הקורולה, דרך אגב, קיבלה 3.58 מתוך 5.

http://www.parkers.co.uk/choosing/carreviews/review.aspx?model_id=633

רק שימו לב איזה קבל של חסידים יש למכונית באינטרנט. הנאמנות למותג בניסאן גבוהה מאוד וזה אומר משהו על המכונית בשורה התחתונה.

באמת אני מפסיק עכשיו. אז...

שתהיה לכולם נסיעה נעימה ובטוחה!

לילה טוב לכולם.

פורסם

לסיכום:

לדעת פותח השרשור, האלמרה (טקנה!!!) היא מכונית שצריכה לקבל תשומת לב ראויה מצד הקונה הפוטנציאלי של מכונית ה-main stream (ע"ע 1.6-2.0 אוט').

לדעת שאר המגיבים פותח השרשור הוא:

1. הוזה.

2. עובד ב"קרסו"/"פסיפיק מוטורוס".

3. ירון כוכבי.

4. אם 3 לא נכון, פותח השרשור חייב להכיר את ירון כוכבי.

בנתיים, השרשור הזה חסר טעם וסכנת הנעילה מרחפת עליו...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
יש ביקורות ויש ביקורות:

ופה אני באמת מפסיק את הוויכוח הזה. מי שאי פעם נסע באלמרה יודע על מה אני מדבר, מי שלא, מפסיד....

יש ביקורת ויש לעצום את העיניים , לשים ידיים על האוזניים ולצעוק - אלמרה אלמרה אלמרה!!! שזה בערך מה שאתה עושה.

כן נסעתי באלמרה, אפילו נהגתי באלמרה. והיא לא מה שאתה עושה ממנה באמת שלא. נהגתי גם ברוב הרכבים הקטגוריה ואני פשוט לא מסכים אם 95% ממה שאתה אומר. להגיד שמי שלא נסע באלמרה וראה את האור זו פשוט תפיסה שגויה נקודה.

אגב צריך לבדוק את התאריך של הכתבות. כתבה אוהדת בשנת 2003 לא אומרת שכדאי לקנות את הרכב כחדש במודל 2006. ברור שהרכב לא השתנה, והוא עדיין X Y Z, ושזה עדיין אותו הרכב, אבל יכול להיות שבינתיים הקבוצה קפצה מדרגה למעלה. אפשר גם למצוא כתבה על הפאסאט משנת 1996 שתגיד שהיא די בסדר וכו'. (כתבה מ1994, הרכב זהה בשנת 1996) מי שקנה פאסאט כזו בשנה הזו, התחרט על כך מאוד כאשר הגיע לארץ הדור החדש בשנת 1997 שהיה טוב יותר בכל תחום אפשרי, ועלה לא הרבה יותר. אבל עדיין אפשר לצטט את הכתבה ולהגיד שפאסאט 1996 היא מרווחת, נעימה ולהתעלם מהכל.

אם אני אביא עכשיו 2000 ציטוטים ש-307, מאזדה 3, מגאן II, ופורד פוקוס עולות האלמרה בה-כ-ל? תשנה את דעתך? 2000, אם יהיה לי מספיק זמן אני סוגר את זה בשבוע. אז תסכים איתי? לא. אתה הולך עם הראש בקיר תופס מהאוטו כיהלום שרק אתה רואה, וכנראה שהוא סינוור אותך חזק מדי, כי אתה פשוט לא רואה שום רכב בקבוצה חוץ ממנו ובפעם האלף ל-א מדובר בקניה הטובה בקטגוריה נקודה.

גם לא ברורה לי ההזכרה של קבוצה 2 כל הזמן, הרכב שלך הרי פרטי, ואם הוא היה קבוצה 3? זה לא בדיוק היה משפיע עליך בצורה משמעותית.

בקיצור הדיון הזה נראה כמו לופ אחד גדול. אתה מתעלם מכל עובדה קיימת. עזוב כתבות, אם באמת ובתמים ישבת ונהגת בפוקוס, מאזדה 3, C4, מגאן II ו-307, ועדיין אתה בטוח שאלמרה היא החבילה הטובה ביותר אז או שפשוט ראית את הלאמרה טקנה עם המסך החביב בפנים ונדלקת ולא היה איכפת לך מכלום, או שאתה מתמקד במשהו מאוד ספציפי ונותן לו חשיבות אדירה, אמינות למשל (שיש גם למאזדה 3 לצורך העניין). או שאתה פשוט טועה. שזה לא ממש משנה כי אתה באמת נהנה מהרכב, אבל זה לא הופך אותך לפחות טועה. אני אתן דוגמא נוספת, היה פה מישהו שטען שיסטרואן קסנטיה היא רכב לא נוח. אמרו לו שכנראה שהוא נסע ברכב לא תקין, הוא קפץ ואמר שהרכב תקין, וקסנטיה לא נוחה. מי שחושב שקסנטיה לא נוחה, ומזכיר מכוניות אחרות שידועות פה אחד בתור קרש על גלגלים הוא טועה, זה כבר לא עניין של טעם.

אגב בשירשור אלמרה הקודם שלך רשמת שמאזדה 3 היא לא להיט מחוץ לישראל. אז זהו שכן. נמכרו 750 אלף יחידות ומאזדה לא עמדו בביקוש לרכב. (ועכשיו יש מתיחת פנים קלה)

ולסיכום - פרשתי מהוויכוח. (או לפחות אני אשתדל לפרוש ממנו) כל פעם שאלמרה מוזכרת פשוט לא ניתן לנהל פה דיון אמיתי ופתוח, אלא רק מישהו אחד שחושב שהיא מדהימה וכל השאר שחושבים שהיא לא. ברור שהרוב לא תמיד צודק, אבל במקרה הזה, אני באמת חושב שהוא כן.

פורסם
1) האלמרה, הפרימרה, הסנטרה, האלטימה, המראנו והמיקרה הם המכוניות שהביאו את המהפך לניסאן. הם בנות אותו דור. הבעיות של ניסאן היו בסוף שנות התשעים. היום היא חברה מאוד מצליחה. מאז להיום אלו המכוניות שיצאו לשוק והביאו את המהפך. רק אלו. לא יצרו מכוניות אחרות.
אתה שוכח משפחה שלמה של מכוניות שיוצרו בעידן המדובר: פרונטיר, טיטאן, ארמאדה, פאת'פיינדר, קווסט. כל הדגמים הללו חדשים מהשנים האחרונות. חטיבת ה-Truck של ניסאן (שכוללת גם את המוראנו) אחראית לכמעט 50% ממכירות ניסאן בארה"ב (כולל אינפיניטי), שזה אומר כחצי מיליון מכוניות ב-2005 - 150,000 יותר מכלל מכירות ניסאן באירופה באותה שנה. מכירות הטראקס בארה"ב ב-2005, אגב, גדלו בכ-10% לעומת 2004, קצת יותר מהגידול הכללי של ניסאן שם שעומד על כ-9%.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אך, הנה מה טוב ומה נעים, חבורת המיינסטרים של הפורום במקהלה אחידה

"אלמרה, כוכבי, אלמרה, כוכבי"

ומה אמרו על האלמרה כשהיתה חדשה יחסית, כאן בפורום? "מקרר, כוכבי, מקרר, כוכבי" וכוולם הרגישו נוראאא מתוחכמים, ממש ג'רמי קלרקסון (עיתונאי רכב טוב אבל זה לא הופך אותו בהכרח למבין במכוניות).

ועכשיו המקהלה עברה ל: "אה, אבל היא התישנה".

ולגופו של עניין אתם יודעים את דעתי. אבל אוסיף משהו:

האלמרה היתה מכונית מעולה לתקופתה. בשעה שקראו לה מקרר (מעניין שלא קראו ככה לפוקוס או ל 307) היא היתה לדעתי הכי טובה במכוניות הלחם וחמאה. קונצרן כמו ניסן לא יגרור מכונית לאורך כמעט עשור אם אין סיבה לכך, כלכלית כמובן.

אבל נכון שהיא התישנה, כמו כל דבר בעולמנו האלקטרוני. ואני מחכה בכליון עיניים לגרסת הסדאן של ה 1600 החדשה של ניסן. (סדאן, ברור? עם בגאז' גדול גדול...)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני מפתיחת השירשור השם כוכבי מופיע פעמיים. לא בדיוק כוכב על בשירשור של שלושה עמודים. אבל הנה עכשיו בזכותך הוא מופיע פעם נוספת. קצת להחזיק את המקל משני הצדדים.

משום מה ברגע שמזכירים את האלמרה כל הפורום הופך לדעתך למקשה אחת של אנשים שאתה מעריך בערך כמו שאני מעריך את החוכמה של הבוקסרית החמודה אך המפגרת משהו שיש לי בבית.

כן פורד פוקוס הוא רכב טוב בצורה משמעותית מהאלמרה. אתה אמור אפילו להכיר רכב כזה שהגיע ל-200 אלף ק"מ ללא תקלות משמעותיות, מנוע וגיר מקוריים. לא רע סה"כ לא? פורד פוקוס כמוכנית לחם וחמאה (אם כי יצאה מאחור יותר מהאלמרה) נוחה יותר מאלמרה, מהנה לנהיגה יותר מאלמרה (באופן משמעותי) ומראה אמינות שלא נופלת מספיק מאלמרה בשביל להעדיף את האלמרה.

האלמרה של כוכבי (ושלך) היתה מקרר בגלל העיצוב המעט שבלוני מרובע. זה מן הסתם נאמר בתור הלצה. גם את האלמרה שלך קנית כמשומשת, ושם מדובר בקניה טובה הרבה יותר. אתה מוזמן לראות כמה פעמים המליצו פה בפורום, האנשים שאתה כל כך נהנה לקפוץ ולהגיד כוכבי כוכבי (בשבילך עוד פעמיים לשירשור) אלמרה אלמרה לקנות אימפרזה-אלמרה הראשונה שתמצא במצב טוב. נראה שברגע שמישהו אומר אלמרה התגובה הופכת להיות מעט לא לעניין. חלק מהחברים פה גם הגיב בצורה לא מבריקה, אבל זה לא אמור שכולנו חייבים לקפוץ פנימה לא?

יש סיבה כלכלית לייצר את הפיאט אונו בברזיל. אז? זה הופך אותה לאוטו טוב? האלמרה של היום לא ברמה של המתרות, כאשר החדשות שבהן נמצאות פה כבר שנתיים-שלוש (קורולה, 3, מגאן) והוותיקות כגון הפוקוס משנת 00.

אגב מה ההתעקשות על סדאן? האלמרה נאה הרבה יותר (לדעתי כמובן) בגרסת ה-5 דלתות. וכמו כל אחיותה היא תספק תא מטען סביר ביום יום ואופציה לנפח הטענה שבעל סדאן רק יכול לחלום עליו עם קיפול המושב.

פורסם
לסיכום:

לדעת פותח השרשור, האלמרה (טקנה!!!) היא מכונית שצריכה לקבל תשומת לב ראויה מצד הקונה הפוטנציאלי של מכונית ה-main stream (ע"ע 1.6-2.0 אוט').

לדעת שאר המגיבים פותח השרשור הוא:

1. הוזה.

2. עובד ב"קרסו"/"פסיפיק מוטורוס".

3. ירון כוכבי.

4. אם 3 לא נכון, פותח השרשור חייב להכיר את ירון כוכבי.

בנתיים, השרשור הזה חסר טעם וסכנת הנעילה מרחפת עליו...

לא אני פתחתי את השרשור... פתח את השרשור ילד קטן עם בעיות אין-אונות כנראה.
פורסם
יש ביקורת ויש לעצום את העיניים , לשים ידיים על האוזניים ולצעוק - אלמרה אלמרה אלמרה!!! שזה בערך מה שאתה עושה.

אגב צריך לבדוק את התאריך של הכתבות. כתבה אוהדת בשנת 2003 לא אומרת שכדאי לקנות את הרכב כחדש במודל 2006.

.

יש לחברי הפורום נטייה מאוד לא ברורה לעצום את העיניים לדחוף את הראש לאדמה ולא להסתכל ימינה ושמאלה על העובדות. אתה הסתכלת על התאריכים של הכתבות שהבאתי?

הכתבה של יאהו היא מאוגוסט 2005.

הכתבה ב-SCM MOTORS היא מדצמבר 2005.

הכתבה מ-Consumer Reports היא מפברואר 2006!

אבל יכול להיות שבינתיים הקבוצה קפצה מדרגה למעלה.

.

מפתיע אותי שכתבת דבר כזה כי הרי אתה מאוד בקיא בשוק המכוניות ותגובה כזו מראה על חוסר בקיאות. רוב השוק לא קפץ מדרגה בשלוש-ארבע שנים האחרונות. המכוניות (ובהם גם מובילת השוק - הקורולה). נשארו פחות או יותר זהות. רוב המכוניות (רובן, לא כולן) מובססות על פלטפורמות בנות 5-6 שנים ועיצוב פנים בין אותו הגיל.

גם לא ברורה לי ההזכרה של קבוצה 2 כל הזמן, הרכב שלך הרי פרטי, ואם הוא היה קבוצה 3? זה לא בדיוק היה משפיע עליך בצורה משמעותית.

.

כי יש הבדל בציפיו מרכב שעולה 127,000 שקל לרכב שעולה 147,000 שקל.

בקיצור הדיון הזה נראה כמו לופ אחד גדול. אתה מתעלם מכל עובדה קיימת. עזוב כתבות, אם באמת ובתמים ישבת ונהגת בפוקוס, מאזדה 3, C4, מגאן II ו-307, ועדיין אתה בטוח שאלמרה היא החבילה הטובה ביותר אז או שפשוט ראית את הלאמרה טקנה עם המסך החביב בפנים ונדלקת ולא היה איכפת לך מכלום, או שאתה מתמקד במשהו מאוד ספציפי ונותן לו חשיבות אדירה, אמינות למשל (שיש גם למאזדה 3 לצורך העניין). או שאתה פשוט טועה.

.

אני מתעלם מכל עובדה קיימת? אני היחידי שמביא לשולחן עובדות ומתמודד עם תגובות כמו "ירון כוכבי או עובד בקרסו". אנשים אומרים שהסנטרה והאלמרה לא זהות (בלי לבסס את הטענה הזו על שום דבר) ואני מוכיח ההפך. אנשים טועים שהאלמרה לא נחשבת מכונית מהנה לנהיגה (בלי לבסס את זה על שום דבר) ואני מוכיח ההפך.

אני נותן לינקים לכתבות על האלמרה מהשנתיים האחרונות ש, מה לעשות, אומרים שמדובר במכונית מאוד טובה ואנשים מתעלים.

זה שאמרו בכמעט כל כתבה אפשרית על המכונית שיש לה שלדה מצויינת, היגוי מטוב והתנהגות כביש ספורטיבית - כלום.

זה שיש לה רשימת אבזור מאוד מפנקת - כלום.

זה שהמתלים שלה הם אותם מתלים הקיימים ב- Sentra SE-R הסופר-ספורטיבית האמריקאית ונחשבים למתלים מאוד מאוד מהנים לנהיגה בכבישים מפותלים - כלום.

זה שהמנוע מגיע ל-85 אחוז הספק המומנט שלו כבר ב-2800 סל"ד עם טכנולוגית ה-NVTC- כלום.

אתה באמת נהנה מהרכב, אבל זה לא הופך אותך לפחות טועה.

.

מי הפך את חברי הפורום הזה לאסמכתא בתחום מכוניות מהנות?

בשירשור אלמרה הקודם שלך רשמת שמאזדה 3 היא לא להיט מחוץ לישראל. אז זהו שכן. נמכרו 750 אלף יחידות ומאזדה לא עמדו בביקוש לרכב.

.

אני לא יודע מאיפה המספר הזה אני יודע שהיא עדיין לא להיט. בארה"ב, דרך אגב, מכירות הסנטרה כמעט כפולות מאלו של המאזדה 3.

לא. אתה הולך עם הראש בקיר תופס מהאוטו כיהלום שרק אתה רואה, וכנראה שהוא סינוור אותך חזק מדי, כי אתה פשוט לא רואה שום רכב בקבוצה חוץ ממנו ובפעם האלף ל-א מדובר בקניה הטובה בקטגוריה נקודה.

.

אולי אתם הולכים עם הראש בקיר? אולי אתם קצת צרי אופקים ולא מסכימים לקבל שיש אולי מכונית שלא נתתם לה את תשומת הלב הראויה? כי הרי איך זה יכול להיות? עם אין לה עיצוב אגרסיבי אז אין מצב שהיא יכולה להיות מכונית טובה. זה שהיא נמכרה ללא שינוי מהותי בפלטפומרה כבר שש שנים אומר משהו. וכן, אם ניסאן רצו הם היו יוכלים לתת לה לפרוש מוקדם יותר. אתם מבינים שהיא אולי לא היתה להיט אבל נמכרה מאוד מאוד טוב עבור ניסאן?

ומתי נפסיק עם המנהג של לייחס לי דברים שלא אמרתי? איפה אמרתי שהיא הקנייה הכי טובה? אמרתי שהיא ראוייה מחשבה והולכת עם המובילות.

כן פורד פוקוס הוא רכב טוב בצורה משמעותית מהאלמרה.

.

רק שאני אבין, אתה מדבר על המכונית שמגיעה עם מנוע 100 כ"ס ל1.3 טון משקל עצמי?

ומראה אמינות שלא נופלת מספיק מאלמרה בשביל להעדיף את האלמרה.

.

אתה יודע, עד שכתבת את זה עוד אמרתי, טוב נו, אולי הוא באמת אוהב את התנהגות הכביש הטוב של הפוקוס אז נוותר לו. אבל להגיד משפט כזה זה באמת לחיות בארץ אגדות.

בסקר הענק של WHATCAR הבריטית קיבלה ניסאן מקום 4 ופורד מקום 20.

דרך אגב, ניסאן קיבלה מקום רביעי עם דירוג של 5 כוכבים כמו החברות במקומות 3,2,1.

בסקר הישראלי של מוטוקר קיבלה האלמרה מקום ראשון יחד עם הסיוויק ופורד פוקוס קיבלה מקום 8.

עד שכתבת את זה הרגשתי את הצורך להוכיח את הטענות שלי בתקווה שאוכל אולי לשכנע מישהו אבל אחרי משפט כזה...

פורסם
לי אין ניסן אך יש לי חברים שעובדים ועבדו בקרסו ופיטרו אותם כי בניסן יש אפס תקלות ורק טיפולים שוטפים, אני יכול להעיד לדבריהם ומשיחות של סוף שבוע,ניסן אלמרה היא מכונית מצויינת,תמורה מעולה לכסף,אומנם לא מהנה לנהיגה לחלק מהאנשים כמו פגו 307 או פוקוס (תחושה של עצלנות וסרבניות)אבל אתה מקבל את כל ה"חוסר בהנאה" הזאת , בצורת אמינות מוחלטת , אי ביקור במוסכים מלבד טיפול שנתי יחיד וזהו, קפיש,נאדה,גורניש.

מי שרוצה שקט נפשי - אלמרה זה רכב מצויין עם יתרונות רבים.

מי שמחפש ריגושים ויש לו גב כלכלי ועצבים ספאר -שלא יקנה ניסן.

אני מסכים בדיוק עם כל מה שאמרת

ואני אפילו יכול ליהיות מקור ראשון

הרכב אם אתה שומר עליו הוא שומר לך על החור בכיס.

אבל הוא רכב (וכבר אמרתי את זה) לאנשים בלי טוויסט. בגלל זה שוב אני מסכים עם מה שאתה אומר. לגבי ''ההנאה''

א. אכן הרכב טיפה שבלוני וצפוי, כי בסה''כ הוא עושה את העבודה שלו ועושה אותה טוב. אבל הוא לא מרטיט מעניין כמו ה307 פוקוס שהזכרתם פה כ''כ הרבה

ב. הנאה זה משהו מאוד יחסי

אני ביכלל חושב שידעיה כזאת על סוף יצור האלמרה מתאימה לחדשות רכב

לא יודע למה פותח הת'רד החליט לצחוק על זה או להריץ דאחקות כאילו הוא השלום אסייג של עולם הרכב. אני מאמין שהוא ידע שזה יצור גלים.

ב.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

גיא, תודה על התשובה השקולה.

נחמד שסיפרת לי על הפוקוס המסויימת ההיא (שאתה ואני מכירים) שהגיעה "אפילו" ל 200K. באלמרה לא צריך לציין "אפילו".

חוצמיזה אני מסכים איתך ברוב הדברים. הכוונה שלי בהודעה הקודמת היתה נגד אלו שהערת משהו על האינטליגנציה שלהם, ובצדק.

אה, ובקשר לבגאז', אני חושב שהוא מעניק למכונית צורה יותר מאוזנת ונאה. אני לא מדבר על האלמרה 5 דלתות שהיא הכיעור בהתגלמותו. אבל קח קורולה 2000 סדאן ותראה רכב נעים לעין.

אפילו הרנו מגאן 2 המסויימת ההיא ששנינו מכירים (5 דלתות) מכוערת רצח לדעתי. לעומת זאת המגאן 2 סדאן נעימה לעין עם קוים זורמים ופרופורציונלים.

על החתום, בני, בעל קורדובה שהיא איביזה עם בגאז' גדווול גדווול שמוכיח את עצמו בזמן השיפוץ של המוסטנג והפלקון...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

האלמרה אומנם היתה דוגמא טובה לתמורה ביחס למחיר טוב אבל הגיע הזמן שתפרוש לגמלאות. מבפנים היא מיושנת משהו, העיצוב החיצוני פשוט מדי, המנוע אומנם מעולה לדעתי אבל גם הוא מיושן ביחס למנועים החדשים כיום. אני מאמין שהמיקרה תצליח מאוד בארץ. צעד חכם מצד ניסאן לרענן את היצע הדגמים בארץ.

פורסם

יש לחברי הפורום נטייה מאוד לא ברורה לעצום את העיניים לדחוף את הראש לאדמה ולא להסתכל ימינה ושמאלה על העובדות. אתה הסתכלת על התאריכים של הכתבות שהבאתי?

רשמתי שצריך לבדוק. לא רשמתי שבדקתי יש הבדל לא? אל תייחס לי דברים שלא רשמתי.

מפתיע אותי שכתבת דבר כזה כי הרי אתה מאוד בקיא בשוק המכוניות ותגובה כזו מראה על חוסר בקיאות. רוב השוק לא קפץ מדרגה בשלוש-ארבע שנים האחרונות. המכוניות (ובהם גם מובילת השוק - הקורולה). נשארו פחות או יותר זהות. רוב המכוניות (רובן, לא כולן) מובססות על פלטפורמות בנות 5-6 שנים ועיצוב פנים בין אותו הגיל.

שוב, לא רשמתי שהיתה קפיצה ענקית כמו עם הפאסאט. אבל כן יש התקדמות. הפנים של האלמרה נראה מיושן נקודה. בסיס הגלגלים מבין הקטנים בקטגוריה. הבטיחות לא מספיק טובה (4 כוכבים כאשר לגולף, למגאן, ל-C4, ולפוקוס יש 5). וגם העיצוב מעבר לחלק הקדמי שהוא בהחלט נאה, כל השאר איך נגיד, לא משהו.

אני מתעלם מכל עובדה קיימת? אני היחידי שמביא לשולחן עובדות ומתמודד עם תגובות כמו "ירון כוכבי או עובד בקרסו". אנשים אומרים שהסנטרה והאלמרה לא זהות (בלי לבסס את הטענה הזו על שום דבר) ואני מוכיח ההפך. אנשים טועים שהאלמרה לא נחשבת מכונית מהנה לנהיגה (בלי לבסס את זה על שום דבר) ואני מוכיח ההפך.

אני נותן לינקים לכתבות על האלמרה מהשנתיים האחרונות ש, מה לעשות, אומרים שמדובר במכונית מאוד טובה ואנשים מתעלים.

אני רשמתי לך שאתה ירון כוכבי? או שאתה עובד בקרסו? אני לא חושב. אז אל תפנה את זה אלי. אתה לא ממש הוכחת שהאלמרה מהנה לנהיגה. הבאת מקומות שבהם רשום שהיא כן מהנה, ואני הבאתי מקומות שבהם רשום שהיא לא מהנה. אז אפשר להגיד שאף אחד לא הוכיח כלום. שנינו נהגנו על המכונית, אתה חושב שהיא מאוד מהנה, אני לא. (אם כי לא נהגתי עליה מספיק, אולי בהזדמנות אני אקח עוד סיבוב)

זה שאמרו בכמעט כל כתבה אפשרית על המכונית שיש לה שלדה מצויינת, היגוי מטוב והתנהגות כביש ספורטיבית - כלום.

כמעט בכל כתבה אפשרית? לא נסחפנו קצת? אם אני אביא 5 כתבות אתה לא תכתוב את המילה אלמרה יותר בפורום? שוב דוגמא שאתה הזכרת במבחן שלך, פוקוס (דור קודם) טובה יותר מהאלמרה בצורה אדירה בהתנהגות כביש. ההגה מתקשר יותר בצורה משמעותית, והכל פשוט מבוצע יותר טוב (שים לב, אני מדבר על תחום ההתנהגות וההנאה מנהיגה בלבד).

אני לא יודע מאיפה המספר הזה אני יודע שהיא עדיין לא להיט. בארה"ב, דרך אגב, מכירות הסנטרה כמעט כפולות מאלו של המאזדה 3.

המספר הזה פורסם על ידי מאזדה עצמם וצוטט במספר אתרים. אבל העיקר שאתה עדיין יודע שהיא לא להיט, אם כי מאזדה עצמם אומרים שהם לא עומדים בדרישה לרכב. אולי אתה יודע משהו שהם לא. לגבי מכירות כפולות של הסנטרה בארה"ב - יכול להיות, אין לי מושג.

אולי אתם הולכים עם הראש בקיר? אולי אתם קצת צרי אופקים ולא מסכימים לקבל שיש אולי מכונית שלא נתתם לה את תשומת הלב הראויה? כי הרי איך זה יכול להיות? עם אין לה עיצוב אגרסיבי אז אין מצב שהיא יכולה להיות מכונית טובה. זה שהיא נמכרה ללא שינוי מהותי בפלטפומרה כבר שש שנים אומר משהו. וכן, אם ניסאן רצו הם היו יוכלים לתת לה לפרוש מוקדם יותר. אתם מבינים שהיא אולי לא היתה להיט אבל נמכרה מאוד מאוד טוב עבור ניסאן?

לפוקוס יש עיצוב אגרסיבי? תעשה לי טובה, מדובר ברכב עם עיצוב מעט יותר נאה מהאלמרה, והוא היה נחשב קצת שונה וזוויתי בשנת 00 שהגיע לארץ, אבל אגרסיבי?! ועדיין אני חשוב שהיא אופציה טובה מאוד.

העובדה שגם X לא הוחלף לא אומרת שום דבר. אפשר לתת דוגמאות לרכבים טובים שלא הוחלפו ולרכבים מוחרבנים שלא הוחלפו. סוזוקי מכרו את הסוייפט במשך יותר מעשור עם שינויים אפסיים. רוצה סוייפט? זה יפני, זה אמין, וזה לא שווה את הכסף אם מדובר ברכבים החדשים יותר.

ומתי נפסיק עם המנהג של לייחס לי דברים שלא אמרתי? איפה אמרתי שהיא הקנייה הכי טובה? אמרתי שהיא ראוייה מחשבה והולכת עם המובילות.

זהו שהיא ל-א הולכת עם המובילות, פשוט לא.

אגב, בדקת את צריכת הדלק בשיוט בינעירוני ? (במבחן רשמת שהיא עומדת על 20-25 ק"מ לליטר)

רק שאני אבין, אתה מדבר על המכונית שמגיעה עם מנוע 100 כ"ס ל1.3 טון משקל עצמי?

האמת שאני מדבר על הקודמת. אבל גם הפוקוס החדשה, למרות שהיא עגלתית למדי, דבר שלא בהכרח יפריע לרוב הורכשים, כחבילה עדיפה על האלמרה.

אני רשמתי שהפוקוס לא נופלת מספיק באמינות מהאלמרה ועדיפה בכל השאר ולכן עדיפה. אתה רשמת:

אתה יודע, עד שכתבת את זה עוד אמרתי, טוב נו, אולי הוא באמת אוהב את התנהגות הכביש הטוב של הפוקוס אז נוותר לו. אבל להגיד משפט כזה זה באמת לחיות בארץ אגדות.

היתה לך פוקוס? יש לי אחת מתחת לבית עם 135K ק"מ.

אני חי בארץ האגדות? למה כי רשמתי שמשהו חוץ מאלמרה עלול להיות טוב? אם כבר מישהו חי פה באגדות זה לא אני....

ואם כבר סקרים בסקר של טופ גיר נכנסו לעשירה הראשונה - אוקטביה, פאביה וסופרב. אבל בטח גם עליהם לא היית חושב לא?

לגבי הסקר של WHATCAR האם הוא כולל רק אמינות או פרמטרים נוספים כגון יחס הדילר וכו'?

בפאארקרס, לא רשמו בעיות על הפוקוס (עד כמה שזכור לי, האתר שלהם לא עובד בסדר כרגע אז אני לא יכול לצטט)

עד שכתבת את זה הרגשתי את הצורך להוכיח את הטענות שלי בתקווה שאוכל אולי לשכנע מישהו אבל אחרי משפט כזה...

את זה רשמת בגלל שאמרתי שהאמינות של הפוקוס לא נופלת משמעתית מזו של האלמרה?

לא תצליח לשכנע מישהו נקודה. זה לא פעם ראשונה שאתה מנסה ואתה משכנע בעיקר את עצמך. היו שירשורים בלתי נגמרים בייעוץ, היה את השירשור של המבחן שרשמת, אולי הגיע הסוף למסע הצלב לשכנוע העולם בעליונות האלמרה?

אגב, למה לא ענית למה שטל שביט רשם לך?

הדיון מולך הוא טרחני, הבאת ציטוט שהאלמרה מהנה - אז היא מעולה. אבל ציטוטים אחרים שאומרים ההפך הם שטויות.... והעובדה שלא היה בארץ אפילו מגזין רכב אחד שחשב לעשות השוואתי מול אלמרה, אומר שכולם, אוטו, הגה, רכב, מכוניות - לא מבינים כלום כי לא ראו את האור של היהלום? אפילו לא אחד חשב שהרכב צריך להיות מושווה מול מובילות הקטגוריה...

פורסם

ראשית אני ארשום שלרוב אני לא נוהג לצטט כל אחד בנפרד אלא לענות לכולם באותה הודעה כדי לא להעיק בכמה תשובות עוקבות של אותו משתמש. אבל מכיוון שהקודמת היתה בלתי נגמרת, פיצלתי.

גיא, תודה על התשובה השקולה.

נחמד שסיפרת לי על הפוקוס המסויימת ההיא (שאתה ואני מכירים) שהגיעה "אפילו" ל 200K. באלמרה לא צריך לציין "אפילו".

יופי. ועדיין פוקוס עם 200K ללא תקלות משמעותיות, זו עיקר הנקודה.

אפילו הרנו מגאן 2 המסויימת ההיא ששנינו מכירים (5 דלתות) מכוערת רצח לדעתי. לעומת זאת המגאן 2 סדאן נעימה לעין עם קוים זורמים ופרופורציונלים.

לדעתי היא מהממת, וגם לדעת הרוכש, ששנינו מכירים :wink: . אבל גם מי שלא חושב שהמגאן יפה (ובהחלט יש כאלו) צריך להוריד את הכובע על עיצוב שונה מהכלל וניסיון להיות מיוחד במכונית הלחם והחמאה שלך.

על החתום, בני, בעל קורדובה שהיא איביזה עם בגאז' גדווול גדווול שמוכיח את עצמו בזמן השיפוץ של המוסטנג והפלקון...

ואתה מוזמן לראות איך נראה תא מטען של פוקוס כאשר מקפלים את המושב, וכמה חלקים של מוסטאנג ופלקון יכולת להכניס שם...

פורסם

נראה לי שאני הולך לארגן עבור מישהו ביג מק.

זה אמין (אין חשש לפרה המשוגעת), בא בעטיפה סטנדרטית שלא תפחיד אף אחד, זה זול, אפשר להגדיל בשקל תשעים , ויש גם תוספות כמו גלידה בשני שקל.

מי לעזאזל צריך בשר איכותי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...